Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
9

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 9 begint bij dag 63 en loopt tot dag 70.
Het is je 10e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. Links het handje op de 48e dag, en rechts is slechts 3 dagen later!Hetzelfde geldt voor het voetje. Links op de 51e dag, en aan de rechterkant is er 9 dagen later al een bijna compleet voetje te zien!Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus.


Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Sammie5 (5.3 uur geleden)
@hellie77 - “Bedankt voor jullie reactie da...„
Wat verdrietig!
Bij mij was anderhalve week geleden de eerste echo ook niet goed. Ik was toen 9,5 week. Mij is door de gynaecoloog geadviseerd om eerst te proberen de missed abortion op gang te brengen door de tabletten. 5 uur na het inbrengen van de eerste 4 tabletten, de krampen/weeen waren inmiddels stevig aanwezig, heb ik de vrucht + vruchtzak en bloedstolsels verloren. Toen ik voelde dat het begon ben ik gelijk onder de douche gaan staan en dat was maar goed ook. De dag erna viel het bloeden mee (wel met kraamverband), de 4 dagen daarna kon ik echt niet zonder kraamverband. Wel ben ik 5 dagen erna weer aan het werk gegaan (was ook afleiding).
Sinds 2 dagen (8 dagen nadat het op gang was gebracht) is het bloeden echt sterk verminderd. Eigenlijk precies zoals ze het me verteld hadden; dat je er vanuit moet gaan dat je ongeveer 10 dagen bloedt nadat het op gang is gekomen.
Ik ben benieuwd of mijn cyclus nu weer op gang gaat komen en hoe lang dat duurt.
Heel veel sterkte!dojathe (5.4 uur geleden)
@nona333 - “@dojathe - “@pocahontas1979 ...„
Het was vlak na het eten dus suiketspiegel is dan wat hoger, waardoor ze actiever kunnen worden. En met 9 weken kunnen ze al best wel actief zijn. Daarom nam/neem ik voor een echo altijd iets met veel suiker zodat de kleine lekker actief word.nona333 (5.8 uur geleden)
@dojathe - “@pocahontas1979 - “@dojathe ...„
Ik had van de week ook een plopje dat duidelijk niet mijn darmen waren, vraag me wel af wat het eigenlijk is aangezien de baby nog niet echt beweegt.dojathe (6 uur geleden)
@pocahontas1979 - “@dojathe - “Vandaag 9 weken ...„
Ik was ook echt verbaasd.

Wel eerder plopjes gehad deze zwangerschap, maar dat waren duidelijk darmen. Deze was echt anders.

pocahontas1979 (6.9 uur geleden)
@dojathe - “Vandaag 9 weken en vlak na het...„
Wauw, dat is vroeg. Bij mijn dochtertje voelde ik het met 12 weken. Ben benieuwd bij deze zwangerschap wanneer ik ons kindje voel. Geniet van het gevoel!!dojathe (7 uur geleden)
Vandaag 9 weken en vlak na het eten een plopje laag onderin mn buik. Ik herken het plopje van mn vorige 2 zwangerschappen en het zijn duidelijk niet mn darmen. Heerlijk gevoel!
Dinsdag eerste echo en vind t stiekem best spannend, maar t plopje geeft wel goed gevoel.


Evieke01 (8.5 uur geleden)
Jeeej, ook 9 weken vandaag!! Nog 31 te gaan. Wij mogen woensdag voor de tweede keer naar de gyne... Hopelijk klopt het hartje nog steeds. Hier ook veel meer kwaaltjes dan de vorige zwangerschap... Maar je hebt het er voor over he????


Lolaloe (13.4 uur geleden)
Yes! Ook ik mag me melden in week 9


LonnekeJ (1.1 dagen geleden)
Hallo week 9!
Wat voelen we ons moe vandaag blehhhh word er gewoon misselijk van maar we blijven lachen.

Maandag afspraken in het zh met gyn, verpleegkundige en andere dokter en weer een echo! Hoop zo dat het hartje nog mooi klopt. Donderdag dan weer een 3d echo dus aankomende week weer abonnement op EMC.


LonnekeJ (1.2 dagen geleden)
Hallo week 9!
Wat voelen we ons moe vandaag blehhhh word er gewoon misselijk van maar we blijven lachen.

Maandag afspraken in het zh met gyn, verpleegkundige en andere dokter en weer een echo! Hoop zo dat het hartje nog mooi klopt. Donderdag dan weer een 3d echo dus aankomende week weer abonnement op EMC.


sharly (1.5 dagen geleden)
Jeah week 9, de misselijkheid komst snachts en na het werk tegen 4 uur. Ook had ik afgelopen week keelpijn en zere holtes en nu een verstopte neus! Hiephoi!! Maar alles voor de beeb!!


breni (1.9 dagen geleden)
Pff al sinds vanmiddag hoofdpijn
Wil ook geen aspirine nemen wil dit soort dingen zo min mogelijk voor mn beeb
Bij mijn vorige zwangerschap ben ik van mijn migraine afgekomen hoop niet dat dit nu weer terug komt voelt wel als een beginnende pijn in mn nek en hoofd zo begon het vroeger altijd bah


silvia n (2 dagen geleden)
@3kleintjes - “@silvia n - “Vandaag mag ik ...„
Ja ik heb totaal geen last wel veel eten maar dat is ook alles en ja tel mijn dagen af zebreni (2.1 dagen geleden)
Rinnetjemom2
Ik heb ook al een paar keer bloed verlies gehad en gelukkig
Gaat het bij mij gewoon goed van binnen
Heb jij al een echo gehad?
Maar inderdaad je schrik je steeds opnieuw weer rot
Bij mijn 1e ook nooit last van gehad dit is ook mijn 2de wel al 2mk gehad voor deze zwangerschap


Rinnetjemom2 (2.1 dagen geleden)
Ik mag me sinds vandaag ook melden in week 9. Zwanger van de 2 de spruit. Maak me wel wat zorgen. Al 3 x licht bloedverlies gehad. Volgens de vk gebeurt dat bij 20% van de vrouwen. Heb het alleen bij de eerste nooit gehad. Marja we gaan er maar vanuit dat alles goed zit!


raema (2.2 dagen geleden)
@hellie77 - “Hoi allemaal.. gisteren eindel...„
Bij mij is het opgewekt door pillen in te brengen. De krampen waten flink heftig, maar minder dan de weeen bij een geboorte. Ik had echt kruiken nodig voor mijn buik en rug.
Uiteindelijk voelde ik een soort plop en de krampen hielden op. Wel nog 7 dagen gebloed en ik was 3 dagen erg moe. Dag vier moest ik van mijzelf gaan werken. Ik wens je veel sterkte toe de kommende tijd.ewa (2.2 dagen geleden)
@breni - “EwaNiet te druk om maken en n...„
Oke...ik maak mij ook te snel zorgen om alles ...proberen wat rustig aan doenhellie77 (2.2 dagen geleden)
Bedankt voor jullie reactie dames. De vorige keer dat het misgaan (gelukkig heb ik ook een geweldige zoon ook hoor!) kwam er natuurlijk niets los. Dus curretage gedaan, ik denk dat ik daar nu ook weer voor kies. Die weeen als het komt, lijken me nu ook geen pretje. Moeilijk! En waarom wij nou denk je steeds..


lindak1985 (2.3 dagen geleden)
@hellie77 - “Hoi allemaal.. gisteren eindel...„
Bij mij is het 2 x uit zichzelf losgekomen.
Beide keren niet gewerkt. Ik vond de krampen (weeën) best heftig in combinatie vooral dat je het eigenlijk nergens voor doet. Ja je kindje verliezen en niet een kindje geboren laten worden met 9 maand zoals je het graag ziet. Het is qua pijn lang niet zo n heftig als echte weeën ben ik inmiddels achter gezien mijn zoontje vorig jaar geboren is. Maar absoluut geen prettige ervaring.
Sterkte ermee. En zoals je hier leest is het gewoon echt een wonder dat het allemaal vaker goed gaat dan niet.. Dus geniet van het zwanger zijn als het allemaal goed gaat!CynthiaM1983 (2.4 dagen geleden)
@hellie77 - “Hoi allemaal.. gisteren eindel...„
Heel veel sterkte! Wij hebben helaas dit ook. Alleen hebben wij al de echo inwendig gehad en bevestigd dat het niet goed was. SterkteCynthiaM1983 (2.4 dagen geleden)
Dank jullie wel voor alle lieve berichten! Wij hopen dat het voor ons ook weer snel raak zal zijn! Jullie heel veel succes en plezier!


breni (2.4 dagen geleden)
Hoi 3kleintjes
Ik dacht dat de plooi tot week 13 kon hihi 14 dus had ik gister
Ook nog opgezocht inderdaad en ik probeer nu inderdaad maar eens te gaan genieten haha
Jij ook weer gefeliciteerd met de goede echo 2 kleine ukkies
In je buik wat een wonder he :-)


3kleintjes (2.4 dagen geleden)
@hellie77 - “Hoi allemaal.. gisteren eindel...„
Oh wat vervelend nieuws!
Met mijn miskraam, was wel verder 15wk, kon ik niet werken op moment van vruchtverlies. Het begon gewoon met bloedverlies en kreeg na 2 dagen krampen wat over ging op weeën. En daarna was het over. Nog wel gebloed maar geen krampen meer na het vruchtverlies. Vond het op dat moment best heftig, maar wist ook niet wat me te wachten stond en het was mijn eerste. Denk dat ik het nu wat makkelijker zou ervaren qua pijn dan. Emotioneel doet het ook vanalles met je. Maar denk dat het bij iedereen anders is.
Ik wil je heel veel sterkte wensen de komende dagen en weken. Want het is niet niks vond ik!hellie77 (2.5 dagen geleden)
Hoi allemaal.. gisteren eindelijk een eerste echo gehad. Het was niet goed. Of ik ben veel priller zwanger (maar dat kan niet qua seks) of het is al gestopt met groeien. Helaas. Maandag nog een inwendige echo, voor 100% bevestiging. Maar het is al zo goed als zeker. Vorige keer ben ik gecuretteerd, maar wat gebeurt er als het er spontaan uitkomt? Is dat erg/veel? Bloed? Kan ik wel gaan werken dan bijv? Ik hoor t graag..


ewa (2.5 dagen geleden)
@breni - “EwaNiet te druk om maken en n...„
Oke...ik maak mij ook te snel zorgen om alles ...proberen wat rustig aan doen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 9:

 1. 3kleintjes - een tweeling!een tweeling! - 28 Sep 2015
 2. gerdien1 - 28 Sep 2015
 3. Mar31 - 28 Sep 2015
 4. Nu online myselfandi - 28 Sep 2015
 5. Nams - Dat is nog een verrassing! - 28 Sep 2015
 6. Ruupje2 - 28 Sep 2015
 7. SimonaO - 28 Sep 2015
 8. Floortje2014 - Dat is nog een verrassing! - 29 Sep 2015
 9. Karinm39 - 29 Sep 2015
 10. mamacl27 - 29 Sep 2015
 11. mrsfox - 29 Sep 2015
 12. o0kirs0o - 29 Sep 2015
 13. Assiestentje - 30 Sep 2015
 14. Happy001 - 30 Sep 2015
 15. linda-sander - Dat is nog een verrassing! - 30 Sep 2015
 16. Marliezee - Dat is nog een verrassing! - 30 Sep 2015
 17. Nu online MirjamD - 30 Sep 2015
 18. missmillie - 30 Sep 2015
 19. mjo5 - 30 Sep 2015
 20. sandratre - 30 Sep 2015
 21. Shellebel - Dat is nog een verrassing! - 30 Sep 2015
 22. Snowyy - Dat is nog een verrassing! - 30 Sep 2015
 23. Anouschka19 - 01 Okt 2015
 24. lindak1985 - Dat is nog een verrassing! - 01 Okt 2015
 25. Mama van B - 01 Okt 2015
 26. Nina88 - 01 Okt 2015
 27. piris1985 - Dat is nog een verrassing! - 01 Okt 2015
 28. Rebecca2522 - Dat is nog een verrassing! - 01 Okt 2015
 29. steph91 - Dat is nog een verrassing! - 01 Okt 2015
 30. Jossie30 - 02 Okt 2015
 31. kleppa - Dat is nog een verrassing! - 02 Okt 2015
 32. silvia n - een tweeling!een tweeling! - 02 Okt 2015
 33. daphne 27 - 03 Okt 2015
 34. Gelondia - Dat is nog een verrassing! - 03 Okt 2015
 35. Jessey - 03 Okt 2015
 36. LonnekeJ - 03 Okt 2015
 37. mama-10 - 03 Okt 2015
 38. Mamma3bambini - 03 Okt 2015
 39. pikkeltje - 03 Okt 2015
 40. sara bernadet... - 03 Okt 2015
 41. sharly - 03 Okt 2015
 42. tweedewonder8... - Dat is nog een verrassing! - 03 Okt 2015
 43. dojathe - 04 Okt 2015
 44. Evieke01 - Dat is nog een verrassing! - 04 Okt 2015
 45. Nu online Johanneke2 - een tweeling!een tweeling! - 04 Okt 2015
 46. Lolaloe - 04 Okt 2015
 47. Solanaatje - Dat is nog een verrassing! - 04 Okt 2015
 48. Sonja84 - 04 Okt 2015

De bevaldatum van leden in week 9 is van maandag 28 September 2015 tot en met zondag 4 oktober 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014