Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
9

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 9 begint bij dag 63 en loopt tot dag 70.
Het is je 10e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. Links het handje op de 48e dag, en rechts is slechts 3 dagen later!Hetzelfde geldt voor het voetje. Links op de 51e dag, en aan de rechterkant is er 9 dagen later al een bijna compleet voetje te zien!Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus.


Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Annaradosz (4.5 uur geleden)
Helaas geen week 10 voor ons. Heb paar dagen terug een miskraam gehad. Ik wil iedereen veel geluk en liefde toewensen en fijne zwangerschap. Onze tijd komt hopelijk nog wel.


canim1983 (9.4 uur geleden)
@misspringles - “@canim1983 - “Ik zit pas in ...„
Ga ik toch maar even doen.denk ik. Mijn baas zegt dat het veilig is. Hij zegt normaal is het ook veilig en word je niet aan straling blootgesteld. We staan op 2 meter afstand en achter een muurtje met lood. We hebben rontgenbadges hangen en die worden elke maand uitgelezen en die meten nooit straling op de plek waar wij staan tijdens de foto. Hij zegt da te e aan alle eisen voldoen. En dat ik me geen zorgen moet maken. Alle andere meiden hebben het ook gedaan en allemaal gezonde kindjes op de wereld gezet. Ik voel me er ook niet echt prettig bij hoor. Maar stewardessen vliegen bijv ook nog als ze zwanger zijn en daar komt meer straling bij vrij als een röntgenfoto. Ik weet af en toe ook niet meer hoormisspringles (10.5 uur geleden)
@canim1983 - “Ik zit pas in week 7 maar las ...„
Ik heb een loden schort aan altijd maar het is me toch afgeraden. Zeker in het eerste trimester met alle organen in volle aanleg... Weet je zeker dat het ok is? Misschien even checken bij de arbo hoor.JJT1e (14.1 uur geleden)
@misspringles - “@JJT1e - “@misspringles - ??...„
Aha, vandaar. Oh dan kan je zelf kijken in je buik? Leuk zeg haha!

canim1983 (15.4 uur geleden)
Ik zit pas in week 7 maar las iets over röntgenfotos. Ik ben tandartsassistent en ik moet gewoon foto`s blijven maken. Ik sta wel op 2 meter afstand en achter een muur. Ook maak ik me hier toch zorgen over maar wij moeten door met foto`s tot het eind. Toch heeft iedereen gezonde kindjes op de wereld gezet bij ons. Maar waarschijnlijk is de straling van een tandfilmpje vele malen minder als een röntgenfoto bij een.dier


A dream come true (17.9 uur geleden)
Wij hebben het ook aan iedereen al verteld. Ik heb echt een heel opgezwollen buik en als je nooit een buikje gehad hebt valt dat op he. Ook ben ik 2 weken enorm ellendig geweest. Geen fut in mn lichaam, misselijk en enorm moe. Ben verledenweek terug begonnen met werken het ging maar toch niet zo vlotjes ben huishoudhulp dus is soms best wel zwaar nu maarja...


misspringles (1.1 dagen geleden)
@JJT1e - “@misspringles - “Ik heb het ...„
Ik ben dierenarts, dus rontgenfoto`s van katten en honden nemen gebeurt vaak. We hebben ook een echo staan, kan dus af en toe even spieken, zalig is dat!
wat vervelend dat je zo slecht bent. Hopelijk zal het tweede trimester beter gaan!!JJT1e (1.4 dagen geleden)
@misspringles - “Ik heb het ook al verteld aan ...„
Doe je werk met röntgenfoto`s dan?
Balen dat je niks kan. Ik ook niet, zit al een paar week thuis. Maar collega`s en vrienden buiten fam om weten het nog niet alleen mn baasmisspringles (1.6 dagen geleden)
@JJT1e - “Nou ik ben ook begonnen met ov...„
Niet fijn die misselijkheid! Ik vind ook dat overgeven oplucht. Helaas f altijd maar tijdelijk,...misspringles (1.6 dagen geleden)
Ik heb het ook al verteld aan iedereen. Heb geen buik maar fysiek gezien kan ik niks. En ik mag geen rontgenfoto`s meer nemen, dus mijn collega`s waren meteen op de hoogte...


JJT1e (1.7 dagen geleden)
Nou ik ben ook begonnen met overgeven... Ik hoopte dat ik de dans kon ontspringen maar helaas. Het lucht wel op gelukkig.

Ik heb ook dat ik normaal van warmte hou, maar nu is het me echt teveel! Gek is dat


Manon1981 (2.5 dagen geleden)
@momtbaby - “AAh morgen naar week 10! Kan n...„
Wij hebben het met 5 en 6 weken wereldkundig gemaakt. Met mijn buik kunnen we niet anders. Op het werk hadden ze weddenschappen gesloten: is het er 1, of zijn het er 2 of zelfs 3???momtbaby (2.8 dagen geleden)
AAh morgen naar week 10! Kan nu echt bijna m`n mond niet meer houden. Net op kdv van mn dochter het aan de leidster verteld (die kent toch verder niemand). Dinsdag echo en dan miss wel weer terug in week 9, maar als alles goed is, ga ik het aan de grote klok hangen. Jullie?


Ejl14 (2.9 dagen geleden)
Hallo week 9. Hier nog steeds moe en misselijk de hele dag door. Eerder heb ik een missed abortion gehad dus vind het ook wel weer even spannend deze periode. Doe ik dit niet allemaal voor niks? Pas over 2 weken weer een echo


mamavan2kanjers (3.5 dagen geleden)
Normaal vind ik de warmte heerlijk, maar nu vind ik het binnen heerlijk!! Blijf ook door al het drinken, maar naar de wc gaan.... Hahaha succes allemaal!


misspringles (3.8 dagen geleden)
@Manon1981 - “@A dream come true - “Hoi ie...„
Ik ben gewoon nog aan het overgeven... De vorige keer duurde dat tot week 22. Nog even geduld...A dream come true (4.5 dagen geleden)
@Lizzie84 - “@A dream come true - “Hoi ie...„
Ja dat gevoel heb ik ook. Ben blij dat het idd beter is maarja ons zorgen maken doen we denk ik 9 maandjes lang he hihi. Succes nog he xManon1981 (4.5 dagen geleden)
@A dream come true - “Hoi iedereen wat een weertje h...„
Ik merk iets verbetering. Een vriendin van me was ook na week 9 van de misselijkheid af. Dus het kan zeker!Manon1981 (4.5 dagen geleden)
@momtbaby - “@Manon1981 - “@momtbaby - ??...„
O gelukkig! Nu weer lekker genieten!Annaradosz (4.6 dagen geleden)
pfft, zojuist de stap gewaagd en de verloskundige gebeld, wordt vandaag teruggebeld omdat het computersysteem er uit lag en ze geen afspraak kon maken. Spannend hoor. Ben zo benieuwd wanneer ik mag komen en dan zullen we het weten hoe ver ik precies ben... maar uitgaande van mijn berekening 9 weken.


momtbaby (4.6 dagen geleden)
@2ndbabe - “Vandaag termijnecho gehad. Act...„
Fijn dat alles goed was! Ik sta nu ook nog op 30 januari, maar bij mij leek het de laatste keer wat kleiner. Ik heb volgende week dinsdag termijn echo, dus dan kijken of het 30 januari blijft!2ndbabe (4.6 dagen geleden)
Vandaag termijnecho gehad. Actieve baby, was aan t dansen en springen. Actiever dan zn zus als t zo doorgaat. Met de vorige echo bewoog die ook al ;) Mag hier wel langer blijven plakken, vorige x was ik 2d vooruit gezet met wat ik dacht, nu 2d achteruit. EDD wordt nu 30 januari, vorige keer zou t 26jan zijn.


Lizzie84 (4.7 dagen geleden)
@A dream come true - “Hoi iedereen wat een weertje h...„
Wat herkenbaar...ik heb dit ook...afgelopen weken was ik echt een wrak! S ochtends s middags en vooral s avonds! Nu ben ik alleen s avonds een wrak..moe en misselijk..maar dit is te doen! Wel merk ik dat ik dan meteen wat onzekerder word...is dit voor jullie ook herkenbaar????mom~L~ (4.7 dagen geleden)
@A dream come true - “Hoi iedereen wat een weertje h...„
Ik ben vandaag overgegaan naar week 10, maar was me vanmorgen ook aan het bedenken dat ik precies al een paar dagen minder moe en minder misselijk wasmomtbaby (4.7 dagen geleden)
@A dream come true - “Hoi iedereen wat een weertje h...„
Pff nee, ik ben juist deze week weer zoo moe dat ik niet weet waar ik het vandaan moet halen. Ik ben gisteren om 21.00 naar bed gegaan en nu nog echt doodop.. Gister ook weer misselijk. Fijn dat het bij jou beter is!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 9:

 1. Ellentje1983 - 02 Feb 2016
 2. gonvantslot - 02 Feb 2016
 3. JJT1e - 02 Feb 2016
 4. misspringles - 02 Feb 2016
 5. nanaty - 02 Feb 2016
 6. SJI - 02 Feb 2016
 7. 2de-Wondertje... - 03 Feb 2016
 8. CynthiaM1983 - Dat is nog een verrassing! - 03 Feb 2016
 9. K-1986 - 03 Feb 2016
 10. mijnkleineboe... - Dat is nog een verrassing! - 03 Feb 2016
 11. proudmommy201... - 03 Feb 2016
 12. C-46 - Dat is nog een verrassing! - 04 Feb 2016
 13. deesje80 - 04 Feb 2016
 14. EJL14 - 04 Feb 2016
 15. Mamavan2kanje... - 04 Feb 2016
 16. mommykatja - 05 Feb 2016
 17. Jacolienvdb - Weet het wel maar zeg het niet! - 06 Feb 2016
 18. Febr2016 - 07 Feb 2016
 19. 040515 - 08 Feb 2016
 20. BBakker84 - Dat is nog een verrassing! - 08 Feb 2016
 21. grietje84 - 08 Feb 2016
 22. Ivy79 - 08 Feb 2016
 23. mirr1987 - Dat is nog een verrassing! - 08 Feb 2016

De bevaldatum van leden in week 9 is van dinsdag 2 februari 2016 tot en met maandag 8 februari 2016. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014