Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
9

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 9 begint bij dag 63 en loopt tot dag 70.
Het is je 10e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. Links het handje op de 48e dag, en rechts is slechts 3 dagen later!Hetzelfde geldt voor het voetje. Links op de 51e dag, en aan de rechterkant is er 9 dagen later al een bijna compleet voetje te zien!Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus.


Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

jel87 (12 minuten geleden)
@Roosje20 - “Om 16.00 u. weer een echo! Ik ...„
En, hoe was het??Duiveltje (4.5 uur geleden)
@dolphynetje - “eerste kliniekopname is hier n...„
Heftig! veel beterschap!Roosje20 (5.7 uur geleden)
Om 16.00 u. weer een echo! Ik ben benieuwd! Voor mijn gevoel hebben we de spannendste tijd achter de rug als het nu weer goed is. Al blijft er een kans bestaan dat het niet goed gaat natuurlijk. Maar ik voel me gewoon optimistisch, misschien ook wel door al jullie positieve verhalen!


Roosje20 (5.7 uur geleden)
@dolphynetje - “eerste kliniekopname is hier n...„
Heftig! Gelukkig gaat alles goed met jullie kleintje!

dolphynetje (5.9 uur geleden)
eerste kliniekopname is hier net weer een feit!!! zware buikpijnen en maakte wat zorgen die woensdagavond toch langs spoed gegaan omdat ik flauw was gevallen de dag ervoor en wou zekerheid hebben dat er niets mis was met beebje!!! ook hevig last van zware migraine en braken, ben er een 2 dagen opgenomen geweest voor vitamine kuur en tegen de buikontsteking!! maar baby doet het geweldig goed!!!


jel87 (8.1 uur geleden)
@preciousxbaby - “@jel87 - “@preciousxbaby - ?...„
Oh diabetes bah.. Hopelijk hoef je er deze keer ook niet aan te geloven! Sterkte met je pijn en ook met je gevoelens, ik ken het gevoel dat t lijkt alsof je lichaam t deze keer niet zo goed aan kan, teleurstellend..jel87 (8.2 uur geleden)
@silliegirl26 - “@jel87 - “Zo lief dat jullie...„
:) Vind ik ook maar je moet t maar net treffen met de groep waarin je terecht komt! Een goede vriendin van me zit een paar weekjes verderop en daar wordt bijna niks gezegd T is fijn in dit weekje!Duiveltje (9.1 uur geleden)
pfff, misseijk, misselijk en nog eens misselijk.... ben erg blij als deze eerste periode voorbij is... ben ook z moe, lijk wel een oud wijf....
maar ja, het is voor een goed doel he... iedereen fijne dag vandaag!


silliegirl26 (9.6 uur geleden)
@jel87 - “Zo lief dat jullie allemaal zo...„
Zo hoort het ook toch.. met elkaar mee leven...preciousxbaby (10.1 uur geleden)
@jel87 - “Zo lief dat jullie allemaal zo...„
Heel goed idee!!mientjemuis (10.2 uur geleden)
@jel87 - “Bedankt voor jullie steun meid...„
Jeeeh wat fijn !!!!!!!!!preciousxbaby (10.3 uur geleden)
@jel87 - “@preciousxbaby - “@miepie85 ...„
Dat er suiker in je urine wordt gevonden. Dit hoort niet. Je lichaam hoort het op te slaan en via je bloed te gaan.. ik ben tijdens 1e zwangerschap ook vaak getest op zwangerschapdiabetes (mijn vader heeft diabetes) maar dit was niet het geval. Heb het vermoeden dat mijn lichaam dit tijdens de zw niet aankan.

@jss dacht de vk ook maar ik moet de pijn soort van wegpuffen.. dat zou in haar ogen niet horen.

Baal echt dat ik m`n zo voel. En krijg meer het idee dat alle hormonen en zw echt zwaar is voor mijn lichaampje.RietjeP (19.1 uur geleden)
@jel87 - “Zo lief dat jullie allemaal zo...„
Ooh, gelukkig!! Wat een prachtig nieuws! En een goed idee, met z`n allen nog een week of 30!jss (19.9 uur geleden)
@preciousxbaby - “Zoo al paar uurtjes hevige pij...„
Ik heb het ook bij mij is het bandenpijn...
De banden die rekken uit en dat kan best pijnlijk zijnjel87 (20.9 uur geleden)
Zo lief dat jullie allemaal zo met me meegeleefd hebben! Vanaf nu hopelijk van niemand meer berichtjes over bloedverlies of andere nare dingen! We gaan met z`n allen nog vrolijk 30 weken verder!


jel87 (21 uur geleden)
@preciousxbaby - “@miepie85 - “Wat een goed ni...„
Wat moet ik me voorstellen bij glucose in de urine? Ik ken het niet, alleen eiwitten in de urine wat dus niet goed is. Sterkte met de krampen, kan me voorstellen dat je er niet echt gerust op bent!preciousxbaby (21.4 uur geleden)
@miepie85 - “Wat een goed nieuws hier allem...„
Heb de vk gebeld en moest urine inleveren. Geen blaasontsteking maar wel glucose in m`n urine. Dit was ook zo tijdens mijn 1e zw.. heb morgen extra controle en mocht het vanavond/nacht erger worden/bloedverlies komt ze langs. Leuk een 2e echo!!Kaatje5 (21.4 uur geleden)
@Banaaantje - “@Kaatje5 - “Vanmiddag de eer...„
Dankje! Ja de vk zei dat het vaker voorkomt en meestal bij 10/11 weken weer weg is.(als het er met 12 weken nog zit, kan het wel kwaad.. maar is dus meestal voor die tijd wel weg zei ze)
Maar ik maak me natuurlijk weer veel te drukmiepie85 (21.5 uur geleden)
Wat een goed nieuws hier allemaal. Heerlijk die goede echo`s. Echt een traan moment heb ik ervaren bij mn dochter. Wij mogen dinsdag....heel veel zin in. Twee weken geleden zag alles er nog goed uit dus gaan we er vanuit dat het zo gebleven is. Wat voor buikpijn heb je preciousxbaby? Ik heb ook zo nu en dan een kramp maar dat is echt de baarmoeder. Dit kan bij sommige echt pijn doen. Als je ongerust bent, gewoon je vk bellen morgen. Als onze echo dinsdag goed is zal ik me ook weer netjes bij de geanacoloog melden :-) heb er zin in.


preciousxbaby (23.3 uur geleden)
Zoo al paar uurtjes hevige pijn in m`n onderbuik.. heb dit al sinds week 8 maar vandaag is het echt even heftig! Iemand enig idee wat het kan zijn?


lari (23.7 uur geleden)
Morgen week 10 ... Nog 2 weken en dan de 2de echo


lari (23.7 uur geleden)
@jel87 - “Bedankt voor jullie steun meid...„
Super nieuws !!Banaaantje (1 dagen geleden)
@Kaatje5 - “Vanmiddag de eerste echo gehad...„
Gefeliciteerd !!! Heb geen ervaring met een cyste op de navelstreng. Heeft de vk er niks van gezegd?Banaaantje (1 dagen geleden)
@jel87 - “Bedankt voor jullie steun meid...„
Gelukkig!!! Altijd weer fijn om de bevestiging te krijgen.Kaatje5 (1 dagen geleden)
Vanmiddag de eerste echo gehad, en alles was goed , voor het eerst het kloppende hartje gezien en gehoord, we zijn helemaal verliefd
Wel zag ze een cyste bij de navelstreng.. iemand hier ervaring mee?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 9:

 1. Ilseesje - 25 Aug 2015
 2. JennGlo - 25 Aug 2015
 3. MDJ - Dat is nog een verrassing! - 25 Aug 2015
 4. melanieph - 25 Aug 2015
 5. Najoly - 25 Aug 2015
 6. patrieske25 - 25 Aug 2015
 7. preciousxbaby - 25 Aug 2015
 8. Teeuq - 25 Aug 2015
 9. Victoria91 - 25 Aug 2015
 10. dolphynetje - 26 Aug 2015
 11. Fantje - 26 Aug 2015
 12. Jel87 - 26 Aug 2015
 13. MGBaby - Dat is nog een verrassing! - 26 Aug 2015
 14. Mientjemuis - Dat is nog een verrassing! - 26 Aug 2015
 15. Nu online Spacemom30 - Dat is nog een verrassing! - 26 Aug 2015
 16. Debie - 27 Aug 2015
 17. leenavw - 27 Aug 2015
 18. tijgerke - Dat is nog een verrassing! - 27 Aug 2015
 19. wepie - Dat is nog een verrassing! - 27 Aug 2015
 20. ZwangerMamatj... - 27 Aug 2015
 21. 2ehummeltje - Dat is nog een verrassing! - 28 Aug 2015
 22. Chantarel79 - 28 Aug 2015
 23. Ellis83 - 28 Aug 2015
 24. Februari2014 - Dat is nog een verrassing! - 28 Aug 2015
 25. gwen3 - 28 Aug 2015
 26. Marrit29 - Dat is nog een verrassing! - 28 Aug 2015
 27. Miepie85 - Dat is nog een verrassing! - 28 Aug 2015
 28. Nuka - een meisje! - 28 Aug 2015
 29. Tam15 - 28 Aug 2015
 30. 2egeluk - 29 Aug 2015
 31. B14 - 29 Aug 2015
 32. beebie2013 - Dat is nog een verrassing! - 29 Aug 2015
 33. Nu online Emanda - 29 Aug 2015
 34. jette1977 - Dat is nog een verrassing! - 29 Aug 2015
 35. Lady-nies - Weet het wel maar zeg het niet! - 29 Aug 2015
 36. Mama van D. e... - 29 Aug 2015
 37. Mommy~~D - Dat is nog een verrassing! - 29 Aug 2015
 38. Onskleinewond... - 29 Aug 2015
 39. RietjeP - 29 Aug 2015
 40. stephanievl - 29 Aug 2015
 41. ZMama - Dat is nog een verrassing! - 29 Aug 2015
 42. Deez - Dat is nog een verrassing! - 30 Aug 2015
 43. dorothee - 30 Aug 2015
 44. Duiveltje - 30 Aug 2015
 45. GRQ - 30 Aug 2015
 46. kiekie90 - Dat is nog een verrassing! - 30 Aug 2015
 47. Nu online Marjo1981 - 30 Aug 2015
 48. miniD - 30 Aug 2015
 49. puklins - 30 Aug 2015
 50. Shietje - Dat is nog een verrassing! - 30 Aug 2015
 51. dotan - 31 Aug 2015
 52. Flint - 31 Aug 2015
 53. Johanna01 - 31 Aug 2015
 54. Juul27 - Dat is nog een verrassing! - 31 Aug 2015
 55. Nu online ljochtsje - 31 Aug 2015
 56. Mamamariekje - 31 Aug 2015
 57. Mama_van_Esme... - Dat is nog een verrassing! - 31 Aug 2015
 58. MamVos - 31 Aug 2015
 59. Nayolah - 31 Aug 2015
 60. Proud.mammie - 31 Aug 2015
 61. proudmamaof l... - 31 Aug 2015
 62. tiffany en - Dat is nog een verrassing! - 31 Aug 2015
 63. tina1982 - 31 Aug 2015
 64. Yelle - 31 Aug 2015

De bevaldatum van leden in week 9 is van dinsdag 25 augustus 2015 tot en met maandag 31 augustus 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014