Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
9

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 9 begint bij dag 63 en loopt tot dag 70.
Het is je 10e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. Links het handje op de 48e dag, en rechts is slechts 3 dagen later!Hetzelfde geldt voor het voetje. Links op de 51e dag, en aan de rechterkant is er 9 dagen later al een bijna compleet voetje te zien!Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus.


Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Femke 1985 (1.7 uur geleden)
Pfff zo zenuwachtig voor morgen, dan hebbeb we onze 2e echo, zou dan 9 + 4 moeten zijn ongeveer. Alleen de vorige keer hoorde we toen dat het niet goed was. Dus maak me toch wel n beetje zorgen... Zo gelukkig eerst nog n avonddienst werken... Elke afleiding is welkom nu...


clautje82 (1.9 uur geleden)
Hoi alemaal dit is me 3 zwangerschap heb al 2 knullen van 10 en 5 maar voor het eerst zo veel puistjes en onrustige huid wat kan ik daar tog aan doen ?


sophie76 (2.4 uur geleden)
@biscuit - “@Angela-77 - “Donderdag heb ...„
Wat zal ze opgelucht zijn als je t eindelijk mag vertellen hahahaha, oh zielig eigenlijkbiscuit (5 uur geleden)
@Angela-77 - “Donderdag heb ik een termijn e...„
Hahaha iemand op mijn werk vroeg ook aan mij of ik zwanger was. Zeker verkeerde shirtje aangedaan. Ik heb gezegd dat ik niet zwanger ben. Zij voelde zich heel schuldig.

makeithappen (6.3 uur geleden)
@fee123 - “@makeithappen - “Wij hebben ...„
Ja heel duidelijk! Alleen vond ik het op de echo duidelijker. Kindje was al lekker aan het spartelen met armpjes en beentjes. Zo bijzondersophie76 (8 uur geleden)
Vandaag week9! Afgelopen zaterdag mn eerste echo gehad en ben verder dan ik dacht dus een korte week 8 gehad. Blij te horen dat sommige van jullie ook knellende broeken hebben, ik hou t tot 16.00 vol en dan gaat mn joggingsbroek aan...ppffpfpff nu al! Had ik bij mn andere drie pas bij 20 weken! En mn voorgevel, ook nu al twee keer zo groot! Ga maar snel wat sportlesjes nemen iedereen met echo vandaag succes! Ik ga volgende week die nieuwe bloedtest doen...ook weer spannend!


fiere mama 2 (18.5 uur geleden)
@MamavanLe - “@fee123 - “Voor degenen die ...„
hier was het vandaag 2 cm en half en ik ind ook misselijk me vlagen en heel moe altijdMamavanLe (18.6 uur geleden)
@makeithappen - “Wij hebben ons kindje net weer...„
Dat word misschien wel een 1 april kindjetat-jana (18.6 uur geleden)
Ik ga week 9 maar weer uitzwaaien om naar week 10 te gaan nog een weekje wachten tot de echo maar eerst woensdag nog naar de verloskundige. Hopelijk tot in week10 allrmaal :D


MamavanLe (18.6 uur geleden)
@unnie - “@Angela-77 - “Donderdag heb ...„
OW erg he! Hier ook al een kilo erbij en de baby weegt nog niks bij mijn dochter kwam ik pas bij 22 weken aan en in totaal toch nog 15kg aangekomen wil dat nu echt niet meer want heeft mij 14 maanden gekost om weer op mijn oude gewicht te zijn van voor de zs en maand later weer zwangerMamavanLe (18.6 uur geleden)
@fiere mama 2 - “vandaag eerste echo gehad, all...„
Fijn! Lekker genietenMamavanLe (19.3 uur geleden)
@ninoharvey - “@fee123 - “Voor degenen die ...„
Fijn dat je echo goed was! We gaan gelijk op hier ook 9.1MamavanLe (19.3 uur geleden)
@fee123 - “Voor degenen die al echo`s heb...„
Bij mij werd vorige week vrijdag bij 8+5 2,3cm gemeten. Voel me redelijk maar met vlagen flink misselijk en tel de uurtjes af voordat mijn dochter op bed ligt zodat ik er zelf ook ik kan kruipenfiere mama 2 (19.9 uur geleden)
vandaag eerste echo gehad, alles was goed in orde en we hoorde een mooi hartje waren super blij en zoon lief eerste schooldag in het eerste leerjaar was ook goed verlopen!


fee123 (21.7 uur geleden)
@makeithappen - “Wij hebben ons kindje net weer...„
Leuk!!! Mooie foto?unnie (23.3 uur geleden)
@Angela-77 - “Donderdag heb ik een termijn e...„
Poeh he, dat is ook niet leuk! Je lichaam dus al flink aan het werken! Hier zit alles nog prima, ik irriteer me als gewoonlijk nog aan mijn lovehandles en buikje, broek zakt nog steeds af (waar is toch die verdomde riem!). Nog geen opgezet gevoel. Weegschaal kijk ik liever niet op, was met 8 weken al 1 kilo aangekomen (bij die lovehandles dus!). Ben zoo benieuwd naar de echo!makeithappen (1 dagen geleden)
Wij hebben ons kindje net weer gezien! 1 dag terug gezet, dus nu uitgerekend op 2 april!


Angela-77 (1 dagen geleden)
Donderdag heb ik een termijn echo. Zou dan precies 10 weken zijn. Vandaag had ik even een knakmoment.....ging afrekenen voor de wekelijkse boodschappen. Vraagt de dame achter de kassa hoe lang ik nog moet :-0. Euhhhmmm ik begin net, minimaal nog 6 maanden haha. Morgen na een maand vakantie weer naar het werk. Waarschijnlijk kan ik het daar ook niet lang verborgen houden. Heb ook wel al een aardige buik inderdaad.Gelukkig niet heel veel kwaaltjes, alleen misselijk als ik niet op tijd eet en natuurlijk zeer gevoelige borsten.

Mijn ouders en schoonmoeder weten het al en mijn zus. Verder nog niemand, maar zal dus niet lang duren.


ninoharvey (1 dagen geleden)
@fee123 - “Voor degenen die al echo`s heb...„
Bij werd vandaag exact 2,5 cm gemeten en dat kwam overeen met 9 weken en 1 dag. De vorige keer 6 weken 5 dagen werd 67 mm gemeten. Ik ben ook nog lang geen happy vis! Poeh veel misselijk, honger maar veel smaakt niet of ruikt verkeerd. Ik hoop dat dat binnen een paar weken wel wat minder wordt.fee123 (1.1 dagen geleden)
Voor degenen die al echo`s hebben gehad, hoeveel mm werd er gemeten ? Ik vorl me wel al iets fitter qua eten ook beter maar abdoluut geen vis.... Mag je vitello tonnato eten als je zwanger bent ? Pfff ben eigenlijk super moe maar mn dochter wordt slweer wakker!


88 (1.1 dagen geleden)
Wij krijgen woensdag onze 2de echo bij de gyn, in verband met tweelingzwangerschap. Ben benieuwd wat hij te zeggen heeft. Ben ook wel benieuwd wanneer we dan weer terug moeten en wanneer we dan weer een echo krijgen. Weet niet of woensdag de definitieve termijn al bepaald kan worden.


marlenja (1.1 dagen geleden)
nou, hier ook nog eens keelontsteking! (lekker als je moet kotsen....)pffff
volgende week termijnecho!!! mn 4e echo al inmiddels ... leuk! En als alles goed is, gaan we het daarna vertellen


Wil78 (1.1 dagen geleden)
Vandaag mag ik me hier ook melden, alweer 9 weken. Zag dat jullie over het vertellen hadden. Ik wil het ook gaan vertellen, mijn man nog niet. Maar ik kats misselijk, moe.... En ook mijn broeken beginnen strak te zitten, als het kan knoop los. Donderdag intake verloskundige ben erg benieuwd.


tat-jana (1.1 dagen geleden)
Wij besloten het wel gelijk aan de grote klok te hangen :) dat komt omdat ik met mijn miskraam zo ontzettend veel gehad heb aan de steun. Tot op de dag van vandaag nog geen spijt gehad want ook met mijn angsten en verhalen kan ik lekker bij iedereen terecht en heb t al meerdere keren moeten doen omdat ik mezelf nogal gek kan maken.


lievewendy (1.1 dagen geleden)
Wij wouden het ook geheim houden maar ik heb ineens in plaats van hele slanke ingevallen buik een dikke bolle buik. Nu al
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 9:

 1. aline2 - Dat is nog een verrassing! - 01 Apr 2015
 2. Debby73 - Dat is nog een verrassing! - 01 Apr 2015
 3. Jet80 - 01 Apr 2015
 4. Lievi - 01 Apr 2015
 5. Lottevds - 01 Apr 2015
 6. niekske85 - 01 Apr 2015
 7. Nu online Angela-77 - Dat is nog een verrassing! - 02 Apr 2015
 8. Bir76 - Dat is nog een verrassing! - 02 Apr 2015
 9. cher88 - 02 Apr 2015
 10. Liesimba - 02 Apr 2015
 11. makeithappen - 02 Apr 2015
 12. Rocio - 02 Apr 2015
 13. Nu online Unnie - 02 Apr 2015
 14. Valerie81 - 02 Apr 2015
 15. vooreentweede - Dat is nog een verrassing! - 02 Apr 2015
 16. zwaluwster - 02 Apr 2015
 17. Fee123 - Dat is nog een verrassing! - 03 Apr 2015
 18. GJJ2008 - 03 Apr 2015
 19. Laura1985 - 03 Apr 2015
 20. prisje28 - 03 Apr 2015
 21. simoneismama - 03 Apr 2015
 22. Snuppa - 03 Apr 2015
 23. Vrouwtje S - Dat is nog een verrassing! - 03 Apr 2015
 24. Femke 1985 - 04 Apr 2015
 25. fiere mama 2 - 04 Apr 2015
 26. jeannet86 - Dat is nog een verrassing! - 04 Apr 2015
 27. lievewendy - 04 Apr 2015
 28. Lobita82 - 04 Apr 2015
 29. Madevi - 04 Apr 2015
 30. Mami - - 04 Apr 2015
 31. marlenja - Dat is nog een verrassing! - 04 Apr 2015
 32. MissMoi85 - 04 Apr 2015
 33. momzilla - Dat is nog een verrassing! - 04 Apr 2015
 34. Parelpuikje2 - Dat is nog een verrassing! - 04 Apr 2015
 35. -Sjaakie- - Dat is nog een verrassing! - 05 Apr 2015
 36. Anoniememamal... - Dat is nog een verrassing! - 05 Apr 2015
 37. biscuit - Dat is nog een verrassing! - 05 Apr 2015
 38. Deaken - 05 Apr 2015
 39. elsemiek87 - Dat is nog een verrassing! - 05 Apr 2015
 40. J0y - Dat is nog een verrassing! - 05 Apr 2015
 41. MamavanLe - Dat is nog een verrassing! - 05 Apr 2015
 42. manny8711 - Dat is nog een verrassing! - 05 Apr 2015
 43. Ninoharvey - Dat is nog een verrassing! - 05 Apr 2015
 44. Nomi74 - 05 Apr 2015
 45. hyke - 06 Apr 2015
 46. LauraDav - 06 Apr 2015
 47. linda lin - 06 Apr 2015
 48. piggy - Dat is nog een verrassing! - 06 Apr 2015
 49. Prieelke - 06 Apr 2015
 50. 2ehummeltje - Dat is nog een verrassing! - 07 Apr 2015
 51. clautje82 - 07 Apr 2015
 52. Eefje88 - 07 Apr 2015
 53. fieverke - Dat is nog een verrassing! - 07 Apr 2015
 54. inqu86 - 07 Apr 2015
 55. mamas first c... - 07 Apr 2015
 56. Nu online ukkieR2015 - Dat is nog een verrassing! - 07 Apr 2015

De bevaldatum van leden in week 9 is van woensdag 1 April 2015 tot en met dinsdag 7 April 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014