Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
9

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 9 begint bij dag 63 en loopt tot dag 70.
Het is je 10e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. Links het handje op de 48e dag, en rechts is slechts 3 dagen later!Hetzelfde geldt voor het voetje. Links op de 51e dag, en aan de rechterkant is er 9 dagen later al een bijna compleet voetje te zien!Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus.


Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

mamma1976 (1.2 uur geleden)
@Lynn2 - “@mamma1976 - “@Lynn2 - “@m...„
He Lynn, 5 keer, dat is niet niks hoor! ALlemachtig, zorg maar goed voor jezelf!! Hou je ergens wel wat vocht en eten binnen? Ik heb vorige zwangerschap hyperemesis gehad tot 19 weken, en gaf ook elke dag zeker 5 keer over, uiteindelijk resulteerde dat, ondanks tegen heug en meug blijven drinken en eten, toch in ziekenhuis opnames door vochttekort en ontzettend gewichtverlies en zooo slap en ziek! Deze zwangerschap ben ik erg misselijk, maar heb ik nog niet hoeven braken, ik ben zo dankbaar (maar je hebt gelijk: daardoor ook veel twijfel of het wel goed zit steeds..gelukkig elke 2 weken echo bij gyn). Zwaar heb je het hoor!! Echt heftig een kleintje bij zoveel weken te hebben moeten verliezen idd, vreselijk. Ik duim voor je dat het morgen goed zit!!!mamma1976 (1.3 uur geleden)
@rian85 - “@911 - “@rian85 - “@Doornr...„
Nou, ik kan me idd heel goed voorstellen dat je met een tweeling in heel andere beslissingsveld terechtkomt, poehee moeilijk!! Ik zou me goed kunnen indenken dat jullie de combinatietest laten gaan! En ookal is die 12/13-echo an sich natuurlijk behalve de nekplooi voor down, niet alleen daarvoor, maar ook voor andere anatomische afwijkingen die al aardig zichtbaar kunnen zijn bij deze termijn, daarmee sta je inderdaad in hetzelfde dilemma, de kans dat twee kindjes iets anatomisch afwijkinds hebben is zo klein! Fijn dat je je leeftijd mee hebt, dat is natuurlijk super! Succes met afwegen. Wij gaan het deze keer wel doen, omdat ik verder in de 30 ben, maar ik moet zeggen welke uitslag het ook is, dat ik eerlijk geen idee heb wat ik met de consequenties zou doen, heel grote kans niet zo veel. Het is misschien alleen maar een kwestie van kunnen voorbereiden beter, zoals iemand eerder ook al zei. Maar op dat moment weet je pas wat het met je doet misschien, geen idee.kiansmamma (1.5 uur geleden)
@miss-roses - “Helaas er zat niks meer in het...„
He gad meis. Vreselijk! Sterkte met de verwerking van dit vreselijke nieuws!!kiansmamma (1.5 uur geleden)
@mamma1976 - “@kiansmamma - “@mamma1976 - ...„
De manier waarop jij zeer betweterig schrijft maakt dat mensen zich gaan verdedigen.

Maar nu genoeg. Ik wil me focussen op belangrijkere dingen

mama.van.v (10.5 uur geleden)
@ miss-roses ach nee, wat erg! Veel sterkte de komende tijd.

@ mamalinny de steken aan de zijkant is bandenpijn. Ik heb er ook last van, voornamelijk als ik ga staan of hard moet hoesten of niezen.KizzyH (11.1 uur geleden)
Vanavond een prachtig kloppend hartje gezien wel een week teruggezet dus ben weer in week 8 :)


roosje-roze (11.3 uur geleden)
Na 2 weken in week 9 vertoefd te hebben ( werd vorige week bij de eerste echo een hele week teruggezet) mag ik eindelijk door naar week 10!! Tot daar allemaal


Doornroosje_ (11.4 uur geleden)
@Sanchez - “Omg ik ben zooo vreselijk hong...„
ik heb jeust de hele dag een vol gevoel opgeblazen terwijl ik haast biks eet, heb ook nergens trek in word er gek van en dan nog de misselijkheid erbij bahbah vorige zwangerschap was perfect geen kwaaltjes gehad en nu alleen maqr haha dus even wennen nogDoornroosje_ (11.5 uur geleden)
@miss-roses - “Helaas er zat niks meer in het...„
heel veel sterkte komende tijdDoornroosje_ (11.5 uur geleden)
@rian85 - “@911 - “@rian85 - “@Doornr...„
net als wat je zeg is ook zo bij mij de reden, bij me eerste had ik het ook gedaan, ik wil er gewoon op voorbereid zijn van te voren en kijken wat er allenaal te regelen valt,roosje-roze (12 uur geleden)
@miss-roses - “Helaas er zat niks meer in het...„
Ahhh wat verdrietig heel veel sterkte gewenstkimj1980 (12.1 uur geleden)
@miss-roses - “Helaas er zat niks meer in het...„
Hè bah, heel veel sterkte de komende tijdkimj1980 (12.2 uur geleden)
@mamalinny - “Na drie dagen consequent gebru...„
Ja heel herkenbaar, had ik gisteren ook. Als ik er op Google kom ik uit op bandenpijn. Wat dus op zich een goed teken is, want dan is de baarmoeder aan het groeien ;). Vandaag weer helemaal geen last van.ab1984 (12.2 uur geleden)
@miss-roses: wat een verschrikkelijk nieuws zeg, heel veel sterkte toegewenst de komende tijd.rian85 (12.5 uur geleden)
@911 - “@rian85 - “@Doornroosje_ - ?...„
Bedankt voor je reactie. bij een eenling hadden we het sowieso gedaan maar ik draag nu een tweeling. als de 1 het wel blijkt te hebben en we breken de zwangerschap af dan breken we ook een gezonde zwangerschap af en daar hebben we veel moeite mee.de kans dat beide het hebben is nihil gezien mijn leeftijd en het niet binnen de familie zit.als we besluiten beide kinderen te houden (waarvan 1 met down) dan zal het mentaal een nog heftiger zwangerschap worden.daar k sowieso in het ziekenhuis beval is de medische zorg na de bevalling er al.911 (12.6 uur geleden)
@Sanchez - “Omg ik ben zooo vreselijk hong...„
Niet de hele dag door. Ik word wel wakker met honger, iets wat ik nooit had.911 (12.6 uur geleden)
@rian85 - “@Doornroosje_ - “Net terug v...„
Bij onze 2 dochters hebben we hem laten doen en bij deze zwangerschap doen we het zeker weer. Waarom? Wij willen weten waar we aan toe zijn. Als de kans groot is dat het niet goed is, dan willen we voor de vruchtwaterpunctie gaan. Nogmaals wij willen weten waar we aan toe zijn en daaruit onze conclusies kunnen trekken.Lynn2 (12.7 uur geleden)
@roosje-roze - “@Lynn2 - “@roosje-roze - “...„
Mn angst is minder groot als gisteravond.
Maar echte geruststelling krijg ik hopelijk woensdag tijdens de echo.
alles wat ik vandaag heb gegeten is er weer uitgekomen, dus ook dat geeft hoop..mamalinny (12.7 uur geleden)
@miss-roses - “Helaas er zat niks meer in het...„
Verschrikkelijk! Heel veel sterkte!mamalinny (12.7 uur geleden)
Na drie dagen consequent gebruik van emesafene de misselijkheid gelukkig een stuk minder. Vanmorgen nog wel moeten spugen maar dan hebben we het over 1 keer ipv elke keer als er wat in ging..
Nu zelfs nauwelijks misselijk. En dat maakt me dan weer onzeker.. Haha het is ook nooit goed. Ook een trekkend gevoel in de onderbuik evenals steken aan de zijkant.. Het is net geen menstruatiepijn maar meer wat zeurderig.. Iemand bekend mee?


roosje-roze (12.8 uur geleden)
@Lynn2 - “@roosje-roze - “@Lynn2 - “...„
Oooo gelukkig maar! Zeurend/trekkend gevoel herken ik enorm. Buik is flink gegroeid ook dus ik weet bijna zeker dat het bij mij daaraan lag. Nu hopelijk een beetje vertrouwen terug?miss-roses (13.2 uur geleden)
@janny80 - “@miss-roses - “Helaas er zat...„
Dank je welaristra (13.2 uur geleden)
@Sanchez - “Omg ik ben zooo vreselijk hong...„
Ja, dat heb ik ook sanchez. Ik merk ook dat ik kleine beetjes moet eten. Als ik te grote happem, te snel eet of teveel eet komt ook de misselijkheid opzetten.
gelukkig is de misselijkheid nu al een paar dagen minder en daar ben ik blij meeSanchez (13.8 uur geleden)
@miss-roses - “Helaas er zat niks meer in het...„
Wat een vervelend nieuws :( sterkte!!Sanchez (13.9 uur geleden)
Omg ik ben zooo vreselijk hongerig de hele dag door. Hebben jullie dat ook? Als ik dan niet eet word ik onwijs misselijk :/
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 9:

 1. 3333 - 22 Apr 2015
 2. Eline1988 - 22 Apr 2015
 3. meisje1990 - Dat is nog een verrassing! - 22 Apr 2015
 4. Milou Minnah - 22 Apr 2015
 5. Rian85 - een tweeling!een tweeling! - 22 Apr 2015
 6. snow88 - 22 Apr 2015
 7. willuku - Dat is nog een verrassing! - 22 Apr 2015
 8. Kiansmamma - 23 Apr 2015
 9. klijntj - 23 Apr 2015
 10. Moirin - 23 Apr 2015
 11. stephanieg - Dat is nog een verrassing! - 23 Apr 2015
 12. Tigerke - Dat is nog een verrassing! - 23 Apr 2015
 13. ~ons2dewonder... - 23 Apr 2015
 14. Aysu - Dat is nog een verrassing! - 24 Apr 2015
 15. city007 - 24 Apr 2015
 16. eshe - 24 Apr 2015
 17. Nu online GWND - Dat is nog een verrassing! - 24 Apr 2015
 18. KimJ1980 - 24 Apr 2015
 19. M-82 - 24 Apr 2015
 20. Moorselaar - 24 Apr 2015
 21. nicoleenmarvi... - Dat is nog een verrassing! - 24 Apr 2015
 22. Rika79 - een tweeling!een tweeling! - 24 Apr 2015
 23. ~Zwanger~ - Dat is nog een verrassing! - 24 Apr 2015
 24. avolkaerts - 25 Apr 2015
 25. Mamaw8opjou - 25 Apr 2015
 26. Nu online mamma1976 - 25 Apr 2015
 27. Rianneke38 - 25 Apr 2015
 28. Sinan - Dat is nog een verrassing! - 25 Apr 2015
 29. Torouz4 - 25 Apr 2015
 30. xaryada - 25 Apr 2015
 31. 4Wuppies - Dat is nog een verrassing! - 26 Apr 2015
 32. 7kell7 - 26 Apr 2015
 33. DreamBaby.. - Dat is nog een verrassing! - 26 Apr 2015
 34. happyfamili - Dat is nog een verrassing! - 26 Apr 2015
 35. Lieffff - 26 Apr 2015
 36. mommydear - 26 Apr 2015
 37. nsprock - 26 Apr 2015
 38. Sarah30 - 26 Apr 2015
 39. Wish 83 - Dat is nog een verrassing! - 26 Apr 2015
 40. Doornroosje_ - een tweeling!een tweeling! - 27 Apr 2015
 41. Freddie83 - Dat is nog een verrassing! - 27 Apr 2015
 42. KizzyH - 27 Apr 2015
 43. Malibu - 27 Apr 2015
 44. mvchayenna27 - Dat is nog een verrassing! - 27 Apr 2015
 45. nise86 - 27 Apr 2015
 46. Sanchez - 27 Apr 2015
 47. spidermama - 27 Apr 2015
 48. XLM - 27 Apr 2015
 49. aloiv - 28 Apr 2015
 50. bee3 - 28 Apr 2015
 51. cano62 - 28 Apr 2015
 52. Charlie78 - 28 Apr 2015
 53. L4a - 28 Apr 2015
 54. MamB2kids - Dat is nog een verrassing! - 28 Apr 2015
 55. Parker - 28 Apr 2015
 56. woman79 - 28 Apr 2015
 57. ~Lovemy2Girls... - 28 Apr 2015

De bevaldatum van leden in week 9 is van woensdag 22 April 2015 tot en met dinsdag 28 April 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014