Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid worden



Naam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
9

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 9 begint bij dag 63 en loopt tot dag 70.
Het is je 10e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. Links het handje op de 48e dag, en rechts is slechts 3 dagen later!



Hetzelfde geldt voor het voetje. Links op de 51e dag, en aan de rechterkant is er 9 dagen later al een bijna compleet voetje te zien!



Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus.


Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Ireens3ewonder (35 minuten geleden)
@coco ik duim ook voor je, wat een rotgevoel! Hier gaat alles zn gangetje, behalve dat ik geen eetlust heb, maar helemaal niks, ja zin in chips enzo dus dan maar niks. ik moet de 30e naar de verloskundige, ik heb hiervoor 2 ingewikkelde zwangerschappen gehad, en mag nu voor het eerst naar de verloskundige, de gyneacoloog gaat er vanuit dat alles goed gaat deze keer. Het maakt me ook wel weer zenuwachtig!



Willemijn77 (1 uur geleden)
@coco: wat vervelend dat je weer bloedverlies hebt, en ook dat je zo`n raar gevoel had vannacht... goed dat je gebeld hebt hoor! En natuurlijk duim ik voor jou!!
@anne333: fijn dat het bloeden is gestopt en je er vertrouwen in hebt! Ik duim natuurlijk ook voor jou!
Ik heb morgen ook echo, ben benieuwd!
En 3timesamiracle: je hebt helemaal gelijk: hopelijk mogen we allemaal in februari ons wondertje in onze armen houden!



3timesamiracle (1.1 uur geleden)
@~CoCo~ - “Vanmorgen hier weer bruin bloe...„
Ik duim voor je mee. Ook voor de andere dames die vandaag of morgen mogen! Dat we allemaal in februari maar een prachtig gezond kindje mogen krijgen



~CoCo~ (1.3 uur geleden)
Vanmorgen hier weer bruin bloedverlies. Voor de zekerheid de kliniek gebeld. Ze vertelde dat het vaker voorkomt, maar dat als ik wil vanmiddag ook gerust mag langskomen voor een echo. Dat aanbod heb ik maar aangenomen.

Vannacht kreeg ik ineens een heel koud gevoel in m`n buik. Alsof er een laag mentholpoeder binnen m`n buik lag. Buik voelde ook koud aan. Voelde me zo raar ook gisteravond. Hoeft natuurlijk helemaal niets te betekenen maar toen ik de bruinige sliertjes ook vanmorgen tegenkwam was ik er allerminst gerust op. Eind vd middag dus echo. Duimen jullie voor me :(




osewiesewose (1.5 uur geleden)
@rianneo - “@ echo , het schijnt normaal t...„
klopt, las ik ook ergens, maar het maakt denk ik heel erg uit of de verloskundige gewoon zo`n aparaat heeft staan. Heb er nu al 2 gehad. over 2 weken nog 1... ben er heel blij mee



T.askan-kaya (2.4 uur geleden)
@Zeliss.... zo ongeduldig was ik bij de eerste niet. Ik begrijp er niks van, Zal wel door mijn hormonen komen denk :D Lekker op vakantie naar Turkey?



anne333 (2.5 uur geleden)
@Willemijn77 - “Ja, heel indrukwekkend he... z...„
Zwembad staat lekker dobberen heerlijk samen met ons dochtertje. Kan me redelijk ontspannen ook omdat de bloeding gestopt is en geen pijn heb.
Ga ervan uit dat ik morgen een kloppend hartje zie.



anne333 (2.6 uur geleden)
@henger - “@anne333 - “Vrijdag extra ec...„
Nee heb geen pijn of krampen nu al een paar dagen geen bloedverlies.
Ben hier bekend mee bij me vorige zwangerschap ook veel bloedingen gehad ook opgenomen geweest.
En een gezonde dochter als resultaat nu al weer 8 maanden.
Iedereen bedankt voor het mee leven doet een mens goed.
Hou jullie op de hoogte



zeliss (2.7 uur geleden)
Week 9 yoeppiiee. Zo schiet het lekker op. Nog 2 weekjes en dan de termijnecho en twee dagen na de echo gaan we 3 weekjes weg. Ik heb er echt zin in, want zelfs met dit lekker weertje kom ik niet buiten, lig de hele dag op de bank. M`n dreumesje vermaakt zich gelukkig
@t.askan-kaya; het is gelukkig bijna 30 juli meid..



T.askan-kaya (3 uur geleden)
Goodmorning Damessss... Volgens mij heeft iedereen al een eerste echo gehad, en zelfs bijna een tweede. Ik moet nog steeds wachten tot 30-07...


Mamawannabe (4.1 uur geleden)
Goedemorgen! Vandaag mijn 2e echo, ik ben benieuwd of ik 9 +4 blijf! Fijne dag allemaal.


Willemijn77 (4.8 uur geleden)
Volgens mij zijn inderdaad de drie echo`s die tiarah noemt standaard. Maar veel verloskundigen doen bij de intake al een vroegere echo om te kijken of de zwangerschap intact is en of het een meerling betreft (rond 8 weken en termijnecho is dan rond 12 weken).
Bij 16 weken luisteren ze alleen het hartje, maar rond die tijd doen veel mensen een pretecho om het geslacht te bekijken. :-)
@mama van J en L: hoe gaat het nu met je? Met dit weer is drinken inderdaad superbelangrijk, ik drink heel veel water, en ook sapjes. Van mezelf weet ik dat ik hoofdpijn krijg als ik te weinig drink.
@proud to be mom: he wat rot dat je bloed verliest en buikpijn hebt gehad. Wanneer had jij ook al weer je eerste echo? Als dat nog even duurt, zou ik ook even bellen hoor! Op een gegeven moment is het toch fijn om te weten waar je aan toe bent.
@angelsounds: vorige keer hebben we hem van een vriendin geleend, en ik denk dat ik dat weer ga vragen, vond het ook heel bijzonder. Wij luisterden ook één keer per week, was ook een speciaal moment voor ons samen.



tiarah (6.4 uur geleden)
@isastyle - “@henger - “@rianneo - “@ e...„
Wij hebben standaard 3 echo`s hier. De termijnecho tussen de 8 en de 12 weken. 20 weken echo en rond de 36 weken een liggingsecho. Mogelijk is het anders als je ook nog een vroege echo gehad hebt?
Ik heb iig bij mijn vorige zwangerschap deze drie echo`s gehad omdat die standaard waren, en juist tegen het einde nog 2 of 3 x extra omdat ik vanwege mijn bloeddruk die omhoog ging overgedragen werd aan de gyn.



isastyle (14.2 uur geleden)
@henger - “@rianneo - “@ echo , het sch...„
Ben nu 9 weken en ook al 2 echo`s gehad... Volgende week weer en dan met 12 weekjes weer... Lijkt me beetje standaard... Naarmate de baby groter word, minder echos toch?



isastyle (14.2 uur geleden)
@henger - “@isastyle - “Gisteren eerste...„
Heb de pigmentvlekken onder mn borsten en bovenaan mijn buik... Allemaal kleine bruine vlekjes :-( hoop wel dat het wegtrekt, ziet er een beetje raar uit nu haha :-)



Mamawannabe (15.1 uur geleden)
@~CoCo~ - “@Mamawannabe - “Ik heb zo`n ...„
Ja, leuk he? Mijn zoontje bewoog amper in mijn buik, dus soms luisterde ik even naar zijn hartje, daar werd ik heel rustig van en al mijn onzekerheden verdwenen als sneeuw voor de zon.



henger (15.4 uur geleden)
@rianneo - “@ echo , het schijnt normaal t...„
@echo...serieus...ik ken echt niemand in mijn omgeving die maar 2 echo`s heeft gehad. Allemaal rond 8/9 weken. Daarna rond 12 weken. 16 weken en 20 weken...?? En zij hadden ook geen voorgeschiedenis. Woon je in Belgie? Misschien dat het daar anders is? Maar als jij er verder vrede mee hebt, lekker zo laten hoor. Maar ik weet niet beter dan meerdere echo`s. Meer dan twee sowieso...



rianneo (15.9 uur geleden)
@ echo , het schijnt normaal te zijn eerste echo met 12 weken te hebben. Ik heb ook geen voorgeschiedenis. Dit is mijn eerste zwangerschap. Tweede en tevens laatste echo is met 20 weken. Of er moet een medische reden zijn om een extra echo te krijgen. Er worden er twee vergoed dus ze mogen er ook maar twee aanbieden of je moet bij een echo centrum zelf een echo kopen.
@doptone volgens de vk is het niet duidelijk of het in het begin van de zwangerschap kwaad kan, dus adviseren ze het pas vanaf 14 weken te doen.
@ bloedingen jee heftig hoop dat je gauw duidelijk hebt en uiteraard goed nieuws



~CoCo~ (16.3 uur geleden)
@henger - “@~CoCo~ - “@bh`s vanmiddag s...„
Jaa en voor weinig centjes! Dus als ze nog groter worden is het niet zo erg als je ze maar ff hebt kunt dragen.



~CoCo~ (16.3 uur geleden)
@proud to be mom - “hoi hoi pff hier gaat het hel...„
Idd maar even bellen voor de zekerheid



~CoCo~ (16.3 uur geleden)
@Mamawannabe - “Ik heb zo`n Angelsound doppler...„
Heb ik ook thuis. Afgelopen week uit nieuwsgierigheid erop gezet maar is eigenlijk nog te vroeg om iets te vinden. Ik kon ff niets vinden dus heb me ook voorgenomen om het pas vanaf 12w weer te proberen. Bij mijn eerste zwangerschap maakte we er op vrijdagavond in het 2e semester iets speciaals van. Het weekend begon pas als we eerst even naar de baby gingen luisteren



henger (16.5 uur geleden)
@proud to be mom - “hoi hoi pff hier gaat het hel...„
verloskundige bellen inderdaad! zo blijven rondlopen schiet niet op. suc6



henger (16.5 uur geleden)
@~CoCo~ - “@bh`s vanmiddag super goed ges...„
kijk, die moet ik ook hebben...mooie en goed zittende bhs...goede tip. die speech inderdaad...heel raak....



mAmA vAn J en L (16.7 uur geleden)
@Willemijn77 - “@Vlinderg: fijn dat je echo go...„
Nog bedankt voor je antwoord Willemijn! Moet idd wel op mijn drinken letten, kan best zijn dat ik dat te weinig doe! Helaas vandaag nog steeds hoofdpijn en dan werkt die felle zon ook niet mee natuurlijk! Vandaag maar vroeg mijn bed in!



Mamawannabe (17 uur geleden)
Ik heb zo`n Angelsound doppler waarmee je zelf thuis naar het hartje kan luisteren. Nog niet gedaan hoor, maar ik wacht er mooi nog 3 weken mee, ik wil geen risico nemen. En morgen heb ik de termijnecho, dus ik hou het nog wel even vol. Twee weken later de nekplooimeting, dus weer een echo. Een echo marathon ????




1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?



Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 9:

 1. 11 - 20 Feb 2015
 2. Nu online Babynumero2 - 20 Feb 2015
 3. een trotse mo... - Dat is nog een verrassing! - 20 Feb 2015
 4. Gillian82 - 20 Feb 2015
 5. Kruimel07 - 20 Feb 2015
 6. leely - 20 Feb 2015
 7. mvrs - Dat is nog een verrassing! - 20 Feb 2015
 8. Niel - 20 Feb 2015
 9. Nilta87 - 20 Feb 2015
 10. Tijgertje1 - 20 Feb 2015
 11. Vlinder02 - 20 Feb 2015
 12. elizabeth42 - 21 Feb 2015
 13. LuciaAlicia - 21 Feb 2015
 14. MaMa vAn J en... - 21 Feb 2015
 15. Natasjaj - 21 Feb 2015
 16. osewiesewose - 21 Feb 2015
 17. Oumprinsesjes - Dat is nog een verrassing! - 21 Feb 2015
 18. Proud to Be m... - 21 Feb 2015
 19. sanisindewolk... - Dat is nog een verrassing! - 21 Feb 2015
 20. shirleymichae... - 21 Feb 2015
 21. bellabee - 22 Feb 2015
 22. henger - 22 Feb 2015
 23. Jersey01 - 22 Feb 2015
 24. Nu online M.E. - Dat is nog een verrassing! - 22 Feb 2015
 25. mama3kindje - 22 Feb 2015
 26. mary1984 - 22 Feb 2015
 27. rianneo - Dat is nog een verrassing! - 22 Feb 2015
 28. Robijntje91 - 22 Feb 2015
 29. symfonie - Dat is nog een verrassing! - 22 Feb 2015
 30. Tiarah - Dat is nog een verrassing! - 22 Feb 2015
 31. zwangervan3ek... - 22 Feb 2015
 32. Anahit91 - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 33. Blije mamma - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 34. Dora84 - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 35. Ilse Monbaliu - 23 Feb 2015
 36. Isastyle - 23 Feb 2015
 37. kailmil - 23 Feb 2015
 38. Nu online Kweetniej - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 39. MaMa(linka) - 23 Feb 2015
 40. mammie1984 - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 41. marieke2912 - 23 Feb 2015
 42. panakeia - 23 Feb 2015
 43. proudmommyofv... - 23 Feb 2015
 44. ~CoCo~ - 23 Feb 2015
 45. Nu online anne333 - Dat is nog een verrassing! - 24 Feb 2015
 46. Budisaa. - 24 Feb 2015
 47. Francis74 - Dat is nog een verrassing! - 24 Feb 2015
 48. geke73 - 24 Feb 2015
 49. LienVeys - 24 Feb 2015
 50. MariskaVk - 24 Feb 2015
 51. T.Askan-Kaya - 24 Feb 2015
 52. brusjeopkomst... - 25 Feb 2015
 53. Nu online bumba24 - 25 Feb 2015
 54. Diema - 25 Feb 2015
 55. Foodieaphrodi... - 25 Feb 2015
 56. marit1990 - Weet het wel maar zeg het niet! - 25 Feb 2015
 57. Amarillys82 - Dat is nog een verrassing! - 26 Feb 2015
 58. anja2012 - 26 Feb 2015
 59. Ireens3ewonde... - 26 Feb 2015
 60. Meilea - 26 Feb 2015
 61. NeleV - 26 Feb 2015
 62. rmsl1986 - 26 Feb 2015
 63. sterremunt - Dat is nog een verrassing! - 26 Feb 2015
 64. X-Linney-X - 26 Feb 2015
 65. zeliss - 26 Feb 2015

De bevaldatum van leden in week 9 is van vrijdag 20 februari 2015 tot en met donderdag 26 februari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014