Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
9

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 9 begint bij dag 63 en loopt tot dag 70.
Het is je 10e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. Links het handje op de 48e dag, en rechts is slechts 3 dagen later!Hetzelfde geldt voor het voetje. Links op de 51e dag, en aan de rechterkant is er 9 dagen later al een bijna compleet voetje te zien!Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus.


Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Doublefun (7.1 uur geleden)
@Ester1984 - “@Doublefun - “@Ester1984 - ?...„
Ja ik vind het ook af en toe een beetje onwerkelijk, heel bijzonder en leuk maar ook een gek idee. Inderdaad van die momenten dat je denkt Wauw het zijn er gewoon twee :sorjaic (7.4 uur geleden)
@mama van jeffrey - “@sorjaic - “Ik dag ik ga mij...„
Dat is erg fijn hopelijk kan ze mee zou leik zijnEster1984 (7.5 uur geleden)
@Doublefun - “@Ester1984 - “Ik kom me hier...„
Jij natuurlijk ook gefeliciteerd! Ja dat hadden wij dus ook! We wilden graag nog een tweede kindje nou dat worden er dus drie! Haha we raken er nu steeds meer aangewend maar ik denk telkens wel: het zijn er twee! Haha heb jij dat ook? Het is natuurlijk wel zo bijzonder!mama_van_3 (7.7 uur geleden)
@Zwanger van nr3 - “@mama_van_3 - “heel vervelen...„
hoi.gaat goed nu nog wel afentoe bruinig maar meeste is weg.had weekend in 1 keer ontzettend veel buikpijn wel meteen bang dacht nee he maar was echt bandenpijn.pffff is mijn 4e maar nog nooit zo erg gehad.ben verder ook helemaal niet ziek net als de andere keren hihihi.hoe voel jij je nu?

Doublefun (8.1 uur geleden)
@Ester1984 - “Ik kom me hier ook even melden...„
Hoi Ester, gefeliciteerd met je zwangerschap! Bijzonder he, zo`n tweeling. Ik ben ook in verwachting van een tweeling, hoogstwaarschijnlijk tweeeiig maar daar hoor ik donderdag meer over bij de termijnecho. Wij beginnen nu langzaam aan het idee te wennen maar wij waren wel even ondersteboven van het nieuws dat we straks maar liefst vier kinderen hebben. Hoe was dat bij jou toen je het hoorde?mama van jeffrey (8.6 uur geleden)
@sorjaic - “Ik dag ik ga mijn moeder het o...„
O dat zijn idd mindere reacties. jammer dat ze niet gewoon blij kunnen zijn voor jullie bij de vorige zwangerschap wat een miskraam werk was iedereen heel erg bij me schoonzusje vloog me om me nek haha mijn zus wel helemaal bij dus zal deze keer ook wel helemaal goed komen ga het denk ik deze week aan me schoonzusje vertellen daar heb ik een super goede band mee en dan vraag ik haar mee naar de echosorjaic (9.1 uur geleden)
Ik dag ik ga mijn moeder het ook vertellen is lullig als me vriendin het weet en me schoonmoeder ook dat mijn moeder het niet weet. Men schoonmoeder reageerde ook al niet echt super blij kreeg als reactie jou leven gefeliciteerd. En mijn moeder is boos ondat het de tijd niet is om 2 kinderen op te voeden en later een studie te geven. Het lijkt wel of het ons niet gegund word ben dus erg verdrietig gelukkig reageerde mijn lieve vriendinnetje en der moeder wel heel positief.


sorjaic (9.3 uur geleden)
@mama van jeffrey - “@sorjaic - “@mama van jeffre...„
Nou indd ddan is de keuze indd snel gemaakt. Oh nee dan gaat dat ook niet lukken nee. Alleen vind ik zelf niet zo heel erg hoor alleen me vriend wou der gewoon heel graag bijzijn dusja hij was vrijdag middag vrij dus tor dan kan ik wachtenEster1984 (9.5 uur geleden)
Ik kom me hier ook even melden! Ben zwanger van een tweeling, eeneiige. Is er nog iemand meer in verwachting van een tweeling?


mama van jeffrey (9.9 uur geleden)
@sorjaic - “@mama van jeffrey - “@sorjai...„
Ja en aangezien ik me werk toch niks vind is de keus snel gemaakt hahaha maar ja was al blij dat ik werk had dus vandaar dat ik het deed ja een vriendin die 3 kwartier hier vandaan woont zonder vervoer dus die kan niet en me beste vriendin hier moet gewoon werken dus die kunnen niet helaassorjaic (10.3 uur geleden)
@mama van jeffrey - “@sorjaic - “Vanmorgen verlos...„
Oh wat vervelend dan zou ik indd maar even heel wat minder gaan werken in een rolstoel komen wil je denk ik niet. Haha weet niemand het bij jou nog dsn bij mij weet me beste vriendin ht ook.mama van jeffrey (12.8 uur geleden)
@sorjaic - “Vanmorgen verloskundige gewees...„
Spannend hoor ik mag volgende week woensdag voor de termijn echo ben benieuwd dan kan mijn man helaas niet mee maar miss kan ik iemand anders vragen om mee te gaan dan moet ik het alleen eerst tegen iemand vertellenmama van jeffrey (12.8 uur geleden)
@sorjaic - “@mama van jeffrey - “@sorjai...„
Ja gaat goed alleen al erg last van mijn bekken mag van die fysio ook niet meer veel werken en als ik dat wel doe ik de kans groot dat ik snel in een rolstoel kom of me bed niet meer uit mag komen dus dan toch kiezen voor minder werkensorjaic (15.3 uur geleden)
Vanmorgen verloskundige geweest en alles was goed verder. Woensdag bloedprikken en vrijdag mijn termijn echo spannend hoor. Ze wou het ook gelijk doen maar ik vond dat egoïstische van me zelf want mijn vriend wil dat ook graag zien duw ik wacht gewoon tot vrijdag haha


sorjaic (15.4 uur geleden)
@mdn - “@sorjaic - “Hallo week 9 nog...„
Ik had alleen een controle moet woensdag bloedprikken en vrijdag voor de termijn echo spannend maar heb al op 7 weken en 5 dagen echo gehad en toen was me uitrekendarum 23 november dus hopelijk is het vrijdag nog zosorjaic (15.4 uur geleden)
@mama van jeffrey - “@sorjaic - “Hallo week 9 nog...„
Hahaha ik kom je gewoon achterna hoor jaa allws gaat goed met jou ook ?sorjaic (15.4 uur geleden)
@ikke1987 - “@sorjaic - “@ikke1987 - “h...„
Zo dat is wel heftig allemaal zeg nou ik zal voor je duimen dat dit allemaal heel mooi en goed mag verlopenZwanger van nr3 (16.5 uur geleden)
@mama_van_3 - “heel vervelend,het bruine is n...„
Hoe is het nu? Ik had best veel bloedverlies, ook bruinige.. En krampen in me onderbuik.. Maar alles gaat tot nu toe toch goed.. Dus hoeft niks te betekenen..mdn (16.8 uur geleden)
@sorjaic - “Hallo week 9 nog 3 weekjes en ...„
YEAH ik ook week 9 vandaag, had om 9:30 de echo, en ben dus een weekje vooruitgezet.. kindje bewoog zelfs dus super leuk om te zien! Hoe was jou echo?! Als jou echo goed was dus samen 23 november uitgerekend!ikke1987 (17 uur geleden)
@sweetheartbaby7678 - “@ikke1987 - “@sorjaic - “@...„
dank u welmama van jeffrey (17.1 uur geleden)
Succes allemaal! Wat een heftige verhalen ik ben net bij de fysio geweest en mag nog maar halve dagen werken of om de dag een hele dag ivm me bekken of me nu ziek melden en dan wachten tot dat ik bij de Arbo geroepen word en met hun dan aangepaste werktijden beslissen


sweetheartbaby7678 (17.4 uur geleden)
Vanmiddag weer naar het ziekenhuis voor een stofwisseling syndroom behandeling ben benieuwd hoe de uitslag is en ff vragen voor een extra echo`s om de kleine in de gaten te houden met deze syndroom dus wie weet


sweetheartbaby7678 (17.5 uur geleden)
@ikke1987 - “@sorjaic - “@ikke1987 - “h...„
Hopelijk dat nu wel goed verloopt voor jullie duimen zijn gekruistikke1987 (18.2 uur geleden)
@wonder7 - “Straks om 9 u40 een echo.... b...„
en was alles in orde?ikke1987 (18.2 uur geleden)
@sorjaic - “Hallo week 9 nog 3 weekjes en ...„
veel plezier. Laat je weten hoe het geweest is?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 9:

 1. BeeZ - 18 Nov 2015
 2. ellenvanvaere... - Dat is nog een verrassing! - 18 Nov 2015
 3. i1988 - 18 Nov 2015
 4. Jannus83 - 18 Nov 2015
 5. LeonieC - 18 Nov 2015
 6. lovemydaughte... - 18 Nov 2015
 7. Mrs_petit - 18 Nov 2015
 8. mama van Jeff... - 19 Nov 2015
 9. Mamsvan4 - 19 Nov 2015
 10. N0902 - 19 Nov 2015
 11. najat3 - 19 Nov 2015
 12. sweetheartbab... - 19 Nov 2015
 13. Bessie24 - 20 Nov 2015
 14. Boefje2013 - 20 Nov 2015
 15. Brownsugar-S - 20 Nov 2015
 16. Channaa - 20 Nov 2015
 17. Gitte995 - 20 Nov 2015
 18. l29ukkie3 - 20 Nov 2015
 19. melissachalin... - 20 Nov 2015
 20. mom2B-K - Dat is nog een verrassing! - 20 Nov 2015
 21. Prullie87 - 20 Nov 2015
 22. zwangervandev... - 20 Nov 2015
 23. Darinka - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2015
 24. Dominique34 - 21 Nov 2015
 25. elise1978 - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2015
 26. Hanna84 - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2015
 27. Mama-van-liev... - 21 Nov 2015
 28. mama_van_3 - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2015
 29. Olifantje1 - 21 Nov 2015
 30. pricilla77 - 21 Nov 2015
 31. Bootje88 - 22 Nov 2015
 32. Magz - 22 Nov 2015
 33. mama-loutje - Dat is nog een verrassing! - 22 Nov 2015
 34. mamavankie - 22 Nov 2015
 35. PetiteLouise - 22 Nov 2015
 36. xxbrittxx - 22 Nov 2015
 37. bluebird24 - 23 Nov 2015
 38. Desiiree88 - Weet het wel maar zeg het niet! - 23 Nov 2015
 39. elienert - 23 Nov 2015
 40. futuremamamel - Dat is nog een verrassing! - 23 Nov 2015
 41. Ikke1987 - 23 Nov 2015
 42. isoldek - 23 Nov 2015
 43. Kuijs - Dat is nog een verrassing! - 23 Nov 2015
 44. MamaJasmijn - 23 Nov 2015
 45. sorjaic - 23 Nov 2015
 46. wensvoor1vano... - Dat is nog een verrassing! - 23 Nov 2015
 47. wondertjefts - Dat is nog een verrassing! - 23 Nov 2015
 48. 2ekeermama27 - 24 Nov 2015
 49. Lovelymum - Dat is nog een verrassing! - 24 Nov 2015
 50. MamavanLe - Dat is nog een verrassing! - 24 Nov 2015
 51. RL - 24 Nov 2015
 52. Stier0305 - 24 Nov 2015
 53. travelfreak - 24 Nov 2015

De bevaldatum van leden in week 9 is van woensdag 18 November 2015 tot en met dinsdag 24 November 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014