Volg ons overal!
Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je 12e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn

Reageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1754)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Yes85

  Ik lag net even op bed, op mn rug, en ineens voelde ik 4x achter elkaar plopjes, soort luchtbelletjes die knappen achtig gevoel in mijn baarmoeder. Is dit dat gevoel wat vrouwen omschrijven als ze hun kindje voor het eerst voelen? Voelde iig heel speciaal!

 • Esmee07

  Morgen in week 11, maar das toch al over 12 uurtjes dus ben al stiekem hier Whahhaha. Alles goed met iedereen hier? Ik vind het nu opeens wel erg snel gaan. We hebben nog helemaal geen zin erin om ons geheimpje te delen met de buitenwereld 😊, dus dat schuiven we toch nog even een paar weken vooruit. Ik ben wel aan het denken hoe en wanneer we het aan de kindjes gaan vertellen. Dat wil ik sowieso niet te vroeg. En we willen het ook op een bijzondere manier doen.

 • Yes85

  Ooh ik wilde het dag 1 al vd daken schreeuwen maar aangezien we 5x mee hebben gemaakt dat het rond de 7e week
  Mis ging hebben we dit keer langer gewacht. Maar zal blij zijn als ik het écht aan iedereen kan gaan vertellen wordt het voor mijn gevoel steeds ‘echter’ van.’wat nu nog zo onwerkelijk lijkt soms

 • Wow!

  Ik kan mijn buik niet langer verstoppen. Ik ga het van het weekend bekendmaken.

 • Esmee07

  Bij mij is nog niks te zien maar ik ben wat flinker :) dus dan zie je t sowieso minder snel denk ik ;). Kan wel Sochtends heel goed Mn baarmoeder voelen 😊. Echt bijzonder 😍 Kan niet wachten tot ik de kleine voel bewegen

 • Yes85

  Ooh ik wilde het dag 1 al vd daken schreeuwen maar aangezien we 5x mee hebben gemaakt dat het rond de 7e week
  Mis ging hebben we dit keer langer gewacht. Maar zal blij zijn als ik het écht aan iedereen kan gaan vertellen wordt het voor mijn gevoel steeds ‘echter’ van.’wat nu nog zo onwerkelijk lijkt soms

 • Esmee07

  Ja dat geloof ik meteen, vreselijk als het zo vaak misgaat 😔😔😔.

 • Wow!

  Het is nu al het cadeautje van de dag; een prachtig hartslagje mogen beluisteren op de angelsound

 • Esmee07

  Leuk! Voor de mama's met angelsound, zijn jullie niet bang dat je zelf t hartje niet vind en in paniek schiet? Das de reden waarom ik er geen durf te halen. Denk dat ik echt zou gaan panieken ermee 😊

 • Wow!

  Ik zocht.al een.paar weken en wanneer ik niets hoor wachtte ik weer een half weekje. Ik schiet ei uitr niet van in paniek. Zolang er geen grote bloedingen zijn moet je toch een.beetje uitgaan van het beste. Het geeft nu.wel rust dat ik.het hartslagje wel kan vinden. Het duurt best nog even voor je de ukkepuk voelt.

 • Esmee07

  Ja klopt al voelde ik Mn derde volgens mij al vanaf 14 weken 😊, en met 16 weken was het echt al heel duidelijk. Dus dat gaat snel genoeg 😄. Maar is toch elke zwangerschap anders maar Mn eerste twee voelde ik ook rond de 16 weken ongeveer :)

 • MamaLoli

  Hey dames. Hoe voelen jullie je? Ik ben nog steeds misselijk, moe en ook af en toe eens een heftog krampje die dan na 3 sec weer over is. Nog iemand dit? Of maak ik me gewoon teveel zorgen?
  Groetjes

 • leoniejansen

  heb al vanaf dat ik wist dat zwanger was geen kwaaltjes niks gehad en dat is zo gebleven :)

 • Esmee07

  Veel misselijk en rommelende darmen maar verder goed. 😊

 • Wow!

  Hier ook met name s avonds misselijk. Avondeten wil er nog steeds niet in. Krampjes ook, vaak van de darmen en af en.toe stekende pijn van de banden. Mijn verloskundige zegt dat het allemaal normaal is.

 • sonic6

  Hier ook hoor. Hoort e4 gewoon bij denk ik. Misselijkheid wel langzaam minder erg.

 • sonic6

  Hier vanavond ook een goede echo gehad. Ook de datum bijgesteld van 9 naar 5 mei.
  De echo was heel leuk want hij/zij was alleen maar met armpjes en beentjes aan het bewegen en op en neer aan het stuiteren. Zo ontzettend grappig en lief om te zien

 • Yes85

  Hihi deed ie van ons ook. Echt bijzonder om te zien he?

 • Yes85

  Hihi deed ie van ons ook. Echt bijzonder om te zien he?

 • Yes85

  Hihi deed ie van ons ook. Echt bijzonder om te zien he?

 • threeoflife

  leuke echo's iedereen, ik wacht tot week 14 voor de volgende..
  Ik geef jammer genoeg nog dagelijks over altijd rond 17u, ben ook al flink afgevallen daardoor
  Bijna 12 weken hopelijk verminderd de misselijkheid beetje bij beetje

 • Wow!

  Wij hadden ook een superecho, staat bij week 10! Een paar daagjes vooruit gezet dus mag me al aansluiten bij week 11.

 • leoniejansen
  alles was goed ken iemand miss de nub zien 😇
 • mummyj

  Ik denk een jonge hihi

 • Cheyennevd
  Wat denken jullie volgens de nub?
  Vandaag 11+2weken
 • mummyj

  Ik denk en meid


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van dinsdag 8 mei 2018 tot en met maandag 14 mei 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen