Volg ons overal!
Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je 12e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn

Reageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1640)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • sjikke
  Wat denken jullie? Jongen of meisje..
 • Bloemetj

  Vandaag over na week 11!

 • Elida

  Op naar wk 12 :doei

 • Bill15
  Wat denken jullie met de nub theorie ?
 • Romy72
  Kunnen jullie iets zien? Lees net over nup maar kan er zelf geen wijs uit haha
 • Elida
  Hallo week 11 :zwaai gisteren termijn echo gehad en ben vooruit gezet naar week 11
 • Prissell
  Gister hier ook mooie echo gehad ben zo benieuwd wat het word haha morgen bloed prikken voor de nipt kennelijk geven ze hier in Nederland niet het verslag door zo.jammer dus dan toch maar pretecho maar als jullie wat kunnen zien laat me maar weten
 • Romy72

  Ik heb er zelf ook niet veel verstand van haha spannend he ben ook zo benieuwd

 • beertje4

 • Lavie007
  Gistermiddag een mooie echo gehad. Kindje is compleet en heeft groeispurt gemaakt..12w1d gaf de echo al aan en 1 sept gaan we voor de geslachtsecho!!
 • LesleyVrc
  Hoi toekomstige mama's! Hier nog wat Nub oefenmateriaal 😉 ik vond het een heel mooie echo en we zagen het kindje ook al mooi bewegen. Ik ben nu 11w 4d. Spannend allemaal! Wat denken jullie?
 • Prissell

  Mm is altijd zo moeilijk te zien ben vanmorgen ook pas gaan kijken wat wat is haha derde keer zwanger 2 boys dus denk zal me ook is verdiepen maar vind zo moeilijk

 • LesleyVrc
  Als ervaringsdeskundige.... 😉 dit is er nog eentje!
 • Prissell

  Een meisje denk ik haha...en wat denk je bij mij als ervaringsdeskundige

 • LesleyVrc

  Je fotootjes zijn wat wazig he. Ga je de nipt doen?

 • Prissell

  Ja ga ik doen..jij ook? Is de derde en ongepland dus wil wel zekerheid dat alles goed is laat maar zeggen


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van maandag 5 maart 2018 tot en met zondag 11 maart 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen