Volg ons overal!
Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je 12e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn

Ben je zwanger?

Ontvang dan de gratis nieuwsbrief met een wekelijkse update van je zwangerschap!
Je e-mailadres

Je BevaldatumReageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1281)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Els 1

  Hallo dames dit is mijn 9 zwangershap heb nog geen kindjes,ik ben elke avond misselijk en moet ovegeven en gisteren avond kreeg ik een enorme steek in mijn buik wat ik de hele nacht heb gevoelt,en voel het nu nog zooo heel lichjes ik ben erg ongerust wil weten of er dames zijn die dit kennen?mijn afspraak is pas 7 maart.(vandaag 11 weken)

 • Hetiseenbaby

  Kan er niks over zeggen. Elke vrouw reageert weer anders. Heb je geen bloedingen? En beste advies is, bij onzekerheid de verloskundige bellen, ook al ben je nog niet toe aan de afspraak. Zou ik doen denk ik. En probeer te ontspannen. Grote kans dat alles goed is en dan is stress niet zo heel erg gezond. Sterkte!

 • Ympert

  Hallo dames, ook ik mag me melden in week 11. Zwanger van nummer 3. Van de week een mooie echo gehad. Kleine was lekker bewegelijk. Fijn om te zien! We hebben de kinderen verteld dat ze grote broer en zus worden 😊 ze vinden het geweldig. Zelf vind ik het best wel spannend allemaal. Haal me van alles in m'n hoofd...zal het allemaal wel goed gaan. Pfff wordt gek van die gedachtes. Hebben jullie dit ook? Soms voel ik de kleine ook al. ( zachte plopjes) als ik dan een paar dagen niks voel, wordt ik gek.... over drie weken weer naar de vk. #duurtlang😑

 • Hetiseenbaby

  Yes, ik mag me ook melden in week 11. Ook nummer 3! Komende vrijdag gaan we voor de 2e termijn echo, rond 8 weken de eerste gehad.

  Onze kinderen weten het nu al even, we hebben het maar verteld omdat de oudste zo bezorgd was. Ik ben er vaak flink ziek van en lig veel.. hopelijk wordt dat gauw beter!


  Ik ben soms ook best bezorgd, maar probeer het ook weer gauw van me af te zetten... de hormonen helpen daar op zich ook wel bij...maar ik begrijp je!

 • Ympert

  Wat leuk! Ook nummer 3 😊 ik ben ook flink ziek geweest. Gaat nu steeds iets beter. Onze oudste zei laatst. Wat heeft mama een dikke buik. Haha.... na een mooie echo te hebben gehad hebben we het de kinderen verteld. Want heb idd al een flink buikje. Vanmorgen voelde ik ons derde wonder weer even trappelen. Hopelijk voel je je gauw weer wat beter. En hebben jullie vrijdag een mooie echo. Ben je ook zo benieuwd naar het geslacht? Ik wel. Maar daarvoor moeten we nog even geduld hebben.

 • Tweedebabytje~

  Hier ook nummer 3! Vind het ook super spannend allemaal! Het word vast en zeker een hele gezellige drukte haha!


  Mijn kindjes weten het sinds de eerste echo, heb deze gehad met 8 week. Zijn 3 en 2 dus me dochter van 3 krijgt er al veel meer van mee als me zoontje van 2.

  Me dochter verteld ook bijna elke dag dat ze met alles wil gaan helpen, zo lief!


  Ik ben gelukkig niet ziek geweest, wel al sinds begin januari heel erg verkouden, en veel moe.. maar verder mag ik niet klagen haha..


  Heb afgelopen maandag de termijn echo gehad, en mag 20 maart weer.. duurt nog zoo lang haha!

 • Hetiseenbaby

  Ja het lijkt met elke zwangerschap spannender he... ik ben super nieuwsgierig naar het geslacht, deze zwangerschap is weer zo anders dan de eerste 2 (beide meiden) dat ik denk dat het een jongen wordt.. maar het kan net zo goed weer een meisje zijn!


  Ik heb ook een aardige buik, maar meer van de darmen die enorm opgezet zijn...🙃

  Zorgt ook weer voor extra misselijkheid... moet continue eten en dat zijn mijn darmen niet gewend ...


  Leuk om zo even ervaringen te delen..

 • Sparkle123

  Leuk al wat meer moeders met meerdere kids! Hier ons 4e kindje!

  Het lijkt inderdaad wel iedere zwangerschap spannender te worden, misschien omdat we meer weten wat er allemaal kan gebeuren, en bewuster bent van alles...

  Donderdag de eerste echo voor ons! Heel spannend. Wij hebben onze kinderen nog niets verteld, maar als met de echo alles er goed uit ziet, gaan we dat snel doen. En dan ook de rest van de familie. Heb het idee dat iedereen het al lang kan zien...dus nog ff verbergen. Wel een voordeel van in de winter zwanger zijn...in de zomer kan ik het echt niet verbergen ;-)


  Heb heel soms ook het idee dat ik iets licht voel, maar lijkt mij nog wel erg vroeg. Mn laatste was met 13/14 wel echt te voelen, maar twijfelde toen ook.

 • Tammy_1980

  Mijn eerste echo

 • Sparkle123

  yeey, super! Zo leuk he!

 • Mama Hobers

  Vanmiddag een extra echo gehad en ben weer een.paar dagen vooruit gezet. Dus morgen al in week 12 :) Zo gaat het lekker snel. ;)

 • M6

  Een geweldig mooie echo gehad. Iemand enig idee of hier een nub op te zien is.? Op de foto is het kindje 11 wkn en 5 dgn.

 • Mama Hobers

  Ik denk een meisje ;)

 • Tweedebabytje~

  Hallo week 11!!!

 • Mama Hobers

  Morgen mag ik mij ook in week 11 melden 😊 Volgende week donderdag de termijn echo en hopelijk weten we dan ook het geslacht van onze baby :)

 • Mila10

  Met 11 weken kun je het geslacht toch nog niet zien of mis ik iets? :)

 • Mama Hobers

  Ik heb met 12.2 een echo. En ze gokken het dan aan de hand van de nibt theorie. Maar bij onze andere twee kinderen klopte dat ook ;)

 • Mila10

  Oh Haha nou bij mn schoonzusje klopte daar niets van! Zou volgens die nub overduidelijk een meisje worden maar nu met 20 weken toch echt heeeeeeel duidelijk een jongetje ;)

 • Mama Hobers

  OEps haha dat hoor je indd ook weleens. Ze zeggen ook dat het 60 procent is he. Met 16 weken kunnen ze het echt goed zien. Ik ben net vandaag weer een paar dagen vooruit gezet dus ben op 1 dag na 13 weken volgende week. Hopelijk kunnen ze dan wat zien. ;)

 • Mama Hobers

  OEps haha dat hoor je indd ook weleens. Ze zeggen ook dat het 60 procent is he. Met 16 weken kunnen ze het echt goed zien. Ik ben net vandaag weer een paar dagen vooruit gezet dus ben op 1 dag na 13 weken volgende week. Hopelijk kunnen ze dan wat zien. ;)

 • (Fransisca)

  HELLO week 11!!💖...
  Wat ben ik blij als deze 12 weken om zijn zeg... heb niet het idee dat ik er echt van heb kunnen genieten, ook vanwege meerdere keren bloedverlies. Gelukkig met ons beebje alles goed 😍.

  Ik merk dat ik de afgelopen week bijna elke dag heb moeten overgeven terwijl ik het er daarvoor maar met vlagen last van had. We nemen het allemaal voor lief 😆

 • mamavanji

  Vanmorgen nog een keer bloed moeten prikken want m'n glucosewaarde was vorige week te hoog. Nu nuchter geprikt en was prima gelukkig.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van maandag 11 september 2017 tot en met zondag 17 september 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

3 leden zijn nu online
Lid worden