Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je twaalfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn

Reageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2622)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Baby16-04-2019
  Hi allemaal,

  Ik ben nieuw hier en heb vandaag mijn termijnecho gehad, 11 weken precies. Kan iemand al ‘ontdekken’ of het een jongen of meisje is?
 • Sharon

  11 weken is te vroeg en deze echo te onduidelijk.

 • babylove5

  Morgen eindelijk onze eerste echo.
  Vind het zo enorm spannend

 • doortje-
  en dan blijk ik al 11 weken en 2 dagen, dus ik kom jullie vergezellen in week 11.. zo opgelucht dat alles goed leek bij de termijnecho, hoe gaat het bij jullie?
 • Miniz3

  Wat een mooie echo en fijn dat alles goed is :)

 • doortje-

  dankjewel, hoe is het met jou?

 • Miniz3

  Goed, vandaag de dag volgehouden zonder dutje 😅 . En met jou..kun je nu wat meer genieten na de echo?

 • Baby_2
  Vandaag mocht ik nog een keer komen. Ze was afgelopen donderdag vergeten te kijken naar de myoom(vleesboom). Zo schattig, op het filmpje zie je de kleine zich afzetten.
 • Vayenn

  Wauw zo mooi om te zien😍.
  Willen jullie weten wat het word??
  Je kunt namelijk heel goed de nub zien op dit filmpje😉

 • Baby_2

  Oh echt waar?! Ja, we willen het super graag weten. Wij roepen al vanaf het begin jongen.😂

 • Baby02!

  Nub is 100 procent een meid😁❤

 • Baby_2

  Nub kan toch pas vanaf 12 weken? 😅
  Mijn gevoel blijft zeggen jongen.😝

 • Vayenn

  Als ik naar de nub kijk denk ik toch een meid😉💗. Maar ik ben natuurlijk geen expert. Ook de skull zou een meid voorspellen als ik naar deze echo kijk.

 • Baby02!

  Ja nub is echt een meid! Jeetje zo goed is het ook te zien. Erg mooi zo filmpje

 • Baby_2

  Ik heb echt al sterk vanaf het begin dat het een jongetje is. Ik probeer tegen mezelf ook te zeggen dat het weer een meisje kan zijn maar toch neig ik elke keer naar de jongenskant. Roep sowieso al jaren dat we na een dochter, een zoon krijgen. Geen idee waarom, maar zo voelt het.😅

 • Vayenn

  Tja die nub en skull theorie dat blijft gissen. Ik las nu net dat een nub pas na de 12 weken betrouwbaar zou zijn en dat ze daarvoor allemaal nog in ‘meisjes stand’ staan. Dus wie weet heb je al die tijd al wel gelijk hoor en krijgen jullie gewoon een klein kereltje😉.

 • Baby_2

  Haha, ach het maakt mij niet uit. Zolang hij/zij maar gezond is. Deze zwangerschap is wel totaal anders dan van onze dochter.😝

 • Vayenn

  Dat is helemaal waar!
  Ik ben zwanger van de 3e, en heb al 2 meiden. Ik heb zelf niet echt een voorgevoel met deze zwangerschap. Maar denk wel veel aan jongens op 1 of andere manier. Ik denk omdat ik toch wel een lichte voorkeur voor een jongetje heb dit keer. Maar als het wederom een meisje blijkt te zijn is dat ook goed. Gezondheid staat voorop!
  Nog 1,5 week dan weten we wat we krijgen😍💙💗, dus nog even geduld.

 • Wiempje

  Mooi! Een echte glijbaan zo na het afzetten

 • Crystaldream

  Nog 2 daagjes en dan eindelijk de eerste 12 weken door! Zo spannend! We mogen alleszins meteen op 12 weken op date met de mini, en er wordt ook gelijk bloed afgenomen voor de NIPT. Ik vind het best spannend allemaal, zeker na 2 eerdere miskramen is het nu toch echt wel extra spannend. Binnen max 7 werkdagen weten we wat het wordt, al heb ik van dag 1 het gevoel dat het een jongen wordt
  Veel succes allemaal met jullie zwangerschap!

 • Javallie
  Vandaag onze termijn echo gehad, we zijn 4 dagen terug gezet dus kom weer gezellig terug in de 11 weken. Vandaag 11+3. Kan iemand stiekem al de NUB zien?
 • Vayenn

  Nub is niet te zien, maar als ik op de skull af ga hok ik een meisje😉

 • Javallie
  Aan de skull? Kun je mij dat uitleggen?
 • Vayenn

  Volgens die theorie hebben meisjes baby’s een hoger voorhoofd, en loopt het schedeltje bij jongens geleidelijker naar achteren. Google het maar eens. Het is alleen niet zo heel erg betrouwbaar, 50% namelijk.

 • Beppy

  Goedemorgen!
  Ik lees hieronder een paar keer over de nipt. Ik ben wel benieuwd waarom jullie gekozen hebben hiervoor. En hebben jullie een idee wat te doen bij evt. ‘negatieve’ uitslag?
  Dit is een directe vraag😊 wil niet een discussie starten oid, meer nieuwsgierigheid.
  Wij hebben ervoor gekozen om het niet te doen🙂

 • ~mammie~

  Wij hebben wél gekozen voor nipt, wij hebben 3 kinderen waaronder een zorgintensieve zoon. In ons gezin is gewoonweg geen plek voor een kindje met het syndroom van down, wij kunnen het dan naar alle waarschijnlijkheid niet bieden wat het nodig heeft.
  Ik zal hiermee vast mensen tegen het zere been aanschoppen. Ieder zijn keuze! Ik kan ook heel goed begrijpen dat het mensen niet uitmaakt, onze situatie is er niet naar vinden wij. Bij een negatieve uitslag na vruchtwaterpunctie zouden wij de zwangerschap afbreken. Maar daar gaan wij natuurlijk niet vanuit 😊

 • Vayenn

  Wij hebben ook gekozen om het niet te doen.
  Ik vind dat je teveel verhalen hoort over dat ze met de nipt test dingen hadden gevonden, en na verder onderzoek bleek dat er niks loos was. Dan is je zwangerschap wel een soort van ‘verpest’, want genieten doe je niet meer.
  Wij wachten gewoon de 20 weken echo af, daar Kunnen ze ook heel veel op zien. Ik laat het toch niet weghalen of het moet echt niet levensvatbaar zijn. Maar bijv een kindje met down is net zo welkom als een gezond kindje.

 • DeniseDT
  Morgen 12 weken! Hier een echo van 10w4d. Hartje ook voor het eerst gehoord 😀

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van donderdag, 11 april 2019 tot en met woensdag, 17 april 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden