Volg ons overal!
Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je 12e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijnReageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1328)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Mamav2Boys
  Vandaag termijn echo met 11.5 Wat denken jullie adhv nub?
 • taat*

  Ik zou zeggen Meisje.

 • Mamav2Boys

  Hahah wij dachten dat ook indd. Zou leuk zijn na 2 jongens! De echoscopiste gokte ook op een meisje. 1 april vroege geslachtsbepaling.. zo benieuwd!

 • Tweede-keer-mamma

  Vandaag bij de vk geweest. En met de echo 3 dagen voor uitgezet. Dus vanaf vandaag mag ik mij hier melden.

 • Cicik

  Mag mij vandaag hier melden! Vanochtend langs vk geweest en volgens de echo mocht ik 3 dagen verder schuiven, heerlijk! We hebben voor 18 april een afspraak staan voor geslachtsbepalings echo. Maakt ons totaal niet uit wat het word maar als we het weten kunnen we aan de slag met de kinderkamers, want de baby komt op de kamer van dochter of zoon.

 • Bumblebeebje

  De eerst volgende echo zal de GUO worden (20 weken echo) waarop zeker te zien is wat het wordt Toch altijd leuk om ver te voren over de nub te speculeren
  Thanks allemaal voor de reacties!

 • Babyster

  Het is eigenlijk nog te vroeg voor de NUB maar als je een weekje verder was zou ik zeker een meisje zeggen.

 • verliefd op ons wondertje

  Het is misschien wat vroeg voor de nub, maar ik gok ook op een meisje.

 • Trotse mama van Michel

  Nee klopt dat je de facebook pagina niet kan vinden, hij staat op geheim zodat niemand anders de groep kan zien/vinden. je kan mij toevoegen Denise Beverloo. dan voeg ik je toe in de groep oktober baby's!

 • Wendy2015

  Hoi Denise, ik heb je een paar dagen geleden toegevoegd op Facebook om op de Facebookpagina te komen. Weet niet of je mijn naam doorgekregen heb via een verzoek? Wendy de visser.
  Bij mij gaat het trouwens om september baby.
  Dankjewel alvast

 • Lubsie

  Zou je mij ook toe willen voegen? Heb je al een vriendschapsverzoek gestuurd! 😉

 • Bumblebeebje
  Kan iemand mij qua nub theorie misschien vertellen wat het gaat worden? Heb het idee dat het een meisje wordt,maar kan er ook naast zitten
 • Linaa

  Hoever ben je hier? De nubb wijst idd omhoog waardoor je zou denken een jongen


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van woensdag 11 oktober 2017 tot en met dinsdag 17 oktober 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50