11 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je 12e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn
Reageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1537)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Jana001

  Buikje heeft op enkele dagen tijd wel een enorme boost gekregen. Mijn man schrok toen hij hem in de gaten kreeg. Ook wel weer leuk die bevestiging dat er echt een kleintje groeit..

 • Verrassingnummer

  Morgen alweer 12 week.
  Dan gewoon alweer 1/3 van de zwangerschap er alweer voorbij.

  Hoe voelen jullie je
  14de pas weer controlle kan niet wachten.
  En 22ste weten we het geslacht toch weer best spannend

 • Bloem2016

  Nog 1 dag dan de termijn echo... zo spannend. Heb met 10 weken nog een echo gehad maar ben nu alweer benieuwd. Na die echo mag iedereen het weten. Heb der zin in...

 • Verrassingnummer

  Succes vandaag

 • mama4schatjes

  Yep in week 11 alweer! Woensdag termijnecho. Ben zeer benieuwd hoe hij/zij gegroeid is. Hier ook minder klachten..nog af en toe misselijk.
  Groetjes)

 • Verrassingnummer

  Succes vandaag

 • mama4schatjes

  Dankjewel) het was hele mooie termijnecho. Ik ben vandaag 12 weken...langer dan ik dacht dus

 • Verrassingnummer

  Altijd een fijn gevoel toch

 • mamasaurus

  Morgen alweer 12 weken, wat een mijlpaal! Ben bijna niet meer misselijk en de vermoeidheid valt ook wel mee. Voel me weer redelijk normaal. Volgende week tweede afspraak bij de vk en rond de 15 weken gaan wij geslachtsbepaling laten doen. Ben zoooo benieuwd wat het is. Gevoel zegt heel sterk een meisje... Willen jullie weten wat het wordt en hebben jullie een voorgevoel?

 • Verrassingnummer

  Ik vrijdag 12 week
  Gaat nu wel snel

  Wij hebben 1 dochter en 3 zonen.
  1 dochter en 2 zonen uit vorige relatie.
  Me man wil mega graag weten wat word.
  Bij de oudste (dochter )wist pas bij geboorte en had op zich nu ook wel leul gevonden maar wij zatwrdsg over 4 week Geslacht bepaaling echo spannneeennddd hahaha.

  Hier ook eigenlijk geen klachten zolang je bloed druk maar goed is.
  Deze is erg laag dus drink daarom bilion en gaat het goed.

 • Verrassingnummer
  Hallo

  Alweer 11 weekjes.
  Dinsdag de termijn echo gehad. 10 week en 4 dagen
  Kunnen jullie de nub zien...?
  Wat denken jullie wat het word..??
 • Jana001

  lijkt me n meisje

 • Happymomvan1

  Snap nog steeds niet hoe dat nou werkt en waar ik precies naar moet kijken...

 • Verrassingnummer

  Hihi ik dus ook niet . 🙈
  Maar sommige wel

 • Daniquespataro

  Zo vandaag als het allemaal klopt 11+2 en de termijn echo. Zo spannend allemaal, ook omdat mijn symptomen ineens 100% verdwenen zijn. Om 14.00 verlossende antwoord of alles goed is met beeb..

 • Happymomvan1

  En hoe was de termijnecho?

 • Daniquespataro

  Termijn echo was goed! Ben alleen wat terug gezet ivm latere bevruchting! Wat mijn vermoedens ook al waren dus ik ga jullie helaas verlaten😕

 • Witte parel

  Ik ben 4 dagen vooruit gezet na een goede echo en dus beland in week 11+4. Ik heb ontzettend last van mijn darmen. Buikje wordt groter em groter😊

 • MaMa_2014!
  Vandaag termijn echo gehad.
  Ukje was super druk.
  Ga ineens weer een week voorruit. Van oud en nieuw ben ik voor uitgezet naar 1e kerstdag... Jeeeh dus ga jullie verlaten

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van maandag 8 januari 2018 tot en met zondag 14 januari 2018.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

2 leden zijn nu online
Lid worden