Volg ons overal!
Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je 12e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn

Ben je zwanger?

Ontvang dan de gratis nieuwsbrief met een wekelijkse update van je zwangerschap!
Je e-mailadres

Je BevaldatumReageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1208)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Frederiek83

  Oeps per ongeluk m'n bericht van vanochtend verwijderd. Haha wilde wat aanpassen klikte op verwijderen. Wilde op nee klikken en klik op ja

 • MelMoessie

  Goedemorgen! Jeej in week 11 zit ik alweer!!


  En wat een buikjes heeft iedereen hier al zeg

 • Tiffany26

  Goedemorgen! Hey we zijn even ver ik mag me vandaag ook melden in week 11😍

 • MelMoessie

  Wat leuk!! Ja ik was ineens 2 daagjes vooruit gezet dus week 10 heeft 2 dagen korter geduurd hihi

 • Tiffany26

  Ik ook 3 dagen vooruit haha, heerlijk kan me niet snel genoeg gaan😊

 • Ikgewoonik

  Owja dames. Ik denk echt dat ik wat voel hoor. Het zijn van die aparte plopjes. Precies boven m'n schaambot in het midden ! Heeel zacht. En het zijn echt geen scheten. Want believe me die voel ik echt wel. :-D het is m'n vijfde kindje waar ik in verwachting van ben. Andere kindjes voelde ik vanaf week 14. Meerder dames die instinctief voelen dat dit hun mini mensje is :-)

 • Tiffany26

  Jaa ik ook sinds vorige week! Ik dacht wat voel ik nou, dus legde me hand erop en nog een xtje. Net boven je haargrens, deze week nog een paar x gevoeld. Ik heb het gevraagd aan de vk die lachte en zei dat het bijna onmogelijk was, maar het beweegt dus het kan. Beetje raar antwoord was dat!

 • Ikgewoonik

  Nou ik denk heus dat niet alles onderzocht kan worden en dat wij moeders heus niet gek zijn hoor ;-) haha. Voor alsnog blijft het een super gevoel!

 • Baby02!

  Haha nee mijn gynaecoloog heeft ook gezegt dat het nog onmogelijk is met 3.7 cm.(toen was ik 10.5 weken en vroeg ik het)

  Mijn eerste kind voelde ik net 17/18 weken

 • kissesm

  Ik voelde de kleine al met 8 weken!

  Mijn verloskundige zei dat dat niet veel voorkomt maar dat hey wel mogelijk is.

  Sindsdien voel ik het een paar keer per dag.

  En het gevoel van darmen of baby herken ik inmiddels wel:)

 • Ikgewoonik

  Zie je de ene zegt dit. En de ander zegt dat :-) ik weet zeker dat ik hem/haar voel. Zoo schattig

 • Femmy3

  Ik heb ook even een foto gemaakt van me buik kwam er steeds niet van hihi

 • Tiffany26

  Mijn buikje morge 11 weken💙💖 ( 2e zwangerschap)

 • Ikgewoonik

  Zo dan! Das al een mooie toeter zeg :-) ik hou normaal automatisch altijd al een beetje m'n buik in ( gespannen). Waarschijnlijk mezelf aangeleerd in de loop der jaren. Dus hier zie je nog nie veel. Ja als ik ontspannen houd dan ziet het er natuurlijk nie uit hahaha. Maar dat had ik voor de zwangerschap al. Veel succes verder xx

 • Tiffany26

  Oh wat grappig dat je dat doet, ik sta hier ook van te kijken dat het zo snel groeit hoor! Dankje en succes xx

 • M--m

  11.3
  3e zwangerschap . Goed zichtbaar en al zwangerschaps broeken aan.

 • Baby02!

  Hier ook al zwangerschaps broeken aan

  Want de andere gaan niet meer haha. Wist niet dat het zo snel zou gaan bij een tweede!

 • Turksekaas

  Wauw! Mooie buik 💕

  Hier nog helemaal niks haha

 • M--m

  Dank je wel! 😅 Komt vanzelf wel Hihi

 • Femmy3

  Ik heb nog geen foto's gemaakt maar dat ga ik nu wel doen zo zie je echt ook het verschil leuk ☺

 • Baby02!

  Heb ik bij mijn eerste zwangerschap gedaan. Vanaf 12 wekwn tot aan se bevalling

  Beviel met 34 weken

 • Femmy3

  Mijn buik is ook aan de bovenkant veel voller geworden eb natuurlijk ook de onderkant

 • Femmy3

  Zo wat een verschil zeg


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van woensdag 9 augustus 2017 tot en met dinsdag 15 augustus 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

2 leden zijn nu online
Lid worden