Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Zwangerschap boven de 35

Zwangerschap boven de 35  (643373941)

Vrouwen kiezen er steeds vaker voor om op latere leeftijd (weer) moeder te worden. Dit heeft verschillende redenen; werk en carrière, nog bezig met studie of promotie, nog geen geschikte partner, financiële zorgen, het nog niet aan kinderen toe zijn of een `tweede ronde`, waarbij ze een kinderwens hebben bij een nieuwe partner. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kind krijgen steeg al sinds tientallen jaren, tot 2004, sindsdien is het ongeveer gelijk gebleven. De gemiddelde leeftijd in Nederland is nu 29,5 jaar, en is voor zover bekend het hoogste cijfer ter wereld. In Vlaanderen is de gemiddelde leeftijd 28 jaar, en stijgt nog steeds. 

Om rekening mee te houden
Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden als je na je 35e zwanger wilt worden. Zo neemt de kans op een spontane zwangerschap bij vrouwen tussen de 35 en 38 jaar met 50 procent af. De kans op een miskraam neemt juist toe naarmate je ouder wordt. Complicaties komen tijdens de zwangerschap en bevalling in verhouding meer voor, en een vroeggeboorte of de kans op een kindje met het Down-syndroom neemt tevens toe naarmate de leeftijd van de vrouw stijgt. Vrouwen die na hun 35ste voor het eerst zwanger worden hebben een verhoogde kans op het krijgen van zwangerschapsvergiftiging. Er is ook sprake van een hogere kans op zwangerschapssuiker en hoge bloeddruk, een hogere belasting van de nier- en leverfunctie, en een vroegtijdige bevalling. Hiermee neemt ook de kans op een keizersnede toe.

Ondanks deze nadelen is het wel zo dat vrouwen boven de 35 meer en meer kinderen krijgen. Ongeveer een zesde van alle kinderen zijn geboren bij moeders van 35 jaar of ouder. En eerlijk is eerlijk: op welke leeftijd een vrouw ook zwanger wordt, een zwangerschap zonder risico`s bestaat niet. De kans dat je als oudere zwangere vrouw een gezond kindje op de wereld zet is gelukkig nog altijd groter, dan dat je last krijgt van bovengenoemde complicaties, vanwege de leeftijd. Je moet echter wel rekening houden met de mogelijkheden en daarom zorgen dat je gezond leeft en onder goede controle staat!

Vruchtbaarheid neemt af met de jaren
Hoe ouder de vrouw wordt, hoe meer de eicelkwaliteit afneemt en ook de hoeveelheid beschikbare eicellen afneemt. Aangeboren afwijkingen nemen hierdoor licht toe. De kans op een spontane zwangerschap bij vrouwen tussen de 35 en 38 jaar is tot 50 procent gedaald. Gelukkig biedt de medische technologie een aantal mogelijke oplossingen voor vrouwen met een verminderde vruchtbaarheid, echter het slagingspercentage daalt bij het stijgen van de leeftijd van de vrouw.

Meer tweelingen
Niet alleen door de vruchtbaarheidsbehandelingen, maar ook met het stijgen van de leeftijd van de vrouw neemt de kans op het krijgen van een spontane tweelingzwangerschap toe. De meeste ouders zien tweelingzwangerschappen als `dubbel geluk`. Je had nog op een kindje gehoopt, en nu komen er zelfs twee!

Vroeggeboorte
Bij zwangere vrouwen boven de 35 jaar neemt de kans op een vroeggeboorte toe. De kans op een vroeggeboorte voor de 33ste week is anderhalf keer zo groot bij vrouwen tussen de 35 en 40 jaar. Voor boven de 40 jaar is die kans 2 keer zo groot. Dit komt zeer waarschijnlijk omdat de placenta bij 'oudere' zwangere vrouwen van minder goede kwaliteit is, waardoor een zwangerschap niet volledig kan worden uitgedragen. Ruim 7% van de baby's wordt te vroeg geboren, dat wil zeggen na een zwangerschap van minder dan 37 weken.

Chromosomale problemen
Veel mensen overschatten de kans op het syndroom van Down en andere risico's voor het kind door de gevorderde leeftijd van de moeder. In werkelijkheid neemt het risico met de leeftijd geleidelijk toe. Op 35-jarige leeftijd is de kans op een baby met het syndroom van Down minder dan 0,5 procent. Vervolgens stijgt het risico naar ongeveer 3 procent op 45-jarige leeftijd. Het is goed om van te voren met je partner te bespreken wat jullie zouden doen als uit de tests een chromosomaal probleem naar voren zou komen.

Laag medisch risico voor gezonde moeders
Voor een gezonde vrouw die zwanger wordt, zijn de medische risico's minimaal. Er bestaat wel een enigszins verhoogde kans op zwangerschapsdiabetes, zwangerschapsvergiftiging en een keizersnee, maar het is niet onverantwoord om zwanger te worden. Een aantal van de zorgen over de gezondheid van de moeder bij een zwangerschap op gevorderde leeftijd hebben betrekking op aandoeningen die vaker voorkomen naarmate we ouder worden, met name suikerziekte en hoge bloeddruk. Als je deze aandoeningen al voor de zwangerschap hebt, zijn er zowel voor jezelf als voor de baby risico's.

Advies vragen huisarts of vroedvrouw
Het is van belang te weten te komen wat voor gevolgen je medische toestand heeft op een zwangerschap en wat voor gevolgen een zwangerschap voor je eigen gezondheid zal hebben. Alle vrouwen boven de 35 jaar die van plan zijn om zwanger te worden, zouden eigenlijk eerst advies moeten inwinnen bij hun huisarts of een vroedvrouw. Dit geldt met name voor vrouwen die weten dat ze medische problemen hebben. Veel complicaties kunnen door goede gezondheidszorg worden voorkomen.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

twitty (1.5 dagen geleden)
@keesjes76 - “@twitty - “@keesje...„
Ja. Punt is ik heb een vroege uitwendige echo gehad en ze hadden al gezegd er is waarschijnlijk weinig te zien. Er was een zwangerschapsring te zien. Ik begin nu te denken misschien moet ik gewoon een pretecho laten maken. Om onzekerjeid weg te nemen want anders heeft het ook geen zin om hier over na te denkene

keesjes76 (1.5 dagen geleden)
@twitty - “@keesjes76 - “@twi...„
Ah zo. Nu snap ik het, dank je. En heel begrijpelijk (en verstandig) om je opties tegen elkaar af te wegen....

twitty (1.6 dagen geleden)
@Mrs-R - “Mijn gynaecoloog ver...„
Oh zo...

twitty (1.6 dagen geleden)
@keesjes76 - “@twitty - “@keesje...„
Ja snap ik. Ben gewoon aan het overpeinzen. Aangezien ik een lage ei reserve heb is het een wonder dat ik zwanger ben. Dus om dan idd een vlokkentest te doen waar risico aan zit, is niet slim.

K moet voorzichtig zijn. K wil dit niet kwijtrakenMrs-R (1.6 dagen geleden)
Mijn gynaecoloog vertelde mij dat, omdat ik 39 ben, de kans groter dan 1 op 200 was. Uit de test kwam 1 op 39 voor downsyndroom en 1 op duizenden voor de andere twee die ze bij de combinatietest testen, trisomie 13 en 18

keesjes76 (1.7 dagen geleden)
@twitty - “@keesjes76 - “@twi...„
Ik snap alleen het verband niet tussen de keus voor NIPT/combtest/vlokkentest en je AMH...

twitty (1.7 dagen geleden)
@Mrs-R - “Wij hebben hadden be...„
Ooohhh ok. Dat verduidelijkt een hoop.

Ja ik bedoel combtest overslaan en nipt dan op eigen kosten doen. Om stress te besparen.

Maar jouw redenatie ja dat zet me inderdaad ook aan het denken. En dan zelf nipt gaan bekostigen is dan eigenlijk overbodig. De kans dat ik em moet gaan doen is dus al aanwezig.

twitty (1.7 dagen geleden)
@Mrs-R - “Wij hebben hadden be...„
1:39 is toch een hoog risico? Ik las hier ook een vrouw die had 1:1000 op 40 jaar. En die heeft geen nipt meer gedaan.

twitty (1.7 dagen geleden)
@Mrs-R - “Wij hebben hadden be...„
Ooohhh ok. Dat verduidelijkt een hoop.

Ja ik bedoel combtest overslaan en nipt dan op eigen kosten doen. Om stress te besparen.

Maar jouw redenatie ja dat zet me inderdaad ook aan het denken. En dan zelf nipt gaan bekostigen is dan eigenlijk overbodig. De kans dat ik em moet gaan doen is dus al aanwezig.

twitty (1.7 dagen geleden)
@Mrs-R - “Wij hebben hadden be...„
Ooohhh ok. Dat verduidelijkt een hoop.

Ja ik bedoel combtest overslaan en nipt dan op eigen kosten doen. Om stress te besparen.

Maar jouw redenatie ja dat zet me inderdaad ook aan het denken. En dan zelf nipt gaan bekostigen is dan eigenlijk overbodig. De kans dat ik em moet gaan doen is dus al aanwezig.

Mrs-R (1.7 dagen geleden)
Wij hebben hadden besloten door te gaan met de Nipt, omdat de vruchtwaterpunctie pas vanaf 16 weken kon. Dan zouden wij de uitslag van de Nipt al binnen hebben. Net als Keesjes 76 wilden wij ook liever eerst alleen bloed afgeven. Bij een afwijkende uitslag hadden we weer verder gekeken. Twitty in jouw geval zou je de combinatietest over kunnen slaan, maar juist door de uitslag van die test krijg je de Nipt vergoed. Doordat je 40 bent (heb even gegluurd bij je) is het risico sowieso groter dan 1 op 200 (is mij verteld door de gyn) en dat is al reden genoeg voor de Nipt. Bij mij kwam er na de combinatietest 1 op 39 uit.
Als je de combinatietest overslaat weet ik niet of je de Nipt vergoed krijgt.

Mrs-R (1.7 dagen geleden)
Wij hebben hadden besloten door te gaan met de Nipt, omdat de vruchtwaterpunctie pas vanaf 16 weken kon. Dan zouden wij de uitslag van de Nipt al binnen hebben. Net als Keesjes 76 wilden wij ook liever eerst alleen bloed afgeven. Bij een afwijkende uitslag hadden we weer verder gekeken. Twitty in jouw geval zou je de combinatietest over kunnen slaan, maar juist door de uitslag van die test krijg je de Nipt vergoed. Doordat je 40 bent (heb even gegluurd bij je) is het risico sowieso groter dan 1 op 200 (is mij verteld door de gyn) en dat is al reden genoeg voor de Nipt. Bij mij kwam er na de combinatietest 1 op 39 uit.
Als je de combinatietest overslaat weet ik niet of je de Nipt vergoed krijgt.

twitty (1.7 dagen geleden)
@keesjes76 - “@twitty - “@keesje...„
Net de huisarts gebld. Er lag nog een uitslag vh ziekenhuis wat betreft mijn ovariele reserve (eitjes voorraad). K had het uitgesteld maar nu toch maar gebeld. Ivm de keuze in testen. Amh is 0.3 wat erg laag is.

Dus : of combinatietest overslaan en meteen nipt doen. Voordeel : tijdsbesparing en dus minder lange stress.

Of : Combinatietest doen en afwachten en dan nipt als de combinatietest slecht is. Voordeel : geldkwestie.

keesjes76 (1.7 dagen geleden)
@twitty - “@keesjes76 - “@twi...„
Toch laat ik liever eerst alleen maar wat bloed afnemen, dan dat ik meteen voor een ingreep als een vlokkentest ga. Zoals Mrs-R zegt: de kans op een miskraam is daarbij het grootst.

twitty (1.8 dagen geleden)
@keesjes76 - “@twitty - “Zijn er...„
Ze zeggen als de nipt afwijkend is dat je dan alsnog een vwp of vlokkentest moet laten doen.... dat had ik niet verwacht

twitty (1.8 dagen geleden)
@Mrs-R - “Wij hebben net de Ni...„
Ja ik zie toch een aantal kanttekeningen.. wat jij zegt. Is de uitslag afwijken dan moet je alsnog voor vl test of vr punctie. Wat was het verschil nou nog maar. .dan denk ik ... tja .. ok ik moet er over nadenken

keesjes76 (2.2 dagen geleden)
@twitty - “Zijn er ook vrouwen ...„
Als ik eenmaal zwanger mag raken, laat ik zeker de NIPT doen. Minder risico voor de baby en meer duidelijkheid, voor zover ik begrepen heb.

Mrs-R (2.2 dagen geleden)
Wij kregen trouwens te horen dat als de uitslag van de Nipt negatief zou zijn, wij voor een vruchtwaterpunctie moesten gaan.

Mrs-R (2.2 dagen geleden)
Wij hebben net de Nipt achter de rug en daar gelukkig een positieve uitslag van gekregen. Vlokkentest wilde ik niet doen, want het risico op een miskraam is daarbij het grootst. Relatief gezien is er maar een kleine kans op een miskraam, maar wij wilden het liever op deze manier doen.

twitty (2.3 dagen geleden)
Zijn er ook vrouwen die een nipt test laten doen ?

twitty (2.3 dagen geleden)
Zijn er hier ook vrouwen die er voor kiezen om de combinatie test over te slaan? En voor vlokkentest te gaan? Vorige keer dacht ik daar ook al aan namelijk.. en nu lees ik het weer van threecompleet.

Ik ben heel benieuwd naar de keuzes van jullie.

twitty (2.3 dagen geleden)
@Threecomplete - “@twitty - “@Threec...„
Ja.. maar er is een risico toch. Ben bang dat het dan misgaat.. daarom dacht ik aan de nipt test. Is een bloedonderzoek. Maar ik las dat zelfs na de nipt test een vrouw teruggestuurd kan worden voor een vlokkentest.... was je niet bang dan ? Dit wordt onze tweede en we hadden nooooit verwacht dat ik nog zwanger zou raken... ik moet dat maar met ml gaan overleggen.

Threecomplete (2.5 dagen geleden)
@twitty - “@Threecomplete - “...„
Dank je! ik ben 36. Zwanger van de derde. Vandaag de intake gehad en gelijk weer een echo, alles ziet er prima uit, lekker druk kindje Maandag is de vlokkentest. Wij hebben bewust de combinatietest overgeslagen omdat dat eigenlijk helemaal niks verduidelijkt. De vlokkentest geeft echt uitsluitsel over een aantal chromosoomafwijkingen. Ik hou je op de hoogte!

Tassie1975 (3.1 dagen geleden)
@twitty - “@Tassie1975 - “@tw...„
Ja ging goed, nu weer wachten

Tassie1975 (3.1 dagen geleden)
@twitty - “@Tassie1975 - “@tw...„
Ja iddSpring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders
Allergie
     Koemelkallergie 1 nieuw
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur
Bedrust
Bekkeninstabiliteit 1 nieuw
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Curettage
Cyclus-herkennen
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap
Depressie-tijdens-de-zwangerschap 1 nieuw
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje
Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen
Haarzorg
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Vijfde-ziekte
     Waterpokken
     Zesde-ziekte
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
     Tradities-na-geboorte
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS
PDS-en-Zwangerschap
Plassen
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders 1 nieuw
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging
Tandjes 1 nieuw
Tandverzorging
Tang-of-Vacuumverlossing
Te-koop-advertenties
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
     NIPT-test 1 nieuw
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap 5 nieuw
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Uitstrijkje
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Schoonheidsbehandelingen
     Seks
     Slaap
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Brandveiligheid
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals
Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap
     Doodgeboorte 3 nieuw
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies
Verstikking-en-verslikken
Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL) 1 nieuw
     Noord-Brabant 1 nieuw
     Noord-Holland
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland
     Zuid-Holland
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 21 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen
Zwangerschapstests 3 nieuw
Zwangerschapsvergiftiging
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014