Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Zwangerschap boven de 35

Zwangerschap boven de 35  (201341)

Vrouwen kiezen er steeds vaker voor om op latere leeftijd (weer) moeder te worden. Dit heeft verschillende redenen; werk en carrière, nog bezig met studie of promotie, nog geen geschikte partner, financiële zorgen, het nog niet aan kinderen toe zijn of een `tweede ronde`, waarbij ze een kinderwens hebben bij een nieuwe partner. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kind krijgen steeg al sinds tientallen jaren, tot 2004, sindsdien is het ongeveer gelijk gebleven. De gemiddelde leeftijd in Nederland is nu 29,5 jaar, en is voor zover bekend het hoogste cijfer ter wereld. In Vlaanderen is de gemiddelde leeftijd 28 jaar, en stijgt nog steeds. 

Om rekening mee te houden
Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden als je na je 35e zwanger wilt worden. Zo neemt de kans op een spontane zwangerschap bij vrouwen tussen de 35 en 38 jaar met 50 procent af. De kans op een miskraam neemt juist toe naarmate je ouder wordt. Complicaties komen tijdens de zwangerschap en bevalling in verhouding meer voor, en een vroeggeboorte of de kans op een kindje met het Down-syndroom neemt tevens toe naarmate de leeftijd van de vrouw stijgt. Vrouwen die na hun 35ste voor het eerst zwanger worden hebben een verhoogde kans op het krijgen van zwangerschapsvergiftiging. Er is ook sprake van een hogere kans op zwangerschapssuiker en hoge bloeddruk, een hogere belasting van de nier- en leverfunctie, en een vroegtijdige bevalling. Hiermee neemt ook de kans op een keizersnede toe.

Ondanks deze nadelen is het wel zo dat vrouwen boven de 35 meer en meer kinderen krijgen. Ongeveer een zesde van alle kinderen zijn geboren bij moeders van 35 jaar of ouder. En eerlijk is eerlijk: op welke leeftijd een vrouw ook zwanger wordt, een zwangerschap zonder risico`s bestaat niet. De kans dat je als oudere zwangere vrouw een gezond kindje op de wereld zet is gelukkig nog altijd groter, dan dat je last krijgt van bovengenoemde complicaties, vanwege de leeftijd. Je moet echter wel rekening houden met de mogelijkheden en daarom zorgen dat je gezond leeft en onder goede controle staat!

Vruchtbaarheid neemt af met de jaren
Hoe ouder de vrouw wordt, hoe meer de eicelkwaliteit afneemt en ook de hoeveelheid beschikbare eicellen afneemt. Aangeboren afwijkingen nemen hierdoor licht toe. De kans op een spontane zwangerschap bij vrouwen tussen de 35 en 38 jaar is tot 50 procent gedaald. Gelukkig biedt de medische technologie een aantal mogelijke oplossingen voor vrouwen met een verminderde vruchtbaarheid, echter het slagingspercentage daalt bij het stijgen van de leeftijd van de vrouw.

Meer tweelingen
Niet alleen door de vruchtbaarheidsbehandelingen, maar ook met het stijgen van de leeftijd van de vrouw neemt de kans op het krijgen van een spontane tweelingzwangerschap toe. De meeste ouders zien tweelingzwangerschappen als `dubbel geluk`. Je had nog op een kindje gehoopt, en nu komen er zelfs twee!

Vroeggeboorte
Bij zwangere vrouwen boven de 35 jaar neemt de kans op een vroeggeboorte toe. De kans op een vroeggeboorte voor de 33ste week is anderhalf keer zo groot bij vrouwen tussen de 35 en 40 jaar. Voor boven de 40 jaar is die kans 2 keer zo groot. Dit komt zeer waarschijnlijk omdat de placenta bij 'oudere' zwangere vrouwen van minder goede kwaliteit is, waardoor een zwangerschap niet volledig kan worden uitgedragen. Ruim 7% van de baby's wordt te vroeg geboren, dat wil zeggen na een zwangerschap van minder dan 37 weken.

Chromosomale problemen
Veel mensen overschatten de kans op het syndroom van Down en andere risico's voor het kind door de gevorderde leeftijd van de moeder. In werkelijkheid neemt het risico met de leeftijd geleidelijk toe. Op 35-jarige leeftijd is de kans op een baby met het syndroom van Down minder dan 0,5 procent. Vervolgens stijgt het risico naar ongeveer 3 procent op 45-jarige leeftijd. Het is goed om van te voren met je partner te bespreken wat jullie zouden doen als uit de tests een chromosomaal probleem naar voren zou komen.

Laag medisch risico voor gezonde moeders
Voor een gezonde vrouw die zwanger wordt, zijn de medische risico's minimaal. Er bestaat wel een enigszins verhoogde kans op zwangerschapsdiabetes, zwangerschapsvergiftiging en een keizersnee, maar het is niet onverantwoord om zwanger te worden. Een aantal van de zorgen over de gezondheid van de moeder bij een zwangerschap op gevorderde leeftijd hebben betrekking op aandoeningen die vaker voorkomen naarmate we ouder worden, met name suikerziekte en hoge bloeddruk. Als je deze aandoeningen al voor de zwangerschap hebt, zijn er zowel voor jezelf als voor de baby risico's.

Advies vragen huisarts of vroedvrouw
Het is van belang te weten te komen wat voor gevolgen je medische toestand heeft op een zwangerschap en wat voor gevolgen een zwangerschap voor je eigen gezondheid zal hebben. Alle vrouwen boven de 35 jaar die van plan zijn om zwanger te worden, zouden eigenlijk eerst advies moeten inwinnen bij hun huisarts of een vroedvrouw. Dit geldt met name voor vrouwen die weten dat ze medische problemen hebben. Veel complicaties kunnen door goede gezondheidszorg worden voorkomen.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

Edda74 (19.5 uur geleden)
@Moedertjegans - “Dames, ik ben vandaa...„
Spannend! Succes dinsdag!

Moedertjegans (04/07/2015)
@Edda74 - “@woezelke - “ook i...„
Hoe verloopt je zwangerschap? Gaat het goed?

Moedertjegans (04/07/2015)
Dames, ik ben vandaag 8 wkn + 1 dag zwanger.
Dinsdagavond hebben we de intake bij vk en de eerste echo.
Hoe dichterbij het komt, hoe spannender.

Moedertjegans (04/07/2015)
@woezelke - “ook ik ben een mam v...„
Van harte gefeliciteerd met dit mooie nieuws!
En welkom hier.Moedertjegans (04/07/2015)
@jantien78 - “@jantien78 - “...?...„
Hoi Jantien, welkom!
Je hebt al e.e.a. achter de rug, lees ik. Pittig.
Gefeliciteerd met de positieve test, fijn dat het na het bloedverlies nog positief is.
Ik kan me indenken, dat dat een schrik is.
Fijn dat je maandag bij de gyn kunt komen.

Moedertjegans (04/07/2015)
@Edda74 - “@woezelke - “ook i...„
Ik ben ècht suf door de hitte. Ik las: `ik ben 41 jaar en 24 wkn zwanger`, als in bijvoorbeeld: ik ben 41 en (bijv)6dgn zwanger. Dus mijn 1ste reactie was:

Edda74 (04/07/2015)
@woezelke - “ook ik ben een mam v...„
Hallo woezelke! Gefeliciteerd! Ik ben 41 jaar en 24 weken zwanger van de tweede.Ik heb al een dreumes van 15 maanden.Daar moest ik een tijd op wachten(ook 2 miskramen gehad) maar nummer 2 kwam veel sneller dan verwacht! Maar niet in 1 keer zoals bij jou hoor,dat is helemaal snel zeg!

Edda74 (03/07/2015)
@jantien78 - “@jantien78 - “...?...„
Welkom en gefeliciteerd! Misschien innestelingsbloeding? Tja,kan van alles zijn maar als het van korte duur was is er vast niks aan de hand .

jantien78 (03/07/2015)
@jantien78 - “...„
Hallo lieve meiden
Ik zal me even voorstellen.
Ik ben jantina 37 jaar en mama van een dochter van net 3 en stiefmama van zoon van 8
We zijn al ruim anderhalf jaar bezig om zwanger te worden maar helaas lukte het maar niet. Toch naar gyn gegaan. Een hsg gehad en mijn rechter eileider blijkt verstopt. Zaad man gelukkig wel optimaal.
Na nog weer 3 maanden proberen na de hsg afgesproken net gyn om ba de zomer vakantie te beginnen met iui.
Maar....gisteren een positieve test.
Echter een uurtje later ineens helderrood bloed.
Dit was van zeer korte duur maar was erg geschrokken.
Gyn gebeld en mag maandag even langskomen.
Heeft iemand dit ook mee gemaakt?
Overigens had ik daarna nog steeds positieve test.

salamandertje (22/06/2015)
@Bellylife - “Bedankt! Het zal wel...„
Wat moedig..!

Edda74 (22/06/2015)
@Bellylife - “Bedankt! Het zal wel...„
Dat klinkt toch positief,wat fijn! Veel sterkte en geluk (om voort ter zetten dus )

Bellylife (22/06/2015)
Bedankt! Het zal wel even kosten voordat we eraan gewend zijn, maar we zijn samen ook heel gelukkig. Een kindje had dat geluk alleen maar versterkt, maar het is gelukkig niet zo dat we doodongeluk zijn omdat we geen kindje kunnen krijgen. Het zou een geweldig geschenk geweest zijn. Maar wanneer de natuur het ons niet geeft, kunnen we ons daarbij neerleggen. Al zou het geweldig geweest zijn. Alle goeds voor jullie, geniet vna jullie kindjes en van de zwangerschappen die gaan komen. Die wens ik jullie van harte toe.

kid76 (21/06/2015)
@Bellylife - “Dag lieve dames, b...„
Pff wat moeilijk. Dat laatste stukje hoop ookweg is genomen. Maar toch veel geluk in het leven.

Edda74 (21/06/2015)
@Bellylife - “Dag lieve dames, b...„
Phoe,ik was er al bang voor.Wat vreselijk moeilijk.Ik hoop dat je genoeg steun in je omgeving vindt want dit is zoiets moeilijks.Ik wens jou ondanks het gemis een heel mooi leven toe!

Bellylife (21/06/2015)
Dag lieve dames, bedankt voor jullie lieve woorden. Heb vanmorgen al getest. Helaas niet zwanger. Ben dus toch al in de overgang. Met mijn hersenen wist ik het, maar laatste hoop is sterk geweest. We zullen nu moeten accepteren dat het voor ons niet meer gaat lukken. Kinderwens te laat ontstaan, te laat begonnen. Dit is voor mij dan ook een afscheid van dit forum. Dank voor alle jaren delen van lief en leed. Ik wens jullie allemaal prachtige kindjes toe en heel veel geluk xxx

joisa (21/06/2015)
@Bellylife - “Dag allemaal, lange ...„
@Bellylife, ik was 39 jaar toen ik zwanger werd via een eerste IVF-poging van mijn zoontje. Na een heel zware weg afgelegd te hebben (8 x IVF, 3 x ICSI) ben ik op 43-jarige leeftijd bij de laatste ICSI zwanger geworden van mijn dochtertje. Kinderwens vervuld en heel gelukkig :-). Dit jaar maart ontdekt dat ik al 8,5 weken zwanger ben (op natuurlijke wijze :-)!) van mijn 3de kindje. Ben in mei 45 jaar geworden! Geef de moed niet op, soms gebeurt het onvoorstelbare

salamandertje (20/06/2015)
@Bellylife - “Dag allemaal, lange ...„
Ik hoop het voor je

Edda74 (20/06/2015)
@Bellylife - “Dag allemaal, lange ...„
Ach,wat zit jij tussen hoop en vrees in. Je hart en verstand die met elkaar overhoop liggen.Ik gun jou zo een wonder !

Bellylife (19/06/2015)
Dag allemaal, lange tijd niet hier geweest. Hoop dat er in de tussentijd veel zijn die zwanger zijn geworden en een wondertje ter wereld hebben gebracht. Ik kom weer eens kijken. Ben 45 jaar. Ben in april nog ongesteld geweest. Daarvoor hebben we op tijd gemeenschap gehad. Toch ongesteld geworden. Maar in mei niet en het ziet er naar uit ook deze maand niet. Ben ook in de overgang, al zo`n twee jaar regelmatig opvliegers, maar dacht toch nog lang niet zover te zijn dat ik nu niet meer ongesteld ga worden. Hoop heel erg op een zwangerschap, hoewel ik geen enkele symptomen heb. Terwijl het dan nu toch al 10 weken zou moeten zijn. Heb voor de zekerheid toch maar eens zwangerschapstesten gehaald. Wanneer ik maandag nog niet ongesteld ben, ga ik toch maar testen. Mijn verstand zegt dat het niet kan, zeker omdat ik in april gewoon ongesteld ben geworden en verder helemaal geen symptomen heb. Mijn hart hoop zo dat het wel zo mag zijn....

Moedertjegans (09/06/2015)
@bibi70 - “@Moedertjegans - “...„
Dank je wel.

Moedertjegans (09/06/2015)
Dank je, kleinwondertje 2016.

Gisteren hebben we het aan onze wederzijdse ouders verteld.
Wat kun je mensen blij maken met zwangerschapsnieuws!
De broers en zwagers vinden het ook mooi.

7 Juli hebben we de intake en eerste echo.
Ik zit dan tussen de achtste en negende week.

kleinwondertje2016 (07/06/2015)
@Moedertjegans - “Hoi allemaal, Ik ko...„
Gefeliciteerd. Met je zwangerschap. Hier moest het ook even eerst vallen hoor maar zonder gister morgen kkots misselijk. En heel gevoelige. Borsten nou dan is die gevallen hoor Hugo geniet maar. Fijn van je zwangerschap

bibi70 (06/06/2015)
@Moedertjegans - “Hoi allemaal, Ik ko...„
Gefeliciteerd

Moedertjegans (06/06/2015)
@kleinwondertje2016 - “Hoi dames ik hebeen ...„
Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
Je lichaam gaat nu signalen afgeven van je zwangerschap.
Ik weet het niet meer precies van mijn eerste zwangerschap. Wel pijnlijke borsten, maar of dat al in het begin was?
Ik wens je een goede en voorspoedige zwangerschap toe.

Moedertjegans (06/06/2015)
Hoi allemaal,
Ik kom me weer melden. Ik ben in januari dit jaar opnieuw lid geworden. Ik heb me toen in dit onderwerp voorgesteld. Mijn partner en ik wilden graag weer gaan voor een kindje er bij. Ik heb in de afgelopen maanden weinig bij gelezen hier. Dat was voor mijn eigen rust.

Nu kan ik melden, dat ik vandaag een test heb gedaan en ik ben zwanger!
Afgelopen donderdag had mijn menstruatie moeten beginnen, maar die bleef dus uit.

Er gaat van alles door me heen.
Bij mijn partner net zo. Het wordt zijn derde kind en ons tweede kind samen.

We zijn reuze blij, tegelijk moet het nog helemaal landen bij ons, haha!

Ik zal nu meer proberen te komen hier.

Groet, Moedertje GansSpring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur
Bedrust
Bekkeninstabiliteit
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap
Depressie-tijdens-de-zwangerschap
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders 2 nieuw
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje
     Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
     Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen
Haarzorg
Cyclus-herkennen
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
Geboortetradities
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender 2 nieuw
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS 1 nieuw
PDS-en-Zwangerschap
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging
Tandjes
Tandverzorging
     Tang-of-Vacuumverlossing
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap 3 nieuw
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom
Uitstrijkje
Plassen
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals
     Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap
     Doodgeboorte
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies
Verstikking-en-verslikken
     Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL)
     Noord-Brabant
     Noord-Holland 2 nieuw
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland
     Zuid-Holland
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 10 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Seks
     Slaap
     Schoonheidsbehandelingen
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
     Waterpokken
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
     Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35 1 nieuw
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen
Zwangerschapstests
Zwangerschapsvergiftiging
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Zwanger-worden
     Brandveiligheid
     NIPT-test
Te-koop-advertenties
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Curettage
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014