Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Zwangerschap boven de 35

Zwangerschap boven de 35  (643373941)

Vrouwen kiezen er steeds vaker voor om op latere leeftijd (weer) moeder te worden. Dit heeft verschillende redenen; werk en carrière, nog bezig met studie of promotie, nog geen geschikte partner, financiële zorgen, het nog niet aan kinderen toe zijn of een `tweede ronde`, waarbij ze een kinderwens hebben bij een nieuwe partner. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kind krijgen steeg al sinds tientallen jaren, tot 2004, sindsdien is het ongeveer gelijk gebleven. De gemiddelde leeftijd in Nederland is nu 29,5 jaar, en is voor zover bekend het hoogste cijfer ter wereld. In Vlaanderen is de gemiddelde leeftijd 28 jaar, en stijgt nog steeds. 

Om rekening mee te houden
Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden als je na je 35e zwanger wilt worden. Zo neemt de kans op een spontane zwangerschap bij vrouwen tussen de 35 en 38 jaar met 50 procent af. De kans op een miskraam neemt juist toe naarmate je ouder wordt. Complicaties komen tijdens de zwangerschap en bevalling in verhouding meer voor, en een vroeggeboorte of de kans op een kindje met het Down-syndroom neemt tevens toe naarmate de leeftijd van de vrouw stijgt. Vrouwen die na hun 35ste voor het eerst zwanger worden hebben een verhoogde kans op het krijgen van zwangerschapsvergiftiging. Er is ook sprake van een hogere kans op zwangerschapssuiker en hoge bloeddruk, een hogere belasting van de nier- en leverfunctie, en een vroegtijdige bevalling. Hiermee neemt ook de kans op een keizersnede toe.

Ondanks deze nadelen is het wel zo dat vrouwen boven de 35 meer en meer kinderen krijgen. Ongeveer een zesde van alle kinderen zijn geboren bij moeders van 35 jaar of ouder. En eerlijk is eerlijk: op welke leeftijd een vrouw ook zwanger wordt, een zwangerschap zonder risico`s bestaat niet. De kans dat je als oudere zwangere vrouw een gezond kindje op de wereld zet is gelukkig nog altijd groter, dan dat je last krijgt van bovengenoemde complicaties, vanwege de leeftijd. Je moet echter wel rekening houden met de mogelijkheden en daarom zorgen dat je gezond leeft en onder goede controle staat!

Vruchtbaarheid neemt af met de jaren
Hoe ouder de vrouw wordt, hoe meer de eicelkwaliteit afneemt en ook de hoeveelheid beschikbare eicellen afneemt. Aangeboren afwijkingen nemen hierdoor licht toe. De kans op een spontane zwangerschap bij vrouwen tussen de 35 en 38 jaar is tot 50 procent gedaald. Gelukkig biedt de medische technologie een aantal mogelijke oplossingen voor vrouwen met een verminderde vruchtbaarheid, echter het slagingspercentage daalt bij het stijgen van de leeftijd van de vrouw.

Meer tweelingen
Niet alleen door de vruchtbaarheidsbehandelingen, maar ook met het stijgen van de leeftijd van de vrouw neemt de kans op het krijgen van een spontane tweelingzwangerschap toe. De meeste ouders zien tweelingzwangerschappen als `dubbel geluk`. Je had nog op een kindje gehoopt, en nu komen er zelfs twee!

Vroeggeboorte
Bij zwangere vrouwen boven de 35 jaar neemt de kans op een vroeggeboorte toe. De kans op een vroeggeboorte voor de 33ste week is anderhalf keer zo groot bij vrouwen tussen de 35 en 40 jaar. Voor boven de 40 jaar is die kans 2 keer zo groot. Dit komt zeer waarschijnlijk omdat de placenta bij 'oudere' zwangere vrouwen van minder goede kwaliteit is, waardoor een zwangerschap niet volledig kan worden uitgedragen. Ruim 7% van de baby's wordt te vroeg geboren, dat wil zeggen na een zwangerschap van minder dan 37 weken.

Chromosomale problemen
Veel mensen overschatten de kans op het syndroom van Down en andere risico's voor het kind door de gevorderde leeftijd van de moeder. In werkelijkheid neemt het risico met de leeftijd geleidelijk toe. Op 35-jarige leeftijd is de kans op een baby met het syndroom van Down minder dan 0,5 procent. Vervolgens stijgt het risico naar ongeveer 3 procent op 45-jarige leeftijd. Het is goed om van te voren met je partner te bespreken wat jullie zouden doen als uit de tests een chromosomaal probleem naar voren zou komen.

Laag medisch risico voor gezonde moeders
Voor een gezonde vrouw die zwanger wordt, zijn de medische risico's minimaal. Er bestaat wel een enigszins verhoogde kans op zwangerschapsdiabetes, zwangerschapsvergiftiging en een keizersnee, maar het is niet onverantwoord om zwanger te worden. Een aantal van de zorgen over de gezondheid van de moeder bij een zwangerschap op gevorderde leeftijd hebben betrekking op aandoeningen die vaker voorkomen naarmate we ouder worden, met name suikerziekte en hoge bloeddruk. Als je deze aandoeningen al voor de zwangerschap hebt, zijn er zowel voor jezelf als voor de baby risico's.

Advies vragen huisarts of vroedvrouw
Het is van belang te weten te komen wat voor gevolgen je medische toestand heeft op een zwangerschap en wat voor gevolgen een zwangerschap voor je eigen gezondheid zal hebben. Alle vrouwen boven de 35 jaar die van plan zijn om zwanger te worden, zouden eigenlijk eerst advies moeten inwinnen bij hun huisarts of een vroedvrouw. Dit geldt met name voor vrouwen die weten dat ze medische problemen hebben. Veel complicaties kunnen door goede gezondheidszorg worden voorkomen.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

bibi70 (7.5 uur geleden)
@Delty - “Hallo. Na goed prat...„
S6 hoor hoop dat je snel zwanger mag zijn

hannah39 (9.9 uur geleden)
@Delty - “Hallo. Na goed prat...„
Bij mij was het binnen 3 maanden raak, ik was 41. Dus het kan ook snel gaan hoor!! Succes!

Delty (14.3 uur geleden)
Hallo. Na goed praten en jullie goed advies hebben we besloten om er nu vier te gaan. Eind van de maand stop ik met de pil. Het begint nu al spannend te worden.

bibi70 (1.7 dagen geleden)
@Delty - “Beste mensen.Ik heb...„
Er voor gaan want jou klokje tikt door en je weet idd niet hoe lang t duurd voo je zwanger bentDelty (2.5 dagen geleden)
Dank jullie wel. ZO denken we er dus ook over. Zodra mijn man werk heeft kunnen de kinderen altijd nog naar de opvang. Ik werk zelf 4 dagen in de week en kan echt niet verminderen. Vanavond maar even goed praten.

Edda74 (2.5 dagen geleden)
@Delty - “Beste mensen.Ik heb...„
Ik zou niet wachten. Je klokje tikt en maakt het nu qua werk veel uit of het over een jaartje komt of over 2 jaar? Je bent al bijna 42 dus ik zou echt niet lang wachten. Hoe snel je zwanger raakt na het stoppen met de pil kan niemand je zeggen.

hannah39 (2.5 dagen geleden)
@Delty - “Beste mensen.Ik heb...„
Hoi Delty, mijn situatie lijkt op de jouwe. Ook een baby met 39/40, en de wens voor een tweede op 41/42. Ik ben nu 42 en 33 weken zwanger. Ik ben bewust gestopt met werken. Ik had net een nieuwe baan, ben toch gestopt omdat het te zwaar werd. Wachten is niet handig op onze leeftijd. Dat is gewoon niet verstandig. Waar je een kindje kunt voeden, lukt twee ook wel. Lekker doen nu. Dat is in elk geval mijn mening! Succes!

Delty (2.6 dagen geleden)
Beste mensen.
Ik heb jullie mening hard nodig want zelf kom ik er echt niet meer uit.
Ik zal even het een en ander uitleggen. Okotber 2012 waren mijn man en ik bezig om een kind te krijgen, ik was toen 39/40 jaar. En dat ging vrij goed want begin augustes 2013 kregen we een mooi gezond meisje. Maar nu op mijn 41 bijna 42 jaar begint het weer te kriebelen. We willen graag een tweede kindje. En daar komt het dus, wat moeten we doen.. Mijn man heeft helaas nog geen werk, dus dachten we dat hij dan onze kindjes opvoed. Maar we hopen ook nog op werk. Dus weten niet goed wat we moeten doen. Ik denk zelf nu doen nu het nog kan. Mijn man vind wachten maar ja hij is ook 10 jaar jonger dan ik. Eerst dachten we ok dan na de zomer. Maar als ik het zo leest met hoe snel je zwanger raakt en hoe niet, moet ik nu al stoppen met de pil?
Ik weet het echt niet meer en hoop echt dat jullie mij kunnen en willen helpen.

hannah39 (14.8 dagen geleden)
Ben bij een bekkenfysio. Helpt wel, maar niet genoeg. Vannacht enorm veel pijn. Paracetamol haalde de pijn iets weg, zodat ik toch in slaap viel. Nu gaat het beter. Jij al last van je heup? Niet fijn!!

Edda74 (14.8 dagen geleden)
@hannah39 - “Iemand weleens zwang...„
Nee,maar wel gewone. Trok door mij hele been heen en ik liep mank. Nu krijg ik ook al iets last van mijn heup trouwens.Vooral bij het wakker worden. Kan een fysiotherapeut iets voor je doen? Of een osteopaat?

hannah39 (15.1 dagen geleden)
Iemand weleens zwangerschapsischias gehad? Het doet nogal pijn, au au

Edda74 (32.4 dagen geleden)
@mama2512 - “Joehoe!!!! Eisprong ...„
Dat vond ik ook beide keren zooo fijn! Succes

mama2512 (33.1 dagen geleden)
Joehoe!!!! Eisprong komt eraan volgens een ovulatietestje! Ik werk weer na de miskraam als voorheen!

bibi70 (33.3 dagen geleden)
@ladyNL - “@bibi70 - “@ladyNL...„
Als er mogelijkheden zijn dat het voor jou eigen haalbaar is zou ik zeggen doen want de tijd tikt door he s6

vera71 (33.4 dagen geleden)
@ladyNL - “@Edda74 - “@ladyNL...„
Ik word binnenkort 44 en ben net bevallen van een gezonde dochter. Ik ben weer lekker aan het sporten en binnenkort ga ik ook weer werken. Het is wel druk (ik heb nu 3 kids van 4, 2,5 en baby) en ik merk dat ik wat sneller moe ben, maar 1x in de week een avond erin om 21.00 doet wonderen
Gewoon je hart volgen, heb ik ook gedaan en het maakte mij erg gelukkig...
Succes en hou ons op de hoogte!

ladyNL (33.4 dagen geleden)
@Edda74 - “@ladyNL - “@ladyNL...„
Minder werken zit er wel in, mijn man werkt 7 dgn per week en dat kan helaas niet anders.. Maar jouw `waar een wil is, is de weg` bevalt me enorm!Dankjewel voor je reactie.

ladyNL (33.4 dagen geleden)
@wonder7 - “@ladyNL - “@ladyNL...„
Dankjewel voor je reactie, mijn gevoel zegt doen!

ladyNL (33.4 dagen geleden)
@bibi70 - “@ladyNL - “@ladyNL...„
Hi bibi70! Dankjewel voor je reactie. Ik zou zeker minimaal een dag minder werken, maar mijn man is zzp-er en die werkt voor verschillende projecten soms 12 uur per dag, 7 dgn per week. Verder is er niemand die mij een uurtje bijv.met de kleine kan helpen. Ik klink alsof ik zelf niets meer kan haha, dat is natuurlijk niet zo maar toch overweeg je een en ander...Succes met je zwangerschap!

bibi70 (33.4 dagen geleden)
@wonder7 - “Dag Dames , Ik ben 3...„
Gefeliciteerd !

bibi70 (33.4 dagen geleden)
@ladyNL - “@ladyNL - “Hallo l...„
Ik moet zeggen dat ik juist veel rustiger ben nu met mijn 44 . Maar als jij zelf al typt zo fit en geduldig Ben ik niet meer weet ik niet of het verstandig is mede omdat je 4 dagen per week werkt. Ik ben ook veel eerder moe nu mede door mijn zwangerschap

wonder7 (33.5 dagen geleden)
@ladyNL - “@ladyNL - “Hallo l...„
u gevoel volgen en ervoor gaan, hopelijk met succes :-)

wonder7 (33.5 dagen geleden)
Dag Dames , Ik ben 38 en zwanger van mijn 8 ste kindje, niet gepland maar welkom. Op 1 April eerst inwendige echo omdat ik niet exact weet hoever ik juist ben. Dokter denkt volgens HCG een 5 tal weken. hopelijk een vlotte zwangerschap zoals de andere, maar amaai wat ben ik ongelofelijk moe! Niet normaal !

Edda74 (33.6 dagen geleden)
@ladyNL - “@ladyNL - “Hallo l...„
Waar een wil is is een weg. En ja,dan is het wel even wat meer dan een verhaaltje lezen voor het naar bed gaan.Gebroken nachten in het begin als eerste. Als je het graag wil,pas je je wel aan toch? Kan je niet toevallig minder werken? De kans dat het nog lukt als je 44 bent is niet zo heel groot maar het kan wel.En je man kan toch ook zijn steentje bijdragen in de verzorging aangezien hij het ook zo graag wil?

ladyNL (33.6 dagen geleden)
@ladyNL - “Hallo ladies, Ik be...„
Hallo ladies,
Ik ben 44, getrouwd en heb een zoon van 5 jaar. Maar! Wij willen zoooo graag nog een kindje. Mijn zoontje heeft het alleen over wie weer een broertje of zusje heeft gekregen, mijn man wil het dolgraag en ik zie weer overal zwangere vrouwen en kan mijn ogen niet afhouden als ik weer eens een baby zie...
Hoe denken jullie hierover? Ik ben gezond, maar ben wel erg angstig of ik het wel aankan met mijn leeftijd. Zo fit en geduldig ben ik niet meer, soms een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan is een klus omdat ik 4 dagen werk, maar anderzijds de wens en wil bestaat... Jullie mening?

Vuurdraakje76 (34.5 dagen geleden)
@ladyw - “@Vuurdraakje76 - “...„
JaSpring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap 1 nieuw
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur
Bedrust
Bekkeninstabiliteit
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Curettage
Cyclus-herkennen
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap
Depressie-tijdens-de-zwangerschap
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje
Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie) 1 nieuw
Grote-gezinnen
Haarzorg
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Vijfde-ziekte
     Waterpokken
     Zesde-ziekte
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
     Tradities-na-geboorte
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS
PDS-en-Zwangerschap
Plassen
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging
Tandjes
Tandverzorging
Tang-of-Vacuumverlossing
Te-koop-advertenties
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
     NIPT-test
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap 2 nieuw
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Uitstrijkje
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Schoonheidsbehandelingen
     Seks
     Slaap
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Brandveiligheid
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals
Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap
     Doodgeboorte 4 nieuw
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies 2 nieuw
Verstikking-en-verslikken
Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe 1 nieuw
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL)
     Noord-Brabant
     Noord-Holland
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland
     Zuid-Holland
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 8 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35 3 nieuw
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen
Zwangerschapstests
Zwangerschapsvergiftiging
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014