Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Zwangerschap boven de 35

Zwangerschap boven de 35  (643373941)

Vrouwen kiezen er steeds vaker voor om op latere leeftijd (weer) moeder te worden. Dit heeft verschillende redenen; werk en carrière, nog bezig met studie of promotie, nog geen geschikte partner, financiële zorgen, het nog niet aan kinderen toe zijn of een `tweede ronde`, waarbij ze een kinderwens hebben bij een nieuwe partner. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kind krijgen steeg al sinds tientallen jaren, tot 2004, sindsdien is het ongeveer gelijk gebleven. De gemiddelde leeftijd in Nederland is nu 29,5 jaar, en is voor zover bekend het hoogste cijfer ter wereld. In Vlaanderen is de gemiddelde leeftijd 28 jaar, en stijgt nog steeds. 

Om rekening mee te houden
Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden als je na je 35e zwanger wilt worden. Zo neemt de kans op een spontane zwangerschap bij vrouwen tussen de 35 en 38 jaar met 50 procent af. De kans op een miskraam neemt juist toe naarmate je ouder wordt. Complicaties komen tijdens de zwangerschap en bevalling in verhouding meer voor, en een vroeggeboorte of de kans op een kindje met het Down-syndroom neemt tevens toe naarmate de leeftijd van de vrouw stijgt. Vrouwen die na hun 35ste voor het eerst zwanger worden hebben een verhoogde kans op het krijgen van zwangerschapsvergiftiging. Er is ook sprake van een hogere kans op zwangerschapssuiker en hoge bloeddruk, een hogere belasting van de nier- en leverfunctie, en een vroegtijdige bevalling. Hiermee neemt ook de kans op een keizersnede toe.

Ondanks deze nadelen is het wel zo dat vrouwen boven de 35 meer en meer kinderen krijgen. Ongeveer een zesde van alle kinderen zijn geboren bij moeders van 35 jaar of ouder. En eerlijk is eerlijk: op welke leeftijd een vrouw ook zwanger wordt, een zwangerschap zonder risico`s bestaat niet. De kans dat je als oudere zwangere vrouw een gezond kindje op de wereld zet is gelukkig nog altijd groter, dan dat je last krijgt van bovengenoemde complicaties, vanwege de leeftijd. Je moet echter wel rekening houden met de mogelijkheden en daarom zorgen dat je gezond leeft en onder goede controle staat!

Vruchtbaarheid neemt af met de jaren
Hoe ouder de vrouw wordt, hoe meer de eicelkwaliteit afneemt en ook de hoeveelheid beschikbare eicellen afneemt. Aangeboren afwijkingen nemen hierdoor licht toe. De kans op een spontane zwangerschap bij vrouwen tussen de 35 en 38 jaar is tot 50 procent gedaald. Gelukkig biedt de medische technologie een aantal mogelijke oplossingen voor vrouwen met een verminderde vruchtbaarheid, echter het slagingspercentage daalt bij het stijgen van de leeftijd van de vrouw.

Meer tweelingen
Niet alleen door de vruchtbaarheidsbehandelingen, maar ook met het stijgen van de leeftijd van de vrouw neemt de kans op het krijgen van een spontane tweelingzwangerschap toe. De meeste ouders zien tweelingzwangerschappen als `dubbel geluk`. Je had nog op een kindje gehoopt, en nu komen er zelfs twee!

Vroeggeboorte
Bij zwangere vrouwen boven de 35 jaar neemt de kans op een vroeggeboorte toe. De kans op een vroeggeboorte voor de 33ste week is anderhalf keer zo groot bij vrouwen tussen de 35 en 40 jaar. Voor boven de 40 jaar is die kans 2 keer zo groot. Dit komt zeer waarschijnlijk omdat de placenta bij 'oudere' zwangere vrouwen van minder goede kwaliteit is, waardoor een zwangerschap niet volledig kan worden uitgedragen. Ruim 7% van de baby's wordt te vroeg geboren, dat wil zeggen na een zwangerschap van minder dan 37 weken.

Chromosomale problemen
Veel mensen overschatten de kans op het syndroom van Down en andere risico's voor het kind door de gevorderde leeftijd van de moeder. In werkelijkheid neemt het risico met de leeftijd geleidelijk toe. Op 35-jarige leeftijd is de kans op een baby met het syndroom van Down minder dan 0,5 procent. Vervolgens stijgt het risico naar ongeveer 3 procent op 45-jarige leeftijd. Het is goed om van te voren met je partner te bespreken wat jullie zouden doen als uit de tests een chromosomaal probleem naar voren zou komen.

Laag medisch risico voor gezonde moeders
Voor een gezonde vrouw die zwanger wordt, zijn de medische risico's minimaal. Er bestaat wel een enigszins verhoogde kans op zwangerschapsdiabetes, zwangerschapsvergiftiging en een keizersnee, maar het is niet onverantwoord om zwanger te worden. Een aantal van de zorgen over de gezondheid van de moeder bij een zwangerschap op gevorderde leeftijd hebben betrekking op aandoeningen die vaker voorkomen naarmate we ouder worden, met name suikerziekte en hoge bloeddruk. Als je deze aandoeningen al voor de zwangerschap hebt, zijn er zowel voor jezelf als voor de baby risico's.

Advies vragen huisarts of vroedvrouw
Het is van belang te weten te komen wat voor gevolgen je medische toestand heeft op een zwangerschap en wat voor gevolgen een zwangerschap voor je eigen gezondheid zal hebben. Alle vrouwen boven de 35 jaar die van plan zijn om zwanger te worden, zouden eigenlijk eerst advies moeten inwinnen bij hun huisarts of een vroedvrouw. Dit geldt met name voor vrouwen die weten dat ze medische problemen hebben. Veel complicaties kunnen door goede gezondheidszorg worden voorkomen.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

mvRoos77 (12.1 uur geleden)
@Edda74 - “Ik had helemaal geen...„
Ik `mag` morgen weer naar de fysio (zelfde als van de zwanger/fit-cursus). Ik heb haar gevraagd om me te helpen weer zo snel mogelijk fit en sterk te worden…….heb nu geen zin en tijd om dat lang te laten duren…….als je een baby hebt, doe je het vanzelf langer rustig-aan, maar ik heb nu alleen maar met mezelf te dealen…….dus weer zo gauw mogelijk aan het hardlopen. Als mijn lijf weer fit en sterk is, is dat in ieder geval geen belemmering om weer opnieuw zwanger te worden…...

Edda74 (3.6 dagen geleden)
Ik had helemaal geen zin om intensief te bewegen en ben daarom yoga gaan doen.Nee,op een dun matje op de grond in rare kronkels liggen als je zwanger bent is lekker.Not!

mvRoos77 (3.6 dagen geleden)
@twitty - “@mvRoos77 - “@twit...„
Voor mij was dat heel goed, met m`n bekkenklachten. En het was echt lekker intensief bewegen……wel gelet op wie wat wel/niet kan…….

twitty (3.8 dagen geleden)
@Edda74 - “@twitty - “@mvRoos...„
hhaaa wel leuk om jullie ervaringen te lezen over die cursussen. Ja had ook een ks. Het loopt altijd anders als anders !twitty (3.8 dagen geleden)
@mvRoos77 - “@twitty - “@mvRoos...„
Oooh dat is wel een goede tip. Vd zwangerfit. Omdat er een fysio bij is.

Edda74 (3.9 dagen geleden)
@twitty - “@mvRoos77 - “@twit...„
Ik heb zs yoga gedaan en we spreken nog af en toe met elkaar af. Ok,ik ben de oudste en echte vriendinnen zijn het niet,het is toch steeds heel erg leuk om met onze kindjes bij elkaar te komen en ervaringen uit te wisselen. Mocht ik nog een keer zwanger zijn doe ik het niet meer. Ik had een ks dus had er weinig aan en als ik had moeten bevallen was ik toch alles weer vergeten. Ik deed alleen maar mee om het mee te maken.Omdat het kon . Ik ging thuis echt geen oefeningen doen hahaha.

mvRoos77 (4 dagen geleden)
@twitty - “@mvRoos77 - “@twit...„
Bij de eerste was ik de jongste tussen allemaal 30-40-ers……bij de tweede ben ik begonnen, maar had teveel last van m`n bekken…..kon bijna geen enkele oefening meedoen. Bij de laatste zwangerschap was ik begonnen aan een zwanger/fit-cursus bij de fysiotherapie……was wel heel goed, gewoon lekker en goed bewegen onder begeleiding door bekken-therapeuten. Helaas heb ik toen met 17 weken weer moeten stoppen door de bloedingen……maar dat vond ik wel een aanrader!

twitty (4.5 dagen geleden)
@mvRoos77 - “@twitty - “@mvRoos...„
Ja andere vrouwen... weet je,de meesten zijn stukken en stukken jonger als wij. Was twee jr terug ook zo bij een info vd vk. Heb ik helemaal niks mee. Allemaal vet jong nog. Niks mis mee maar daar hebben wij geen klik meer mee.

Ja puf cursus als tijdverdrijf nou nee. Kan me tijd wel beter gebruiken hahaha tenzij het wat oplevert.

mvRoos77 (4.7 dagen geleden)
@twitty - “@mvRoos77 - “@twit...„
Ach joh, die pufcursus moet je lekker laten zitten. Tenzij je het leuk vindt om andere vrouwen te ontmoeten……heb je bij een tweede echt niet veel meer aan! Vertrouw maar op je verloskundige, die gaat het je echt wel weer vertellen!! En het kan zomaar beter gaan, de komende weken!! Misschien heb je dan zin om weer wat te gaan doen…….en zo niet, dan gewoon je gevoel volgen en goed voor jezelf zorgen (als een ander dat niet (altijd) doet)!!

twitty (4.8 dagen geleden)
@mvRoos77 - “@twitty - “@mvRoos...„
K probeer wel te genieten. Dit is denk ik ivm leeftijd toch de laatste zwangerschap. Maar ik betrap me erop dat ik de maanden aftel.... heel dubbel. Want bleh voel me kut soms. Sochtends misselijk ivm lege maag maar de kleine moet eerst eten. Vroeg net aan ml wil je even wat pakken want ben misselijk. Was kleine aan het pap geven. K zei gooi even wat eieren in de pan. Hij zit op de ipad. Ik weeeerrr hey doe even. Geeft ie een pak tucjes om die tijd te overbruggen. Ik zeg tucjes? Heef dan cruesli of ontbijtkoek ofzo. tucjes.. en dan voel ik me wel eenzaam en geïrriteerd door het onbegrip. Was in de eerste zwangerschap wel anders. Nu is het gewoon he .

twitty (4.8 dagen geleden)
@mvRoos77 - “@twitty - “@mvRoos...„
Eerlijk gezegd ben ik te moe ennheb te veel las van mijn bekkent om savonds nog even naar cursus yoga ofzo of zwemmen te gaan. Ik denk ook moet ik nou nog een puf cursus doen of niet. Alles is in de avond en man ben dan blij dat ik zit.

twitty (4.8 dagen geleden)
@mvRoos77 - “@twitty - “@mvRoos...„
K probeer wel te genieten. Dit is denk ik ivm leeftijd toch de laatste zwangerschap. Maar ik betrap me erop dat ik de maanden aftel.... heel dubbel. Want bleh voel me kut soms. Sochtends misselijk ivm lege maag maar de kleine moet eerst eten. Vroeg net aan ml wil je even wat pakken want ben misselijk. Was kleine aan het pap geven. K zei gooi even wat eieren in de pan. Hij zit op de ipad. Ik weeeerrr hey doe even. Geeft ie een pak tucjes om die tijd te overbruggen. Ik zeg tucjes? Heef dan cruesli of ontbijtkoek ofzo. tucjes.. en dan voel ik me wel eenzaam en geïrriteerd door het onbegrip. Was in de eerste zwangerschap wel anders. Nu is het gewoon he .

twitty (4.8 dagen geleden)
@mvRoos77 - “@twitty - “@mvRoos...„
Oh nee joh. K weet het wel. Het kan altijd fout gaan.

mvRoos77 (4.9 dagen geleden)
@twitty - “@mvRoos77 - “@twit...„
Ach….het gaat ook bij iedereen anders……ik zal het (als we er weer voor gaan) toch moeten nemen zoals het komt, inclusief moeheid, misselijkheid en bekkenpijn…..maar ik zou gerust 2 jaar lang zwanger zijn en die klachten hebben…..als ik maar wist dat er een gezond kindje geboren zou gaan worden…….maar helaas, die garantie krijg je niet……..ik hoop dat je, ondanks alle vervelende dingen, heel erg kunt genieten van je zwangerschap en over een tijdje ook van je kindje!!

mvRoos77 (4.9 dagen geleden)
@twitty - “@mvRoos77 - “@twit...„
Sorry….ik besef nu dat jij nu ook 14 weken zwanger bent…….maak je niet te ongerust. Tuurlijk kan het gebeuren………ik heb in die periode Q-koorts gehad…..mogelijk is dat de oorzaak geweest, maar dat is nooit bevestigd. En achteraf bleek dat het kindje al 3 weken dood was…..

twitty (5.4 dagen geleden)
@mvRoos77 - “@twitty - “@mvRoos...„
Moeheid komt volgens mij op alle leeftijden voor hoor. Gezien het bb forum waar ik nu op zit (zwangerschap).

Die boef ligt nu bij mij op bed. Kon niet slapen. Gebeurd af en toe wel es. Ik lag ook al op bed. Met tv aan. Last van me heupen / bekken.

twitty (5.4 dagen geleden)
Ps ik was ook extreem moe. Als ik kon sliep ik. Ook overdag. Nu nog maar minder erg moe.

twitty (5.4 dagen geleden)
@mvRoos77 - “@twitty - “@mvRoos...„
Moeheid komt volgens mij op alle leeftijden voor hoor. Gezien het bb forum waar ik nu op zit (zwangerschap).

Die boef ligt nu bij mij op bed. Kon niet slapen. Gebeurd af en toe wel es. Ik lag ook al op bed. Met tv aan. Last van me heupen / bekken.

twitty (5.4 dagen geleden)
@mvRoos77 - “@twitty - “@mvRoos...„
Jeetje met 14 weken. Het kan dus wel. Niet te bevatten. Was er een reden voor?

mvRoos77 (5.5 dagen geleden)
@twitty - “@mvRoos77 - “@twit...„
Dat scheelt ja, dat je niet werkt! Prettig als je `s middags even kunt slapen/liggen……als je peuter tenminste ook slaapt!!! Ik was deze laatste zwangerschap echt zo ongelofelijk moe de eerste 16 weken…….niet meer normaal…..heb wel nog gewerkt tot die tijd, maar kwam toen stil te liggen/zitten door meerdere bloedingen…….was geen pretje………ze zeggen altijd wel dat je als je ouder bent, meer last kan hebben van moeheid, hebben jullie daar ook last van?

mvRoos77 (5.5 dagen geleden)
@twitty - “@mvRoos77 - “Ik be...„
Geeft niet……het kindje wat is overleden `heb` ik ook niet…..helaas……en ook niet het kleine jongetje dat na 14 weken zwangerschap is overleden….., maar die zijn natuurlijk wel voor altijd in m`n hart en gedachten……wij `hebben` gelukkig 2 kinderen (meisje van 12 en jongen van 8) . Het leek ook voor hun zo leuk om er nog eentje bij te hebben…….nu het is misgegaan, is dat extra heftig……..bij een mogelijke nieuwe zwangerschap vraag ik me ook af in hoeverre dat voor hun een belasting zal zijn……...

twitty (5.8 dagen geleden)
@mvRoos77 - “Ik ben gisteren weer...„
Kan best nog hoor op deze leeftijd

twitty (5.8 dagen geleden)
@mvRoos77 - “Ik ben gisteren weer...„
Ik bedoel sorry heb je nog meerdere kids dan het kindje wat je verloren hebt? Ik zeg het een beetje raar sorry

twitty (5.8 dagen geleden)
@mvRoos77 - “@twitty - “@mvRoos...„
De eerste drie jaar (jaar drie IUI) (zoontje van 28 mnd). En nu spontaan in 5 mnd tijd !

Zwaarder? Uuh voordeel :ben nu werkloos dus kan slapen smiddags. Nadeel: heb nu een peuter dus echt zitten kan niet. Alleen savonds of slapen smiddags.

Heb jij al kids?.(ik ben van bouwjaar 73 dus er is hoop hoor hahaa)

mvRoos77 (5.8 dagen geleden)
Ik ben gisteren weer ongesteld geworden……5,5 week na de bevalling/overlijden van ons kleine meisje…….dat is in ieder geval weer een teken dat m`n lijf het nog `doet`…….nu geduld hebben, rouwen, verwerken, afscheid nemen……en misschien weer uitkijken naar een volgende zwangerschap?? Ik weet het nog niet…..ben blij met jullie verhalen, dat geeft hoop dat mijn tijd nog niet voorbij is…….Spring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen 4 nieuw
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur
Bedrust
Bekkeninstabiliteit
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester 1 nieuw
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Curettage
Cyclus-herkennen
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap
Depressie-tijdens-de-zwangerschap
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren 1 nieuw
Echo
Een-broertje-of-zusje
Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen
Haarzorg
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Vijfde-ziekte
     Waterpokken
     Zesde-ziekte
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
     Tradities-na-geboorte
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS
PDS-en-Zwangerschap
Plassen
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby) 1 nieuw
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging
Tandjes
Tandverzorging
Tang-of-Vacuumverlossing
Te-koop-advertenties
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
     NIPT-test
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap 10 nieuw
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Uitstrijkje
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Schoonheidsbehandelingen
     Seks
     Slaap
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Brandveiligheid
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals
Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap
     Doodgeboorte 3 nieuw
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies
Verstikking-en-verslikken
Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL)
     Noord-Brabant 1 nieuw
     Noord-Holland
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel 7 nieuw
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland
     Zuid-Holland
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 38 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden 1 nieuw
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35 1 nieuw
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen
Zwangerschapstests
Zwangerschapsvergiftiging
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014