Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Zwangerschap boven de 35

Zwangerschap boven de 35  (643373941)

Vrouwen kiezen er steeds vaker voor om op latere leeftijd (weer) moeder te worden. Dit heeft verschillende redenen; werk en carrière, nog bezig met studie of promotie, nog geen geschikte partner, financiële zorgen, het nog niet aan kinderen toe zijn of een `tweede ronde`, waarbij ze een kinderwens hebben bij een nieuwe partner. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kind krijgen steeg al sinds tientallen jaren, tot 2004, sindsdien is het ongeveer gelijk gebleven. De gemiddelde leeftijd in Nederland is nu 29,5 jaar, en is voor zover bekend het hoogste cijfer ter wereld. In Vlaanderen is de gemiddelde leeftijd 28 jaar, en stijgt nog steeds. 

Om rekening mee te houden
Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden als je na je 35e zwanger wilt worden. Zo neemt de kans op een spontane zwangerschap bij vrouwen tussen de 35 en 38 jaar met 50 procent af. De kans op een miskraam neemt juist toe naarmate je ouder wordt. Complicaties komen tijdens de zwangerschap en bevalling in verhouding meer voor, en een vroeggeboorte of de kans op een kindje met het Down-syndroom neemt tevens toe naarmate de leeftijd van de vrouw stijgt. Vrouwen die na hun 35ste voor het eerst zwanger worden hebben een verhoogde kans op het krijgen van zwangerschapsvergiftiging. Er is ook sprake van een hogere kans op zwangerschapssuiker en hoge bloeddruk, een hogere belasting van de nier- en leverfunctie, en een vroegtijdige bevalling. Hiermee neemt ook de kans op een keizersnede toe.

Ondanks deze nadelen is het wel zo dat vrouwen boven de 35 meer en meer kinderen krijgen. Ongeveer een zesde van alle kinderen zijn geboren bij moeders van 35 jaar of ouder. En eerlijk is eerlijk: op welke leeftijd een vrouw ook zwanger wordt, een zwangerschap zonder risico`s bestaat niet. De kans dat je als oudere zwangere vrouw een gezond kindje op de wereld zet is gelukkig nog altijd groter, dan dat je last krijgt van bovengenoemde complicaties, vanwege de leeftijd. Je moet echter wel rekening houden met de mogelijkheden en daarom zorgen dat je gezond leeft en onder goede controle staat!

Vruchtbaarheid neemt af met de jaren
Hoe ouder de vrouw wordt, hoe meer de eicelkwaliteit afneemt en ook de hoeveelheid beschikbare eicellen afneemt. Aangeboren afwijkingen nemen hierdoor licht toe. De kans op een spontane zwangerschap bij vrouwen tussen de 35 en 38 jaar is tot 50 procent gedaald. Gelukkig biedt de medische technologie een aantal mogelijke oplossingen voor vrouwen met een verminderde vruchtbaarheid, echter het slagingspercentage daalt bij het stijgen van de leeftijd van de vrouw.

Meer tweelingen
Niet alleen door de vruchtbaarheidsbehandelingen, maar ook met het stijgen van de leeftijd van de vrouw neemt de kans op het krijgen van een spontane tweelingzwangerschap toe. De meeste ouders zien tweelingzwangerschappen als `dubbel geluk`. Je had nog op een kindje gehoopt, en nu komen er zelfs twee!

Vroeggeboorte
Bij zwangere vrouwen boven de 35 jaar neemt de kans op een vroeggeboorte toe. De kans op een vroeggeboorte voor de 33ste week is anderhalf keer zo groot bij vrouwen tussen de 35 en 40 jaar. Voor boven de 40 jaar is die kans 2 keer zo groot. Dit komt zeer waarschijnlijk omdat de placenta bij 'oudere' zwangere vrouwen van minder goede kwaliteit is, waardoor een zwangerschap niet volledig kan worden uitgedragen. Ruim 7% van de baby's wordt te vroeg geboren, dat wil zeggen na een zwangerschap van minder dan 37 weken.

Chromosomale problemen
Veel mensen overschatten de kans op het syndroom van Down en andere risico's voor het kind door de gevorderde leeftijd van de moeder. In werkelijkheid neemt het risico met de leeftijd geleidelijk toe. Op 35-jarige leeftijd is de kans op een baby met het syndroom van Down minder dan 0,5 procent. Vervolgens stijgt het risico naar ongeveer 3 procent op 45-jarige leeftijd. Het is goed om van te voren met je partner te bespreken wat jullie zouden doen als uit de tests een chromosomaal probleem naar voren zou komen.

Laag medisch risico voor gezonde moeders
Voor een gezonde vrouw die zwanger wordt, zijn de medische risico's minimaal. Er bestaat wel een enigszins verhoogde kans op zwangerschapsdiabetes, zwangerschapsvergiftiging en een keizersnee, maar het is niet onverantwoord om zwanger te worden. Een aantal van de zorgen over de gezondheid van de moeder bij een zwangerschap op gevorderde leeftijd hebben betrekking op aandoeningen die vaker voorkomen naarmate we ouder worden, met name suikerziekte en hoge bloeddruk. Als je deze aandoeningen al voor de zwangerschap hebt, zijn er zowel voor jezelf als voor de baby risico's.

Advies vragen huisarts of vroedvrouw
Het is van belang te weten te komen wat voor gevolgen je medische toestand heeft op een zwangerschap en wat voor gevolgen een zwangerschap voor je eigen gezondheid zal hebben. Alle vrouwen boven de 35 jaar die van plan zijn om zwanger te worden, zouden eigenlijk eerst advies moeten inwinnen bij hun huisarts of een vroedvrouw. Dit geldt met name voor vrouwen die weten dat ze medische problemen hebben. Veel complicaties kunnen door goede gezondheidszorg worden voorkomen.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

keesjes76 (2.3 uur geleden)
@muisje74 - “En dan ineens ga je ...„
Dat zou effe leuk zijn! Je zal niet de eerste zijn, trouwens, maar het lijkt me het leukste telefoontje wat je kunt plegen met een ziekenhuis, hihi!

vera71 (2.4 uur geleden)
@tembelsa - “Lees net dat de comb...„
Maar daar staat tegenover dat de nipt wel wordt vergoed vanaf 1 januari. (Als je een verhoogde kans hebt uit de combinatietest) De kosten voor de combinatietest wordt 160 euro.

roosje72 (3.5 uur geleden)
@muisje74 - “En dan ineens ga je ...„
Och spannend!

muisje74 (4.5 uur geleden)
En dan ineens ga je denken zou t? Aan het begin van mijn zwangerschap had ik last van puistjes op m`n kin. En nu dus ook. 5 dgn voor m`n NOD ik wacht het af. Ik ga er van uit dat het niets is, maar hoop wakkert aan...
Het zou wel leuk zijn. De 29 mag ik de Gyn bellen of we in aanmerking komen voor een ivf op korte termijn en als ik haar dan kan vertellen dat het niet meer nodig is. Pff, krijg ineens vlinders in m`n buik bij het ideetembelsa (6.6 uur geleden)
Lees net dat de combinatie test uit de verzekering gaat nu zelf betalen niet meer automatisch boven de 36 beetje jammer

ThreeComplete (7.8 uur geleden)
Nu met 7 weken zwangerschap weet bijna iedereen om ons heen dat er nog een kleintje komt. Door alles wat er de laatste weken gebeurd is, hebben we zo iets van: we delen ons geluk met de hele wereld. Moet zeggen dat het prettig is!

oldie (11.6 uur geleden)
@roosje72 - “@oldie - “hallo,wa...„
vind je reactie superleuk en hoop dat je over een kleine week ook een prachtige positieve test in handen hebt!duim voor iedereen!!

oldie (11.7 uur geleden)
@LadyW - “@oldie - “@roosje7...„
ja idd haha,dat is ook zo hoor,ik heb 30 sept.echo,als daar alles okee blijkt te zijn dan gaan we het aan onze ouders vertellen en 11 oktober gaan we een weekendje weg met de kids,en is het dan nog steeds allemaal goed ook aan de kids.dan ben ik pas week of 8 dus de rest moet nog even wachten

LadyW (2 dagen geleden)
@oldie - “@roosje72 - “@oldi...„
Oldie, heb al wat mensen vertel, na de 12 weken. Binnenkort horen de collegas het. Omdat je het dan toch ziet op den duur.

nanette (3.5 dagen geleden)
@roosje72 - “@nanette - “@Edda7...„
Dank je

Bellylife (3.6 dagen geleden)
@roosje72 - “@Bellylife - “Dag ...„
Dag Roosje, bedankt voor je lieve reactie. Menstruatie is helaas inmiddels echt doorgebroken, dus terug naar de eerste ronde. Ben bang dat het van de overgang komt, heb nog nooit zo een mkorte cyclus gehad. De tijd begint steedsmeer te dringen. Maar langzaam aan begin ik me ook neer te lleggen bij de gedachte dat het misschien voor ons niet meer zal gaan lukkenom een kindje te krijgen. We zijn te laat begonnen. Te laat bewust geweest van het feit dat de tijd ddoorziet Dat kunnen we alleen ononszelf kwalijk nemen. Daar hebben we heel veel spijt van, en verder blijven we gewoon hopen, tot ik echt niet meer ongesteld word. We zullen zien of het ons toch nog ggegeven is.

Mam-Bren (3.8 dagen geleden)
@muisje74 - “Ik las in de folder ...„
Oh wat goed zeg, thanks voor de tip.
Heb ze hopenlijk pas in november nodig, maar je kan ze maar vast in huis hebben ;-)

muisje74 (3.8 dagen geleden)
Ik las in de folder dat etos deze week de eigen merk zwangerschapstesten in de aanbieding heeft. Voor sommigen fijn om te weten, denk ik..?

roosje72 (3.8 dagen geleden)
@Bellylife - “Dag dames, Even een...„
Echt krampen of steken? Ik had bij floor zoveel bruin en roodverlies dat ik dacht dat het een menstruatie was. Bij max had ik 2/3 dagen voor nod bruinverlies, maar maar weinig. Van floor weet ik niet meer, maar ik had bij max 6/7 dpo zware krampen en steken. Daarna alleen maar hete steken, alsof en met een heet mes of dikke naald werd geprikt......heb je de moed om er een testje tegen aan te gooien?

oldie (3.8 dagen geleden)
@LadyW - “@oldie - “hallo,wa...„
ja ik heb in mijn verleden ook al 4 miskramen gehad en een vroeggeboorte,nooit iets kunnen ontdekken waar het aan lag,maar wel 3 kerngezonde kids gekregen,dus het kan,nu een andere partner en eigenlijk binnen een half jaar 2 keer zwanger,eerste keer ging fout maar nu voelt het goed,maar was vergeten hoeveel je meteen al van dat kleine prulletje gaat houden...raar he,nu komt alles terug wat je al jaren probeert achter je te laten en daarom is het extra spannend...wens iedereen een mooie zwangerschap en gezond roze of blauw wondertje!

oldie (3.9 dagen geleden)
@roosje72 - “@oldie - “hallo,wa...„
hahaha,ja zo is het maar net,en ik ga er maar gewoon uit dat het goed blijft gaan,dit kindje is zo gewenst,net als waarschijnlijk alle kindjes van iedereen hier,vind het wel erg leuk om te lezen dat er meer mensen `wat ouder` zwanger zijn...voel me super,soms wat steken links en mn linkerborst doet zeer,dat vind ik wel bizar,haha,ik heb er al 3 en de jongste is bijne 10,raar dat je zoveel vergeet,heb niet echt een goed idee hoe lang ik precies zwanger ben,onregelmatige cycles,maar heb donderdag positief getest dus in ieder geval 4 weken lijkt me (en zaterdag en gisteren,streep kan niet vetter,haha,had er toch nog liggen en kan het nog steeds moeilijk geloven )
iedereen heel veel succes en ik mag 30 september voor een echo,mocht komende dinsdag al komen,dus week eerder,maar wilde zelf week later,zodat het hartje zeker moet kloppen,teminste,ervan uit gaan dat alles goed is,als het een week eerder (nog) niet zou kloppen zou ik helemaal in de stess gaan, gelukkig snapte ze me! zo heel verhaal,fijn dat ik het hier kan delen,niemand weet het nog,en bij jullie?buiten mn partner dan hoor

Bellylife (4 dagen geleden)
Dag dames,
Even een vraag aan meer ervaren ovulatieteststers.
Ik heb deze maand voor het eerst een ovulatietest gebruikt, maar begrijp het niet meer.

Ik had op woensdag 3 september om 19.30 uur een knal ovulatietest. Daarvoor twee dagen lichte testen en daarna ook licht. Volgens de bijsluiter (Aktion) moet je dan na 24 uur en binnen 48 uur je eisprong hebben. Dat zou dan tussen donderdag 19.30 uur en vrijdag 19.30 uur moeten zijn.

Omdat ik begrijp dat de luteale fase meestal 14 dagen is had ik mijn menstruatie niet eerder verwacht dan donderdag of vrijdag. Maar ik heb vandaag ineens best veel bruin bloed en menstruatiekrampen. Ik verwacht dus dat mijn menstruatie eraan zit te komen. Is vandaag pas dag 24 van mijn cyclus terwijl ik normaal altijd een cyclus van tussen de 26 dagen en 30 dagen heb. Ik begrijp er niks meer van.

Iemand misschien een idee?

Alvast bedankt, Bellylife

LadyW (4 dagen geleden)
@mamavanprinsesjes - “@LadyW - “@mamavan...„
geen dank!

mamavanprinsesjes (4 dagen geleden)
@LadyW - “@mamavanprinsesjes -...„
ik had het inderdaad verkeerd begrepen en ja ik heb twee meiden!..dank je voor je berichtje

roosje72 (4.2 dagen geleden)
@nanette - “@Edda74 - “@threec...„
gefeliciteerd met Noa!

babylove5 (4.2 dagen geleden)
nog een paar dagen en dan nod ik vind het zo spannend hopelijk een mooie positieve test ben er zoo aan toe meiden...

Tassie1975 (4.9 dagen geleden)
@roosje72 - “@Tassie1975 - “Sna...„
Nee ook niet

LadyW (5 dagen geleden)
@oldie - “hallo,wat leuk om te...„
Ik heb dat ook wel hoor. Zelfs bij de eerste zwangerschap. Ik probeer er gewoon positief bij te blijven en ervan uit te gaan dat alles goed zal gaan.Succes!

LadyW (5 dagen geleden)
@mamavanprinsesjes - “@LadyW - “@Theetan...„
Hoi mamavanprinsesjes. De reactie van mij was niet voor jou bedoeld, maar voor Theetante. Daarom schreef ik ook: jullie dochter zal dat ook leuk vinden. Ze schreef dat ze zwanger was etc. Jij hebt toch 2 dochters. En natuurlijk moeten we ieders zijn of haar mening en besluit respecteren.

roosje72 (5 dagen geleden)
@Tassie1975 - “Snap er niks meer va...„
niet een laat ei?Spring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders 1 nieuw
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje 1 nieuw
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur
Bedrust
Bekkeninstabiliteit 2 nieuw
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Curettage
Cyclus-herkennen
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap
Depressie-tijdens-de-zwangerschap
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje
Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen
Haarzorg
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Vijfde-ziekte
     Waterpokken
     Zesde-ziekte
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
     Tradities-na-geboorte
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS 5 nieuw
PDS-en-Zwangerschap
Plassen
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging
Tandjes
Tandverzorging
Tang-of-Vacuumverlossing
Te-koop-advertenties
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
     NIPT-test
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap 3 nieuw
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Uitstrijkje
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Schoonheidsbehandelingen
     Seks
     Slaap
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Brandveiligheid
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals
Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap 1 nieuw
     Doodgeboorte
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies
Verstikking-en-verslikken
Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland 1 nieuw
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL)
     Noord-Brabant
     Noord-Holland
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland 2 nieuw
     Zuid-Holland
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 27 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35 8 nieuw
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen
Zwangerschapstests
Zwangerschapsvergiftiging
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014