Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit  (103116144)

Pijn in de omgeving van het bekken komt veel voor tijdens de zwangerschap. Uit onderzoek blijkt dat 50 tot 60% van de vrouwen last heeft van bekkenpijn of lage rugpijn.

Al vroeg in de zwangerschap zorgen hormonen ervoor dat het bekken soepeler gemaakt wordt. Daarbij verslappen de banden  en verweekt het kraakbeen van het bekken. Dit heeft een functie: door een soepeler bekken zal de bevalling makkelijker verlopen. De baby heeft dan meer ruimte door een grotere botafstand in het bekken. Het vermoeden bestaat dat relatieve overbelasting of het forceren van een verhoudingsgewijs lager belastbaar bekken een rol speelt bij het krijgen van bekkeninstabiliteit. Als je last hebt van onderstaande klachten, kan er sprake zijn van bekkeninstabiliteit. De huisarts of verloskundige kan hier uitsluitsel over geven en je eventueel doorsturen naar een fysiotherapeut of specialist.

Welke klachten kunnen er zijn?

  • 'Startpijn': pijn bij het starten van een beweging zoals opstaan uit een stoel.
  • Langzamer herstellen van vermoeidheid en pijn.
  • Sneller moe worden.
  • Pijn middenvoor in het bekken (op of rond het schaambeen). Deze pijn kan uitstralen langs de binnenkant van het bovenbeen, naar de lies, of de vagina.
  • Pijn links en/of rechts onder in de rug ter hoogte van de twee kuiltjes. Deze pijn kan uitstralen over de hele bil, naar de lies, de achterzijde van het bovenbeen en soms ook het onderbeen.
  • Pijn rond de stuit (het laagste punt midden onder in de rug).
  • Bepaalde bewegingen zoals bukken, draaien in de rug, omdraaien in bed, fietsen op een hobbelige weg of hardlopen zijn wel mogelijk, maar worden niet lang volgehouden.

Behandeling en adviezen
Het belangrijkste advies is dat je probeert een goede balans te vinden tussen inspanning en rust. Complete rust houden is niet verstandig omdat je spieren dan ook verslappen en je dan nog meer klachten kunt krijgen. Sommige oefeningen die bij zwangerschapsgymnastiek worden gedaan helpen ook goed tegen de klachten.

Wat daarnaast kan helpen is het dragen van een bekkenband. Dit is een stevige band die je ter ondersteuning om je billen en bekken vastmaakt. De sluiting bestaat vaak uit klittenband en is goed verstelbaar. Zo'n band geeft extra ondersteuning op de momenten dat je een inspanning gaat leveren. Je hoeft hem dus niet de hele dag te dragen. Gebruik hem niet pas op het moment dat je meer last krijgt. Overleg de aanschaf en het gebruik van een bekkenband met je verloskundige of huisarts.

Het is goed om bewust te bewegen en te voelen dat je controle hebt over je lichaam.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

RiverShade (4.3 dagen geleden)
Voor het afstuderen ben ik opzoek naar zwangere vrouwen die last hebben van bekkeninstabiliteit en die zich, naast de reguliere controles, met behulp van voetreflexzonetherapie willen laten behandelen.

Voetreflextherapie is een vorm van reflexzonetherapie. Reflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren wordt toegepast. Reflexzonetherapie gaat uit van het principe dat op o.a. handen en voeten reflexzones liggen die corresponderen met delen van het lichaam. Storingen en/of blokkades in de energiedoorstroming van het lichaam kunnen worden opgeheven door deze zones te masseren. Met reflexzonetherapie wordt de zelfhelendvermogen van het lichaam gestimuleerd en er wordt pijn en stress tegengegaan. Reflexologie kan daar zeer doeltreffend in zijn. Het behandelen van de reflexzones is een methode van al duizenden jaren waar soms mooie resultaten mee kunnen worden behaald.

Wat kunt u van mij verwachten?

Alle vakkennis die ik in de jaren studie heb opgedaan (en daarvoor)
Zorgvuldige behandeling
Mijn volledige aandacht voor u
Een goed luisterend oor
Een goed humeur


De behandeling is gratis en zal in totaal uit 10 behandelingen bestaan. Voor deze behandelingen moet u rekening houden met een periode van 6 tot 10 weken waarin de behandelingen plaats zullen vinden. Elk afzonderlijke behandeling neemt +/- 60 minuten in beslag.
Voor de eerste behandeling, inclusief intake, moet u rekening houden met ongeveer +/- 90 minuten. Dit zijn de daadwerkelijke behandelminuten.

Mocht U zich willen aanmelden voor deze behandeling of als u vragen heeft, neem dan contact met mij op. U kunt mij op de volgende manieren bereiken:
Email: fredrich.lucien@syckx.com
Tel: 040 2817297
Mobiel: 0655555697

mar1975 (10.8 dagen geleden)
Vandaag bij een bekkentherapeut geweest ivm veel pijn, eigenlijk al weken lang.
mn bekken staat flink scheef en daardoor vele spieren in rug, billen verkrampt. Bedoeling is dat bekken rechter komt door de behandeling en spieren losser. Ik hoop dat de pijn en andere klachten minder wordt want o,o die is af en toe niet te harden!

Addicted2MyKids (23.5 dagen geleden)
Mijn eerste 2 zwangerschappen bekkeninstabiliteit gehad , maar toen was ik gewoon thuis , had geen werk toen .. Nu zwanger van 3de , benieuwd wat het gaat geven op het werk .. want zowiezo krijg ik die bekkeninstabiliteit terug ..

EAJX (30.9 dagen geleden)
gisteren gegaan naar de dokter voor meer inlichtingen (belgie): misschien kan iemand anders er ook iets mee zijn:
ik zit bij de cm--> in je mapje van de cm zit er een standaard brief: arbeidsongeschiktheid, meld je ziek op je werk, ga naar de dokter en laat deze invullen, zelfde dag nog opsturen met de post. Tweede dag ben je ook ziek (dus laat de dokter je voor minstens 2 dagen ziek zetten) neem dan het attest (die via de website van de cm te vinden is) http://www.cm.be/diensten-en-voordelen/ziekte-en-behandeling/ziekte-en-invaliditeitsuitkering/toegelaten-activiteiten/index.jsp, laat deze invullen (deel door de werkgever en deze moet afgestempeld worden in de cm op dezelfde dag, daarna kun je de regeling maken om vb halftijds te gaan werken. Let wel op, hiermee verschuift ook je moederschapsverlof naar 6 weken voor en 8 + 1 extra week na bevalling. Misschien kun je de rest aanvullen met ouderschapsverlof om toch wat langer bij je babytje te zijn!

Hopelijk zijn jullie ook iets met mijn info..EAJX (31.6 dagen geleden)
Hallo

Ik ben momenteel 20 weken zwanger en kan het bijna niet meer uithouden van de pijn, kga vanavond naar de dokter om wat inlichtingen hoe ik het verder kan doen, maar op sommige vragen denk ik dat ze me niet zal kunnen helpen. Als de dokter zegt wat minder te werken... hoe regel je dit dan met je werk? een contract opmaken met minder werkuren ... minder loon dan... Dit kan ik niet veroorloven. Of bestaat er een speciale regeling die dit opvangt. (Belgie)

mommytiti (46.8 dagen geleden)
Hier 25 weken zwanger van een tweeling en enorm veel pijn aan m`n stuitje en schaambeen. Elke stap doet zo`n vreselijke pijn, maar ik moet er doorheen. Woensdag 1e fysio, hopen dat dit helpt, want ik zit er even doorheen

carlijn85 (48.7 dagen geleden)
@michaellatje - “hoi damesik ben pa...„
Ziek is ziek en pijn is pijn. Ik zou wel even naar je huisarts gaan of zelf contact opnemen met een fysio voor een afspraak. Bedrijfsarts mag niet zo heel veel, ze proberen zo goed mogelijk te beoordelen of jij er alles aan doet om de klachten te verminderen of ze iig niet erger te maken. Verder kijkt ie alleen maar of je misschien ander werk kan doen bij je werkgever, zoals zittend werk of halve dagen.

ingekok (51.4 dagen geleden)
Ik heb heel veel baat bij cesartherapie. Na een week m`n oefeningen doen was ik voor het grootste deel klachtenvrij. Na twee weken heb ik geen pijn meer. Ik kan het iedereen aanraden.

Beeb2014 (61.8 dagen geleden)
@Beeb2014 - “Deze zws klachten va...„
Nu trouwens 18 weken.

Beeb2014 (61.8 dagen geleden)
Deze zws klachten vanaf 13 weken. Vorige vanaf 17 weken. Inmiddels krijg ik ook al pijnlijke steken in mijn rug en uitstraling in mijn bil en been.
Fysio is zinloos, want de klachten worden veroorzaakt door de busreis naar mijn werk (2x 1,5 uur per dag). Ik werk nu 3 dagen in plaats van 4.
Qua huishouden doe ik niets. ML neemt alles weer voor zijn rekening! Ook het tillen van onze oudste valt nog mee (2x per dag i.v.m. slaapje).

Vraag me af of een osteopaat iets zou kunnen doen... Ik vind dat best prijzig, zeker als ik bedenk dat ik op een zaterdag daar zou komen en op maandag weer die bus in moet en de klachten weer terug zijn.

michaellatje (69.6 dagen geleden)
hoi dames

ik ben pas 10 weken zwanger en heb nu al last van me bekken waarschijnlijk komt het omdat ik voor de zwangerschap ook al last van me bekken had ik sta 9 uur per dag op het werk en hou het bijna niet meer voel ik ben niet een die me gau ziek meld het liefst hoor ik van de huisarts dat ik me ziek moet melden om zeker tezijn dat ik het moet en niet bang hoeft tezijn voo de bedrijfarts echt stom dat ik me niet ziek durft temelden heeft iemand een tip voor me want nu rustig aan gedaan maar de pijn boven in men bil blijft ook al lig ik rustig op de bank

Nessiepessie (76.2 dagen geleden)
@mommytobe2014 - “@Nessiepessie - “B...„
Hij masseert, kraakt en werkt met een apparaatje dat klopt.
De laatste weken past ie ook accupunctuur toe op mijn heiligbeen en spieren in mijn benen.
Ook heb ik een scheefstand en verwringing in mijn bekken. Hij zet dit weer recht. Na een tijdje gaat het wel weer scheef staan en moet het weer recht gezet worden.

blacksunday (78.7 dagen geleden)
@liannejack - “@blacksunday - “@l...„
Thanks voor je antwoord
Morgen moet ik naar de specialist, ben benieuwd wat die zegt..

liannejack (78.7 dagen geleden)
@blacksunday - “@liannejack - “@bl...„
dan moet je kijken hoelang je lichaam het vol houd je mag met 34 weken al op zwangerschap verlof maar et zou mooier zijn als je iets eerder de ziektewet in gaat vanwege je bekken klachten mochten ze nou in mei je contract toch niet willen verlengen dan kan je wel na je verlof je eventueel nog de ziektewet in gooien met de zelfde klachten dan ben je altijd financieel zeker

blacksunday (78.7 dagen geleden)
@liannejack - “@blacksunday - “ho...„
Geen vast contract. Ik werk in de dierverzorging in de dierentuin en daar krijgen we steeds een jaarcontract voor zolang mogelijk..ze hebben al wel gezegd dat hij gewoon verlengd gaat worden in mei omdat ze heel tevreden over me zijn en ik moest me geen zorgen maken over mijn zwangerschap en verlenging..

liannejack (78.7 dagen geleden)
@blacksunday - “hoi allemaal, ik heb...„
ja kan er wel vanuit gaan dat het bekken instabiliteit is maar het ligt eraan hoeveel last je er van hebt en heb je een vast contract of op uitzend basis

blacksunday (79.4 dagen geleden)
hoi allemaal, ik heb een vraagje;
ik ben doorverwezen naar de fysio/bekkenspecialist door de vk, omdat ik aangaf behoorlijk last te hebben van mijn rug. Vooral tijdens en na een dag werken. Dit is al een aantal weken zo en aankomende vrijdag mag ik dus voor het eerst naar de fysio. De afgelopen week heb ik niet gewerkt op aanraden van de vk, vanwege de pijn en ook veel harde buiken achter elkaar. Nu vraag ik mij af; kan zo`n fysio/bekkenspecialist mij vertellen of het BI is? of moet ik daar al vanuit gaan omdat ik ben doorverwezen?
En zo ja, moet ik dan stoppen met werken of is dat niet meteen noodzakelijk?
Ik heb lichamelijk zwaar werk, maar mijn leidinggevende heeft al voorgesteld aangepast werk voor me te regelen mocht het nodig zijn. Nu ben ik heel benieuwd wat ik vrijdag te horen krijg..

susanne1978 (79.7 dagen geleden)
He allemaal, misschien een idee om eens te kijken naar BSR (body stress release). Ik kwam hier al voor nekklachten en nu pakken zij mijn bekken mee. Ben (nog) niet geheel pijnloos, maar al grote verbetering door een paar behandelingen. Wordt overigens door sommige verzekeringen gewoon vergoed.

carlijn85 (80.3 dagen geleden)
@caro1982 - “@carlijn85 - “@car...„
Krijg er iets moois voor terug

caro1982 (80.3 dagen geleden)
@carlijn85 - “@caro1982 - “@carl...„
Ja das absoluut waar maar het vooruitzicht van nog zolang maakt het niet makkelijker!

carlijn85 (80.3 dagen geleden)
@caro1982 - “@carlijn85 - “@car...„
Pijn is pijn, 18 weken of 28 weken . Jij ook sterkte!

caro1982 (80.3 dagen geleden)
@carlijn85 - “@caro1982 - “Hoi m...„
Oh dat klinkt idd tzelfde als mijn Fysio! Ik ben bang dat we ons erbij neer moeten leggen! Jeetje maar nu al bij 18 weken?? Meid wat een ellende dan mag ik nog niet klagen met mijn al bijna 28 weken! Sterkte!

carlijn85 (81.4 dagen geleden)
@caro1982 - “Hoi meiden, ik ben i...„
Had ik maar tips! Ik ben nu 18 weken zwanger en lig er al 2 weken volledig uit. Niks helpt, behalve heel veel rusten! Ik heb wel een buikband wat de bandenpijn wat verlicht en ga 1 keer per week naar de fysio, zij masseert m`n schouders even los en m`n bil. Verder geeft zij mij ook geen oefeningen, alleen rust!

Bobo1012 (81.7 dagen geleden)
@jmm - “@Bobo1012 - “@jmm ...„
aha, dat wist ik niet, dank voor de info! Dat is voor mij dus bijna, ik ben afgelopen juni met BV gestopt...

caro1982 (83.6 dagen geleden)
Hoi meiden, ik ben inmiddels 27 weken zwanger en sinds 1,5 week volledig uitgeschakeld door bi! Ik kan geen meter pijnvrij lopen en de Max is dan ook echt 10 minuten wat doen en dan weer snel liggen of zitten! Ik heb al een zoontje van 14 mndn die nog niet loopt dus daar kan ik ook niet meer voor zorgen! Ik vind t echt verschrikkelijk om me erbij neer te leggen! Maar het kan niet anders! Ik heb 2xpw Fysio maar tot nu toe helpt het niks! Ik hoopte hier nog wat tips te vinden maar volg mij is het een en al ellende voor iedereen! Sterkte en mocht er iemand tips hebben hoor ik het graag!Spring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur
Bedrust
Bekkeninstabiliteit
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Curettage
Cyclus-herkennen
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap
Depressie-tijdens-de-zwangerschap 2 nieuw
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje
Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap 1 nieuw
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen
Haarzorg
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Vijfde-ziekte
     Waterpokken
     Zesde-ziekte
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
     Tradities-na-geboorte
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS 6 nieuw
PDS-en-Zwangerschap
Plassen
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders 8 nieuw
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging
Tandjes
Tandverzorging
Tang-of-Vacuumverlossing
Te-koop-advertenties
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
     NIPT-test
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap 1 nieuw
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap 1 nieuw
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap 6 nieuw
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Uitstrijkje
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Schoonheidsbehandelingen
     Seks
     Slaap 1 nieuw
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Brandveiligheid
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals 1 nieuw
Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap
     Doodgeboorte
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies 1 nieuw
Verstikking-en-verslikken
Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland 2 nieuw
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL)
     Noord-Brabant
     Noord-Holland
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland
     Zuid-Holland 1 nieuw
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 55 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35 11 nieuw
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen
Zwangerschapstests 1 nieuw
Zwangerschapsvergiftiging
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2013