Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit  (103116144)

Pijn in de omgeving van het bekken komt veel voor tijdens de zwangerschap. Uit onderzoek blijkt dat 50 tot 60% van de vrouwen last heeft van bekkenpijn of lage rugpijn.

Al vroeg in de zwangerschap zorgen hormonen ervoor dat het bekken soepeler gemaakt wordt. Daarbij verslappen de banden  en verweekt het kraakbeen van het bekken. Dit heeft een functie: door een soepeler bekken zal de bevalling makkelijker verlopen. De baby heeft dan meer ruimte door een grotere botafstand in het bekken. Het vermoeden bestaat dat relatieve overbelasting of het forceren van een verhoudingsgewijs lager belastbaar bekken een rol speelt bij het krijgen van bekkeninstabiliteit. Als je last hebt van onderstaande klachten, kan er sprake zijn van bekkeninstabiliteit. De huisarts of verloskundige kan hier uitsluitsel over geven en je eventueel doorsturen naar een fysiotherapeut of specialist.

Welke klachten kunnen er zijn?

  • 'Startpijn': pijn bij het starten van een beweging zoals opstaan uit een stoel.
  • Langzamer herstellen van vermoeidheid en pijn.
  • Sneller moe worden.
  • Pijn middenvoor in het bekken (op of rond het schaambeen). Deze pijn kan uitstralen langs de binnenkant van het bovenbeen, naar de lies, of de vagina.
  • Pijn links en/of rechts onder in de rug ter hoogte van de twee kuiltjes. Deze pijn kan uitstralen over de hele bil, naar de lies, de achterzijde van het bovenbeen en soms ook het onderbeen.
  • Pijn rond de stuit (het laagste punt midden onder in de rug).
  • Bepaalde bewegingen zoals bukken, draaien in de rug, omdraaien in bed, fietsen op een hobbelige weg of hardlopen zijn wel mogelijk, maar worden niet lang volgehouden.

Behandeling en adviezen
Het belangrijkste advies is dat je probeert een goede balans te vinden tussen inspanning en rust. Complete rust houden is niet verstandig omdat je spieren dan ook verslappen en je dan nog meer klachten kunt krijgen. Sommige oefeningen die bij zwangerschapsgymnastiek worden gedaan helpen ook goed tegen de klachten.

Wat daarnaast kan helpen is het dragen van een bekkenband. Dit is een stevige band die je ter ondersteuning om je billen en bekken vastmaakt. De sluiting bestaat vaak uit klittenband en is goed verstelbaar. Zo'n band geeft extra ondersteuning op de momenten dat je een inspanning gaat leveren. Je hoeft hem dus niet de hele dag te dragen. Gebruik hem niet pas op het moment dat je meer last krijgt. Overleg de aanschaf en het gebruik van een bekkenband met je verloskundige of huisarts.

Het is goed om bewust te bewegen en te voelen dat je controle hebt over je lichaam.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

momtbaby (8.1 dagen geleden)
Heeft iemand ervaring met een goede fysioterapeut in de omgeving van Zaandam? Ik ben 4 maanden geleden bevallen en sinds 2 weken weer aan het werk en sinds ik weer de hele dag achter de computer zit, begint de pijn weer opnieuw.

anna2012 (11.9 dagen geleden)
Ik heb vorige week een boswandeling gemaakt in Frankrijk ik had namelijk echt geen klachten en dacht dat ik het nog wel kon. De wandeling was nog al stijl om hoog en naar beneden en de paden waren redelijk hobbelig. Een maal weer bij de auto voelde ik wat druk op me rechter heup maar het viel mee. Na een klein ritje in de auto wilde ik een stukje lopen om te gaan lunchen en ik kwam de auto niet meer uit door de hevige pijn in me heupen. Na doorzetten kwam ik met hulp van mijn man overeind. Na een stukje lopen ging het wel weer maar zodra ik ging zitten kreeg ik bij opstaan het zelfde probleem. Dit heeft de hele dag gebeurt en pas na een nachtje slapen waren de klachten weg. Ik zag dit als een duidelijk teken van mijn lichaam dat niet alles meer gaat zoals voor mijn zwangerschap. Nu als ik een dag gewerkt heb of 2 uurtjes heb gelopen of te lang heb stil gestaan krijg ik de zelfde pijn. De pijn straalt van me heup naar de onderkant van mijn rug. Komt iemand dit bekend voor en heeft iemand een advies wat ik hier nu tegen kan doen? Ik wil zelf graag zwemmen maar dit kan pas vanaf de eerste week van september. Ik heb een vermoeden dat het toch me bekken zijn. Dit is me eerste zwangerschap en ik weet zelf nog niet wanneer ik te ver ga kwa lichamelijke belasting.

salamandertje (12.2 dagen geleden)
Tijdens de zwangerschap kreeg ik met 15 weken last van bekkeninstabiliteit. Hoe lang heeft het bij jullie geduurd voordat de pijn minder werd?

suzy1979 (16.2 dagen geleden)
Bij nr 1 start rond 26 wkn, helemaal weggegaan. Nr 2 nu begon met 10 wkn... Loop bij fysio en lijkt stabiel te blijven iig: wel veel aanpassing en toch veel pijn, acceptatie is idd voor jezelf erg belangrijk merk ik maar wel lastigmar1975 (47.9 dagen geleden)
@Amandy - “@mar1975 - “Ik ben...„
ik loopt vanaf de 15e week bij een bekkentherapeut.
Accepteren is idd wat we kunnen en dat vind ik juist zo moelijk!
gisteravnd was mijn man na een lange werkdag nog bezig met wat huishoudelijk teaken terwijl ik imn bed lag. Ik voel me dan zo schuldig!
Vandaag zittend op mn kont met de stofzuiger door de kamer.. mn dochter van bijna 3 moest erom lachen, die vond t n reuze grap.

Mama~2010 (48 dagen geleden)
@Amandy: mijn leven is drastisch veranderd. Heb veel aan moeten passen en in moeten leveren. Ander werk, andere auto, hoe douche je je kind met de minste pijn, kind optillen lukt niet. Heb huishoudelijke hulp. Maar we redden ons nu goed voor het gezinsleven betekent het dat er geen uitbreiding komt Dit kan mijn lijf geen tweede keer zover terugvechten. Tis niet anders. Wens je een snel herstel toe!

Cynn90 (48.2 dagen geleden)
@Amandy - “@Cynn90 - “@Amandy...„
ik weet niet hoe de oefeningen noemen. Ik denk dat ik oefeningen heb voor naar de bevalling toe en voor mijn bekken. denk niet dat er een kikkeroefening bij zit :D maar kan zijn dat die nog komt later misschien.

Cynn90 (48.3 dagen geleden)
@Amandy - “@Cynn90 - “Ik ben ...„
Ja ik moet nu elke week 1x. Ben 1x geweest en vond het ma simpel ben benieuwd of het gaat helpen.

Mama~2010 (48.4 dagen geleden)
@Amandy: inmiddels is mijn zoontje al bijna 4 jaar. Hetis nu wel duidelijk dat verdere behandeling geen baat meer heeft. Stabilisatie in functioneren is nu het doel geworden.

mar1975 (48.8 dagen geleden)
Ik ben nu 33 weken zwanger en weet echt soms niet meer waar ik t moet zoeken van de pijn. Slapen gaat nauwelijks. Wat anderen ook al schreven voel ik ook zo; voel me echt tekort schieten als moeder (van m`n dochter van bijna 3) en als partner. Het huishouden is ook n rommeltje. Familie woont redelijk ver weg, vrienden zijn ook druk en m`n man werkt lange dagen. Geld voor oppas of huishoudelijke hulp is er even niet, hoe doen jullie t allemaal?

Cynn90 (52.8 dagen geleden)
Ai, bij jouw ook al zo vroeg dan. Ik heb gelukkig voor dinsdag al een kiné gevonden. En hopelijk ga ik niet direkt op ziekekas komen want ik denk dat je daar niet zoveel trekt maandelijks... Heb je er nu nog altijd last van?

Mama~2010 (53 dagen geleden)
@Cynn90 - “Ik ben doorgestuurd ...„
Ging met 14 weken al voor 50% de ziektewet in, met 18 weken helemaal. Tis bij mij niet meer goedgekomen . Maar ken er genoeg bij wie het over is gegaan hoor!

Cynn90 (53.9 dagen geleden)
Ik ben doorgestuurd van mijn gyn naar de kinésist omdat ik nu al zo een enorme last heb van mijn bekken en ik ben nog maar 13w4d ver... nog meisjes die zo vroeg al last van hadden? Is dit weg gegaan bij jullie na de zwangerschap?

liannejack (68.1 dagen geleden)
@mamma~ - “Hier vermoedelijk oo...„
aan het einde van de zwangerschap worden ze algemeen wat rustiger maar je moet de kleine wel ieder dagdeel nog een keer voelen

mamma~ (68.7 dagen geleden)
Hier vermoedelijk ook bekkenin stabiliteit... ik heb sinds een week last ben nu 35 weken zwanger maar sinds gisteren en vandaag is het ondraaglijk ook is de baby rustiger dan normaal.
Hoort dit er bij of zal ik morgen de verloskundige er over bellen

StefanieBekkenblog (69.8 dagen geleden)
@StefanieBekkenblog - “Wat een herkenbare v...„
www.bekkenblog.nl
www.bekkenblog.nl/tips-bij-bekkenpijn

StefanieBekkenblog (69.8 dagen geleden)
Wat een herkenbare verhalen. En vragen. Ik ben zelf sinds enkele weken helemaal bekkenpijn-vrij. Heb een behoorlijk heftige zwangerschap achter de rug. Vanaf 20 weken door hevige bekkenpijn thuis. rolstoel, krukken en allerlei vormen van behandeling.
Mijn zoon is nu 9 maanden en nu pas is het helemaal over. En ben dolgelukkig. Mijn ervaringen heb ik in een blog beschreven. Op mijn site vertel ik mijn verhaal en die van andere vrouwen. Ook laat ik zorgverleners aan het woord. Kijk eens op www.bekkenblog.nl voor heel veel antwoorden, tips en herkenning

Ben ik de enige (77.9 dagen geleden)
Dag LianneJack, dank je wel voor je reactie. Het voelt fijn om te weten dat er meerdere zijn zoals ik. Tegelijkertijd heb ik het ook meteen met je te doen als ik je bericht lees.Ik ben al een stukje verder, ben bevallen en jij hebt nog een weg te gaan. Ik persoonlijk vond week 29-40 een ware helletocht met.mijn restless legs en BI. Nachten van 3-4 uur en overdag op krukken door het leven. Was echt niet lollig. Gelukkig had ik nog een vrij gezellig humeur in die weken. Ik snap heeeel goed dat je thuishulp gaat inschakelen. Heb je ook nog familie die je kan ondersteunen? Alvast heel veel sterkte de komende weken! Ik geniet overigens heel veel va mijn kleine lieve dochter. Voor jou duurt het nog even voor je een nieuw wondertje in je armen hebt. Veel sterkte en nogmaals dank voor je berichtje.

Ben ik de enige (77.9 dagen geleden)
Hoi Redbeauty, hoe ga jij met gevoel om? Hoe hou jij het leuk?

Ben ik de enige (77.9 dagen geleden)
Dag LianneJack, dank je wel voor je reactie. Het voelt fijn om te weten dat er meerdere zijn zoals ik. Tegelijkertijd heb ik het ook meteen met je te doen als ik je bericht lees.Ik ben al een stukje verder, ben bevallen en jij hebt nog een weg te gaan. Ik persoonlijk vond week 29-40 een ware helletocht met.mijn restless legs en BI. Nachten van 3-4 uur en overdag op krukken door het leven. Was echt niet lollig. Gelukkig had ik nog een vrij gezellig humeur in die weken. Ik snap heeeel goed dat je thuishulp gaat inschakelen. Heb je ook nog familie die je kan ondersteunen? Alvast heel veel sterkte de komende weken! Ik geniet overigens heel veel va mijn kleine lieve dochter. Voor jou duurt het nog even voor je een nieuw wondertje in je armen hebt. Veel sterkte en nogmaals dank voor je berichtje.

RedBeauty (78.1 dagen geleden)
@chantarella - “HoiIk ben 17 weken...„
Ik ben ook hypermobiel. Ik herken helemaal wat je zegt, niet fijn!

liannejack (78.8 dagen geleden)
@Ben ik de enige - “Dag allemaal, ik ben...„
ik heb het bij allebei mijn jongens gehad en was er nog niet van hersteld en raakte opnieuw zwanger ben nu bijna 29 weken en sinds afgelopen week loop ik alleen nog maar met pijn en het wordt met de dag erger we zijn nu zover dat er huishoudelijke hulp moet komen voor mijn jongens en het huishouden omdat ik blij ben dat ik mezelf nog overeind kan houden helaas duurt het alleen nog veel te lang voor ik mag gaan bevallen en kom waarschijnlijk binnenkort helemaal plat te liggen en voel me nu op dit moment ook echt een slechte moeder omdat ik er niet echt kan zijn voor ze ik kan ze niet meer optillen terwijl ze allebei nog klein zijn wet dat je niet de enige bent die zich zo voelt maar er komt een tijd dan kan je het wel weer allemaal zelf doen en je moet je niet schuldig voelen omdat je nu even niks kan laten we gewoon hopen dat je snel geneest en weer vlug de hele wereld kan rond rennen maar geniet vooral ook zo van je kindjes ondanks dat je het nu even niet zelf aan kan met verzorgen en geniet vooral van je nieuwe kleine meid

Ben ik de enige (78.8 dagen geleden)
Dag allemaal, ik ben vorige week bevallen van een prachtige dochter en heb nu drie kinderen onder de vier jaar. Ik ben heel gelukkig! Tegelijkertijd voel ik me ook eenzaam en ` de enige`. Ik kamp met ernstige BI en zal voorlopig niet veel kunnen. Ik ken niemand met BI en ben op zoek naar anderen die ook dezelfde pijn meemaken. Ik voel me tekort schieten als moeder en als vrouw. Wie herkent dit?.Hoe ga.jij hier mee om? Ik kan een hart onder de riem hard gebruiken. Dank je wel alvast.

liannejack (84.3 dagen geleden)
@samschwartz88 - “Ik heb erg pijn.in m...„
ik heb het helaas bij al mijn zwangerschappen gehad en gekregen weer heb er nu nog meer last van dan mijn andere twee jongens er zijn nu al dag en bij dat ik smorgens wakker wordt en nog niet eens me bed uit kan van de pijn het is lastig als er al twee rond lopen die de hulp van mama nog heel hard nodig hebben helaas zal je er last van blijven houden tot je bevallen bent het kan zelfs nog erger gaan worden op het einde we kunnen niks anders doen dan wachten tot de zwangerschap weer voorbij is ik ben nu zelf 28 weken en bij mij begon het bij de ze zwangerschap met 17 weken

samschwartz88 (86.9 dagen geleden)
Ik heb erg pijn.in me vagina bij die spieren. Alleen daar doet erg zeer en brandt het ook als ik er langs ga en voelt dik en opgezwolen. Bij ff liggen gaat het wel maar zodra ik ga staan dan zit het vast en kom ik moeilijk op gang. Nog niemand deze klacht ik ben 33 wk zSpring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders 1 nieuw
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen 11 nieuw
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap 7 nieuw
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur 1 nieuw
Bedrust
Bekkeninstabiliteit
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester 6 nieuw
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Curettage
Cyclus-herkennen
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap
Depressie-tijdens-de-zwangerschap
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje
Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen
Haarzorg
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Vijfde-ziekte
     Waterpokken
     Zesde-ziekte
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
     Tradities-na-geboorte
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS 3 nieuw
PDS-en-Zwangerschap
Plassen
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging
Tandjes
Tandverzorging
Tang-of-Vacuumverlossing
Te-koop-advertenties
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
     NIPT-test
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap 7 nieuw
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom 1 nieuw
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Uitstrijkje
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Schoonheidsbehandelingen
     Seks
     Slaap
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Brandveiligheid
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals
Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap
     Doodgeboorte 2 nieuw
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies 4 nieuw
Verstikking-en-verslikken
Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL)
     Noord-Brabant
     Noord-Holland
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel 1 nieuw
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen 1 nieuw
     Zeeland
     Zuid-Holland
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 20 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35 11 nieuw
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen
Zwangerschapstests
Zwangerschapsvergiftiging
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014