Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Alleenstaande ouders

Alleenstaande ouders  (304099139)Sommige moeders kiezen er voor om hun kinderen bewust alleen op te voeden. De meeste alleenstaande ouders hebben echter niet voor deze situatie gekozen, maar zijn alleenstaand door:

In Nederland bestaat één op de 7,6 gezinnen uit alleenstaande ouders, in Vlaanderen is dat één op de 5,5. Je staat als alleenstaande ouder dus zeker niet alleen!

Alleenstaand ouder zijn is niet makkelijk

Een paar tips voor alleenstaande ouders:Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

mama-88 (9.4 dagen geleden)
@jeemster - “@mama-88 - “@jeems...„
Hij wilde er ook al vanaf de zwangerschap niks mee te maken hebben :)
Toen m`n kleine man was geboren wilde die het toch wel, toen weer niet etc etc... en na 5 weken was het voor hem dus zover klaar dat ie gewoon helemaal geen moeite meer deed om hem te zien
Heb het er ook wel lang moeilijk mee gehad hoor :) Vlak voor zijn eerste verjaardag (hij is van 30 nov) heb ik nog een keer geprobeerd het contact te laten ontstaan.. maar was weer een hopeloze poging en sindsdien kan ik het pas echt naast me neer leggen.
En kan het me opzich best voorstellen hoor dat het moeilijk voor je is :)
Maar ik heb nu wel geleerd het afgelopen jaar dat je echt moet kiezen voor wat jij denkt dat het meest stabiel en relaxte leventje word voor jou en je uk :) Uiteindelijk word je daar echt het meest gelukkig van!
En dan vind ik dit lastig om te zeggen omdat ik natuurlijk voor je kan denken en bepalen
Maar een gebroken hart heelt met de tijd.. Mocht je de stap zetten om bij je partner weg te gaan, geloof me dat je kleine wondertje dit elke dag weer 100% goed maakt
In de ochtend wanneer er een grote lach verschijnt als je m uit bed haalt, als ie naar jou komt om te laten zien wat ie weer heeft geleerd of juist als hij je roept omdat hij verdriet heeft.. Zo`n klein mensje maakt het het helemaal waard om voor rust te kiezen :)
Ondanks dat... word je keuze uiteraard hoe dan ook helemaal geaccepteerd

jeemster (9.7 dagen geleden)
@mama-88 - “@jeemster - “Hoi s...„
Lief van je dat je dit wilde delen, dankjewel. Ben je na de geboorte weggegaan bij de vader van je kleine?? Ik vind t zo moeilijk omdat ik zo gek op hem ben en hij ook op mij. Alleen ben zo bang dat dit toch zn tol gaat spelen..

mama-88 (9.8 dagen geleden)
@jeemster - “Hoi sarapend, bedank...„
Ik ben hier niet veel aanwezig maar zo nu en dan probeer ik mee te denken :)
Zelf ben ik ook alleenstaande moeder en de papa is volledig buiten beeld. In eerste instantie wilde ik ook dat de vader er voor zijn zoon zou zijn, maar ben nu maar al te blij dat we al die rompeslomp niet hebben!
Er is dan ook geen erkenning.. en ben het met sarapend eens dat je daar toch nog eens over na moet denken.
Natuurlijk zal je kleine wondertje later vragen gaan stellen, daar bereid ik me ook al een hele tijd op voor.. op de dag dat die hier gaat aanbreken. Maar ik heb m`n verhaaltje al wel klaar :) Ik zal eerlijk zijn maar wel op een nette manier zonder zijn vader zwart te maken .. blijft toch z`n papa.
Als hij dan groot genoeg is krijgt hij van mij de keuze of hij z`n vader wil zien of niet :) Dan kan hij zelf zien hoe hij is..
Hopelijk gaat alles verder goed komen met je kleine uk! Succes

jeemster (12.8 dagen geleden)
Hoi sarapend, bedankt voor je reactie! Met alle tips die jij hieronder schrijft, zit ik dus in mijn maag. Ook ik ben aan het aandringen dat hij zijn zoon erkend omdat ik gewoon vind dat mijn kindje recht heeft op de naam van zijn papa. Mijn partner daarintegen vind dat hij de naam vader niet verdient en wil daarom ook niet erkennen. Meerderen waarschuwen mij inderdaad voor het erkennen, maar er komt toch vroeg of laat vanuit mijn kindje toch heel veel vragen mbt zijn vader?

Mbt de postnatale depressie, daar ben ik zelf gelukkig al sinds de 25 weken zwangerschap heel bewust mee bezig geweest door veel te praten over mijn gevoelens en emoties met mijn (en zijn) moeder. Ook de verloskundige was erg betrokken doordat ik open kaart had gespeeld. Nu ik ben overgenomen door de gynaecoloog is dat helaas voorbij, maar heb gelukkig veel liefhebbende mensen om mij heen, waarbij mijn kindje wel heeeeel gewenst is. Het lastige is ook dat ook zijn familie onwijs blij is met zijn komst, en die pushen mijn vriend ook steeds naar de erkenning en vinden dat hij zich achterlijk gedraagt (gelukkig..)
Zelf heeft hij wel hoop dat na de geboorte van de kleine, hij zijn leven weer wat mooier zal gaan inzien. Ikzelf betwijfel dit sterk, maar houd daardoor gelukkig wel goed vol.

Afgelopen woensdag met 33 weken weer een groei echo gehad met nabespreking van de arts. En ons mannetje is pas de groei van 30.1 week + groeit bijna niet meer. in 2 weken tijd heeft hij een groei van 150 gram gemaakt en zit nu pas op 1550 gram. De gynaecoloog denkt dat we hem volgende week moeten gaan halen als blijkt dat zijn groei helemaal stil staat, dan is namelijk mijn placenta op. Hij hoopt het vol te kunnen houden tot 37 weken en dan hopen op 2400 gram zodat hij wat sterker zal zijn voor de bevalling. Maar de Gyn had weinig hoop.. Maandag een Döpler echo, ik ben benieuwd.. Me vriend gaat gelukkig om mij te steunen wel mee naar elke echo, hierdoor voel ik me een stuk sterker. Maar van harte gaat het niet...Kiansmamma (13.8 dagen geleden)
nou hier dus wel een moeder die als alleenstaande er bewust voor gekozen heeft kindjes te krijgen. Heb een prachtige zoon en ben deze maand bewust begonnen aan `de maak` vaneen broer of zus voor mijn kleine man.

sarapend (14.3 dagen geleden)

sarapend (14.3 dagen geleden)
Beste jeemster, Ik heb iets soortgelijks meegemaakt. Mijn tips: kies voor je kind + zoek steun bij familie en vrienden (geloof me, je zult verbaasd zijn hoe vaak zij klaar zullen staan voor je) + VERLAAT JE PARTNER! !!!
Redenen: je gaat het zwaar krijgen als het kind is geboren (iemand die jouw zwangerschap niet steunt zal jou ook niet steunen in de eerste levensfase van jouw kind) + de relatie zal toch niet lang stand houden (de situatie rondom de zwangerschap en geboorte zal jouw na de geboorte van het kind blijven achtervolgen) (bij mij nog steeds het geval).

Nog een tip: pas op dat je geen postnatale depressie ontwikkeld (heb ik gehad) en geen ptss oploopt.
Als jouw partner jou zou accepteren, zou hij ook jou kind accepteren. Toen mijn zoon 9 maanden was heb ik een einde gemaakt aan de relatie, omdat hij mij bleef verweiten dat ons zoontje was geboren. Het was mijn beste keuze in mijn leven. Ik wilde geen alleenstaande moeder zijn, maar geloof me, het valt reuze mee. Je kan dan rustig je leven met je kind opbouwen en genieten van je kind. Pas op met erkenning enzo. Mijn ex heeft mijn zoontje op mijn aandringen erkend (slechtste keuze van mijn leven) en is in december omgang gaan eisen (van een kind die hij eerst niet wilde). Dus wees hier alert op.
Dus kortom, kies voor je kind, praat met iemand uit je ongeving die je vertrouwd en kijk of je daar tijdelijk (tot het kind geboren is) onderdak kan vinden (trek desnoods in bij je ouders) +zorg dat je tot rust komt (ga desnoods mediteren, zingen of bidden) en vermijd elk vorm van stress. Als jij nu nog stelselmatig stress hebt, krijg je niet alleen een kind met een valse lager geboorte gewicht, maar ook een gestrest kindje. En dat wil niemand! !! Dus laat jezelf en jou kind niet straffen door de keuze en houding van jouw partner.

sarapend (14.3 dagen geleden)

trotsemammavandreumes (16.7 dagen geleden)
@lola83 - “@trotsemammavandreum...„
Nou dat valt dus zwaar tegen, uitspraak is een omgang met toezicht in een opgangscentum, met vooruitzicht tot normale omgang zonder toezicht! Dat snap ik totaaaal niet.. de stijd is ook ook absoluut niet gestreden, gaat om een kindje die nog niet kan praten. Ik vind dat ik daarvoor moet staan! Veiligheid boven alles, zo denkt elke moeder

jeemster (16.8 dagen geleden)
Hoi dames, ik durf eigenlijk niet echt een berichtje hier achter te laten. Waarom, ik woon nogsteeds samen met mijn partner. Weleenswaar is onze situatie onwijs ingewikkeld en weet ik eigenlijk niet goed of ik juist de stap moet zetten om er alleen voor te gaan staan of constant maar die ups en downs te slikken. Mijn partner heeft al vanaf de bevruchting (met 4 weken zwangerschap) geroepen dat het kindje niet gewenst is, gedurende de zwangerschap heeft hij het echt meerdere malen geprobeerd te accepteren en daardoor mij voor mijn gevoel onwijs aan het lijntje gehouden met zijn keuze. Nu ben ik vandaag 33 weken zwanger, al sinds 20 weken in de `ziektewet` omdat door overmatig verdriet en stres dus onze zoon te klein is. Bij de 31 weken groei echo was onze zoon pas 28.2 weken groot met een gewicht van 1035 gram. Morgen weer een echo, ben benieuwd of hij wat bij heeft kunnen groeien in 2 weken.
Het lastige aan mijn situatie is, is dat we ontzettend veel van elkaar houden, maar hij verdrukt alles wat met de baby te maken heeft. Ik ben dus de komst van `onze` mooie zoon al de hele zwangerschap in mijn eentje aan het voorbereiden, waarbij mijn lieve vriend zich steeds meer terug trekt =(... Ik mis hem zo.. Liefde is zo gemeen, het houd ons samen maar drijft ons ook uit elkaar.. Ik merk ook dat ik langzaam angsten krijg voor de toekomst en ik hoop zo dat mijn bevalling nog ver weg blijft, ik ben er mentaal nog niet klaar voor. Nog teveel verdriet, met name als ik kijk naar het verdriet van mijn partner, die zo gruwelijk veel van me houd dat ie geen afstand van ons wil doen.... iemand een soort gelijk leventje? :(

barbamamaa (22.2 dagen geleden)
@Doppie14 - “Ik ga me maar bij ju...„
Zo jij hebt het zwaar voor je kiezen gehad. Wat goed van je dat je toch besluit om het te houden en dat ze schijnbaar tegenwoordig eerst een echo maken voordat je evt. zou kiezen voor abortus. Zoals je zelf zegt.. het zal niet altijd makkelijk zijn. Maar dit komt ook weer goed. Ik wens je het allerbeste en het geluk dat je kunt gebruiken

barbamamaa (22.2 dagen geleden)
@mama.van.justin - “Ik mag me hier ook a...„
Die kant ging ik zelf ook op. Het komt ook extra hard aan door je hormonen en wat je nu nodig hebt als zwangere en aanstaande moeder. De veiligheid, stabiliteit en rust. Zoek hulp zou ik zeggen.. want zelfs in je buik voelt je kindje al alles. Leg het ook ook waarom je zo verdrietig bent. Dat het niet door hem/haar komt. Ikzelf heb hulp gezocht zodat iemand meekeek of mijn rouwproces gezond verliep en dat heeft mij erg goed gedaan. Ook om naast de rouw, binding aan te gaan met mijn kindje. Liefde en rouw ligt dicht bij elkaar. Ik wens je veel steun, zachtheid en liefde toe. En het komt goed!

barbamamaa (22.2 dagen geleden)
@Mama van Mika - “Bij mijn eerste zoon...„
Zo ver ik weet zijn er hier geen bewust alleenstaande moeders. Daar is wel apart een forum voor op BB. En wat je zegt.. achteraf kun je dat beter zo doen. Geen stress of drama erbij. Maarja, zo hadden we het waarschijnlijk allemaal anders gewild. Veel plezier met het genieten van deze zorgeloze zwangerschap.

mamaroi (27.5 dagen geleden)
@frummel2014 - “Ik ga me maar bij ju...„
Jeetje meid wat heftig! Wat is dat toch met die mannen van tegenwoordig? Echt zo onbegrijpelijk.. Er spreekt in ieder geval veel kracht uit je bericht en dat vind ik mooi! Fijn dat je zoontje er ook zo blij mee is!! Heel veel succes de komende tijd meid

Doppie14 (27.7 dagen geleden)
Ik ga me maar bij jullie aansluiten... De vader van mijn zoontje van 4 is 2 weken na de geboorte vertrokken en heeft niet meer achterom gekeken tot 1.5 jaar later. Met alle mooie praatjes en dergelijke hebben we toen besloten om de draad op te pakken en hadden zelfs besloten om samen te gaan wonen en er een mooie toekomst van te maken. Hoe naïef kon ik zijn zeg??? Ik mijn huisje opgezegd, samen in een ander huis getrokken en na een maand zegt meneer doodleuk, ik kan dit niet! Ik heb ruimte voor mezelf nodig! Blijkt dat hij zijn oude huis gewoon aan had gehouden en twee weken later (2de kerstdag) moesten mijn zoontje en ik het huis verlaten hebben! Hupsakee, daar sta je dan! Na een paar maanden op een camping te hebben gewoon, geen doen met -23, kregen we een flatje! Eindelijk!!! Maar helaas van niet al te lange duur. Ik was nog altijd werkzaam voor de vader van m`n zoontje en die betaalde gewoon m`n salaris niet, of de helft, of te laat waardoor ik de vaste lasten niet meer kon betalen en we het flatje op moesten geven. Diverse instanties afgelopen maar niemand kon zogenaamd wat doen. Dus met m`n mannetje bij m`n moeder in moeten gaan wonen. Een paar maanden terug een leuke man leren kennen, ook met kindertjes en het klikte enorm. We hadden het ontzettend leuk, ook de Kids en ik durfde eindelijk weer een beetje vertrouwen te hebben en mezelf open te stellen. In Januari bleek ik onverwacht zwanger te zijn en daar storte de wereld opnieuw in! Hij wist niet hoe snel hij het woord, Abortus over de lippen moest krijgen. Ik heb een afspraak gemaakt voor een curritage maar na de echo gezien te hebben en dat kleine mini mensje daar zo heerlijk lag te zwaaien en duimen kon ik het niet over mijn moeder hart verkrijgen! Het zal niet makkelijk worden en ik hoop dat we snel een eigen plekje hebben maar het komt goed! Als me het met 1 lukt, lukt me dat ook om er 2 groot te krijgen. M`n zoontje is helemaal trots dat hij grote broer gaat worden...

svd (28.4 dagen geleden)
@mama.van.justin - “Ik mag me hier ook a...„
Hoi mama van Justin.. wat klote om zo in je zwangerschap er alleen voor te komen te staan. Je bent niet de enige. Heb je wel een beetje steun in je omgeving? En hoe verloopt het contact nu? Zorg goed voor jezelf, voor je kleine mannetje en de nieuwe baby.. Depressie is wel killing op dit moment.. met je huisarts overlegd? Succes, liefs

mama.van.justin (28.7 dagen geleden)
Ik mag me hier ook aanmelden me vriend heeft me verlaten na 12 jaar, hij laat mij zwanger en zoontje 25 maanden achter. De reden hij wou niet meer, heb een hoop verdriet. Ik lijd aan prenetale depressie, en had ze steun juist hard nodig!

mama.van.justin (28.8 dagen geleden)
Ik mag me hier ook aanmelden me vriend heeft me verlaten na 12 jaar, hij laat mij zwanger en zoontje 25 maanden achter. De reden hij wou niet meer, heb een hoop verdriet. Ik lijd aan prenetale depressie, en had ze steun juist hard nodig!

mamaswondertjes (29.4 dagen geleden)
@Mama van Mika - “Bij mijn eerste zoon...„
Bij mijn zoontje koos ik er niet bewust voor.. bij de 2de wist ik dat ik er alleen voor zou komen te staan en heb ik gekozen haar alleen op te voeden (de oudste voed ik ondertussen ook alleen op)

mamaroi (30.9 dagen geleden)
@frummel2014 - “@mamaroi, ik ben ben...„
Bij de aanvraag van de echtscheiding, kun je het in het convenant zetten, dan hoef je niet extra naar de rechter toe. Maar je hebt gelijk dat het bij een rechter geregeld moet worden

Doppie14 (31.3 dagen geleden)
@mamaroi, ik ben benieuwd. Maar staat me iets van bij van een vriendin van me die zei dat je daar voor naar rechter moest samen. Succes!

mamaroi (31.3 dagen geleden)
@frummel2014 - “@mamaroi, ik zou dat...„
Misschien heb je gelijk, ik herinner me een zin in het ouderschapsconvenant dat ouders kiezen voo gezamelijk gezag. Goed dat je het nog even opmerkt!

Doppie14 (31.4 dagen geleden)
@mamaroi, ik zou dat eens even na kijken want volgens mij moeten moeder en vader gezag vast laten leggen bij de rechtbank...

Mamvan2jongens (31.4 dagen geleden)
helaas heeft de vader niks van zich laten horen meer of hij het wilde erkennen of niet dus na een maand die ik heb gegeven heb zelf de beslissing 2 weken terug gemaakt voor de 20 weken echo dat hij er dus niks meer mee te maken krijgt (als jullie snappen wat ik bedoel)ergens vind ik het heel moeilijk dat het nu zo is maar aan de andere kant valt er wel heel wat spanning van me af nu en ben ik bijna 2 weken meer aan het genieten van de zwangerschap.

mamaroi (31.9 dagen geleden)
@Mama van Mika - “Bij mijn eerste zoon...„
Ten eerste gefeliciteerd met je zwangerschap! Hoe gaat het? Ik heb dan wel niet bewust gekozen om het alleen te doen, ik ben wel ook zwanger en heb een zoontje van bijna 28 maanden, dus er zijn wel overeenkomsten. Heb je een donor gezocht of hoe heb je deze keuze bewust gemaakt? Ik ben wel nieuwsgierigSpring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen 2 nieuw
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur
Bedrust
Bekkeninstabiliteit
Berg-(huidaandoening)
Bevallen 3 nieuw
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies 1 nieuw
     1e-trimester
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender 1 nieuw
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Curettage
Cyclus-herkennen
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap
Depressie-tijdens-de-zwangerschap
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje
Eetstoornissen
Endometriose 1 nieuw
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder 1 nieuw
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen
Haarzorg
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel 1 nieuw
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Vijfde-ziekte
     Waterpokken
     Zesde-ziekte
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
     Tradities-na-geboorte
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen 1 nieuw
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS 2 nieuw
PDS-en-Zwangerschap
Plassen
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging 1 nieuw
Tandjes
Tandverzorging
Tang-of-Vacuumverlossing
Te-koop-advertenties 1 nieuw
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie 2 nieuw
     NIPT-test
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap 20 nieuw
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Uitstrijkje
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Schoonheidsbehandelingen
     Seks
     Slaap
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Brandveiligheid
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals
Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap
     Doodgeboorte
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam 11 nieuw
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies
Verstikking-en-verslikken
Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland 1 nieuw
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL)
     Noord-Brabant
     Noord-Holland 5 nieuw
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland
     Zuid-Holland
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 85 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden 1 nieuw
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35 29 nieuw
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen 6 nieuw
Zwangerschapstests
Zwangerschapsvergiftiging
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2013