Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Alleenstaande ouders

Alleenstaande ouders  (304099139)Sommige moeders kiezen er voor om hun kinderen bewust alleen op te voeden. De meeste alleenstaande ouders hebben echter niet voor deze situatie gekozen, maar zijn alleenstaand door:

In Nederland bestaat één op de 7,6 gezinnen uit alleenstaande ouders, in Vlaanderen is dat één op de 5,5. Je staat als alleenstaande ouder dus zeker niet alleen!

Alleenstaand ouder zijn is niet makkelijk

Een paar tips voor alleenstaande ouders:Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

mro (2.7 dagen geleden)
@jjm - “Binnenkort ben ik oo...„
Tenzij je contact met je ex nog heel goed is, raad ik je af om nog samen in een huis te blijven wonen. Als er spanningen voelbaar zijn dan is dat niet goed voor jezelf en je kindje(s).
Als je inkomen onvoldoende is, kun je huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag bij de belastingdienst aanvragen, dit zijn al gauw honderden euros per maand. Daarnaast moet je expartner alimentatie gaan betalen, in elk geval voor je kind(eren). Met deze aanvullingen bovenop je eigen inkomen moet je een heel eind kunnen komen. Urgentie is moeilijk te krijgen, probeer meteen bezwaar aan te tekenen als dit afgewezen wordt en blijf ze daarmee lastig vallen, de aanhouder wint. Veel sterkte en succes met alles.

mro (2.7 dagen geleden)
@mir2014 - “Ik ben een moeder va...„
Hoi Mir, ik ben mama van een dochtertje van 1,5. Na een moeilijke tijd was ik eindelijk weer gelukkig met een nieuwe partner waar ik nu vier maanden zwanger van ben. Ik ben er enkele weken geleden achter gekomen dat hij over veel dingen gelogen heet, te veel om hem nog te kunnen vergeven. Gisteren heb ik de knoop doorgehakt om al het contact te verbreken. Het zal niet makkelijk worden, maar een ding weet ik zeker: kies voor jezelf en je kinderen en blijf niet uit angst om het alleen te moeten doen bij je vent, uiteindelijk wordt je daar doodongelukkig van.

Mama-L (7.5 dagen geleden)
Hallo allemaal, hier een kersverse alleenstaande mama van twee lieve kindjes van 1,5 en 3,5. Na een huwelijk van 5 jaar met mijn buitenlandse partner ben ik er bij herhaling achter gekomen dat ik werd bedonderd. Ik heb nu besloten dat het genoeg is, maar ik ben doodsbang voor de periode die voor me ligt. Man vertrekt naar land van herkomst en ik kom er alleen voor te staan. Ik heb een drukke baan en houd van mijn werk, maar uiteraard nog meer van mijn kinderen. De combinatie van opvoeding, werk en op dit moment ook nog een studie vind ik angstaanjagend. Zijn er hier mama`s in een vergelijkbare situatie?

jjm (14.4 dagen geleden)
Binnenkort ben ik ook (alweer) alleenstaande ouder. Ik ben me nu aan het oriënteren met wat ik allemaal moet regelen. Mijn inkomen zal dadelijk niet voldoende zijn, zijn er aanvullende uitkeringen mogelijk? Op welke toeslagen heb ik nog recht? Iemand nog ideeën? En een eigen woning, is er urgentie echt zo moeilijk te krijgen? En hoe kwamen jullie de eerste periode door waarbij je nog samen in een huis moet wonen?trotsemammavandreumes (18.6 dagen geleden)
Goedemorgen, Hier ook een alleenstaande mamma van 23.. mijn zoontje komt niet meer bij zijn ``verwekker`` meer moeders??

Chanelx (27.8 dagen geleden)
@LJ24 - “Dat verschilt inderd...„
Snap je precies hier de zelfde situatie

Bammam2be (36.2 dagen geleden)
@Mamavanjayda - “@Bammam2be - “@Mam...„
Is wel goed meid, ik ben blij dat je mij er op wees want ik vind het lastig om andere vrouwen te vinden die in mijn situatie zitten.

Mamavanjayda (37.3 dagen geleden)
@Bammam2be - “@Mamavanjayda - “@...„
Bedoelde het ook niet dat je hier niet welkom bent ofzo hoor hahaha. Je bent meer dan welkom. Als je dat maar weet! :-D Maar op dat forum zitten dan misschien vrouwen die nu ook net als jou in het traject zitten of nog gaan beginnen etc etc dacht meld het je even

Lissa85 (37.3 dagen geleden)
@Bammam2be - “@Lissa85 - “Yes oo...„
Tja Achja.. beter af zonder dan met . Weet alleen nog niet hoe ik straks met werk moet gaan doen allemaal.

Maar wel spannend hoor, hoop dat t gaat lukken voor je xx

mama.lief (37.4 dagen geleden)
Respect voor jullie hoor!

Bammam2be (37.5 dagen geleden)
@Mamavanjayda - “@Bammam2be - “Hoi,...„
Ja volgens mij heb ik die gevonden. Ik ben nog maar 2 dagen hier en moet nog alles ontdekken en hoe het werkt. De insteek van bammers en andere alleenstaande moeders is anders, maar aan het einde van de dag leggen we allemaal onze kinderen alleen in bed en zitten we alleen op de bank, vouwen we onze was tijdens tv kijken of wat dan ook. Ik bedoel, we staan er allemaal alleen voor, dus ben ik blij dat online vrouwen elkaar opzoeken om te praten. Ik hoop echt leuke contacten hier te vinden om mee te delen, te lachen en mee te leven.

Bammam2be (37.5 dagen geleden)
@nnh - “@Bammam2be - “@nnh...„
Wat lief, dank je. Heb dat ook wel nodig.

Vlinder93 (38.1 dagen geleden)
respect voor de moeders die alleen zijn en willen doen. mijn dochter is 2 maanden oud en ben samen met mijn vriend en ik vind het ownijs zwaar de slapenlose nachten en de krampjes ppfffff......ik slaap haast niet meer maar ben super blij met mijn meisje

Mamavanjayda (38.1 dagen geleden)
@Bammam2be - “Hoi, ik ben opzoek n...„
Leuk!
Er is hier een ander forum voor BAM mama`s :-D

Mamavanjayda (38.1 dagen geleden)
@LJ24 - “Dat verschilt inderd...„
Ik vond het ook niet echt zwaar de eerste 6 maanden.
Heb btw vanaf het begin in me zwangerschap alles alleen gedaan en nu nogsteeds dus echt echt vanaf het moment dat ik het wist.
En het verschilt zeker per persoon hoe je het ervaart.
Ik heb een mega vrolijke baby. Na 2 maanden sliep ze hele nachten door.
Veel moeilijke momenten gehad en nogsteeds soms maar alsnog vind ik het niet zwaar.
En hier is er nog NIEMAND geweest die ooit op me dochter gepast heeft.
Dus vanaf haar geboorte tot vandaag altijd is ze met mij.
Ik begrijp dus wat je bedoelt .. andere kunnen het kindje `even onderbrengen` en wat doen en andere zoals wij dus niet.
Maar dat geeft niet.
Mis die eerste 6 maanden btw enorm hahahah over 3 dagen word ze 8 maanden

nnh (38.2 dagen geleden)
@Bammam2be - “@nnh - “@Bammam2be...„
ik ga duimen voor je!!

Bammam2be (38.3 dagen geleden)
@nnh - “@Bammam2be - “@nnh...„
Ja een makkelijke slaper helpt altijd denk ik want goed slapen doet wonderen. Ik ga de tijd voor mijzelf ook niet missen denk ik. Mij geeft het juist eenzijdig doel in mijn leven waar ik echt voor kan gaan. Ik kijk echt uit naar de zwangerschap, al moet ik 9 maanden zwak ziek en misselijk in bed blijven. Ik zie wel op tegen zwangerschap suiker en bekken instabiliteit. Maar ik neem het zoals het komt en beschouw het als mijn mooiste creatie. In tegenstelling tot andere vrouwen kijk ik ook erg uit naar die dikke buik. Hoop zo dat die bol wordt zodat ik er een mooie gips afdruk en body paint art mee kan maken.

nnh (38.3 dagen geleden)
@Bammam2be - “@nnh - “ik vind he...„
iedereen ervaard het anders.... maar ik geniet zo nu had/heb ik een makkelijke slaper...miss scheelt dat ook een hoop

en tja die tijd voor jezelf...ik mis dat niet

Bammam2be (38.5 dagen geleden)
Oeps, een beetje veel berichten van mij. Ik lijk lieve Mona wel hihihi sorry dames..

Bammam2be (38.5 dagen geleden)
@nnh - “ik vind het als alle...„
Goh jij bent de aller eerste vrouw die zegt dat het niet zwaar is. En ik wil daarom toch even tegen je zeggen dat ik blij ben dat je dat zegt want dat geeft mij een beetje hoop dat het niet alleen maar kommer en kwel is die eerste 6 maanden.

Bammam2be (38.5 dagen geleden)
@Mim25 - “Hallo allemaal,Ook ...„
Sorry dat ik het zeg maar wat een lamstraal die vent! Jij bent beter af zonder hem denk ik als hij je zo grof behandeld. Ik hoop dat je de innerlijke kracht vind deze narigheid te verwerken en dat je het om kan zetten naar iets positiefs. Want ook alleen kan het heel mooi zijn om een kindje te krijgen.

Bammam2be (38.5 dagen geleden)
@mamavan24 - “Kan iemand mij alsje...„
Als abortus voor jou een optie is, vraag jezelf dan altijd af of je er mee kan leven. Als je voor dit kindje kiest, vraag jezelf dan af of jij dit emotioneel en financieel aan kan. Maar luister in deze keus nooit naar mensen die zelf niet met de gevolgen van deze beslissing hoeven te leven. Zij staan niet in jou schoenen !

Bammam2be (38.5 dagen geleden)
@Jpbaby - “Advies gevraagd!!! K...„
Hi meid, hoe is het nu ? Ik ben nieuw hier en lees nu je bericht waar ik toch even op wil reageren. Ik mag niet oordelen, maar het woord dat in mij op komt over hem is lamzak! Aan zo`n vent heb jij niks, ook niet na de geboorte! Ik zou hem op gepaste afstand houden en het alleen doen. Want als je niet van hem op aan kan levert jou dit alleen maar stress, irritatie en boosheid op. Probeer een omgang regeling met hem te treffen na de geboorte om wille van jullie kind. Maar gooit hij er met de pet naar, dan zou ik hem uit je leven verbannen en je richten op positieve mensen die jou wel ondersteunen. Sta er hoe dan ook bij stil hoe jij behandeld wil worden, en wat voor voorbeeld hij voor jou kind geeft hoe hij nu doet. Baby zal kleuter worden die dingen gaat begrijpen en zien

Bammam2be (38.5 dagen geleden)
@Lissa85 - “Yes ook hier staan w...„
Jeetje.. Ik vind dat erg voor jou en je kindje.. Deze berichten sterken mij in mijn keus om bam mamma te worden..

Bammam2be (38.5 dagen geleden)
@Kimberly29 - “Hallo allemaalIk wi...„
Ik mag niet zeggen wat je moet doen maar als ik het zo lees zou ik blijven zitten waar je nu woont en roeien met de riemen die je hebt. Want gaat je relatie voorbij, wat moet je dan beginnen met een kleintje en veel schuld?! Eigen haard is goed waard !!Spring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen 1 nieuw
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur
Bedrust
Bekkeninstabiliteit 2 nieuw
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester 3 nieuw
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender 1 nieuw
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Curettage
Cyclus-herkennen 1 nieuw
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap
Depressie-tijdens-de-zwangerschap
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje
Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen
Haarzorg
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Vijfde-ziekte
     Waterpokken
     Zesde-ziekte
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
     Tradities-na-geboorte
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS 16 nieuw
PDS-en-Zwangerschap
Plassen
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap 1 nieuw
Schoonmoeders
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging
Tandjes
Tandverzorging
Tang-of-Vacuumverlossing
Te-koop-advertenties 1 nieuw
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest 1 nieuw
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
     NIPT-test
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap 1 nieuw
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Uitstrijkje
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Schoonheidsbehandelingen
     Seks
     Slaap
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Brandveiligheid
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals
Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap 1 nieuw
     Doodgeboorte 1 nieuw
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies
Verstikking-en-verslikken
Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE) 1 nieuw
     Limburg-(NL) 2 nieuw
     Noord-Brabant
     Noord-Holland
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland 1 nieuw
     Zuid-Holland 1 nieuw
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 16 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden 1 nieuw
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35 11 nieuw
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen
Zwangerschapstests
Zwangerschapsvergiftiging
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014