Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Vruchtbaarheidsproblemen - Vruchtbaarheidsbehandelingen


· Medicatie
· Vruchtbaarheidsbehandelingen 13 nieuw
· Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
· Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Vruchtbaarheidsproblemen Vruchtbaarheidsbehandelingen (384281320)IUI: Intra-uteriene inseminatie (`in baarmoeder bevruchting`): Bevruchting van de eicel terwijl deze zich in de baarmoeder bevindt.

IVF:In Vitro fertilisatie (`in glas bevruchting`): Bevruchting van een eicel buiten het lichaam, waarna het embryo weer in het lichaam wordt geplaatst.

ICSI: Intra cytoplasmatische sperma injectie (`sperma injectie in de eicel`): Een zaadcel wordt geïnjecteerd in een eicel. In tegenstelling tot IVF, waarbij veel zaadcellen in de buurt van een eicel worden gebracht zonder ze te injecteren.

IUI 


IVF
Er wordt een keuze gemaakt voor welke behandeling de vrouw in aanmerking komt, het 'lange protocol' of het 'korte protocol', meestal wordt echter het lange protocol gebruikt. Bij het lange protocol begint de vrouw op cuclusdag 3 of 4 met de 'pil'. Tijdens het slikken van de pil start de vrouw op cyclusdag 17 of 18 met het onderhuids spuiten met Decapeptyl. Na de onttrekkingsbloeding, die volgt nadat de strip van de pil op is, begint de vrouw rond cyclusdag 3 van die cyclus met Gonal-F. Dan begint eigenlijk de follikelstimulatie. Bij het korte protocol start de vrouw op cyclusdag 2 met Decapeptyl en op cyclusdag 3 met Gonal-F.

Normaal rijpt er in een spontane cyclus 1 eicel. Door toediening van hormonen worden de eierstokken aangezet om meer dan 1 follikel te laten rijpen, zo wordt geprobeerd dat er bij de follikelaspiratie meerdere eicellen worden verkregen. Na bevruchting in het laboratorium zal worden overgegaan tot plaatsing van 1 of 2 embryo's in de baarmoeder, waarmee de kans op een zwangerschap toeneemt.
Hoe vind de stimulatie plaats?
Vrijwel altijd vind de stimulatie plaats door toediening van Gonal-F, via dagelijkse onderhuidse injecties. De duur van de stimulatie wordt bepaald door de manier waarop de vrouw op het medicijn reageert. Gemiddeld duurt de stimulatiefase tussen de 8 en 14 dagen. De reactie op de hormoonstimulatie worden op 2 manieren onderzocht. De eerste manier is met de transvaginale echo, met behulp van deze echo, wordt vanaf cyclusdag 8 á 9 de groei van de follikels gevolgd. De tweede manier is via hormoonbepalingen in het bloed, indien nodig zal vanaf cyclusdag 9 bloed worden afgenomen en wordt zo de spiegel van het hormoon oestradiol gemeten. Wanneer blijkt dat de follikels tussen de 18 een 22 mm zijn en de hormoonspiegel van het oestradiol in het bloed voldoende is gestegen, wordt de stimulatie afgerond met het het toedienen van Pregnyl, hiermee wordt de laatste rijpingsfase in gang gezet. Niet later dan 36 uur na het toedienen van deze injectie, vind de punctie plaats.
De punctie is een poliklinische ingreep en vind veelal onder plaatselijke verdoving plaats. De vrouw krijgt medicatie om rustig te worden en een injectie als pijnstilling. De punctie kan tot ongeveer een half uur duren. Na de punctie dient de vrouw in ieder geval een half uur te blijven liggen. De man dient voor of na de punctie (meestal voor), via masturbatie een zaadmonster op te wekken, welke in het laboratorium zal worden bewerkt.

Nadat er eicellen zijn verkregen, worden ze samengebracht met het sperma, welke is voorbehandeld. Na 2 dagen zal er bekend zijn of er bevruchting heeft plaatsgevonden en of de ontwikkeling van de embryo's goed verloopt. Indien dit het geval is, worden 1 of 2 embryo's 2 of 3 dagen na de punctie geplaatst. Deze plaatsing is een kortdurende poliklinische ingreep, er is geen verdoving nodig. Door middel van het inbrengen van een speculum in de vagina, wordt de baarmoederhals bereikt. Een dun plastic buisje, wordt in de baarmoederhals geschoven en er worden 1 of 2 embryo's in de baarmoeder geplaatst. De vrouw blijft een kwartier tot half uur rustig liggen, voor ze het ziekenhuis mag verlaten. Voor de vrouw naar huis gaat, heeft ze Progestan-capsules ingebracht gekregen. Thuis gaat ze daar mee door. Deze capsules helpen het baarmoederslijmvlies om een innesteling voor te bereiden.

ICSI
Het verloop van deze behandeling is hetzelfde als bij die van een IVF behandeling. Echter, bij een ICSI behandeling worden de eicellen, die na hormonale stimulatie bij de follikelaspiratie zijn verkregen, als zij in het juiste stadium van rijping zijn, een voor een afzonderlijk met een zaadcel geïnjecteerd.Met behulp van een extreem dun naaldje wordt een zaadcel in een eicel gebracht. Deze methode leidt bij ongeveer de helft van de eicellen tot een embryo. Deze embryo's hebben dezelfde mogelijkheden om zich te ontwikkelen als embryo's die tot stand zijn gekomen bij een IVF procedure.

MESA-ICSI en PESA-ICSI
MESA: microchirurgische epididymale sperma aspiratie
PESA: percutane epididymale sperma aspiratie
Deze behandelingen verlopen vrijwel gelijk aan een IVF of ICSI. Alleen de zaadcellen worden op een andere manier verkregen. MESA is een procedure, die onder algehele narcose, met behulp van een microscoop door een uroloog wordt uitgevoerd. Aangezien het een moeilijke techniek betreft, wordt in vele centra de PESA toegepast. PESA is goedkoper en eenvoudiger voor de uroloog en prettiger voor de patiënt, aangezien de behandeling poliklinisch, onder lokale verdoving kan plaatsvinden. Nadat rondom de bijbal verdoving is gespoten, wordt met een klein naaldje in de bijbal geprikt en zaad opgezogen. De laborant van het fertiliteitslaboratorium is aanwezig tijdens deze behandeling en beoordeelt ter plekke het verkregen zaad met behulp van een microscoop. Er moet worden vastgesteld of er voldoende beweeglijke zaadcellen beschikbaar zijn. Als dit niet het geval is, kan nogmaals in dezelfde of in de andere bijbal geprikt worden. Is genoeg zaad verkregen, dan wordt geprobeerd om dit in te vriezen, wat in ongeveer 60% van de gevallen lukt.

Wie komen voor MESA of PESA in aanmerking?
Mannen, waarbij geen enkele zaadcel in de zaadlozing wordt gevonden als gevolg van een verstopping in het afvoersysteem, komen in aanmerking voor een MESA of PESA behandeling. De zaadaanmaak moet hierbij wel normaal zijn. De verstopping in het afvoersysteem kan aangeboren zijn, maar soms is dit op latere leeftijd ontstaan na een ongeval of infectie. Een mislukte hersteloperatie na sterilisatie kan hetzelfde gevolg hebben, maar soms wordt er geen aanwijsbare oorzaak gevonden. Door middel van een vragenlijst wordt geprobeerd te achterhalen of er een verklaring is (bijvoorbeeld een operatie of infectie in het verleden), lichamelijk onderzoek gedaan (de zaadballen moeten een normale grootte hebben) en bloed geprikt voor hormoonbepaling.

De behandeling: Net als bij de IVF en ICSI behandeling wordt er gestart met de stimulatie van de eierstokken. Wanneer deze groot genoeg zijn worden de eicellen tijdens de follikelpunctie opgezogen en naar het laboratorium gebracht Tot zover is alles het zelfde als bij de IVF of ICSI. De laboratoriumfase wijkt deels af. De verkregen eicellen worden volgens de ICSI-procedure geïnjecteerd met zaadcellen, die door middel van MESA of PESA werden verkregen. Het in rietjes ingevroren zaad wordt ontdooid en de zaadcellen worden beoordeeld op kwaliteit. Als er geen bruikbare zaadcellen zijn, wordt er alsnog een zogenaamde acute MESA of PESA verricht. Met andere woorden: gelijk na de follikelpunctie van de vrouw, moet ook de man nogmaals behandeld worden. Deze procedure wordt ook gevolgd als bij de eerdere MESA of PESA wel beweeglijk zaad was gevonden, maar van onvoldoende kwaliteit was om in te vriezen. 2 tot 5 dagen na de punctie worden er 1 of 2 embryo's geplaatst in de baarmoeder.

PCOS
Bij PCOS (Poly Cysteus Ovarium Syndroom) zijn de waarden van verschillende hormonen verhoogd. De waarde van het FSH, het hormoon dat de eiblaasjes doet rijpen, is bij PCOS onvoldoende om de eiblaasjes te doen rijpen. Bij PCOS blijft de eisprong, en dus ook de menstruatie, gedurende langere periodes uit en de vruchtbaarheid vermindert. PCOS gaat vaak samen met overgewicht. Behandeling is nodig om de eisprong op te wekken om zo de kans op zwangerschap te verhogen, en kan door middel van afvallen, tabletten, injecties of een kijkoperatie. Afvallen leidt veelal tot het weer spontaan optreden van de eisprong. Als eerste medische behandeling wordt clomifeen citraat (Clomid) geadviseerd. Na een (spontane of door medicijnen opgewekte) menstruatie neemt u één of meerdere tabletten, van de derde tot en met de zevende of van de vijfde tot en met de negende dag van de cyclus. De eisprong treedt op tussen ongeveer de dertiende en eenentwintigste cyclusdag. De gehele cyclus duurt dan niet langer dan 35 dagen. Er kan ook behandelt worden met Gonadotrofine. Bij deze behandeling krijgt de vrouw, gedurende een aantal dagen, injecties met follikel stimulerend hormoon (FSH) (in het laboratorium gemaakt, rFSH) of met Humaan Menopauzaal Gonadotrofine (HMG gemaakt uit de urine van vrouwen die de overgang achter de rug hebben). Op de derde dag van de cyclus start de vrouw met de onderhuidse injecties. De cyclus wordt gevolgd met echoscopische controles; er moet dus rekening worden gehouden met meerdere afspraken. Als bij echoscopie blijkt dat het nodig is, past de arts de dosering aan. Als een tot maximaal drie eiblaasjes voldoende rijp zijn krijgt de vrouw een injectie met humaan choriongonadotrofine (HCG) om de eisprong in gang te zetten. Ook deze injectie is onderhuids. De eisprong vindt ongeveer 38-40 uur na deze injectie plaats. De vrijgekomen eicel is 8-12 uur bevruchtbaar. Zaadcellen zijn ongeveer 48-72 uur levensvatbaar. Het is dus verstandig binnen om ongeveer 12 tot 36 uur na de HCG-injectie gemeenschap te hebben. Er zijn meerdere behandelingen mogelijk, enkele bevinden zich echter nog in een onderzoeksfase.

KID (kunstmatige inseminatie met donorsperma) 
Bij een KID-behandeling wordt donorsperma bij de vrouw ingebracht (geïnsemineerd). De kans op een zwangerschap is het grootst als de inseminatie vlak voor de eisprong plaatsvindt, het is dus belangrijk om de cyclus van de vrouw goed te volgen. Het inbrengen van het sperma is meestal pijnloos. Er zijn enkele manieren waarop dit sperma geïnsemineerd kan worden. Het is mogelijk dat vóór de baarmoedermond wordt geïnsemineerd, dit is vergelijkbaar met de manier waarop het sperma na geslachtsgemeenschap de baarmoeder inzwemt. Het is mogelijk om deze methode zelf toe te passen (de zgn. zelfinseminatie). Als het slijm van de baarmoedermond echter te taai of te zuur is, of als er antistoffen tegen zaadcellen aanwezig zijn, wordt in de baarmoeder zelf geïnsemineerd (intra-uteriene inseminatie, IUI). Hierbij is het noodzakelijk dat het sperma in het laboratorium bewerkt ('opgewerkt') wordt om als het ware de filterende eigenschap van de baarmoederhals na te bootsen. Vaak schrijft de gynaecoloog bij IUI hormoonpreparaten voor om de kans zo groot mogelijk te maken en de planning van de inseminatie beter te kunnen regisseren. Zowel bij KI als bij IUI gebeurt de bevruchting van de eicel en innesteling van een embryo op een natuurlijke manier.Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

jafra27 (5.8 uur geleden)
@~anja~ - “Vandaag weer onze Em...„

~anja~ (7.2 uur geleden)
Vandaag weer onze Emmy terug gekregen. nog drie cryos over. woensdag 10 december bloedtest. Tot die tijd op het wachtbankje...

~anja~ (7.2 uur geleden)
IUI/IVF/ICSI:
-Amyke-1 IUI4, 24 november echo, controle eierstok
-Bambi83 IUI6 mislukt IVF 1.1 mislukt 3 cryo`s tp eind dec
-Bells31: IUI 2, 2 okt
-Boywonder: IVF 1 cryo 2 (r36), mislukt, tno stop
-Chaootje: IVF 2, spontane zs, mk
-djlbj: TESE-ICSI 2, mislukt, cryo 1
- DR1990: ICSI 3, mislukt, evaluatie 2 cryos 22 dec
-Hannah33: IVF 1, laatste cryo tp 10 nov
-ItaliaanseMama: onvruchtbaar verklaard, zoekend naar eicel donor
-JuffieG: ICSI 2.0, gestart op 20/11, eerste follikelmeting op 26/11
-JVE11: IVF 2, mislukt, bloedtest negatief :-( nu rustmaand, daarna terug pil voor IVF 3
-keesjes76: IVF 2, mislukt, evaluatie 2 dec
-Lady Dana: ICSI 1.0, mislukt, cryo tp ergens maart/ april 2015
-lauran IVF 1, start deca 8 okt
-Libra77: IVF 6, start hopelijk eind dec, afwijkende waarde in bloed gevonden, over 4 weken opnieuw testen
-Lina83: IVF 1 mislukt, nov. aan de pil, jan./febr ICSI
-Little-sunshine: ICSI 1 (hypo), start ...
-Lyanna75: IUI 1, 12 juli, testen 26 juli
-Miliana: IUI 5, 2 sept, NOD 21 sept (België)
-miniNAN: ICSI 3, punctie 16 sept
-Missa: IVF 4 Belgie, intake 9 dec ... nu eigen ronde (55), nod 16 dec
-Misty: tijdelijke break
-Moonlightt: mk, tijdelijke break, plan ICSI nog onduidelijk
-Nancymucher: IUI 3, 2e mk
-Olliebollie: ICSI 1, intake 5 sept
-pk83: IVF 2,
-Reens40: IUI 1, deca en menopur, 2e fm 20 nov
-roosje72:IVF 1, 2 teruggeplaatst, 2 cryo`s over.
-Soretje: IVF 2, start deca 15 nov
-Toinette: ICSI 3, start na winterstop
-Wendyk83: IVF 2, punctie 1 nov, tp 4 nov
-Zoem: intake nieuw ziekenhuis 16 okt

MINI ZWANGER:
-esmiralda: ICSI 1.3, bloedtest 12 nov
-Bambi83: IVF 1, testen 17 nov
-roosje72: IVF 1, testen 29 nov
Mama van Geert: ICSI 1.1 testen 5 december
-MamavanJoey: IVF 1, testen 2 dec
-jafra27: ICSI 1.0 (IVF2), testen 3 dec
-Anja: ICSI 1.3.Bloedtest 10 dec. 3 ryos over.

ZWANGER:
-Schatjepatatje80: IUI 5
-Femmy1978: IUI 1
-Mona1979: IUI 7
-Me007: IVF 2
-Pascaleke: IVF 1
-Susie79: ICSI 2
-Liselotje1977: cryo
-~Mama van Lynn~: menopur ronde 3
-Vlindertje12: ICSI 2
-mh82: IVF 3 cryo 3 en 4
-Braampje: na 3x tp IVF 1, spontaan zwanger
-LolaWolf: IUI 5
-linzjuh: ICSI 3 cryo 3
-B1805: IUI 4
-Trotsemamavanb: eigen ronde
-Sonja_s: ivf 5 (uitgerekend 12.03.2015)
-Els40: ICSI 1 (na IVF 2)
-Kiansmamma: ICSI 1, cryo 2 (Emmy 3
-Frango: IVF 1, cryo 3 (uitgerekend 16-03-2015)
-xx marina xx: cryo 3, de allerlaatste, uitgerekend 9 mei 2015
-ragazza: icsi 3, uitgerekend mei 2015
-jck: ICSI2, uitgerekend mei 2015
-zonnebloemen: IUI 4, uitgerekend juni 2015
-Miracle 80: Zwanger tot midden juni 2015 (hoop ik)!
-TrotsemamavanL: ICSI 1, uitgerekend 23-6-2015
-Lysanne-84: ICSI 1.2, 18 nov. eerste echo
-madelief81 IVF1.0, eerste echo op 27-11

BEVALLEN:
-Jackster86 : 10 April ,37 wkn +5 ,Quinten Levi ,iui 2
-Jeske75: 13 april, 30wkn+4, Ivar Thorsten, voor IUI 2
-Robijn1979: ICSI 1
-Veroontje81: IVF 1
-Iessypiessy: 20 mei 2014, 39+4 , Olivia
-Maneschijn: IVF 1
-Jojo75: ICSI 2 28 mei, Sophie Emi Catharin
-Breeze: IUI 2 : Leonie Sophia
-Yvje1977: IVF 1 : Evy
-Solange123: ICSI 1 : Joana
-dios: IUI 7 : Isa
-Sofie222: IVF 3: Boris en Midas
-mollieke: icsi 2.1: Evy 12-08-2014
-Peppers77: IUI2 Noa 26-08-2014
-~1985~L. 14/9/`14

~anja~ (7.4 uur geleden)
@knuffeltje88 - “Hoeveel slecht nieuw...„
sterkteAmyke-1 (9.7 uur geleden)
@knuffeltje88 - “Hoeveel slecht nieuw...„
Jee wat heftig. Kan mij voorstellen hoe rot je je moet voelen. En dat mag ook! Probeer het een plekje te geven en hopelijk kunnen jullie met de gyn een ander plan opstellen! Blijf hoop houden!!

miniNAN (10.1 uur geleden)
Vandaag de eerste en enige fm gehad. He lijkt aas maar 2 follikels. Zou vanmiddag gebeld worden of ik de punctie vrijdag of zaterdag heb maar dat is niet gebeurd. Morgen zelf maar even bellen. En dan heel hard duimen voor 2 mooie eitjes.

miniNAN (10.1 uur geleden)
@knuffeltje88 - “Hoeveel slecht nieuw...„
Wat een rotnieuws! Veel sterkte!

LadyDana (11.5 uur geleden)
@knuffeltje88 - “Hoeveel slecht nieuw...„
Lieverd wat ik ook al zei op je blog wat een enorm kak nieuws. En snap en begrijp je gevoel zo erg. Gil en krijs de hele boel maar even bij elkaar en wees boos en verdrietig tegelijk. Geef het een plekje, ga van je heerlijke vakantie genieten en dan idd ga je weer op naar de tweede poging en weer vol goede moed er tegen aan. Maar eerst tijd voor je verdriet! Liefs

knuffeltje88 (14.2 uur geleden)
Dankje wel, 15 december krijgen we de evaluatie en horen we waarom het niet goed is gegaan, krijgen dan misschien ook te horen wanneer weer starten, en andere medicijnen !?

trotsemamavanL (14.3 uur geleden)
@knuffeltje88 - “Hoeveel slecht nieuw...„
Het is niet eerlijk Heel veel sterkte

jafra27 (14.5 uur geleden)
@knuffeltje88 - “Hoeveel slecht nieuw...„
Ik ben er stil van weet niet wat ik zeggen moet

knuffeltje88 (14.9 uur geleden)
Hoeveel slecht nieuws kan een mens aan, waarom, waarom. Net het slechte nieuws gehad, geen bevruchting opgetreden, hoe kan dat nou bij icsi? Van de 3 eicellen konden ze er ook maar 1 gebruiken waarom? En nu, rust eerst dit maar proberen een plekje te geveb en dan in februari eerst maar eens naar curacao en dan maar weer de moed vinden om de 2e poging te starten? Nu een kut dag hebben waarom al onze moeite voor niks, waarom lukt het niet?

knuffeltje88 (20.7 uur geleden)
Dank jullie wel dames

missliesje (1.3 dagen geleden)
@knuffeltje88 - “Hallo dames , vandaa...„

Amyke-1 (1.3 dagen geleden)
@muisje74 - “@Amyke-1 - “@knuff...„
Ja, ging goed!! Had de kinderwagen alleen niet echt goed neergezet, waardoor hij m`n gezicht niet meer zag toen ik ging liggen....
Toen was het dus huilen.... Gelukkig met wat roepen en zwaaien was hij toch rustig en toen ik weer op stond was het weer meteen goed. Volgende week met de fm gaat hij gewoon weer mee. Alleen moet ik dan de kinderwagen op een ander plekkie neerzetten, haha.

Was wel heel raar om weer terug in dat ziekenhuis te zijn en nu met hem op die stoelen te zitten wachten. Een plek waar ik mij destijds zo ontzettend verdrietig, eenzaam en wanhopig voelde, die plek heeft mij het fijnste, warmste en meest gelukkigste gevoel te wereld gegeven. Ik hoop dat het ziekenhuis mijn leven met nog een kleintje kan verrijken!!

DR1990 (1.3 dagen geleden)
@jafra27 - “Veel stom 4 dagen na...„

Mini-Tuga (1.4 dagen geleden)
@knuffeltje88 - “Hallo dames , vandaa...„
Sterkte met de buikpijn! Ik duim voor je dat ze alle drie bevrucht zijn!

jafra27 (1.4 dagen geleden)
Veel stom 4 dagen na tp en ik weet bijna zeker dat het weer niet gelukt is. Voel helemaal niets wat stom. Nu maar hopen op een eskimootje

Mini-Tuga (1.4 dagen geleden)
@muisje74 - “@Amyke-1 - “@knuff...„
Ja, daar ben ik ook wel benieuwd naar

Mini-Tuga (1.4 dagen geleden)
@Amyke-1 - “Groen licht! Cyste i...„
Wat goed zeg! Spannend!!! Succes!!!

muisje74 (1.4 dagen geleden)
@Amyke-1 - “@knuffeltje88 - “H...„
En ging het goed met je zoontje mee?

Amyke-1 (1.4 dagen geleden)
@knuffeltje88 - “Hallo dames , vandaa...„
Wat spannend! Hopelijk zijn ze alle drie bevrucht! Succes!!

knuffeltje88 (1.5 dagen geleden)
Hallo dames , vandaag de punctie gehad voor icsi 6 follikels aangeprikt, en 3 eicellen gevonden en 2 miljoen zaadcellen, nu afwachten tot morgenmiddag voor de uitslag of er bevruchting is geweest. Spannend. En o wat heb ik een buikpijn
..

Amyke-1 (1.5 dagen geleden)
Groen licht! Cyste is weg. Alles zag er weer uit zoals het moet. M`n apotheek is weer gevuld met pillen en spuit, haha. 1 december eerste follikelmeting. Deze ronde gaat `m worden (vind ik, haha)!!

~anja~ (1.7 dagen geleden)
Vorige week woensdag de pregnyl gezet. Als alles goed gaat morgen om 14.15 uur de TP...Dan weer heerlijk die wachtweken in. Staat niet heel veel in de agenda, dus daar moet ik nog wat aan doen. Maar ook die twee weken gaan voorbij. Fijne dag dames. Liefs Anja.Spring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol 2 nieuw
Alleenstaande-ouders
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen 2 nieuw
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur
Bedrust
Bekkeninstabiliteit 1 nieuw
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Curettage
Cyclus-herkennen
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap
Depressie-tijdens-de-zwangerschap
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap 2 nieuw
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje
Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen
Haarzorg
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Vijfde-ziekte
     Waterpokken
     Zesde-ziekte
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
     Tradities-na-geboorte
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS 6 nieuw
PDS-en-Zwangerschap
Plassen
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen 1 nieuw
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging
Tandjes
Tandverzorging
Tang-of-Vacuumverlossing
Te-koop-advertenties
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
     NIPT-test
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap 21 nieuw
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Uitstrijkje
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Schoonheidsbehandelingen
     Seks
     Slaap
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Brandveiligheid
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals
Verkoudheid
Verlies 1 nieuw
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap
     Doodgeboorte 6 nieuw
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies
Verstikking-en-verslikken
Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL)
     Noord-Brabant
     Noord-Holland
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel 1 nieuw
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland
     Zuid-Holland 1 nieuw
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 13 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35 1 nieuw
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen
Zwangerschapstests
Zwangerschapsvergiftiging
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy en Rijmwoordenboek
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014