Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Stuitligging

Stuitligging  (905648536)Een baby ligt in stuitligging wanneer het tegen het einde van de zwangerschap met de billen, in plaats van het hoofdje, omlaag ligt. In de meeste gevallen is de oorzaak onbekend waarom een kind in stuitligging ligt. Bekende oorzaken kunnen zijn: bij een tweeling- of meerlingzwangerschap, bij een afwijkende vorm van de baarmoeder of het bekken, bij een moederkoek of vleesboom die voor de uitgang ligt en bij aangeboren afwijkingen van de baby.

Geboorte bij een stuitligging
Een baby in stuitligging kan vaak gewoon vaginaal geboren worden, waarbij de billen of voeten als eerste komen. Ook kan een baby in stuitligging door middel van een keizersnede worden geboren. De baby in stuitligging kan tijdens de zwangerschap soms gedraaid worden naar alsnog een hoofdligging.

Wat is een stuitligging?
Bij een stuitligging ligt het hoofd van het kind boven in de baarmoeder, terwijl de billen beneden bij de ingang van het bekken liggen.

Er zijn verschillende vormen van stuitligging:

Tegen de uitgerekende datum ligt ongeveer 3 procent van de baby's in stuitligging.

Waarom ligt een baby in stuitligging? 
Bij iets meer dan 85 procent van de zwangeren is het onbekend waarom hun baby in stuitligging ligt.
Een stuitligging komt vaker voor bij:

Onderzoek bij een stuitligging
Bij een stuitligging vindt er altijd een onderzoek plaats door middel van een echo. Mocht je bij een verloskundige onder controle zijn, dan zal ze je doorverwijzen naar de gynaecoloog in het ziekenhuis.
Er wordt dan onder meer gekeken naar zichtbare afwijkingen, de stand van het hoofdje van de baby, de ligging van de moederkoek, of er vleesbomen aanwezig zijn, eventuele andere afwijkingen en of er nog voldoende vruchtwater aanwezig is.

Het draaien van een kind in stuitligging
Op deze pagina van het NVOG vind je meer informatie over het draaien van het kind (onder punt 7).

Word lid om te reageren.

434 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

Kimstuitje (19.6 uur geleden)
Hoi dames
Ik ben nu 31 weken zwanger van me 2e kindje.
En me zoon is geboren in een stuitligging linkerbeen eerst. Maar nu ligt me 2e ook in stuit. En door mijn ervaringen bij de eerste heb ik nu minder moeite met keuzes maken. Draaien uitwendig vond ik bij me zoon vreselijk nog erger dan de bevalling. Dus dat doe ik niet meer. Ik ga nu of gewoon bevallen of keizersnede. En dat ligt bij mij voornamelijk aan de grote.me zoon was 3400 gram en de bevalling liept perfect. Kan alle dames het ook echt aanraden vaginaal te bevallen met goedkeuring van de gynaecoloog. Met deze ga ik.ook uit van de gynaecoloog.

sintkind (13.7 dagen geleden)
@Barbie1990 - “Hallo dames Heb vor...„
Hoi barbie1990, ik voel met je mee. Ik ben nu 37,5 wk zwanger en heb een instabiele ligger. Net dwars, nu weer stuit. Maar geen een keer met het hoofdje omlaag. Maar hoor ook weinig over dwarsliggers. Als het volgende week ook zo ligt gaan ze kijken of ik ontsluiting heb, dan gaan ze proberen te draaien, vliezen breken en mij laten bevallen. Erg spannend allemaal. Hopelijk heeft jullie meisje zich al omgedraaid dan

Barbie1990 (19.6 dagen geleden)
Hallo dames
Heb vorige week met 30 weken een echo gehad en ons meisje ligt dwars ! Heeft hier nog iemand ervaring mee? Is de kans groot dat ze nog zal draaien en anders keizersnee of zo bevallen? Maak me stiekem beetje zorgen nu een week later is er volgens mij nog niets verandert voel de voetjes nog steeds laag in m`n buik schoppen .

mamachanniej23 (20.2 dagen geleden)
@Mama-van-Jodi - “Ik ben nu bijna 29 w...„
Heb zelf een stuit bevalling gedaan en heb een versie gehad soms heb je gewoon veel pech dan werkt het niet maar zitten natuurlijk wel voor en na delen aan.. mijn kleine kreeg door de stuit een echo voor haar heupjes toen ze 12 weken oud was alles was verder goed. en je bent natuurlijk sneller genezen dan met een keizersnee.. veel succes nog de laatste wekenjuuul (20.7 dagen geleden)
@aagje33 - “@Juuul - “@aagje33...„
Dat was snel! Fijn dat het goed is gegaan en dat het meeviel. Soms is het wel heel praktisch als je gewoon geen keuze hebt, hoef je ook niet bang te zijn dat je de verkeerde keuze maakt.

aagje33 (20.8 dagen geleden)
@Juuul - “@aagje33 - “Hoi, h...„
Ik ben inderdaad al bevallen! Madammeke kwam twee dagen later al! Wel een keizersnede geworden. Had uiteindelijk geen keus. Maar alles is prima gegaan en de keizersnede viel reuze mee!

Mama-van-Jodi (29.8 dagen geleden)
Ik ben nu bijna 29 weken zwanger en al die keren heeft me kleine meid met der hoofd naar beneden gelegen maar nu ineens me der hoofd boven. Ik ben benieuwd of ze toch nog gaat draaien met der hoofd naar beneden of dat ze het zo lekkerder vind liggen. Als het zo zijn als ze met de 32 weken nog in een stuit ligt ga ik absoluut geen draaipoging doen. Als het verantwoordt is wil ik ook gewoon natuurlijk bevallen. Ik ben ook natuurlijk terwereld gekomen in een stuit zonder klachten.

miss-wagelaar (36.7 dagen geleden)
mijn mannetje lag ook in de stuit heb wl gekozen voor een keizersnee vond het maar een eng idee normaal te bevallen uiteindelijk toch goede keuze gemaakt navelstreng zat 2x om zijn hals gewikkeld ik zou niet zelf experimenteren of wat dan ook kindje draait niet zonder reden vind ik

Juuul (36.8 dagen geleden)
@aagje33 - “Hoi, heeft er iemand...„
De kans is groot dat je inmiddels al bevallen bent. Hoop dat het dan zo gegaan is als je graag had gewild.
Zelf ben ik (ook na twee mislukte versies) voor een natuurlijke bevalling gegaan. Bij mij zat eigenlijk alles mee en was er geen reden om voor een keizersnede te kiezen. Kindje lag met twee beentjes recht omhoog en was niet al te groot. Ik had al eerder twee vlotte, natuurlijke bevallingen gehad zonder complicaties en ik had een verloskundige en gynaecoloog die erachter stonden. Ik zag op tegen een keizersnede, wilde voor geen goud die eerste momenten met mijn kindje missen en wilde het kindje erg graag direct aan kunnen leggen. Het is prima gegaan. Ik zou het weer opnieuw doen.
Als een van de factoren tegen zou hebben gezeten denk ik overigens niet dat ik het risico had durven nemen.

aagje33 (60.2 dagen geleden)
Hoi, heeft er iemand hier ervaring met een stuitbevalling?? Ben nu bijna 37 weken en na twee versies ligt ze helaas nog steeds in stuit. En ik ben in dubio of ik voor een natuurlijke bevalling of voor een keizersnede ga ..

yvetteismoeder (169.3 dagen geleden)
Mijn buikbeeb lag over dwars. Heb zelf de beeb laten draaien door middel van De Indische brug. Heb de tweede keer dat ik het deed heel veel last bij mijn schaambot gehad en de beeb was heel erg actief. We voelen nu wel dat de beeb anders ligt, niet meer over dwars maar nog geen idee of hij goed ligt. Dat krijg ik woensdag te horen.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwangerschap/41247-de-stuitligging-van-de-baby-verhelpen.html

wish2bmom88 (189 dagen geleden)
Ik ben zelf in een stuit geboren. Hierdoor zijn destijds AL mijn gewrichten verschoven. Hier heb ik tegenwoordig nog steeds last van en wil dit voorkomen voor mijn zoon, mocht hij net zo eigenwijs zijn.. Geen natuurlijke bevalling als hij in stuit blijkt te liggen.

10sie (189.7 dagen geleden)
@lilitjed - “@10sie - “@lilitje...„
Gefeliciteerd! Mijn mannetje is nu 2week oud. Vond inderdaad de ervaring heel bijzonder. Hier ging het heel vlot en soepel, bewijst maar weer dat t echt niet erger dan een normale bevalling hoeft te zijn

lilitjed (190 dagen geleden)
@10sie - “@lilitjed - “Hoi i...„
Hoi, ben ook voor natuurlijk gegaan. Helaas na 1 uur en 12 minuten persen raakte mijn meisje in de stress. Ik werd de drie dagen na mijn vorige berichtje ingeleid. Dus mijn meisie is donderdag al weer 4 weken oud! ik ben blij dat ik het natuurlijk heb geprobeerd zou die ervaring voor geen goud willen hebben gemist. hopen dat de volgende (ja ik denk al aan de volgende) niet zo eigenwijs!

10sie (190 dagen geleden)
@10sie - “@lilitjed - “Hoi i...„
*eil=wil

10sie (190 dagen geleden)
@lilitjed - “Hoi ik heb ook een e...„
Ik herken het gevoel helemaal... Wist ook echt niet wat ik moest doen en wat het beste was, heb hier op babybytis gelukkig wat ervaringen van mensen mee gekregen hoe het bij hun is gegaan. Als je mijn ervaring eil moet je het maar zeggen... Ik ben uiteindelijk voor natuurlijk gegaan, en dat is voor mij goed bevallen ;)

lilitjed (219 dagen geleden)
Hoi ik heb ook een eigenwijsje! Afgelopen donderdag een versie geprobeerd maar niet gelukt. Nu moet ik morgen naar het ziekenhuis om te praten over hoe nu verder. Ik heb met heel veel dingen rekening gehouden maar met een keizersnede toch niet. gek he. Gelukkig ziet het er naar uit dat ik het waarschijnlijk wel natuurlijk mag proberen. maar als ik hier dan zo lees weet ik niet of dat beste is. nou ja maandag maar goed kijken wat waar de risico`s van zijn en dan gaan bedenken hoe en wat.

10sie (234.9 dagen geleden)
He hoi. Ik ook heb een eigenwijs klein mannetje in mij in een stuit. Ze hebben geprobeerd bij me te draaien maar hij werkte heel heftig tegen en ging echt niet. Dus gelaten voor wat het is, maar sinds de versie is mijn buik heel anders gaan voelen. Herkennen jullie dit? Ik maakte me eerst zorgen want hoewel het wat gevoelig was is het ook wat lam ofzo. De bewegingen van de kleine voel ik niet meer zo intens. Hij beweegt nog echt wel goed en zie mijn buik ook wel bewegen. Maar zonder met handen te voelen, voel ik hem haast niet. De vk en gyn hebben hem voor de zekerheid nog aan een hartfilmpje gelegd en een echo gedaan. Maar alles leek prima. Is dit normaal? Ik ben heel blij dat ik niet zo`n last heb als sommige vrouwen, maar dit is ook een andere kant die ik niet verwachte. Ik kon voorheen elk hikje en rommeltje voelen. Nu moet hij heel heftig schoppen voor ik wat merk.

mamavanprinsesjes (241.6 dagen geleden)
@lekkerdingos - “He linda ik ehb afge...„
ik heb twee keer een ks gehad. het is met name de eerste paar dagen/de eerste week dat je er last van hebt. na een week kon ik alles weer behalve zwaar tillen...

lekkerdingos (242.2 dagen geleden)
He linda ik ehb afgelopen woensdag een versie/draaipoging gehad en tot 2 keer toe ook niet gelukt.ik vond het op zich nog te doen maar inderdaad mijn buik was de dag erne en enu nog steeds erg gevoelig.ik zit nu ook te denken aan een kyzersnee...volgende week moet ik weer op controle bij de gyn,zei denkt dat ik wel in stuit kan bevallen aangezien mijn vorige bevalling erg snel ging maar daar duurde het herstel erg lang van vond ik eerdat het van onder weer normaal was..en ik hoor van de meeste dat kyzersnee de eerste 2 weken lastig is maar daarna in de meeste gevallen het herstel vrij goed gaat.

lekkerdingos (242.2 dagen geleden)
He linda ik ehb afgelopen woensdag een versie/draaipoging gehad en tot 2 keer toe ook niet gelukt.ik vond het op zich nog te doen maar inderdaad mijn buik was de dag erne en enu nog steeds erg gevoelig.ik zit nu ook te denken aan een kyzersnee...volgende week moet ik weer op controle bij de gyn,zei denkt dat ik wel in stuit kan bevallen aangezien mijn vorige bevalling erg snel ging maar daar duurde het herstel erg lang van vond ik eerdat het van onder weer normaal was..en ik hoor van de meeste dat kyzersnee de eerste 2 weken lastig is maar daarna in de meeste gevallen het herstel vrij goed gaat.

Linda-Veronique (250.5 dagen geleden)
Hoi, Mijn zoon lag in een stuit. Ze hebben eerst een versie geprobeert maar dat wilde niet. Ik heb daar nog echt dagen last van gehad, mijn hele buik deed me zeer. Toch uiteindelijk een vaginale bevalling geprobeert en toch een keizersnede geworden omdat de ontsluiting bleef hangen. Als ik het opnieuw had mogen doen, had ik niet voor de versie gekozen en meteen een keizersnee gepland. Deze opstapeling was echt niet leuk.

Juul97 (251 dagen geleden)
Hoi Paty.

Mijn oudste zoon is nu 16, toen mocht het nog wel.
Tegenwoordig raden ze dan een keizersnede aan.
Heb een afwijking aan de baarmoeder waardoor ze lekker dwars gaan liggen.
De kans dat ze terug zouden draaien na een versie was heel groot.
Bij de jongste hebben ze het er wel over gehad om toch voor een versie te gaan, maar hij besloot 2 maandjes eerder te komen.

Groetjes

Paty3 (251.2 dagen geleden)
@Juul97 - “Hallo Paty,Heb 3 v...„
Ik dacht dat je met een voetligging niet zelf mocht bevallen. Maar ging da wel goed verder? Op dit moment ligt de baby dwars, dus dat lukt zeker niet. Alsnog maandag niet goed ligt, proberen ze te draaien en willen dan ook de vliezen breken, zodat ie niet weer terugdraait, en pakken we dus gelijk door met de bevalling. Ik ben dan 373 zwanger.
Wilde je de versie niet proberen?

Juul97 (251.2 dagen geleden)
Hallo Paty,

Heb 3 vaginale stuitbevallingen gehad, waarvan de oudste in een voetligging lag en de jongste 2 lagen met de billen voor de uitgang.Geen versie gehad.

Sterkte en succes ermee.Spring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders 3 nieuw
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur
Bedrust
Bekkeninstabiliteit
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Curettage
Cyclus-herkennen
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap
Depressie-tijdens-de-zwangerschap
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje 2 nieuw
Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen 3 nieuw
Haarzorg
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Vijfde-ziekte
     Waterpokken
     Zesde-ziekte
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts 2 nieuw
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
     Tradities-na-geboorte
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS 21 nieuw
PDS-en-Zwangerschap
Plassen
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging 1 nieuw
Tandjes 1 nieuw
Tandverzorging
Tang-of-Vacuumverlossing
Te-koop-advertenties
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
     NIPT-test
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap 1 nieuw
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap 7 nieuw
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Uitstrijkje
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Schoonheidsbehandelingen
     Seks
     Slaap
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Brandveiligheid
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals
Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap
     Doodgeboorte
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies 6 nieuw
Verstikking-en-verslikken
Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL) 3 nieuw
     Noord-Brabant
     Noord-Holland
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland
     Zuid-Holland
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 114 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden 4 nieuw
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35 7 nieuw
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen 1 nieuw
Zwangerschapstests 3 nieuw
Zwangerschapsvergiftiging 1 nieuw
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2013