Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Stuitligging

Stuitligging  (201208)Een baby ligt in stuitligging wanneer het tegen het einde van de zwangerschap met de billen, in plaats van het hoofdje, omlaag ligt. In de meeste gevallen is de oorzaak onbekend waarom een kind in stuitligging ligt. Bekende oorzaken kunnen zijn: bij een tweeling- of meerlingzwangerschap, bij een afwijkende vorm van de baarmoeder of het bekken, bij een moederkoek of vleesboom die voor de uitgang ligt en bij aangeboren afwijkingen van de baby.

Geboorte bij een stuitligging
Een baby in stuitligging kan vaak gewoon vaginaal geboren worden, waarbij de billen of voeten als eerste komen. Ook kan een baby in stuitligging door middel van een keizersnede worden geboren. De baby in stuitligging kan tijdens de zwangerschap soms gedraaid worden naar alsnog een hoofdligging.

Wat is een stuitligging?
Bij een stuitligging ligt het hoofd van het kind boven in de baarmoeder, terwijl de billen beneden bij de ingang van het bekken liggen.

Er zijn verschillende vormen van stuitligging:

Tegen de uitgerekende datum ligt ongeveer 3 procent van de baby's in stuitligging.

Waarom ligt een baby in stuitligging? 
Bij iets meer dan 85 procent van de zwangeren is het onbekend waarom hun baby in stuitligging ligt.
Een stuitligging komt vaker voor bij:

Onderzoek bij een stuitligging
Bij een stuitligging vindt er altijd een onderzoek plaats door middel van een echo. Mocht je bij een verloskundige onder controle zijn, dan zal ze je doorverwijzen naar de gynaecoloog in het ziekenhuis.
Er wordt dan onder meer gekeken naar zichtbare afwijkingen, de stand van het hoofdje van de baby, de ligging van de moederkoek, of er vleesbomen aanwezig zijn, eventuele andere afwijkingen en of er nog voldoende vruchtwater aanwezig is.

Het draaien van een kind in stuitligging
Op deze pagina van het NVOG vind je meer informatie over het draaien van het kind (onder punt 7).

Word lid om te reageren.

480 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

carmen045 (23/06/2015)
Mijn kleine lig in stuit nu 4 weken 1x tussen door omgedraait, maar ben nu 34 weken, hebben het erover gehad wat we gaan doen. Ze willen met 36 weken gaan draaien maar vrienden en bekenden raden dit af ivm slagingspercentage en de pijn en complicaties.. Ik heb al aangegeven niet in stuit te willen bevallen. maar pff word wel spannend zo hoor

Lonimo1983 (14/06/2015)
Mijn kleintje ligt ook in stuitligging. Ook ik heb voor keizersnede gekozen.

vuurdraakje76 (07/06/2015)
Ben nu 31 weken en bij mij ligt de kleine meid sinds week 27 in onvolkomen stuit, daarvoor vanaf week 19 in dwarsligging.

Ik ga voor keizersnee omdat dit me het veiligst lijkt vor de kleine meid, dat litteken boeit me niet gaat om haar leventje !

Ik wil geen draaipoging of stuitbevalling...fijn om hier wat verschillende ervaringen te lezen.

elfrieda (31/03/2015)
Wat spijtig om te lezen dat bij de keuze voor een versie alle steun wordt gegeven en eventueel ook nog bij een stuitbevalling maar dat jullie zoveel moeite moeten doen om een keizersnede te kunnen kiezen. Ik ken dat gevoel, je moet motiveren bij je keizersnede keuze en de rest niet. Er kan nog zoveel verbeterd worden!!!Tazzygirl (15/02/2015)
Maar ik ben erg blij te horen dat er ook gynaecologen zijn die anders denken. Dat had het voor mij ook veel makkelijker gemaakt :)

Tazzygirl (15/02/2015)
@Ramels - “@Tazzygirl - “@Ram...„
Ik had bij de eerste intake en andere gynaecoloog als wie de keizersnede heeft gedaan. Ik had eerst een man, die wilde een versie, toen ik dat bleef weigeren een vaginale stuitbevalling.
Toen ik 2 dagen later kwam met spontaan (te vroeg) gebroken vliezen kwam, zei de verpleegkundige: oooh wat moedig, je gaat een vaginale stuitbevalling doen!
Eeeeuh, nee hoor! Ik zou volgende week mijn definitieve keuze doorgeven...
Na 2 uur kreeg ik behoorlijke weeën, en heeft de gynaecologe van dienst mijn wens gehonoreerd en heeft meteen de keizersnede gedaan.
Ze zei tijdens het wachten op de placenta: Meid, je hebt goed gekozen, je was hier zo wie zo geëindigd.
Die mannelijke gynaecoloog heb ik van de week pas weer voor het eerst gezien (na ruim 2 jaar) en hij vroeg nog wel of ik toen een natuurlijke bevalling heb gedaan of een keizersnede.

Op zich heb ik er geen rottige gevoelens over gehad, ik ben heel erg blij dat ik bij mijn gevoel ben gebleven. Maar ik vind het jammer dat ik er zo hard voor heb moeten vechten.
Nu ook weer.... Ik ben als de dood voor het opengaan van het litteken tijdens een gewone bevalling. Dus ik wil gewoon persé een keizersnede. Maar dat gevecht ervoor...... Bah! Ik heb 2 verloskundigen en 2 gynaecologen moeten overtuigen van mijn angst!
Ik heb namelijk niks met die cijfertjes die ze noemen.... Vorig jaar ben ik met een erg zeldzame vorm van psoriasis gediagnosticeerd. Daarbij heb ik eczeem, dat komt volgens de 2 dermatologen nooit voor: je hebt óf psoriasis óf eczeem, allebei bestaat niet.
Toen kwam er hevige gewrichtspijn bij, een heel klein percentage van de psoriasis-patiënten krijgt een bepaalde vorm van artritis erbij. Dus dat was al de 3e niet veel voorkomende diagnose.
Toen werd ik met 12 weken geprikt voor de zwangerschaps-screening: pees ingescheurd door lomp-prik gedrag.... Komt ook nooit voor
Dus ik heb al zo veel onwaarschijnlijkheden mee gemaakt het afgelopen jaar, dat ik het al veel minder onwaarschijnlijk vind dat mijn litteken open gaat tijdens de weeën.
Maar dat wil er slecht in bij het medische team.

(sorry voor het lange verhaal....)

Ramels (15/02/2015)
@Tazzygirl - “@Ramels - “Mijn do...„
Ja een hele fijne gynaecologe. Zij gaf ook aan dat het herstel wat langer zou duren, maar zeker gezien de complicaties bij een normale bevalling, zou gezien mijn situatie een keizersnede echt de veiligste optie zijn voor moeder en kind. Ik heb daardoor ook nooit een rotgevoel gehad over die keizersnede. Ik kan me voorstellen dat dat voor jou anders gevoeld heeft. Wel raar dat je daar niet serieus in genomen bent, je moeder gevoel is hierin zo enorm belangrijk! Heb je daar achteraf geen rotgevoel over gehad? En hoe was je gynaecologe naderhand? Heeft ze er geen opmerkingen over gemaakt?

Tazzygirl (14/02/2015)
@Ramels - “Mijn dochter lag elk...„
Klinkt wel uniek! Ik wou dat ze dat bij mij ook hadden geadviseerd, dan had het mij niet zo onwijs veel energie gekost tegen ze in te gaan.....
Bij mij heeft ze ook nooit anders gelegen en ik had heel sterkt het gevoel dat ze met een heel goede reden zo lag.
Wat een fijne gynaecologe heb je dan gehad!

Ramels (14/02/2015)
Mijn dochter lag elke controle, de hele zwangerschap, in stuit. Mijn gynaecologe wilde om die reden geen versie doen omdat de kans klein was dat dit zou lukken. Zeker gezien het feit dat de baby er echt zelf voor heeft gekozen om zo te liggen. Ze raadde mij zelf een keizersnede aan, als ik mij daar ook goed bij voelde.

Tazzygirl (14/02/2015)
@stephanier1988 - “@Tazzygirl - “@ell...„
Heb ik een keizersnede gehad. Was ook de beste optie achteraf gezien. De navelstreng was veel te kort, waardoor ze niet anders kon liggen dan stuitligging. Bij een versie was ik op de OK beland omdat de placenta erdoor losgetrokken zou zijn.
Vaginale stuitbevalling was ook niet gelukt, het hoofdje zou niet geboren kunnen worden.
Dus hoe dan ook, ik was op de OK geëindigd. Met alle risico`s van dien: waarschijnlijk had mijn dochtertje het niet overleefd als ik me had laten verleiden voor een versie of vaginale stuitbevalling.
Dus ik zeg altijd: luister naar je eigen gevoel. Als je je er niet goed bij voelt, moet je niet doen wat de specialisten je proberen op te dringen.

stephanier1988 (14/02/2015)
@Tazzygirl - “@ellas - “Kan je v...„
En toen ??

Cheijboer (27/09/2014)

Cheijboer (26/09/2014)

mamavanprinsesjes (23/09/2014)
@ellas - “Kan je voor een keiz...„
Ja je mag kiezen. In tegenstelling tot Tazzygirl heb ik er niet moeilijk over hoeven doen. Ik zag een versie wel zitten, maar die lukte niet en men vond de ks een prima idee. Wat je kunt proberen is moxatherapie. Dat is iets alternatiefs maar daar bereikt men goede resultaten mee. Succes

Tazzygirl (22/09/2014)
@ellas - “Kan je voor een keiz...„
Ze leggen je de verschillende opties voor, daar mag je dan uit kiezen. Maar als je voor een keizersnede wilt gaan, moet je wel stevig in je schoenen staan is mijn ervaring. Mijn gyn heeft tot 3x toe (in 1 gesprek) aangedrongen op een uitwendige versie, maar ik heb alle 3x vastgehouden dat ik dat niet zag zitten. Toen kwamen alle pro`s voor een vaginale stuitbevalling en werd de keizersnede zo zwart mogelijk gemaakt. Ik moest er een weekje over nadenken van de gyn en de week erna doorgeven wat mijn keuze was. In dat eerste gesprek heb ik niet aangegeven dat ik persé een keizersnede wou, ik had me voorgenomen van beide opties de voor- en nadelen op papier te zetten en er dan goed over nadenken wat ik wilde. En dat heb ik dezelfde dag nog gedaan (maar goed ook, 2 dagen na dit eerste gesprek braken de vliezen spontaan met 36 en een halve week)

ellas (22/09/2014)
Kan je voor een keizersnee kiezen? Zelf bedoel ik? Of bepalen hun dat? Aangezien mijn kleintje nog steeds in stuit ligt en binnen twee weken gedraaid moet zijn. Maar ik zie een stuit bevalling écht niet zitten..

kerryann (13/09/2014)
@Tazzygirl - “@kerryann - “giste...„
zo zie je maar dat je gevoel je niet zomaar in de steek laat. ben blij voor je dat je toch voor ks gekozen hebt!!!!

Tazzygirl (13/09/2014)
@kerryann - “gister draaipoging g...„
Dappere keuze!! Ik durfde het niet aan, mijn gevoel schreeuwde heel hard: neeee!
Als je gevoel erbij goed is, zou ik het zeker doen! Ik heb wel het idee dat ik iets heb gemist doordat ik een keizersnede heb gehad. Maar tijdens het wachten op de placenta zij de gynaecoloog dat wat we ook hadden gekozen, dat we op de OK waren geëindigd. Er was een navelstreng van 15cm. Een draaipoging zou niet gelukt zijn of voor een placentaloslating hebben gezorgd en een vaginale stuitbevalling was halverwege blijven hangen...
Mijn gevoel heeft me gewaarschuwd, hoe graag ik ook een `normale` bevalling had gewild.
Luister naar je gevoel, dan komt het vast goed!
Succes!

kerryann (12/09/2014)
gister draaipoging gehad die helaas mislukt is. nu gaan we vol goede moed voor een vaginale stuitbevalling. kan heel goed zegt gyn en ks kan altijd nog...

mamavanprinsesjes (15/08/2014)
@proudmommyof3 - “@Danielleee90 - “@...„
Heb ik toen ook steeds gedacht..Ook bij de tweede doe wel goed lag...Dat werd uiteindelijk ook een ks..

MamaVanJailynn (15/08/2014)
@proudmommyof3 - “@Danielleee90 - “V...„
Haha idd.. Ik heb zo een vermoeden dat ze eigenwijs `dwars` blijft liggen! Dat beloofd nog wat als ze er eenmaal is, ze zit nu de hele tijd met dr billen te duwen haha.. Ook erg fijn gevoel, ahum!

mamavanprinsesjes (15/08/2014)
Ik kan jullie geruststellen..een keizersnede is ook een hele mooie ervaring hoor....en is het veiligst voor het kleintje...

MamaVanJailynn (15/08/2014)
Vandaag 31.5 weken.. En onze kleine diva ligt ook in stuit! Een eigen willetje heeft ze nu al.. In het ziekenhuis zeiden ze al: Ik denk dat het eerste pakje beter een boevenpakje kan zijn haha.. Een stuitbevalling durf ik echt niet aan, en dat heeft ook zn reden! Als ze niet wilt draaien, dan maar een keizersnede..

sannebaby (13/08/2014)
Mijn kleine meid lag tot nu toe alle echo`s in stuit. Gisteren bij 30 weken echo helaas ook. Verloskundige adviseert nu elke avond een kwartier op knieën en ellebogen te gaan zitten (tis te proberen haha) en anders ga ik de moxa therapie proberen. Hopen dat dit eigenwijze meisje wil veranderen van houding....

marije1190 (29/07/2014)
ik denk met de benen rechts boven, en misschien met het hoofd links onderin?? zaterdag pretecho gehad, hij ligt helemaal dwars, met zn hoofd rechts en met zn voeten links, vermoeden bevestigt, ik heb heb nog niet veel gevoeld met het hoofdje naar beneden, en hij draait niet heel veel meer, wat ook bekend was is dat hij nu al 4 pond is, (kben 32 weken zwanger) dus groot kind, morgen naar de verloskundige, en afwachten, ik hoop dat ze toch nog kunnen draaien, zodat ik wel een `gewone` bevalling heb en dus ook sneller herstel dan met een keizersnee, bevallen met een stuitligging kies ik niet voor, want lijken me te veel risico`s te zitten, dus lukt het draaien niet dan wel een keizersnee... hopelijk wat eerder zodat ik ook de 40 weken niet vol hoef te maken....Spring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen 1 nieuw
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur
Bedrust
Bekkeninstabiliteit
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap
Depressie-tijdens-de-zwangerschap
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje
     Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
     Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen
Haarzorg
Cyclus-herkennen
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
Geboortetradities
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS
PDS-en-Zwangerschap
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging
Tandjes
Tandverzorging
     Tang-of-Vacuumverlossing
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap 11 nieuw
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom
Uitstrijkje
Plassen
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals
     Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap
     Doodgeboorte
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies
Verstikking-en-verslikken
     Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen 1 nieuw
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL)
     Noord-Brabant
     Noord-Holland
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland
     Zuid-Holland
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 2 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Seks
     Slaap
     Schoonheidsbehandelingen
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
     Waterpokken
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
     Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen
Zwangerschapstests
Zwangerschapsvergiftiging
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Zwanger-worden
     Brandveiligheid
     NIPT-test
Te-koop-advertenties
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Curettage
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014