Slijmprop

Praat mee in deze posts

Slijmprop
Tijdens de zwangerschap vormt zich een slijmprop in je baarmoedermond. De slijmprop voorkomt infecties van je baarmoeder. De slijmprop zal blijven zitten tot kort voor je bevalling.
Als de bevalling er aan komt wordt de baarmoederhals opgerekt en zachter. De slijmprop kan hierdoor loskomen. Veel vrouwen vinden een snottig hoopje in het ondergoed of in het toilet. De slijmprop is een draadachtige en plakkerige afscheiding. Het kan er in één keer uitkomen, maar het kan ook beetje bij beetje uitkomen waardoor je het niet eens zult opmerken.

Soms bevat de slijmprop bruine, roze of rode bloedstreken. Dit is normaal. Je hoeft je daar geen zorgen over te maken tenzij er ook veel bloed bij vrijkomt. (Als er meer dan een paar theelepels helderrood bloed meekomen.)

Het klopt dat de bevalling begint nadat de prop vrijkomt, maar er is geen vast tijdstip waarop de prop vrijkomt en hoelang de bevalling daarna nog op zich zal laten wachten. Sommige vrouwen raken het al vroeg in het derde trimester kwijt terwijl het bij anderen pas vrijkomt als de bevalling begint. Tussen het verliezen van de slijmprop en de bevalling kunnen dus nog weken zitten.


Gerelateerde groepen in de community

Er zijn geen gerelateerde groepen in de community gevonden. Probeer zelf een groep te vinden met de zoekbox. Bestaat er nog geen relevante groep? Dan is de eer aan jou om een nieuwe groep te starten!


Artikelen in Zwangerschap met `F` (1)

Flauwvallen

Artikelen in Zwangerschap met `K` (2)

Kindsbewegingen

Koffie

Artikelen in Zwangerschap met `L` (2)

Lage-bloeddruk-(hypotensie) (Bloeddruk)

Listeriose

Artikelen in Zwangerschap met `R` (4)

Reizen-tijdens-zwangerschap

Roken

Rugpijn

Rusteloze-benen

Artikelen in Zwangerschap met `U` (2)

Uitdroging (Misselijkheid)

UV-straling-en-zwangerschap