Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Misselijkheid


· Hyperemesis-gravidarum-(HG)
· Uitdroging
Misselijkheid (201162)Misselijkheid komt erg vaak voor en is een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De meeste zwangere vrouwen hebben er last van. Een derde van alle vrouwen moet hierbij ook overgeven. Misselijkheid begint vaak al rond de eerste maand van de zwangerschap en houdt aan tot de 14e of 16e week.

Sommige vrouwen zijn misselijk en braken gedurende de gehele zwangerschap. Misselijkheid veroorzaakt geen problemen bij de baby. De mate van misselijkheid is verschillend bij iedere zwangerschap, het voorspelt niet hoe je je bij een eventuele volgende zwangerschap zult voelen.

Wordt het een meisje als je veel misselijk bent?
Betrouwbaar onderzoek onder duizenden baby's heeft uitgewezen dat hier niets van waar is.

Misselijkheid verminderen 
 1. Pyridoxine (Vitamine B6) blijkt de misselijkheid te verminderen. Lees op de verpakking of vraag aan de apotheker hoe veel en vaak je het mag innemen.
 2. Gedroogde gemberwortel en gemberthee. Studies geven aan dat gember de misselijkheid en het overgeven vermindert bij zwangere vrouwen. Aanbevolen is een dosis van 250 mg, vier keer per dag.
 3. Eet wat beschuit of droge crackers in de morgen als je wakker wordt, nog voor je uit bed gaat.
 4. Eet een kleine snack voor je naar bed gaat, en eventueel een kleine snack als je 's nachts naar het toilet gaat.
 5. Acupressuur armbandjes (zeebandjes) of acupunctuur kunnen helpen. Als je acupunctuur wilt laten doen vraag dan een betrouwbaar adres aan je dokter.
 6. Drink geen cafeïnehoudende dranken.
 7. Eet geen vet en zout voedsel dat een lage voedingswaarde heeft.
 8. Eet geen gebakken voedsel als nootjes, olijven, zoete cakejes en bladerdeegproducten.
 9. Eet geen voedsel waar je "winderig" van wordt, zoals spruitjes, kool, uien en komkommer.
 10. Voorkom dat je heel erge trek hebt.
 11. Eet geen gekruid voedsel, of voedsel dat veel smaakversterkers bevat.
 12. Eet geen grote maaltijden. Eet iets kleins om de 2 uur en zorg dat je veel drinkt.
 13. Rook niet (met anderen mee).
 14. Vraag eerst aan je dokter welke medicijnen je veilig kunt gebruiken.
 15. Koken en stomen is beter dan bakken.
 16. Drink tussen de maaltijden door in plaats van tijdens de maaltijden.
 17. Eet fruit en gekookte groentes tussen de maaltijden in.
 18. Zorg dat je hele huis goed geventileerd is. Laat geen etenslucht hangen.
 19. Citroen helpt: drink limonade, ruik aan een citroen, of eet een stukje citroen.
 20. Pepermunt, pepermunt olie, of pepermunt thee. Het staat er ook om bekend dat het je energie geeft als je in een dip zit.
 21. Drink je water en andere sappen met kleine slokjes tegelijk.
 22. Druk met twee vingers stevig op je navel, doe dit ongeveer een minuut lang. Het kan de misselijkheid verminderen.
 23. Gebruik een neutrale natuurlijke tandpasta.
Bel de dokter als: Wat kan je dokter doen?
Je dokter zal je onderzoeken, inclusief je buik, en zal kijken naar uitdrogingsverschijnselen. Hij of zij kan je het volgende vragen:

Er zijn middelen die je huisarts je kan voorschrijven tegen de misselijkheid en/of het braken.Word lid om te reageren.

597 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

bozakli (31/05/2015)

Victoria91 (12/05/2015)
Ik bedoel natuurlijk misselijkeheid!! haha

Victoria91 (12/05/2015)
Mijn zwanger schap ik vandaag veel minder als de andere dagen, moet ik me zorgen maken? Ik heb morgen een echo gepland staan om te kijken of er een kindje zit en of dit helemaal goed is. Ik heb rond week 5/6 bloedingen gehad. hele lichte. Ik zou nu 8 weken moeten zijn. Ik heb al eerder een miskraam gehad. Ik maak me dus zorgen!

proudmamaof l,s,l,v (25/04/2015)
@Marss - “Ik lees heel vaak op...„
Hè Mars wil je iets meer vertellen wat bowen therapie inhoud? Wat ze precies doen? Ik wil absoluut geen zweverig gedoe... Joga gaat me al te ver. Maar nu 3 x de hel van de eerste maanden door gaan.. en ik zie daar zo tegen op. De wens voor een kind is sterker. . Maar ik zie er zo tegen op. Laatste keer kreeg ik verschillende med. Door elkaar. Maar wat je zegt het helpt iets. Ik wil graag met weten dus.Marss (25/04/2015)
Ik lees heel vaak op forums voor advies en tips voor veel dingen. Zelf nog nooit iets erop gezet maar wil dit graag met jullie delen!
Ik ben nu zwanger van mijn tweede kindje, en weer vreselijk misselijk. Mijn vorige zwangerschap heeft het tot 16 weken geduurd en heb ik emefasene gebruikt. Dit hielp wel iets maar niet veel. Vond het een uitputtingsslag en verder is er niet veel tegen te doen. Tot ik via een vriendin van mij hoorde van bowentherapie!! Zij had last van bekkenpijn en na 3x therapie was het helemaal weg. Ik heb nu zelf 2x bowentherapie gehad en mijn misselijkheid is bijna zo goed als weg. Het is ongelofelijk maar waar! Het is een therapie dat via het bindweefsel je lichaam zelf weer in balans brengt. het valt onder fysiotherapie dus je kan t ook nog vergoed krijgen. Ik hoop dat ik hier veel zwangere vrouwen die last hebben van iets… Het is dus niet alleen voor misselijkheid, kan helpen! Ik ben erg blij dat het bij mij nu week 11 al zo goed als weg is! :)

marion1985 (17/04/2015)
@mutti-89 - “7 weken zwanger en o...„
Als ik zout eet krijg ik juist maagzuur. Dus voor mij is dat niet de oplossing.

marion1985 (17/04/2015)
@SJN - “Hallo Mama`s Ik be...„
Wat ook wel wil helpen is vloeibaar eten zodat je niet hoeft te kauwen. Hier heb ik namelijk last van, als ik teveel kauw dan krijg ik ook kokhals neigingen.

klavertje480 (26/03/2015)
Droog (wit) brood eten helpt redelijk tegen de misselijkheid.
Ben er heel beroerd van. Moet flink kokhalzen maar nog niet hoeven spugen. Ben nu 9,5 week.

Mama20122015 (17/03/2015)
Hier bij nr 1 17 weken lang misselijk en deze keer nu nog steeds met bijna 21 weken. Was nu ook misselijk voor ik uberhaubt zwanger was dus ongeveer al 25 weken. Tel daar de maagpijn bij op, niet of amper kunnen koken en amper kunnen eten (enkel kaasbroodje, hamburger, spaghetti en popcorn) schiet het dus niet erg op.
Gelukkig genoeg reserves maar fijn is wat anders.

SJN (07/03/2015)
Hallo Mama`s

Ik ben Stephanie en zwanger van onze 2de wondertje. maar bij deze is het echt raak ( bij de eerste had ik nergens last van ). ik ben dagelijks misselijk en van elk vies/etens geurtje geef ik al over en wat een buikpijn wat k ervan krijg .ik ben toen kleinere porties gaan eten en veel fruit maar zelfs dat komt er allemaal uit. Heeft iemand misschien tips voor mij ? medicijnen zijn het laatste wat k wil in nemen.

MamaVanLys (13/02/2015)
@pippi~langkous - “Ach en wee.. die mis...„
Herkenbaar. T is bijna een angst vooor geurtjes, omdat ze je kunnen laten spugen.

MamaVanLys (13/02/2015)
Misseelijk, de gehele dag door, maar niet spugen gelukkig.

moonsnow (05/02/2015)
@Zizie - “Ook leuk dat er op m...„
hahha nee dat is niet leuk

moonsnow (05/02/2015)
ik ben nu 39.2 weken zwanger, en de hele zwangerschap ( vanaf 8 weken) heb ik liggen overgeven, elke dag weer de hele dag lang!
wat een feest zeg! hopelijk komt ze er snel aan want die misselijkheid kan ik missen als kiespijn!!!!!!!

pippi~langkous (05/02/2015)
Ach en wee.. die misselijkheid is echt niet leuk. Al ruim voor ik wist zwanger te zijn (en ik dacht dat ik ziek was) was ik misselijk, zo misselijk.. Nu ruim 11 weken verder en nog steeds misselijk, zo misselijk!
Ik spuug niet maar kan er erg tegenaan hangen. Ik heb een afkeer (noem het walging!) voor vele voedingsproducten. Geuren, afbeeldingen en vaak de gedachte alleen is al genoeg. Maar, ik neem het voor `lief` en heb goede hoop dat het spoedig zal verbeteren

nina90 (13/01/2015)
@Kaatje5 - “Ja hoor, hier is de ...„
Hoi Kaatje, Zie net dat we ongeveer even ver zijn in de zwangerschap. Hierzo ook de misselijkheid vreselijk aan de gang, voor de tweede keer. Emesafene helpt enigszins, maar ik denk niet dat je een wondermiddel moet verwachten... Heb het nu ook weer gekregen (vorige zwangerschap met uitdroging in t z`huis beland en uiteindelijk sondevoeding gehad. Hoop voor je dat t niet zover komt en dat de misselijkheid snel weg is succes ermee!!

Kaatje5 (08/01/2015)
Ja hoor, hier is de misselijkheid ook toegeslagen! (en ik vorige week maar zeggen dat ik helemaal geen kwaaltjes heb...)
Blijf de hele dag overgeven en ben al 2 dagen naar huis gestuurd van mn werk.
Heb van de huisarts Emesafene gekregen.
Heeft iemand van jullie ervaring met dit medicijn?

FirstBabyy (07/01/2015)
@Zizie - “Ook leuk dat er op m...„
Hahahah , ik zie dat je reactie hier best een tijd terug is maar ik moest echt even lachen!!!

jennglo (07/01/2015)
Ook ik ben kotsmisselijk, is echt niet leuk pff zo de hele dag!

mutti-89 (26/12/2014)
7 weken zwanger en ook dagelijks misselijk. Eten in kleine porties over de gehele dag werkt wel en iets zouts eten helpt ook! Hoop dat het gauw over gaat

Marieke_kindje3 (30/11/2014)
@Marieke_kindje3 - “@Zizie - “Ook leuk...„
Moest echt hard lachen..

Marieke_kindje3 (30/11/2014)
@Zizie - “Ook leuk dat er op m...„

lovemybabyraf (18/11/2014)
6 weken zwanger ... En al een paar dagen vreselijk misselijk .. Geef niet over maar sta te tollen op mijn benen ... :( eet kleine beetjes en heel vaak iets . Maar het lijkt niets te helpen :( had dit met mijn zoon niet :( hoop dat dit snel over gaat ..

Sherrie-Bjorke (06/11/2014)
hallo allemaal,
even vraagje ik heb volgende een test gister mijn eisprong gehad.
En ben nu erg misselijk al de halve dag.
kan ik al zwangerschap klachten hebben :D

xLittleAngel (16/10/2014)
nu 26 weken, maar sinds een paar weken last van zuurbranden/misselijkheid.. Erg vervelend en irritant..Spring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen 3 nieuw
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur
Bedrust
Bekkeninstabiliteit
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden 2 nieuw
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap 1 nieuw
Depressie-tijdens-de-zwangerschap
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje
     Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding 1 nieuw
     Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap
     Gewicht-zwangerschap 1 nieuw
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen
Haarzorg
Cyclus-herkennen
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht 1 nieuw
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
Geboortetradities
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS
PDS-en-Zwangerschap
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging
Tandjes
Tandverzorging
     Tang-of-Vacuumverlossing
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap 1 nieuw
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom
Uitstrijkje
Plassen
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals
     Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap 4 nieuw
     Doodgeboorte
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies
Verstikking-en-verslikken
     Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen 2 nieuw
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe 1 nieuw
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL)
     Noord-Brabant
     Noord-Holland
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland
     Zuid-Holland
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 5 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Seks
     Slaap
     Schoonheidsbehandelingen
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
     Waterpokken
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
     Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen
Zwangerschapstests
Zwangerschapsvergiftiging
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Zwanger-worden
     Brandveiligheid
     NIPT-test
Te-koop-advertenties
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Curettage
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014