Jongensnamen

Ben je op zoek naar de perfecte jongensnaam? Hier vind je genoeg inspiratie! Bekijk de duizenden jongensnamen met betekenis, populariteit en herkomst. Op deze pagina kun je via de zoekfunctie de perfecte jongensnaam vinden. Weet je het geslacht nog niet of wil je het liever neutraal houden, bekijk ook de pagina met meisjesnamen, uniseksnamen of de pagina met alle babynamen.

Hoe vind je een leuke jongensnaam

Er gaat bij het verzinnen van een prachtige jongensnaam een heel proces aan vooraf. Heb je al een leuke jongensnaam in gedachten? Vul deze op deze pagina in en kom erachter wat de betekenis van de jongensnaam is, wat de herkomst is en hoe populair de naam is. Kies je ervoor om het geslacht van je baby niet te willen weten, bekijk de pagina met pagina met meisjesnamen, uniseksnamen of de pagina met alle babynamen om een lijstje te maken met jouw favoriete namen. Om je op weg te helpen bij jouw keuze voor de mooiste voornaam voor jouw kindje hebben wij nog meer tips voor het kiezen van de perfecte voornaam op een rijtje gezet.

Inspiratie voor jongensnamen

Kun je inspiratie gebruiken voor een mooie jongensnaam. Gebruik de zoekfunctie onderaan deze pagina. Hiermee kun je zoeken tussen duizenden jongensnamen, unieke jongensnamen, hippe jongensnamen, korte jongensnamen, maar ook tussen uniseksnamen. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op beginletter, herkomst, populariteit, betekenis of waarop de naam moet eindigen.

Unieke jongensnamen

Ben je op zoek naar een unieke jongensnaam die niet in de top 20 van de populairste namen staat? Laat je verrassen door de zoekfunctie op deze pagina.

Korte jongensnamen

Ga je voor een lange jongensnaam of een korte jongensnaam? Er zijn talloze hippe, stoere, mooie jongensnamen die uit een of twee lettergrepen bestaan.

Uniseksnamen

Uniseksnamen worden de laatste jaren steeds populairder. Er zijn genoeg namen die zowel voor een jongen als een meisje geschikt zijn.

Buitenlandse jongensnamen

Niet alleen Nederlandse jongensnamen zijn populair, maar ook buitenlandse namen. Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan een prachtige Arabische jongensnaam, Spaanse jongensnaam of Scandinavische jongensnaam?...en bestel een gratis proefdruk!

Babynamen zoeken

Babynamen top 10 (NL)

Jongensnamen

 1. Noah 871 x
 2. Liam 666 x
 3. Luca 664 x
 4. Lucas 652 x
 5. Mees 621 x
 6. Finn 596 x
 7. James 594 x
 8. Milan 591 x
 9. Levi 585 x
 10. Sem 582 x

Meisjesnamen

 1. Emma 677 x
 2. Julia 655 x
 3. Mila 624 x
 4. Sophie 620 x
 5. Olivia 591 x
 6. Yara 559 x
 7. Saar 532 x
 8. Nora 524 x
 9. Tess 509 x
 10. Noor 501 x