Een nieuwe naam voor je ongeboren baby: hoe kies je de juiste naam?

Een nieuwe naam voor je ongeboren baby: hoe kies je de juiste naam?
  • in Baby
  • 1
  • 6124
  • 07/02/2018

Een naam kiezen voor je ongeboren baby is niet zomaar iets. Ten eerste moet je het samen met je partner eens worden. Ten tweede maak je wel de goede keuze? Hier wat tips om ervoor te zorgen dat je de juiste naam kiest.

Wat als de naam niet bij je kindje past of je hebt er bijvoorbeeld niet bij stilgestaan dat zijn initialen wel een heel raar woord vormen…Daar kun je op den duur spijt van krijgen. Om dat te voorkomen is het handig om onderstaande tips mee te nemen als je een naam voor je ongeboren kindje kiest.

Lees ook:
Vind de perfecte naam met de Babybytes-namengenerator

Aan wie doet de naam je denken?

Vind je een naam mooi, maar doet het je denken een iemand die je eigenlijk niet leuk vindt, doe het dan niet. Anders kleeft er iets negatiefs aan de naam van je kind en dat wil je toch niet?

Rijmt het met iets stoms?

Van namen kun je leuke grapjes maken. Zo is het makkelijk om er rijmpjes van te maken. Maar rijmt de naam op iets stoms, dan is het misschien handig om er nog even over na te denken…

Wat staat er in de top 10?

Er zijn van die namen die op dit moment razend populair zijn. Zo zijn bij de meisjes de namen Sophie, Julia en Emma populair en bij de jongens Sem, Max en Noah. Hele mooie namen, maar de kans is groot dat ze over een paar jaar met heel veel naamgenoten in de klas zitten. Kijk eens verder, want misschien vind je wel een hele unieke naam die niet zo hoog in de populaire namenlijst staat.

Misschien iets te uniek?

Een unieke naam is natuurlijk heel bijzonder, maar je kunt het ook te bont maken. Je kunt je kind naar een artiest die nu ontzettend populair is vernoemen, maar hoe leuk is die naam over een aantal jaar nog, of wat als die artiest in kwaad daglicht komt te staan. Hoe leuk is het dan als jouw kind naar hem/haar is vernoemd…

Even googlen

Heb je een mooie naam in gedachten, zoek hem dan eens (met achternaam) op via Google. Misschien bestaat er al iemand met precies dezelfde naam. Controleer goed of die naam niet aan negatief in het nieuws is geweest. Stel je voor dat je je kind per ongeluk dezelfde naam hebt gegeven als een seriemoordenaar…

Wat betekent het in een andere taal?

Nu we toch aan het googlen zijn... Haal de naam die je in gedachten hebt even door de Google translator. Straks is betekent de naam iets heel vies in een andere taal!

Hoe voelt het aan?

Heb je een mooie naam in gedachten? Test hem even uit. Ga naar een speeltuin en roep de naam even hardop. Even voelen hoe dat klinkt en ook een goede test om te kijken of er veel kindjes zijn die erop reageren. Misschien zijn het er wel erg veel die ook die naam hebben;-)

Heb je nog wat inspiratie nodig? Gebruik de Babybytes-namengenerator om de perfecte naam voor jouw kind te vinden!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50