Sara

De naam Sara is al jarenlang een van de populairste meisjesnamen in Nederland.

Eigenschap Beschrijving
Oorsprong Herbreeuws
Betekenis `De vorstelijke`, `Vorstin`
Geslacht Vrouwelijk
Populariteit Vaak gegeven aan Italiaanse, Spaanse en Nederlandse meisjes
Gerelateerde namen Sarah, Zara, Sera, Sari
Naamdag -
Utspraak SAARAAH
Aantal lettergrepen Twee
Aantal letters Vier
Makkelijk te spellen Ja
Internationaal herkenbaar Ja, in sommige landen
Internationale varianten -
Combinaties met andere namen Goed te combineren met zowel lange als korte namen
Geschikt voor dubbele namen Voorbeelden: Sara-Lynn, Sara-Sophie
Uniekheid Populair in Nederland, staat in de top 15 populairste meisjesnamen
Naamthema`s Populaire namen, Hebreeuwse namen, Bijbelse namen
Stijl Tijdloos, populair
Geschikt voor bijnamen -
Geschikt voor alle leeftijden Ja
Veelvoorkomende associaties Nobel, edel, elegant, charmant, gracieus

Betekenis van Sara

Sara is van oorsprong een Herbreeuwse naam.

Weetjes over de naam Sara

Sara is van oorsprong een Herbreeuwse naam met als betekenis `de vorstelijke`, `vorstin. Sara is ook bekend van de bijbel als vrouw van Abraham. De naam begint met de letter S. Op BabyBytes vind je 3.841 meisjesnamen die beginnen met de letter S. Er zijn 15.320 meisjesnamen die eindigen met de letter A. Het is een populaire naam die vaak wordt gegeven aan Italiaanse en Spaanse, maar ook aan Nederlandse meisjes.

Is Sara geschikt voor dubbele namen?

Sara is geschikt voor dubbele namen zoals Sara-Lynn of Sara-Sophie. De naam Sara is vooral populair in Italië, Spanje en in Nederland.

Associaties met de naam Sara

Omdat de naam Sara onder andere de betekenis `de vorstelijke` heeft, wordt deze naam vaak gerelateerd aan termen als nobel, edel, elegant, charmant en gracieus. Zweedse woord `liv` `leven betekent zijn veel voorkomende associaties met de naam Liv vitaliteit, levendigheid, energie.

Wat is de uitspraak van Sara

De uitspraak van de naam Sara is `Saaraah` in het Nederlands. De naam heeft twee lettergrepen en vier letters. Sara is makkelijk te spellen en is internationaal herkenbaar in sommige landen. Een internationale variant van de naam is Sarah of Zara. Sara is geschikt voor alle leeftijden.

Bekende Sara`s

De bekendste Sara in Nederland is misschien wel cabaretier Sara Kroos. Zij heeft al vaak solovoorstellingen gegeven, maar is ook te zien in het televisieprogramma De Lama`s. Een andere bekende Sara is de Amerikaanse actrice Sara Gilbert, die de rol van de middelste dochter Darlene speelde in de serie Roseanne.

Bijbel

Sara is ook bekend uit de Bijbel. Sara is de vrouw van Abraham en moeder van Isaak. Ze staat bekend als een mooie vrouw die onvruchtbaar was, maar op hoge leeftijd gezegend werd met een zoon. Haar oorspronkelijke naam was Sarai, maar God veranderde haar naam in Sara.

Varianten op de naam Sara

Sarah, Zara, Sera en Sari zijn een paar voorbeelden van varianten op de naam Sara.

Hoe vaak komt de naam Sara voor?

De naam Sara werd in 2022 in Nederland 486 keer gegeven en staat daarmee in de top 15 van populairste meisjesnamen van Nederland. In onderstaande grafiek kun je zien hoe vaak de naam Sara de afgelopen jaren werd gegeven....en bestel een gratis proefdruk!

Statistieken

Noot: Namen die minder dan 25 keer zijn gegeven worden tegenwoordig niet meer vrijgegeven. Sommige aantallen zijn daardoor een schatting, gebaseerd op de jaren ervoor. In deze grafiek zie je hoeveel Sara`s er elk jaar zijn geboren in Nederland.