Nora

De van oorsprong Arabische/Latijnse meisjesnaam Nora is niet alleen populair in Nederland, maar wordt ook vaak gegeven aan Noorse meisjes.

Eigenschap Beschrijving
Oorsprong Arabisch, Latijn
Betekenis `Eervol`, `Eer`, `God is mijn licht`, `Vlam`, `Licht`
Geslacht Vrouwelijk
Populariteit Vaak gegeven aan Noorse meisjes
Gerelateerde namen Noreen, Noraly, Eleonora, Honoria, Leonoor
Naamdag -
Utspraak NOORAH
Aantal lettergrepen Twee
Aantal letters Vier
Makkelijk te spellen Ja
Internationaal herkenbaar Ja, in sommige landen
Internationale varianten Noora (Fins)
Combinaties met andere namen Goed te combineren met zowel lange als korte namen
Geschikt voor dubbele namen Voorbeelden: Nora-Noor, Nora-Ella, Nora-An
Uniekheid Populair in Nederland, staat in de top 10 populairste meisjesnamen
Naamthema`s -
Stijl Tijdloos, kort, populair
Geschikt voor bijnamen Ja, bijvoorbeeld Noor of Noortje
Geschikt voor alle leeftijden Ja
Veelvoorkomende associaties Elegantie, intelligentie, vriendelijkheid, vastberadenheid, ambitie, creativiteit

Betekenis van Nora

Nora is van oorsprong een Arabische of Latijnse naam.

Weetjes over de naam Nora

Nora is van oorsprong een Arabische naam met als betekenis eervol, eer, God is mijn licht, licht, vlam. De naam begint met de letter N. Op BabyBytes vind je 2.094 meisjesnamen die beginnen met de letter N. Er zijn 15.314 meisjesnamen die eindigen met de letter A. Het is een populaire naam die vaak wordt gegeven aan Noorse meisjes.

Is Nora geschikt voor dubbele namen?

Nora is geschikt voor dubbele namen zoals Nora-Noor, Nora-An of Nora-Ella. De naam Nora is vooral populair in Noorwegen, Nederland, België, de Verenigde Staten en Hongarije.

Associaties met de naam Nora

Veel voorkomende associaties met de naam Nora zijn elegantie, intelligentie, vriendelijkheid, vastberadenheid, ambitie en creativiteit.

Wat is de uitspraak van de naam Nora?

De uitspraak van de naam Nora is `Noorah` in het Nederlands. De naam heeft twee lettergrepen en vier letters. Nora is makkelijk te spellen en is internationaal herkenbaar in sommige landen. Een internationale variant van de naam is Noora (Fins). Nora is geschikt voor bijnamen zoals Noor en Noortje en is geschikt voor alle leeftijden.

Bekende Nora`s

Een van de bekendste Nora`s is de Amerikaanse schrijfster Nora Roberts. Zij schrijft voornamelijk liefdesromans en heeft inmiddels al ruim 200 boeken geschreven en meer dan 280 miljoen boeken verkocht. Een andere Nora die bekend is, en een extra letter heeft is Norah Jones, een Amerikaanse jazz-zangeres die meerdere Emmy Awards op haar naam mocht schrijven. Ze is bekend van onder andere het nummer `Don`t Know Why`.

Varianten op de naam Nora

Norah, Noura, Nura, Noreen en Leonora zijn een paar voorbeelden van varianten op de naam Nora. Maar er zijn er nog veel meer!

Hoe vaak komt de naam Nora voor?

De naam Nora werd in 2022 in Nederland 524 keer gegeven en staat daarmee in de top 10 van populairste meisjesnamen van Nederland. In onderstaande grafiek kun je zien hoe vaak de naam Nora de afgelopen jaren werd gegeven....en bestel een gratis proefdruk!

Statistieken

Noot: Namen die minder dan 25 keer zijn gegeven worden tegenwoordig niet meer vrijgegeven. Sommige aantallen zijn daardoor een schatting, gebaseerd op de jaren ervoor. In deze grafiek zie je hoeveel Nora`s er elk jaar zijn geboren in Nederland.