Milan

De naam Milan werd vooral tussen 2001 en 2003 populair in Nederland. Dit komt waarschijnlijk door de introductie van het personage Milan Alberts in de soap Goede Tijden Slechte Tijden.

Eigenschap Beschrijving
Oorsprong Slavisch
Betekenis Lief, Roem
Geslacht Mannelijk
Populariteit Erg populair in Slavische landen, maar steeds meer in de Engelstalige landen
Gerelateerde namen Miloslav,
Naamdag x
Utspraak MIELAN
Aantal lettergrepen Twee
Aantal letters Vijf
Makkelijk te spellen Ja
Internationaal herkenbaar Ja
Internationale varianten Miloslav, Mylan, Milano, Milena
Combinaties met andere namen Goed te combineren met zowel lange als korte namen
Geschikt voor dubbele namen Ja, bijvoorbeeld Milan-Antoin, Milan-Kiaro
Uniekheid Gemiddeld uniek
Naamthema`s Slavische namen, populaire namen, jongensnamen
Stijl Slavisch, populair
Geschikt voor bijnamen Miel
Geschikt voor alle leeftijden Ja
Veelvoorkomende associaties Milaan (Italië)

Betekenis van Milan

Milan is van oorsprong een Slavische naam en betekent lief, roem..

Weetjes over de naam Milan

De naam Milan begint met de letter M. Op Babybytes vind je nog 2244 jongensnamen die beginnen met de letter M. Er zijn ook 7485 jongensnamen die eindigen op de letter N, net als de naam Milan. Het is een erg populaire naam in Slavische landen, maar tegenwoordig ook meer in de Engelstalige landen, zoals in de Verenigde Staten.

Is de naam Milan geschikt voor dubbele namen?

Milan is geschikt voor dubbele namen, zoals Milan-Antoin of Milan-Kiaro. De naam is zeer populair in Nederland en heeft zelfs een aantal jaar in de top 3 gestaan. Milan valt onder naamthema’s zoals Slavische namen, populaire namen en jongensnamen.

Associaties met de naam Milan

Veel voorkomende associaties met de naam Milan zijn de stad Milaan in Noord-Italie en in Nederland Milan Alberts van de soap Goede Tijden Slechte Tijden.

Uitspraak van Milan

De uitspraak van Milan is `Mielan` in het Nederlands en de naam heeft twee lettergrepen en vijf letters. Milan is makkelijk te spellen en is herkenbaar in andere landen. De naam Milan is geschikt voor alle leeftijden.

 

Varianten op de naam Milan

Miloslav, Mylan, Milano en Milena zijn een paar voorbeelden van varianten op de naam Milan. Maar er zijn er nog veel meer!

Hoe vaak komt de naam Milan voor?

De naam Milan werd in 2022 in Nederland 610 keer gegeven aan Nederlandse jongens en staat daarmee in de top 10 van de populairste jongensnamen van Nederland. In onderstaande grafiek kun je zien hoe vaak de naam Milan de afgelopen jaren werd gegeven....en bestel een gratis proefdruk!

Statistieken

Noot: Namen die minder dan 25 keer zijn gegeven worden tegenwoordig niet meer vrijgegeven. Sommige aantallen zijn daardoor een schatting, gebaseerd op de jaren ervoor. In deze grafiek zie je hoeveel Milan`s er elk jaar zijn geboren in Nederland.