Vaders

Gefeliciteerd ouwe!

Als je dit leest word je waarschijnlijk voor de eerste keer vader. Gaaf man!

Je bent misschien onzeker over wat er komen gaat, en misschien weet je nog helemaal niet wat je nu hoort te doen. Maak je geen zorgen. Er is informatie genoeg om je vrouw of vriendin te geven wat ze nodig heeft tijdens en na de zwangerschap. Deze vadersectie is een prima begin. Lees de artikelen eens door, dan ben je al een flink stuk zekerder van jezelf.

Er zijn of komen ongetwijfeld momenten met pijn, emoties en zorgen, maar uiteindelijk krijg je tegelijk met het vaderschap een van de mooiste dingen die er zijn; als je je zoon of dochter straks voor het eerst vasthoudt zul je een ongekend gevoel van trotsheid en liefde ervaren.

Ook voor vaders:

Babykostencalculator

Deze calculator toont wat je kwijt kan zijn aan een baby in het eerste jaar. Afhankelijk van je budget kun je één van de vier prijsniveau’s selecteren. Selecteer je voorkeuren en zie hoeveel je nodig hebt.

Wat kost een baby?

Namen zoeken

Informatie en artikelen voor nieuwe vaders.

 • Vader-worden

  Vaders delen de vreugde van zwangerschap, geboorte en het grootbrengen van jullie kind. Natuurlijk wordt niet alleen de vreugde, maar ook de zorg gedeeld die er bij komt kijken. Van tijd tot tijd zal je je zorgen maken over de gezondheid van de baby en die van je partner, en over de veranderingen die je te wachten staan in je leven... Lees meer »

 • Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand

  De baby moet binnen 3 werkdagen worden aangegeven in de gemeente waar de baby is geboren. Je moet een geldig legitimatiebewijs meenemen en eventueel het trouwboekje. Als jullie niet zijn getrouwd, dan moet de vrouw toestemming geven om de baby op de achternaam van de vader te zetten. Dit kun je het beste tijdens de zwangerschap regelen... Lees meer »

 • De-achternaam-van-je-kind

  Tegenwoordig kun je zelf beslissen welke achternaam je kindje krijgt. Je kunt kiezen voor de achternaam van de (erkende) vader, of voor de achternaam van de moeder. Om de baby te erkennen, ga je samen naar de afdeling Burgerlijke Stand van je gemeente. De moeder moet de vader toestemming verlenen om het kindje door hem te laten erkennen... Lees meer »

 • Erkennen-van-je-baby

  Op welke momenten kun je de baby erkennen: Dit kan tijdens de zwangerschap. Er wordt een akte opgemaakt waarin wordt erkend dat jij de vader bent, de moeder moet hier altijd bij aanwezig zijn. Als je de baby na de geboorte gaat aangeven. Houdt er wel rekening mee dat de moeder erbij aanwezig moet zijn, als dit jullie eerste kindje is... Lees meer »

 • Grote-gezinnen

  Gezinnen heb je in alle maten. Doorgaans wordt een gezin met vier of meer kinderen beschouwd als een grote familie. Soms ontstaan grote gezinnen wanneer de moeder of vader kinderen heeft uit een eerdere relatie en vervolgens de hele familie samensmelt. In de meeste gevallen is de grote familie gewoon 'van nature' zo gekomen... Lees meer »

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50