Roos coacht: op zoek naar geluk.

Roos coacht: op zoek naar geluk.
  • in Lifestyle
  • 0
  • 3405
  • 29/11/2016

Je leert zo ongelofelijk veel op school: welke spreekwoorden je wanneer kunt gebruiken, hoe hard je moet rijden als je binnen drie kwartier van Maassluis in Utrecht moet zijn en wat fotosynthese nou precies betekent…  Maar dat wat er echt toe doet… wordt dat niet vergeten? 

Gelukkig worden of gelukkig zijn komt je als mens vaak niet aanwaaien. Hoeveel trainingen en cursussen worden daar wel niet voor aangeboden? En door hoeveel ‘shit’ moet je als volwassene wel niet heen werken om eindelijk dat geluk te mogen vinden? Als je rugzak en hoofd al vol zitten?

Leer focussen

Ik krijg er in mijn praktijk vaak mee te maken; ouders die hun kinderen anders gunnen dan wat zij zelf hebben mee moeten maken. 

Geluk is voor sommigen een lastig en moeilijk concept… terwijl het voor anderen zo simpel lijkt te zijn. Dus hoe geweldig zou het zijn als we kinderen die ‘simpele’ weg naar geluk al jong mogen leren? Zodat ze met die tools op mogen groeien? 

Een klein voorbeeld is het feit dat je gelukkiger bent als je je leert focussen op wat er wél goed gaat in plaats van op dat wat er niet goed gaat. Dat is heel erg lastig aan te leren als je je al bijna 40 jaar vooral focust op wat er niet goed gaat… maar als je als kind met de paplepel ingegoten krijgt hoe je dat doet, dan is dat appeltje eitje! Het is namelijk net als het trainen van je spieren, of als leren fietsen: in het begin voelt het raar en onwennig, maar op een gegeven moment hoort het bij je. 

Met ‘leren focussen op wat er goed gaat’ bedoel ik trouwens niet dat je maar een roze bril op moet zetten en al het leed van de wereld moet vergeten. Klinkt leuk natuurlijk, maar dat is erg onrealistisch en zou je kind ook niet helpen. 

Invloed

Wat ik bedoel is dat je als ouder heel veel invloed hebt op de ‘mindset’ van je kind: als jij als ouder altijd benoemt wat er niet goed gaat, zal je kind zich daar ook op focussen. En dat maakt het leven zuur. Als je altijd alleen maar de nadruk legt op wat jij niet goed doet, wat de ander niet goed doet, wat er in de wereld niet goed gaat. Dat geeft je een heel ander beeld van het leven dan als je focust op wat je al wel kunt, wat er allemaal wél goed gaat. Dat wil niet zeggen dat je de rest moet vergeten, maar wel dat het zwaartepunt ligt op dat wat positief is. 

En het mooie is dat je dat kinderen heel gemakkelijk kunt leren! Zodra jij het zelf al doet zullen ze het je na gaan doen! 

Lees ook hoe gelukkig vrouwen nou echt zijn na het krijgen van hun eerste kind!

En mocht er dan net iets meer nodig zijn…

Zou jij dat aan jouw kind mee willen geven? Omdat hij/zij regelmatig niet lekker in  zijn/haar velletje zit? Of omdat je gewoon graag ziet dat jouw kind deze tools al jong aangereikt krijgt? 

De training ‘Gelukszoekers’ is hier speciaal voor ontworpen. Deze training maakt kinderen al op jonge leeftijd bewust van hun eigen geluk, van hun eigen invloed op dat geluk en leert hen hoe ze dat geluk kunnen vinden. En het neemt jou als ouder natuurlijk mee op deze reis zodat ook jij er op je eigen manier van kan profiteren!

 

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op: www.dekinderenopvoedcoach.nl/aanbod of mail naar: info@dekinderenopvoedcoach.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Rosanne van der Laarse is moeder van twee heerlijke druktemakers en dus ervaringsdeskundige op het gebied van 'ouder zijn'. Ze weet hoe ongelofelijk lastig opvoeden kan zijn, zelfs als alles redelijk 'naar behoren' gaat. Ook weet ze door ruim 13 jaar ervaring in de Jeugdzorg dat dat nog maar het begin kan zijn, en dat veel ouders voor veel grotere uitdagingen staan.

In 2014 is ze gestart met haar praktijk De Kinder- en Opvoedcoach; waar ze coaching en training geeft aan kinderen, jongeren en ouders. Haar missie is haar bijdrage te leveren aan meer gelukkige gezinnen in dit land. Dat geluk zit vaak in de kleine dingen.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50