Mama biecht op: déze verhalen werden het meest gelezen

Mama biecht op: déze verhalen werden het meest gelezen
  • in Moeder
  • 0
  • 755
  • 01/01/2024

De rubriek 'Mama biecht op' is een van de meest gelezen rubrieken op BabyBytes.nl. Niet zo gek, want het zijn verhalen die onze lezeressen anoniem insturen en zeer herkenbaar zijn. Dus daarom nog even een korte terugblik op de meest gelezen verhalen uit de 'Mama biecht op'-rubriek van het afgelopen jaar!

1. 'De buurvrouw klaagt over het gehuil van onze baby’

“Onze huilbaby vergt enorm veel van ons en dus blijkbaar ook van een van onze buren. We wonen in een jaren dertig appartementencomplex en die hebben dunne muren. Als ik op de wc zit dan hoor ik bij wijze van spreken mijn buurman een boer laten als hij in zijn keuken staat. En van andere buren weet ik dat ze er een enorm gezond seksleven op nahouden. Allemaal prima, dat hoort bij deze woningen. We realiseren ons dondersgoed dat iedereen dus ook 'meegeniet’ van het gehuil van onze dochter. Gelukkig zijn er heel veel buren die met ons meeleven en ons op het hart drukken dat we ons niet bezwaard moeten voelen, dat het een fase is, dat het heus voorbijgaat, maar er is een zure buurvrouw die ons elke keer erop aanspreekt. Dat ze er stress van krijgt, die verwijt dat we (ja echt) slechte ouders zijn, die elke keer op de muur klopt en schreeuwt of dat gehuil een keer kan ophouden.”

Lees verder

2. ‘Ik ben zo bang dat ik mijn baby lelijk ga vinden’

“Op de een of andere manier heb ik altijd baby's van anderen nooit mooi gevonden.  Soms zien er zo opgezwollen uit, staan oren ver van het hoofdje af, is er een rare verdeling van het haar, hebben ze grote kikkerogen... En dan heb je van die moeders die hard lopen te roepen dat hun kindje zo mooi is? 'Hoe kom je erbij?’ denk ik dan. Ik houd natuurlijk wijselijk mijn mond.”

Lees verder

3. ‘Ik schaam me voor mijn na-de-bevalling-lichaam'

“Ik geef toe: ik heb me een beetje erg laten gaan tijdens mijn zwangerschap. Ik had ook allesbehalve last van de bekende zwangerschapskwaal: misselijkheid. Voor mij was het reden om juist net wat meer te eten dan ik normaal deed. Ik was voor mijn zwangerschap niet heel slank, maar ook niet dik. Een normale maat 42 en daar was ik heel tevreden mee. Maar na 9 maanden zwangerschap was er 38 kilo bijgekomen. Veel te veel natuurlijk, maar ik had eigenlijk gedacht dat het er makkelijk af zou gaan. Ik gaf borstvoeding en sportte weer als vanouds.”

Lees verder

4. ‘Ik vind hem helemaal geen leuke vader’

“Ik kan nu echt genieten van het moederschap. Het is zo'n lekker ventje! Mijn vriend daarentegen lijkt helemaal niet van het vaderschap te genieten. Ik vind hem kortaf naar onze zoon toe, hij onderneemt heel weinig met hem en soms vind ik hem echt onredelijk streng naar onze kleine toe. Om eerlijk te zijn doet hij me een beetje denken aan een vader van vroeger. Iemand die weinig betrokken is en waarvan onze zoon ongetwijfeld gaat denken: ‘Wie is die man die elke zondag het vlees snijdt?”

Lees verder

5. ‘Ik wil seks, maar hij is bang onze ongeboren baby iets aan te doen’

“Ik word er een beetje heel erg kribbig van... Ik zit nu in mijn laatste trimester en ik heb zo'n zin in seks. Maar mijn vriend houdt me af. Nu met die enorme buik is hij bang dat hij ons ongeboren kind pijn kan doen. Of dat hij iets kan beschadigen. Ik google erop los en laat hem van alles lezen, maar hij wil het zekere voor het onzekere nemen.”

Lees verder

Stuur jouw verhaal anoniem in

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50