Mama biecht op: ‘Ik vind hem helemaal geen leuke vader’ 

Mama biecht op: ‘Ik vind hem helemaal geen leuke vader’ 
  • in Moeder
  • 0
  • 1568
  • 14/01/2023

Hoe ben jij als moeder? Én... hoe is hij als vader? Je kunt een beetje een idee hebben, maar soms kan het ook tegenvallen. 'Om eerlijk te zijn doet hij me een beetje denken aan een vader van vroeger. Iemand die weinig betrokken is en waarvan onze zoon ongetwijfeld gaat denken: ‘Wie is die man die elke zondag het vlees snijdt?' 

“Ik snap er helemaal niets van. Ik had altijd gedacht dat mijn vriend een leuke vader zou zijn. Hij is heel sociaal, kan goed met de kinderen in de buurt opschieten en was altijd vol plannen als hij ooit zelf vader zou worden. Maar nu het eenmaal zo ver is...”

Moeilijke start

“We hebben een lastige start gehad. Onze zoon werd te vroeg geboren en er waren wat complicaties. Eenmaal thuis huilde onze kleine veel. Erg veel. Dat zorgde voor veel gebroken nachten en overdag veel stress. Maar nu onze kleine een stoere dreumes is, gaat het goed. Heel goed."

Hij geniet niet van het vaderschap

“Ik kan nu echt genieten van het moederschap. Het is zo'n lekker ventje! Mijn vriend daarentegen lijkt helemaal niet van het vaderschap te genieten. Ik vind hem kortaf naar onze zoon toe, hij onderneemt heel weinig met hem en soms vind ik hem echt onredelijk streng naar onze kleine toe. Om eerlijk te zijn doet hij me een beetje denken aan een vader van vroeger. Iemand die weinig betrokken is en waarvan onze zoon ongetwijfeld gaat denken: ‘Wie is die man die elke zondag het vlees snijdt?” 

Erover praten

“Ik heb het al een paar keer geprobeerd ter sprake te brengen. Maar hij wimpelt me af. Zegt dat ik me niet zo druk moeten maken. Alsof hij geen zin heeft om erover te praten. Ondertussen weet ik ook niet zo goed hoe ik subtiel kan zeggen dat hij me eigenlijk als vader behoorlijk tegenvalt. Ik leer nu een kant van hem kennen die ik nog helemaal niet ken. Het irriteert me mateloos en ik ga nu ook veel liever alleen op pad met onze zoon, omdat ik bang ben dat ‘ie een gezellig uitje kan verpesten door onredelijk te zijn. Maar ja, als ik enthousiast thuiskom, wordt de dag alsnog verpest omdat mijn vriend nukkig reageert als ik vertel over wat we hebben gedaan. Lijkt wel alsof hij jaloers is op zijn eigen zoon, ofzo.”

Hulp?

“Om eerlijk te zijn, weet ik niet zo goed hoe we dit kunnen oplossen, kunnen veranderen. Misschien dat we professionele hulp moeten inschakelen? Ik weet het niet. Ik heb het gevoel dat er iets speelt bij mijn vriend, maar ik krijg er totaal geen hoogte van...”

Zelf iets opbiechten?

Wil je zelf iets opbiechten? Laat je verhaal achter via dit formulier. Zet erbij dat het voor de rubriek 'Mama biecht op' is.

Lees ook:

Mama biecht op: 'De liefde van mijn leven wil geen kinderen'
Mama biecht op: 'Ik mis mijn leven van voordat ik een kind had'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50