Mama biecht op: 'De buurvouw klaagt over het gehuil van onze baby’ 

Mama biecht op:
  • in Moeder
  • 0
  • 2162
  • 03/03/2023

Wat als anderen iets over jouw kind zeggen in negatieve zin? Hoe reageer jij dan? Deze BabyBytes-lezeres zint op wraak nu haar buurvrouw telkens klaagt over het gehuil van haar baby. ‘Het liefst zou ik een doos met poepluiers bij haar willen laten bezorgen.’ 

“Baby's huilen dat weet iedereen, maar ik heb de pech dat we een huilbaby hebben. Dat is natuurlijk niet wat we voor ogen hadden toen we een gat in de lucht sprongen op het moment dat we hoorden dat we een kindje verwachten. Je fantaseert erop los hoe het kan zijn, maar je houdt er niet echt rekening mee dat het anders kan lopen dan je had gehoopt.”

Moeilijke start

“Onze kleine heeft een moeilijke start gehad. Zij kwam veel te vroeg ter wereld, er waren behoorlijk wat complicaties waarbij we regelmatig dachten dat het slecht zou aflopen. Gelukkig is zij een kleine vechter en kwam ze er telkens weer bovenop. Voor ons was dat ook een afschuwelijke tijd, maar uiteindelijk waren we dolblij dat ze naar huis mocht!”

Huilbaby

“Helaas is het nog steeds geen roze wolk, want ze is een huilbaby. Dat vergt enorm veel van ons en dus blijkbaar ook van een van onze buren. We wonen in een jaren dertig appartementencomplex en die hebben dunne muren. Als ik op de wc zit dan hoor ik bij wijze van spreken mijn buurman een boer laten als hij in zijn keuken staat. En van andere buren weet ik dat ze er een enorm gezond seksleven op nahouden. Allemaal prima, dat hoort bij deze woningen.”

Zure buurvrouw 

“We realiseren ons dondersgoed dat iedereen dus ook 'meegeniet’ van het gehuil van onze dochter. Gelukkig zijn er heel veel buren die met ons meeleven en ons op het hart drukken dat we ons niet bezwaard moeten voelen, dat het een fase is, dat het heus voorbijgaat, maar er is een zure buurvrouw die ons elke keer erop aanspreekt. Dat ze er stress van krijgt, die verwijt dat we (ja echt) slechte ouders zijn, die elke keer op de muur klopt en schreeuwt of dat gehuil een keer kan ophouden.”

Politie voor de deur

“Wat echt het toppunt was, was dat ze de politie inschakelde, omdat ze dacht dat we ons kind mishandelden! Nou echt! Stond er ineens een agent voor de deur om te checken of alles oké was. Toen hij twee doodvermoeide ouders zag met een kleine baby, begreep hij wat er aan de hand was. De buurvrouw heeft wel vaker de politie gebeld over dingen die andere buren zouden hebben gedaan, dus ze waren er gelukkig mee bekend dat ze sommige meldingen van haar met een korreltje zout moesten nemen. Maar omdat het nu om een kind zou gaan, besloten ze voor de zekerheid even polshoogte te nemen.”

Wraak

“Het liep dus met een sisser af, maar sindsdien zin ik op wraak. Het is al een vervelend gevoel dat je je zo bezwaard voelt door dat gehuil, maar onze kleine kan er ook niets aan doen! Als je zulke dingen gaat doen als die van onze buurvrouw en totaal geen begrip hebt voor onze situatie dan vraag je erom. Ik fantaseer over dingen om haar nog meer dwars te zitten. Maar goed, echt uitvoeren, doe ik dan ook weer niet. Maar wat zou ik graag een doos vol poepluiers bij haar willen bezorgen!”

Ook iets op te biechten?

Wil jij ook iets opbiechten? Met dit formulier kun je geheel anoniem je verhaal kwijt.

Lees ook:

Mama biecht op: 'Ik wil seks maar mijn man is bang om onze ongeboren baby iets aan te doen'
Mama biecht op: 'Ik ben zo bang dat ik mijn baby lelijk ga vinden'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50