Mama biecht op: ik schaam me voor mijn na-de-bevalling-lichaam 

Mama biecht op: ik schaam me voor mijn na-de-bevalling-lichaam 
  • in Moeder
  • 1
  • 1966
  • 18/03/2023

Dat je lichaam er anders uit kunt zien na een bevalling is heel normaal. De een heeft meer moeite met haar na-de-bevalling-lichaam dan de ander. ‘Ik schaam me dood voor al die strepen en extra rollen over mijn hele lichaam.’ 

“Ik geef toe: ik heb me een beetje erg laten gaan tijdens mijn zwangerschap. Ik had ook allesbehalve last van de bekende zwangerschapskwaal: misselijkheid. Voor mij was het reden om juist net wat meer te eten dan ik normaal deed.”

38 kilo erbij

“Ik was voor mijn zwangerschap niet heel slank, maar ook niet dik. Een normale maat 42 en daar was ik heel tevreden mee. Maar na 9 maanden zwangerschap was er 38 kilo bijgekomen. Veel te veel natuurlijk, maar ik had eigenlijk gedacht dat het er makkelijk af zou gaan. Ik gaf borstvoeding en sportte weer als vanouds.”

Rollen en strepen

“Er is ook wel wat vanaf gegaan, maar mijn huid die behoorlijk is uitgerekt, spring nu niet vanzelf meer terug in z'n oorspronkelijke vorm. Ik had een paar rollen huid om mijn buik gecreëerd die ik er met geen mogelijkheid af krijg. Ook de strepen op mijn buik vind ik helemaal niets."

Moeilijk te accepteren

“Jullie zullen me wel een ongelooflijke ijdeltuit vinden, maar ik vind het maar moeilijk te accepteren dat na-de-bevalling-lichaam. Ik voel me ongemakkelijk als ik op de sportschool rondloop, of mezelf in mijn badpak hijs als ik 's ochtends baantjes wil trekken.”

Schaamte naar mijn man toe 

“Ook naar mijn man toe, voel ik schaamte als hij me uitkleedt. Ik vind het vervelend als hij mijn buik aanraakt of als er te veel licht in de kamer is. Hij stelt me gerust en zegt dat ik nog altijd prachtig ben, maar dan denk ik dat ie dat alleen maar zegt omdat ik zijn vrouw ben. Ik geloof er geen snars van, kan me niet voorstellen dat hij dit allemaal maar prachtig vindt.”

Operatie

“Ik heb dus actie ondernomen. Ik wil die vetrolletjes weg laten halen middels een operatie. Ik heb hard gespaard en over een paar weken is het zover. Ik denk dat het mijn zelfvertrouwen een enorme boost kan geven. Dat hoop ik echt, want zoals het nu is, word ik er niet vrolijker van...”

Ook iets op te biechten?

Wil jij ook iets opbiechten? Met dit formulier kun je geheel anoniem je verhaal aan ons kwijt.

Lees ook:

Mama biecht op: 'De buurvrouw klaagt over het gehuil van onze baby'
Lezeressen over hun na-de-bevalling-lichaam

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • AshleyJessy

    U got this girl! You do You .

    Happy Mom Happy Life!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50