Mama biecht op: ‘Ik ben zo bang dat ik mijn baby lelijk ga vinden’ 

Mama biecht op: ‘Ik ben zo bang dat ik mijn baby lelijk ga vinden’ 
 • in Moeder
 • 6
 • 1737
 • 04/02/2023

Ook al heeft je baby grote kikkerogen, flaporen en is hij zo kaal als een biljartbal, je kunt je toch niet voorstellen dat je als moeder je baby lelijk vindt? Toch maakt deze BabyBytes-lezeres zich er druk over: ‘Ik vind baby's zelden mooi... Wat als ik mijn eigen baby straks ook lelijk vind?’ 

Ik weet het: er zijn heel veel andere dingen die veel belangrijker zijn als mijn baby er is. Is hij gezond, zitten er tien vingers, tenen aan, werkt alles zoals het moet... En toch, ik ben zo bang dat ik mijn kindje niet mooi ga vinden.

Lelijk

Op de een of andere manier heb ik altijd baby's van anderen ook nooit mooi gevonden.  Soms zien er zo opgezwollen uit, staan oren ver van het hoofdje af, is er een rare verdeling van het haar, hebben ze grote kikkerogen... En dan heb je van die moeders die hard lopen te roepen dat hun kindje zo mooi is? 'Hoe kom je erbij?’ denk ik dan. Ik houd natuurlijk wijselijk mijn mond.

Moedergevoel? 

Het zal wel het moedergevoel zijn. Maar ik vind het een ding, zeker nu ik zelf een baby verwacht. Wat als ik mijn eigen kind lelijk vindt? Of word ik ook net als zoveel moeders verblind door moederliefde en schreeuw ik ook van de daken dat mijn kind de allermooiste is? Ik hoop het. Ik snap ook niet dat ik me zo druk maak over zoiets oppervlakkigs. Het zullen wel de hormonen zijn; dat je niet meer realistisch nadenken. 

Vond jij je baby de allermooiste van de hele wereld toen het net geboren was? 

Lees ook: 

Mama biecht op: 'De liefde van mijn leven wil geen kinderen'
Mama biecht op: 'Ik vind hem helemaal geen leuke vader'

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • Flamingobaby

  Ah daar was ik ooo bang voor, maar m’n dochter was echt een popje! Met een maand of 4 kwam ze in dr wat ongemakkelijke fase hahaha, en toen ze een jaar was werd ze weer een knapperd! Nu nog steeds een knappe meid van bijna 4!

  Mn zoon.. ja die was niet zo knap met de geboorte.. duurde ff maar is ook heel knap opgedroogd en is nu een knappe bink van 2!

  Mensen kijken me altijd raar aan als ik zeg dat ik hem niet zo knap vond als baby hahaha

 • Dame68

  Haha dat je daar over nadenkt 🤭

  Mijn kindje is zelfs nog mooier dan d’r moeder😝👌

 • Nog-even!

  Tja, als uiterlijk zó belangrijk voor je is....heeft jouw baby vooral pech met jou als moeder😬

 • Shrimp

  Ik heb 1 baby die echt wat minder mooi was 😂, maar ik ben nog steeds stapelgek op haar. Nu heb ik weer een “ mooie “ baby en dat zeggen anderen dan ook. Als je alleen hoort “ ach wat lief” 😂 dan weet je hoe laat het is hahaha. Maar zoals al gezegd is; boeiend. Meestal als ze wat ouder worden komt het wel goed 😌. Ze is nu ook een mooie meid ☺️

 • Sann

  Je kind hoeft niet mooi te zijn om ervan te houden. Beauty is in the eye of the beholder. Boeiend, als hij of zij maar gelukkig is.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50