Dít is de beste werkgever voor ouders

Dít is de beste werkgever voor ouders

Een fijne werkgever die rekening houdt met je gezin. Ideaal toch? Uit onderzoek is nu gebleken welke werkgever in Nederland het beste voor heeft met ouders.

Uit onderzoek van Intermediair en Ouders van Nu blijkt dat het Wereld Natuur Fonds Nederland de meest gezinsvriendelijke werkgever is van Nederland. Op een tweede plek is verzekeraar ASR geëindigd, gevolgd door Hema, Tony’s Chocolonely en Deloitte die een derde plek met elkaar delen.

Lees ook
Tijdens je verlof gestoord worden door je baas

Ruimte voor je gezin

Het Wereld Natuur Fonds Nederland is heel blij met de uitkomst. “We respecteren de levensfasen van onze werknemers en kijken samen hoe we daarop kunnen inspelen. Wij denken namelijk dat als jij ruimte krijgt goed voor je gezin te zorgen, je ook een betere werknemer bent”, zegt een woordvoerder.

Regelingen

De organisatie scoorde goed op de onderdelen ‘Zwangerschap & Werk’ en ‘Bedrijfscultuur’. Tijdens de coronacrisis werd het aantal verlofdagen verdubbeld zodat ouders hun kinderen konden opvangen toen kinderopvang en scholen dicht waren. Ook is er ruimte voor flexibel werken én zijn er aanvullende verlofregelingen als je een miskraam hebt gehad.

Extra's als ouder

ASR was een van de voorlopers wat betreft het uitbreiden van het geboorteverlof voor partners. Ook worden salarissen bij verschillende vormen van verlof volledig doorbetaald. Bij Tony’s Chocolonely krijg je een babybonus als je kind ter wereld komt en bij Deloitte kun je een oppas via de zaak regelen.

Bron: AD.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50