Tijdens je verlof gestoord worden door je baas

Tijdens je verlof gestoord worden door je baas
 • in Overig
 • 6
 • 12727
 • 26/05/2022

Je bent net met zwangerschapsverlof of je baas stuurt je een berichtje met een vraag. Dat kan gebeuren. Maar wat als je baas je tijdens je verlof voor elk wissewasje lastigvalt? Dat overkwam Reddit-gebruiker TheRubyRedPirat al vanaf de eerste dag dat ze met verlof was.

Op Reddit laat ze weten dat haar baas haar zelfs vroeg om weer naar het werk te komen aangezien de baby nog niet was geboren. “Als je je vanmiddag verveelt dan kun je altijd naar kantoor komen.” Het lijkt grappig bedoeld, maar zo was het volgens de vrouw niet.

Lees ook:
Alles wat je wilt weten over je zwangerschapsverlof

Op een berichtje van haar baas waar ze pas een dag later op reageerde omdat ze bezoek had kreeg ze als commentaar terug: “Bedankt dat je me gisteren geen berichtje hebt teruggestuurd, heel erg fijn!”

Liever geld verdienen dan zorgzaam zijn

Joeli Brearly, die werkt voor een organisatie die opkomt voor de rechten van werkende vrouwen zegt tegen de HuffingtonPost: “We horen dit vaker van vrouwen die tijdens hun zwangerschapsverlof door hun werkgever lastig worden gevallen. En om eerlijk te zijn wordt dit te weinig aan de orde gesteld. Dat komt door onze maatschappij en hoe er gekeken wordt naar de zorg die we anderen geven. Het wordt niet op waarde geschat. Het is veel belangrijker om geld te verdienen en daardoor denken sommige werkgevers dat het geoorloofd is om tijdens een zwangerschapsverlof hun werknemers lastig te vallen. Het is belangrijk om ook naar je werkgever toe grenzen te stellen. Als die worden overschreden dan moet je dat melden bij een officiële instantie.”

In Nederland kan dat bijvoorbeeld bij het College voor de Rechten van de Mens.

Vond jij het vervelend om tijdens je zwangerschap contact te (moeten) blijven houden met je baas?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • Florien84

  Ze belde alleen in mijn verlof, toen die net twee weken was ingegaan om te vertellen dat mijn contract niet werd verlengd. Verder 0.0 interesse.

 • Jvb

  Daar ben je toch zelf ook bij? Zeg gewoon: ik ben met verlof, dahaag. Klaar toch? En als ze je onder druk proberen te zetten, dan is dat een teken om uit te gaan kijken naar een andere werkgever. Ik geloof best dat er werkgevers zijn die dit doen, maar er is juist ook een enorme ontwikkeling gaande op het gebied van duurzaam werkgeverschap en het belang van fysiek en mentaal gezonde medewerkers. Niet te vergelijken met Amerika. Als je pech hebt en je werkgever is zo'n rotte appel, dan zou ik daar nooit blijven hangen. Tijdens je verlof sta je gewoon in je recht als je weigert, dus doe dat vooral

 • Lady-Whistledown

  Wat jammer dat Babybytes zelf niet met een Nederlands voorbeeld kan komen. Niet echt representatief. Mijn leidinggevende appte mij nooit over het werk tijdens mijn verlof. Zou niet eens in haar hoofd opkomen. Wel hoe het ging met de zwangerschap en enkele weken na de geboorte is zij met enkele directe collega's op kraamvisite geweest.

 • M1518

  Ja, hier helaas ook gebeurd! Ik werd geacht om mijn werk persoonlijk over te komen dragen toen ik bijna 37 weken zwangerschap aantikte. Dit hield in: een dag werken op kantoor, misschien zelfs wel 2 dagen (dat kon ze niet uitsluiten). Ik was met ruim 34 weken noodgedwongen gestopt op dringend advies van verloskundige.

  Mijn leidinggevende wist al van mijn zwangerschap af toen ik 12 weken ver was. Ze heeft nooit de moeite genomen om een backup te zoeken (had haar herhaaldelijke keren gevraagd wat de status was) en toen zij duidelijk te laat was (= in mijn verlof) met het regelen van vervanging, werd ik verzocht om mijn opvolger in te werken. Heb dit geweigerd en heb haar verwezen naar mijn zeer uitgebreide overdracht per mail.

  3 dagen later werd mijn zoon geboren. Heb nooit een kaartje gekregen, niets....ze gaf na mijn verlof aan teleurgesteld te zijn. Ik heb toen ook gelijk verteld hoe teleurgesteld ik was. Uiteindelijk ben ik niet al te lang erna met gierende banden geknakt vertrokken. Beste besluit ooit, had ik achteraf veel eerder moeten doen. Ben er zo van opgeknapt. Een goede verstandhouding met een leidinggevende is zo belangrijk!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50