Thuiswerken met kleine kids: zó ziet dat eruit

Vaker thuiswerken is na corona het nieuwe normaal, maar als je kleine kids hebt, is dat een stuk lastiger om te doen... Want ze kunnen een behoorlijke stoorzender zijn...

Esther Anderson van Story of This Life  heeft nooit begrepen waarom sommige ouders het zo lekker vinden om thuis te werken. Zeker met kleine kinderen was het tijdens de corona-periode een zware tijd.

Quote

Haar favoriete quote komt van CS Lewis: 'Kinderen leiden niet af van belangrijk werk. Zij zijn het belangrijkste werk'.

Hoe pak jij het aan met thuiswerken en kleine kinderen?

Lees ook:

7 tips voor thuiswerkende moeders
Wat je nooit moet zeggen tegen een thuiswerkende moeder

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Jvb

  Je kunt niet thuiswerken met een kind in huis. Als je werkt, heb je geen tijd voor je kind. Als je bij je kind bent, heb je geen tijd voor je werk. In corona was het niet anders, maar ik vind dat je in deze tijd het tegenover je kind en je werkgever niet kan maken om het allebei tegelijk een daarmee allebei maar halfbakken te doen op 1 dag.

 • Baby323

  Grappig als mensen zo rigide doen, meestal vanuit eigen ervaring of wellicht niet mogelijk met eigen werk. Dat betekent niet dat anderen daar wel een modus in hebben gevonden.

  Ik werk een vaste middag thuis en dat gaat prima! Het is een kwestie van goed plannen en organiseren wat je op een thuiswerk middag doet. Ik ben bijv. alleen per mail beschikbaar en werk administratieve dingetjes bij/of rapporterr wat huisbezoeken van die week.

  Werk niet non stop op zo’n middag, maar dat doe ik ook niet op kantoor of onderweg.

  Daarbij zit je ook niet aan je kind geplakt als je niet werkt toch? Even speeltijd en slaaptijd.

  Zoontje is inmiddels 7 en er mankeert hem niets hoor, omdat mama elke week een middagje de laptop erbij heeft. 🤣

 • Jvb

  Ik kan ook goed plannen en organiseren, maar je kunt gewoon niet bij beiden de volle aandacht hebben. Dat is niet rigide, dat is gewoon menselijk.

  Als je alleen werkt als je kind slaapt of speelt, dan maak je je werkuren niet. Als je je werkuren wel maakt dan moet je kind zichzelf uren vermaken met hooguit tussendoor even wat pauzes van mama. Je probeert beiden, dus je maakt minder uren en je zet je kind soms in de wacht, en dus doe je beiden half. Alleen per mail beschikbaar zijn bij thuiswerken is lang niet voor iedereen mogelijk en ik maak op werk ook wel eens een praatje, maar dat is qua uren echt niet vergelijkbaar met op een thuiswerkdag tussendoor ook voor 1 of in mijn geval 3 kinderen zorgen. Daarbij zal het aam het soort werk liggen, maar ik kan prima de was opvouwen, met een vriendin koffie drinken of koken met een kind in.de buurt maar werken is toch echt een ander verhaal. Dat vraagt hele andere concentratie, dat valt niet te multitasken met kinderen er omheen

 • Moederv1

  Lang leven de box !

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50