Miskraam? Vaders hebben hier net zoveel verdriet van!

Miskraam? Vaders hebben hier net zoveel verdriet van!

In het kader van de Babyloss Awerenessweek die afgelopen week plaatsvond, besloot vader Al Ferguson een openhartige video op te nemen over hoe hij de miskramen van zijn vrouw heeft ervaren.

Nadat zijn vrouw een eerste miskraam had gehad, probeerde Al eerst een aantal dagen gewoon door te gaan met zijn leven. Totdat hij besefte dat het zo niet langer ging. Hij besloot zijn vrouw te vertellen hoe hij zich voelde en samen hebben ze gehuild om het verlies van hun kind. “Ik had gewild dat iemand me eerder had verteld dat het beter was om meteen open te zijn over wat de miskraam met mij deed.”

Als Al en zijn vrouw Jen na die eerste keer nog drie miskramen moeten doormaken, merkt hij hoe weinig zijn omgeving naar zíjn ervaring vraagt. Er waren zelfs mensen die het hele onderwerp uit de weg gingen. “Voor vaders is een miskraam emotioneel gezien net zo zwaar als voor moeders. We maken het lichamelijke aspect dan wel niet mee, maar mannen hebben net zoveel verdriet als vrouwen om het verlies van een kind.”

Lotgenoten

Volgens Al zou het taboe wat er toch wel heerst op een miskraam eens afgelopen moeten zijn. “Als je naar een gemiddelde kroeg zou gaan, heeft zo’n kwart van de aanwezigen ooit een miskraam meegemaakt. Je zou toch denken dat het met zoveel lotgenoten niet moeilijk zou zijn om je gevoelens te kunnen uiten. Er zou veel meer over gepraat moeten worden.”

Voor Tommy, de grootste vereniging voor ouders die een miskraam hebben meegemaakt in het Verenigd Koninkrijk, nam Al onderstaand filmpje op. ​

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50