Disney-prinsessen voor en na een bevalling: zo zien ze eruit

Disney-prinsessen voor en na een bevalling: zo zien ze eruit
  • in Moeder
  • 0
  • 1480
  • 24/11/2022

Disney-prinsessen leven een droomleven. Maar wat als je ze iets menselijker maakt zodat ze iets meer dichtbij je staan, omdat het zo herkenbaar is? Hoe zien Disney-prinsessen er bijvoorbeeld uit voor en na een bevalling?

Illustratrice Anna Belenkiy belandde na de geboorte van haar zoontje in een postnatale depressie. Ze besefte dat zwanger zijn en bevallen allesbehalve sprookjesachtig kan zijn. Op haar Instagram vertelt ze dat haar spiegelbeeld deed beseffen dat ze nooit meer dezelfde zou zijn; de bevalling had zo haar sporen achtergelaten op haar lichaam. 'Ik ben een nieuwe versie van mezelf dankzij mijn baby. En die striemen zijn mijn persoonlijke medaille.'

Zwangerschap en postpartum-lichaam

Haar zwangerschap en haar postpartum-lichaam gaven haar inspiratie om aan de slag te gaan met het illustreren van Disney-prinsessen voor en na hun bevalling. Niet alleen om taboes door te breken van zowel voor als na een bevalling, maar ook om haar eigen moeilijke momenten te verwerken.

Illustraties Disney-prinsessen

Zo zien we Belle die last heeft van zwangerschapscravings, Ariel met striemen op haar buik, prinses Yasmine in tranen met haar baby op haar armen en nog veel meer!

Lees ook:

Zo zien Disney-prinsessen eruit als ze zwanger zijn
Disney-prinses als oppas gezocht

Bron: HLN.be

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50