De vooroordelen over thuisblijfvaders

De vooroordelen over thuisblijfvaders

Net als bij thuisblijfmoeders zijn er ook heel veel vooroordelen over thuisblijfvaders. Dat zijn vast mannen die de hele dag achter het scherm zitten, terwijl de kinderen aan het spelen zijn en wenkbrauwen met een oogpotlood op het gezicht van hun baby tekenen. Niets is minder waar!

Uit onderzoek komt naar voren dat we steeds meer tijd aan onze kinderen besteden. Nu is het aantal thuisblijfvaders nog niet echt te vergelijken met het aantal thuisblijfmoeders, maar goed. Ze bestaan wel! Net als bij thuisblijfmoeders zijn er nog heel veel vooroordelen over thuisblijfvaders. Maar laten we die vergissing nu eens niet maken! Want wordt er vaak gedacht als we het over thuisblijfvaders hebben?

Lees ook:
Als je partner niet meehelpt met de verzorging van jullie kind

1. Hij is een veredelde oppasser

Heel vaak krijgen thuisblijfvaders de vraag: “Waar is de moeder?” of “Ben je vandaag aan het oppassen?” Hoezo is hij aan het oppassen. Ook vaders besteden steeds meer tijd aan hun kind. En dat betekent dat ze ook steeds meer de zorg van de moeder overnemen. Heel normaal toch?

2. Zeker te lui om te werken

Ja, hallo! Als je thuisblijft wil dat niet zeggen dat je de hele dag op de bank aan het Netflixen bent. Er staat van alles op de agenda: kinderen ophalen en brengen naar school, clubjes en vriendjes, het huishouden, de boodschappen, afscheidscadeaus regelen voor juffen en meesters en veel meer. Als thuisblijver heb je nauwelijks tijd voor jezelf, dus hoezo te lui om te werken?

3. Hij heeft geen inkomsten

Uhm, heb jij onder een steen gelegen? Ooit van thuiswerken gehoord? Misschien is de vader wel thuis, maar verdient hij wel zijn geld, omdat hij vanuit huis werkt? En het hoeft natuurlijk niet altijd om geld te draaien, want hij verdient zoveel liefde van zijn kinderen en zijn partner, juist omdat hij zoveel doet. Dat is ook heel waardevol!

Oproep

Ik ben wel benieuwd naar de ervaringen van thuisblijfvaders. Kom op thuisblijfvaders: deel je verhaal! Mail jouw verhaal in max 400 woorden o.v.v. thuisblijfvader naar chantal@babybytes.nl.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50