228 Ierse jongensnamen: vind de perfecte jongensnaam

Heb je iets met natuur, mythologie en historische figuren? Kies voor een Ierse jongensnaam! Er zijn heel veel prachtige Ierse jongensnamen te vinden in de babynamen-database van BabyBytes. Verwacht je een meisje of kies je liever voor een genderneutrale naam? Neem dan een kijkje bij de Ierse meisjesnamen en de Ierse uniseksnamen.

De populairste Ierse jongensnamen

In onderstaande tabel zie je de populairste Ierse jongensnamen van dit moment:

Verschillende soorten jongensnamen

Ierse namen worden vaak geïnspireerd op Keltische tradities en mythologie. Zo kunnen de Ierse jongensnamen 'Patrick' en 'Kevin' in verband worden gebracht met bekende Ierse heiligen. Ook zijn veel Ierse jongensnamen afgeleid van de natuur. Namen als Aidan en Eamon verwijzen naar typische eigenschappen van het Ierse landschap. Aidan betekent 'vuur' en verwijst naar het typische Ierse vuurstenen landschap. Eamon betekent 'beschermer' dat het 'verlangen om de natuur te beschermen' kan symboliseren. Ook Ierse meisjesnamen en Ierse uniseksnamen hebben vaak een mythologische of traditionele betekenis of worden geassocieerd met de natuur.

Beroemdheden met een Ierse jongensnaam

Colin Farell is een bekende Ierse acteur van films als 'The Banshees of Inisherin' en 'In Bruges'. Liam Neesson is een bekende Noord-Ierse acteur die te zien was in films als 'Schindler's List' en 'Love Actually'. Aidan Turner is een bekende Ierse acteur die onder andere een rol speelde in de film 'The Hobbit'.

Hoe vind je een mooie Ierse jongensnaam?

Via de zoekfunctie onderaan deze pagina kun je de mooiste Ierse jongensnamen vinden.

Welke naam voor mijn baby?

Soms weet je al heel lang welke naam jouw baby krijgt en soms is het een lastig proces. Als je inspiratie nodig hebt, kun je een kijkje nemen bij de top 50 populairste babynamen. Misschien zie je jouw favoriete babynaam ertussen staan of krijg je inspiratie voor een andere babynaam....en bestel een gratis proefdruk!

Babynamen zoeken

Babynamen top 10 (NL)

Jongensnamen

 1. Noah 871 x
 2. Liam 666 x
 3. Luca 664 x
 4. Lucas 652 x
 5. Mees 621 x
 6. Finn 596 x
 7. James 594 x
 8. Milan 591 x
 9. Levi 585 x
 10. Sem 582 x

Meisjesnamen

 1. Emma 677 x
 2. Julia 655 x
 3. Mila 624 x
 4. Sophie 620 x
 5. Olivia 591 x
 6. Yara 559 x
 7. Saar 532 x
 8. Nora 524 x
 9. Tess 509 x
 10. Noor 501 x

Babynamen in het forum