Er is weer een spruit van de week, #5: Giovanni

Er is weer een spruit van de week, #5: Giovanni
  • in Baby
  • 3
  • 1442
  • 25/09/2016

Omdat Babybytes een enorme community heeft van leuke moeders en minstens net zo leuke kinderen, leek het ons een goed idee om wekelijks eens één van die liefjes in het zonnetje te zetten. Vandaag het verhaal van moeder Soraya over haar zoontje Giovanni. 

Mijn zwangerschap was erg heftig. De eerste 25 weken kon ik zo ongeveer amper eten en drinken binnenhouden. Ik was uitgedroogd en moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Daar heb ik zondevoeding gekregen. Toen ik daarvan hersteld was, heb ik nierstenen en nierstuwing gehad. Mijn nier zat beknelt en er zat veel vocht achter. Toen ik 31 weken zwanger was,  heb ik een week in Utrecht gelegen, omdat ik weeën en ontsluiting had en dus kans op vroeggeboorte. Na deze opname heb ik acht weken lang met harde buiken en weeën gelopen. Met precies 39 weken zwangerschap, zette - op schrikkeldag! - de bevalling door. 

Bevalling
Het was in de nacht van 28 op 29 februari. Ik lag ‘s avonds in bed, maar kon maar moeilijk in slaap vallen. Rond half drie werd ik toch wakker om te plassen. Ik had een vreemd gevoel in mijn buik en bleef om die reden maar naar het toilet en terug lopen. Toen ik uiteindelijk weer in bed ging liggen, kreeg ik enorme steken en krampen in mijn buik, in mijn rug en in mijn benen. Ik vertelde mijn vriend dat ik twijfelde of de bevalling begonnen was.

Na een tijdje had ik zoveel pijn, dat ik wel over de grond had willen kruipen. Mijn vriend stelde voor om het ziekenhuis te bellen, omdat ik vanwege complicaties in de zwangerschap niet thuis mocht bevallen. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen werden we naar de onderzoekskamer gebracht voor een CTG. Ik bleek drie centimeter ontsluiting te hebben. Daar schrok ik toch wel van. “Ik ga vandaag toch niet bevallen?” vroeg ik aan de gynaecoloog. “Ja, dat gaat wel gebeuren,” zei die.

Om acht uur ‘s morgens bleek ik vier centimeter ontsluiting te hebben. Ik hield het ondertussen niet meer van de pijn, dus kreeg ik een ruggenprik. De pijn was nu beter behapbaar. Ondertussen kwamen er een aantal familieleden in het ziekenhuis, om te wachten tot de baby er zou zijn.

Persen
Rond één uur in de middag werd de pijn weer heel heftig en bleek ik volledige ontsluiting te hebben. “Je mag gaan beginnen met persen, zodra er weer een wee komt,” zei de gynaecoloog. Na een kwartier persen werd ik wanhopig. Gelukkig waren daar mijn vriend en mijn schoonmoeder om me te vertellen dat ik het goed deed. Mijn vriend bleef mijn hand vasthouden en me toefluisteren hoe trots hij op me was.

Weer een half uur later zei mijn vriend met tranen in zijn ogen: “schat ik kan het hoofdje zien!” Ik geloofde er niks van, maar uiteindelijk om 13:47 uur is toch ons kleine prinsje Giovanni geboren. We waren allebei zo gelukkig en blij dat we eindelijk ons wondertje in de armen konden houden! Het grappige is dus dat onze kleine schat op schrikkeldag geboren is. Gelukkig mochten we dezelfde avond naar huis toe....

De naam
Onze zoon heet Giovanni, omdat we dit een mooie naam vonden. Toen ik zwanger was en we te horen kregen dat we een jongen verwachtten, zijn we gaan denken over een naam. Mijn vriend kwam voor het eerst met de naam Giovanni, die ik gelukkig ook meteen mooi vond.

Giovanni is de allerliefste baby op de wereld, omdat hij altijd lacht. Hij huilt bijna nooit, alleen als hij wil eten, pijn heeft of verschoond moet worden, maar dat is logisch. Hij vindt het bovendien ook heerlijk om met ons te knuffelen. Wij houden super veel van hem.

Zoals je op de foto’s kunt zien is Giovanni een prachtig mannetje om te zien. Wij kunnen ons wel voorstellen dat jullie enorm trots op jullie mooie zoon zijn! Veel geluk met z’n drietjes!

Verdient jouw kindje de titel 'Spruit van de week' ook? Geef hem of haar dan op! Stuur een mailtje met wat informatie over de naam (waarom hebben jullie hiervoor gekozen?), zwangerschap, bevalling, het karakter van je kindje en waarom hij of zij de allerleukste is naar betty@babybytes.nl! Wij kiezen iedere week één van jullie leuke kinderen uit om in het zonnetje te zetten. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50