Laatste gesprek gehad en nu in spanning afwachten...

Vandaag mijn laatste gesprek gehad bij de fertiliteitskliniek van UZ Gent... het tweede met de psychologe. Waar de eerste 1,5 uur duurde was het nu maar 45 minuten. We hebben vorig gesprek overlopen en alle papieren in orde gemaakt i.v.m. aanvraag donorzaad en welke eigenschappen die donor voor mij moet hebben. Uiteindelijk heb ik voorkeuren doorgegeven maar ook ineens gemeld dat deze niet echt bepalend zijn. Wat wil zeggen dat ze niet hoeven te zoeken naar die donor met die eigenschappen. Vinden ze die wel, zo veel te beter, indien niet dan is het maar zo want anders kan het lang duren voor ze die ene juiste vinden die aan mijn 'voorwaarden' voldoet. Het komt ineens wel heel erg dichtbij en toch is het ook nog ver af gezien ze nu nog moeten beslissen of ze mij gaan helpen... Die beslissing ken ik op 14/11 dan mag ik na 16u30 bellen, nog 11 dagen in spanning wachten dus... Maar ik had, net zoals bij het eerste gesprek, best een goed gevoel maar ik blijf voorzichtig, of dat probeer ik toch. Het is zo makkelijk om je te laten leiden door je gevoel en het enthousiasme van de mensen rond om je en dat kan bedriegen natuurlijk.


Op de terugweg van het UZ Gent kreeg ik al bericht van mijn eigen psychologe dat ze ondertussen was gecontacteerd. En deze namiddag had ik een gesprek met haar en hebben we het over haar telefoontje met Gent gehad. Ze hebben een 20-tal minuten gebeld en alles eens overlopen. Mijn psychologe trad zo waar op als mijn advocate want ze staat volledig achter mij en mijn wens. Maar in Gent zijn ze erg streng als het komt op het netwerk en daar hadden ze blijkbaar nog wat vragen rond en ook in hoe verre ik een 'moeilijke' situatie aan zou kunnen zoals vb. een huilbaby. Mijn psychologe had wel het idee dat de psychologe van de fertiliteitskliniek wel positief was over mijn aanvraag maar ze (die van Gent dus) wist haar (mijn psychologe) ook te zeggen dat het een situatie was waar over (zwaar) gediscuteerd zou worden aan de tafel tijdens het overleg. Het zal allemaal afhankelijk zijn van hoe die psychologe mijn situatie zal verdedigen / toelichten bij het team en of het team ziet dat het kan of niet...


Jullie horen me op 14/11 terug met het resultaat!

998 x gelezen, 4

reacties (2)


  • Dame68

    Heel spannend! Lijkt me ook heel moeilijk om afhankelijk te zijn van anderen bij een dergelijke keuze. Dat valt vast niet mee.

  • Assiral

    Wat spannend allemaal! Veel succes met afwachten komende dagen😇