Positieve covid-test

Tijdens de 'covid-jaren' heb ik 30 tests gehad en telkens negatief... maar we zijn er nog niet vanaf want deze week ben ik de hele week ziek geweest.


Maandag ben ik opgestaan met keelpijn maar dacht er niet veel van. Tegen de avond begon ik te zweten en warm en koud tegelijk te krijgen. Temperatuur dan maar eens genomen, 37,8°C. Wat vroeger mijn bed in gekropen maar dinsdag was het nog niet beter, integendeel zelfs. Nu begon een droge hoest en een loopneus op te steken en de keelpijn was erger geworden. Al was vooral een pijnlijk gevoel dat mijn keel dicht zat. Dus dan toch maar aan afspraak gemaakt bij de HA, voor de eerste keer in meer dan 10 jaar omdat ik ziek was. Woensdag na een super slechte nacht, wegens geen adem genoeg, nog steeds hoesten, snuiten, keel- en hoofdpijn, een schorre tot geen stem en erg vermoeid. Dan maar naar de HA geweest die besloot dat het een zware keelontsteking was. Covid-tests mogen zij niet meer doen tenzij in uitzonderlijke gevallen zoals opname voor operatie of moest er een grote covid-uitbraak zijn. Gezien ik nog prima kon ruiken vermoedde ze geen covid. Thuis had ik bij het opstaan nog 36,6°C, maar omdat ik daar zo zat te zweten heeft ze hem toch maar nog eens genomen en ik zat toch weer aan 37,6°C. Geen koorts maar ik ben normaal gezien vrij stabiel in mijn temperatuur. Hoestsiroop gekregen en dafalgan tegen de koorts. Ik moest vooral veel water drinken en rusten zei ze. Donderdag nog steeds hetzelfde. Vrijdag eindelijk wat beter en vorige nacht eindelijk min of meer kunnen doorslapen. Nu enkel nog mijn keel die dichtzit, keelpijn, schorre stem en het laatste van die verkoudheid.


Maar toen kreeg ik bericht van mijn moeder... Ik wist al wel dat ze dezelfde symptomen als mij had van vrijdag maar nu had ze een covid-zelftest gedaan en die was positief. Wist ik veel dat ze die tests liggen had? Dus dan ook maar snel eentje gedaan.  Na 15 minuten hoor je een resultaat te zien... maar na nog geen minuut lag er al een knal positieve covid-test voor mij op tafel! Onmiddellijk op FB gegooid en iedereen die ik gezien had in de laatste week (wat best wel wat mensen waren) laten weten van het resultaat. Tot nu toe weten 2 mensen van milde klachten... en 1 iemand die exact hetzelfde van mij had gehad maar los van mij want ik heb haar al een hele tijd niet meer gezien.


Mijn oud-buurmeisje is een tijdje geleden opgenomen in het ziekenhuis met covid omdat ze zwanger was dus mensen let op! Covid doet nog steeds zijn ronde en ook al ben je er normaal minder ziek van het is nog steeds echt niet fijn! Ik ben 5 keer gevaccineerd en toch heb ik er best wel wat last van gehad!


 


Buiten de positieve covid-test nog wat ander positief nieuws:


1: Mijn scooter is geleverd! Ik kan niet wachten tot ik beter ben en kan gaan rijden ;-) 


2: Op het basisschooltje op 1km van mijn huis gaan ze bekijken of ik er misschien vrijwilligerswerk kan gaan doen. Nu de school hier vrijdag weer begonnen is (Vlaanderen) ging de directrice het een bekijken met de leerkrachten waar ze mij kunnen inzetten. Want zijn zij een school waar alle officiele uren al ingevuld zijn en dus geen te korten qua leerkrachten en zorgpersoneel. Ik hoop echt dat het lukt...


3: Mijn HA heeft trouwens een positieve aanbeveling geschreven voor het BAM-traject maar me wel aangeraden een nieuwe HA te zoeken moest ik zwanger zijn omdat zij te ver zit en niet op huisbezoek kan komen. Wat met een kindje wel aan te raden is, zeker als je zoals mij geen rijbewijs hebt. Ik ben nu maar 1 keer ziek geweest in meer dan 10 jaar en dan kan dat maar 100% zeker sta ik met een baby/peuter/kleuter wel veel vaker bij de HA dan dat. En mijn vervoer naar de 2 komende afspraken in UZ Gent ligt ook vast.

1707 x gelezen, 2

reacties (15)


 • Kleine-bloem

  Heel erg attent dat je je omgeving op de hoogte stelt! Zeker kwetsbare mensen kunnen nog steeds erg ziek worden, net als bij een griep. Gewoon lief dat je dat gedaan hebt. Beterschap!

 • Lehaison

  Ohhh echt, ik hoopte dat de tijd van discuseren over corona toch wel echt voorbij was

 • life1234567

  nou idd!

 • Yune

  Mensen met een kwetsbare gezondheid, kunnen er nog steeds flinke problemen van krijgen, ook de mensen die het krijgen die voorheen heel lang 'gezond' waren, die nu in de problemen komen door langdurige long covid klachten.

  Dus ik vind het juist heel goed dat snoezelke haar omgeving op de hoogte heeft gebracht.

  Enkele punt is dat ze eerder een zelf test had moeten doen. Zo duur zijn ze tegenwoordig niet meer, en je hebt zo de test gedaan binnen een paar minuten, dus kleine moeite.

  Beterschap!

 • AshleyJessy

  Als ik ziek zou zijn grijp ik echt niet meer naar een zelftest, komt niet eens meer in me op joh.

 • Jvb

  Dat hoeft ook niet, testen en thuisblijven is niet meer nodig.

  Rijksoverheid:

  'Testen niet meer nodig

  Per 11 maart 2023 vervallen de adviezen over testen op corona en isolatie na een coronabesmetting. U hoeft dus geen coronatest meer te doen als u coronaklachten heeft.'

 • snoezelke

  Gezien ik geen rijbewijs heb kan ik niet zomaar een test gaan halen. En mijn huisarts achtte het ook niet echt nodig dus ik volgde haar advies. Ik wist maar gisteren dat mijn ouders nog van die testen liggen hadden en heb dan onmiddellijk eentje gedaan.

 • Maria7

  Beterschap!

 • Lispeltuut

  Beterschap ! Ik heb zelf ook weer covid, 3e keer nu. Maar gelukkig niet zo ziek als jij, ben gewoon nog aan het werk.

  Testen en iedereen laten weten is trouwens niet nodig hoor, doe je met een verkoudheid toch ook niet?

 • Dame68

  Vind ik wel netjes dat ze dat doet. Bij een flinke verkoudheid of griep of COVID zeg ik het ook tegen mensen, sowieso voordat er een afspraak is maar ook daarna eventueel. Dat verwacht ik zelf ook van mensen als ze bij mij komen. Geen zin om ziek te worden

 • Lispeltuut

  Daarna heeft het geen nut meer, heeft eventuele besmetting al plaatsgevonden.

 • snoezelke

  Dat weet ik dat dat niet meer echt nodig is maar veel mensen die ik zag in de laatste week werken in de gezondheidszorg (rusthuis, familiehulp...) en zij komen dus bij mensen met (meestal) een zwakke gezondheid waardoor het wel belangrijk is dat zij het niet doorgeven aan die mensen.

 • Dame68

  Precies, daarom is dat idd belangrijk voor die tijd maar ook erna, dan kan een ander eventueel een andere afweging maken en bijvoorbeeld niet naar iemand gaan met een kwetsbare gezondheid, omdat ie weet dat ie mogelijk besmet is door mij. Zo deed ik het altijd al met griep en verkoudheid en veel van onze vrienden en familie vinden dat, juist met kleintjes, erg fijn.