BAM-traject poging 2, we zijn weer vertrokken

Zoals ik jullie vorige maand meedeelde in mijn vorige blog ben ik vandaag het BAM-traject gestart in UZ Gent, op 2 weken na exact een jaar na mijn vorige aanvraag in Kortrijk. Ik had vandaag dus een verkennend gesprek met de gynaecoloog. Super vriendelijke man en een vrij vlot gesprek van een half uurtje. Ik was een half uur te vroeg maar kon toch direct al doorlopen, ik wam dus buiten op het moment dat ik er eigenlijk moest zijn. Voor mij is het ook direct duidelijk dat het nu op het niveau van een Universitair Ziekenhuis is en niet meer in een Algemeen Ziekenhuis zoals vorig jaar. Ik had al heel wat papieren gekregen per mail die ik moest invullen voor deze afspraak i.v.m. medische geschiedenis van mezelf en mijn familie enz. Iets waar ik ook nog iets aan moet doen is mijn gewicht. Mijn BMI staat nu op 35,7 en boven de 35 word je sowieso geweigerd dus dat word enkele kilo's verliezen (op zich maar 1kg, net berekend) de komende tijd. De gyn raadde me ook aan om mijn huisarts, pijnarts, neuroloog en psychologe om een schriftelijke 'goedkeuring' te vragen, waarin ze verklaren mijn aanvraag te steunen alsook bereid zijn om mij tijdens mijn (eventuele) zwangerschap te begeleiden indien nodig. Omdat dit mij kan helpen eens ze mijn aanvraag behandelen en dit in mijn voordeel zou zijn. Hij verzekerde me ook dat zij zeker ook met hen zullen bellen, een hele geruststelling voor mij want in Kortrijk hadden ze dat ook gezegd maar nooit moeite in gestoken.


Next op de agenda: Op 5 Oktober (om 11u) heb ik mijn eerste gesprek met de psychologe, dit keer wel in het UZ Gent zelf en op 13 Oktober (om 9u10) zie ik een andere gynaecoloog van het UZ Gent die zal oordelen of een zwangerschap voor mij verantwoord is. Ik kreeg ook al info over de kostprijs van het donorsperma, €300 per rietje en die bestellen ze per 3 of 6. Wel handig om te weten want ik vond online enkel de prijs in Nederland.


Omdat de afspraak vandaag in de polikliniek (Oosterzele) was, mijn ouders mij niet konden brengen en mijn vervoer niet terug betaald werd gezien de polikliniek als privékliniek word gezien (zou me €264 kosten voor 144km... WAT?!) toch maar iemand gezocht. En gelukkig direct gevonden, mijn 'buddy' wou mij wel brengen. Blijkbaar doen ze het eerste verkend gesprek voor Belgen in de polikliniek om zo voorrang te geven op Nederlanders. De gyn vertelde mij namelijk dat UZ Gent 'overspoeld' word door aanvragen vanuit Nederland en dat de wachttijd daarom op minimum 4 maand stond. Door het feit dat ik nu via de polikliniek kon starten was het voor mij (en bij uitbreiding ongeveer voor alle Belgische aanvragen vermoed ik) exact een maand. In het terug naar huis gekomen mijn vrienden op de hoogte gebracht van hoe het was gegaan en dan nog gestopt in een restaurantje in Oudenaarde om te eten. Super gezellig! Morgen ga ik weer op stap met mijn buddy en zaterdag ga ik met mijn neven en nichten naar de karaokébar. Daar kijk ik minder naar uit, ik zing namelijk wel heel graag maar weet niet of ik het de wereld aan wil/kan doen om er naar te moeten luisteren. Ik ken namelijk mijn tekortkomingen hihi...

1627 x gelezen, 3

reacties (5)


 • Maria7

  Spannend! Ben heel benieuwd!! Succes :)

 • Assiral

  Veel plezier dit weekend!😃

 • flierefluiter

  Ik ben vooralsnog jaloers en verbaasd over een arts in een (universitair) ziekenhuis die een half uur vóorloopt ipv minimaal een uur uitloopt 🙈

 • Vlindermoeder

  Een oprechte vraag: waarom zouden ze deze keer wel 'ja' zeggen?

 • snoezelke

  De kans is nu best veel groter op een 'ja' nu ik gedurende een jaar aan alle redenen van weigering heb gewerkt. Dus alle redenen die ze mij een jaar geleden gaven kunnen ze nu al niet meer aanhalen. Ik ben niet naïef, ik weet dat er nog steeds een kans is op een 'nee' maar dan zien we wel weer wat daar aan kan worden gedaan.