Kennelijk straal ik uit dat ik kleine kinderen geweldig vind...

Terwijl dat dus helemaal niet zo is. Ik heb echt helemaal niks met kleine kinderen!!! Hoe groter ze zijn, hoe leuker ik het vind.


 


Dit is nu (denk ik zo ongeveer) de achtste keer dat ik gevraagd word voor iets wat te maken heeft met jonge kinderen. Out of the blue ook nog. Voorheen werd ik regelmatig gevraagd of ik wou oppassen. Ook door mensen die me amper kennen, maar die alleen mijn man kennen en mij maar 1 x hebben gezien bijvoorbeeld. Elke keer vriendelijk voor bedankt, behalve bij mijn zus. En nu krijg ik de vraag of ik niet vrijwilliger wil worden op de peuteropvang! Ik heb ook dit vriendelijk bedankt en gezegd dat ik best wel mij in wil zetten voor vrijwilligerswerk, en dat doe ik ook regelmatig, maar dat ik niks heb met jonge kinderen. Zij zag mij anders wel werken met kleine kinderen. Dat ik daar wel geschikt voor zou zijn. 


 


 


Waarom denkt men dat wel ooit??? Ik heb een gruwelijke hekel aan knutselen. En al helemaal als het knutselen is waar dingen vies mee worden, denk aan klei en verf. Bah. Ik ben meer van de lego / duplo / strijkkralen / puzzels. Kun je na de tijd lekker opruimen zonder rotzooi. Ik ben ontzettend blij dat onze jongste nu 5 jaar oud is en lekker naar school gaat en niet meer in de pampers zit. Ook fijn dat ze goed kunnen praten en zich meestal goed kunnen uitdrukken wat er aan de hand is. Ik hoef geen stopcontacten of andere onveilige dingen meer goed in de gaten te houden. Hoe zelfstandiger een kind is (en oké, die van mij zijn eigenlijk in verhouding niet eens zo zelfstandig...), hoe fijner ik het vind. 


 


 


Echt...! Voor mijn gevoel zou ik de laatste moeten zijn die je moet vragen om op je kind te passen! Ik heb er echt helemaal niks mee. Ook mijn studie van vroeger, namelijk Accountancy, heeft niks met kinderen te maken. (Lees volgende zin alstjeblieft met een grote korrel zout.) Het liefst bemoei ik me zo weinig mogelijk met de kinderen en laat ik ze het lekker allemaal zelf uitzoeken... Plichtsgetrouw doe ik dat dan weer niet weliswaar, want helaas voedt een kind zichzelf niet op. Haha. Maar anders... ;)


 


 


Vind het zo vreemd dat ik wederom voor zoiets gevraagd word. 


 

2122 x gelezen, 8

reacties (24)


 • mijn~meisje

  Waarschijnlijk kun je van nature gewoon heel goed om gaan met kleine kinderen. Kinderen voelen zich snel vertrouwd bij jou en jij weet misschien snel wat een kind moet of nodig heeft. Dat je het niet leuk vind is een ander verhaal Laat die kinderen maar lekker zelf klooien ipv overal mee bemoeien of steeds er boven op zitten ;)

 • Flamingootje

  Hahha! Mooi hoe je zo eerlijk bent. En zo is het, de een vindt de babyleeftijd leuk, de ander de peuter- of kleutertijd en er zijn genoeg mensen die niet kunnen wachten tot de kids op bijv de middelbare zitten. Ik moet daar zelf nog niet aan denken, maar je groeit er vast naartoe.

  Sowieso nemen mensen veel aannames. Toen ik bij de verloskundige was voor nacontrole zei ze: 'tot de volgende keer he!' Waarna ze zich direct corrigeerde en zei 'eehh... Misschien...!'

  Vond ik erg gewaagd. Ik wil heeeel graag nog een kindje en misschien straal ik dat uit maar dat anderen er nu m'n zoontje 7 wkn is al vanuit gaan dat er een 2e komt vind ik gedurfd 😅 heb 't ook niet over een 2e kindje of volgende bevalling gehad met haar. Achja.

  Leef en laten leven ❤️

 • Shrimp

  Zeggen ze bij mij bij vanaf de 2e elke keer bij de 20wk echo in het zkh ... oké ik heb wel 5 kinderen nu dus ben ook paar keer terug geweest 🤣

 • Oummii

  Haha, geweldig! Ik was altijd met kinderen bezig voordat ik kids had. Ik deed vrijwilligerswerk in kdv, mijn stages daar gelopen, tijdje gewerkt als kinderverzorgster. Altijd de eerste dat een baby overnam van een overduidelijke, oververmoeide mama. En dat was meer voor mezelf dan voor haar. Mijn schoot was de eerste die ze voelen mochten als we ergens samen kwamen. Als ze nog lekker wakker zijn en al die handen zo erg niet vinden. 🙂

  Maar dan. Na mijn 2de durfde ik haast geen oogcontact meer te maken met een moeder dat staat te popelen haar kind voor een half uurtje af te geven. Vrijwilligerswerk in kdv? Ik betaal jou om het mij niet meer te vragen. Waar mijn oudste pas op 2 jaar naar een kdv ging, telde ik bij de 2de de dagen af tot haar 1ste verjaardag... Dan zou ze beginnen. En geen halve dagen hoor, volledige dagen. Met 2 dagen begonnen, maar toch die 3de extra dag gevraagd.

  Ik weet echt niet wat er met me is gebeurd, ben overgevoelig geworden aan andere kinderen. Mijn eigen kids zijn geweldig hoor, maar ook geweldig genoeg.

  Het was tijdens de eerste lockdown dat ik tijdens de zoveelste knutselsessie uit het niets riep: ik haat knutselen! En dat na gemotiveerd & gewillig 80€ te hebben neergeteld voor al die schijnbare leuke dingen voor nog schijnbaardere (?) leuke knutselprojecten.

  En dit is hoe het leven verloopt. In fases. Onvoorspelbare, paradoxale fases. Want geloof het of niet, ben me helemaal aan het voorbereiden op thuisonderwijs voor mijn 3 kinderen. Ik heb er ontzettend veel zin in. Althans, tot de volgende fase. 😉

 • Amatullaah

  Ik heb precies hetzelfde. Vroeger altijd opgepast en voor andere kids gezorg met alle liefde. Kan alleen dr mijnr nog hebben, maar ben blij als ze op school zijn 🤣

 • Dibbus

  Hahaha héél herkenbaar! Vriendinnen nodigen mij ook vaak als enige (nog) niet moeder uit voor kinderverjaardagen. Neeeee daar zit ik echt echt echt niet op te wachten! Naar mijn neefje en nichtje ga ik nog wel, maar verder bedank ik vriendelijk hihi. Komt ook nog bij dat kinderen van 2 tot 10 ook heel vaak naar mijn toe trekken, terwijl ik stiekem van binnen na een half uurtje denk, laat me alsjeblieft met rust 😅

  Ben benieuwd hoe dat straks gaat zijn als ik moeder ben (nu 15wkn zwanger).... Baby's vind ik daarentegen wel heel leuk ❤️

 • LisanW

  Hahaha jij bent net zo de pineut als ik! Mensen snappen niet dat ze mij niet op moeten laten passen. Baby's zijn leuk hoor, heel schattig en aandoenlijk. Maar hier alsjeblieft, heb je hem weer terug.

  En iets oudere kinderen vind ik vaak vervelend en jengelen, of verwend.

  En maar roepen "aaaah het staat je zo goed! Je bent zó leuk met kinderen "

  Ik zou mijn hemel niet weten hoe ik mijn kleine uk in leven moet houden over een week of 3, laat staan die van een ander..

 • Lehaison

  Of je werkt wel met kinderen en hebt er zelf ook 4 thuis en dan vragen ze je nog overal voor, want ik werk toch met kinderen? Hihi.. Vind het juist heerlijk om in m'n vrije tijd met volwassenen te mogen communiceren en even juist iets niet te doen met kinderen..

  Dan heb je vast een hele vriendelijke uitstraling ; ) vooral niet doen als je hart er niet ligt!

 • seonsyain

  Klopt. Ik ben inderdaad een vriendelijk persoon met ook een vriendelijke uitstraling. Al zeg ik het zelf. Je kunt bijna geen ruzie met mij krijgen. Maar je hebt gelijk. Het niet doen als je hart er niet ligt. Daar wordt niemand blij van.

 • LisanW

  Dat is ook een mooie! Je werkt met kinderen dus je vind het leuk om 24u per dag met kinderen bezig te zijn.

 • eleonoortje

  Hahaha, ik snap precies wat je bedoelt! Wel gek dat anderen dan juist denken dat je helemaal blij wordt van werken met babies en peuters. Ik zou er ook niet aan moeten denken om met een groep peuters te werken. Doe mij maar pubers, die kun je tenminste in hun eigen sop gaar laten koken als ze zich misdragen XD Als je me voor een kleuterklas zou zetten, kon je me waarschijnlijk aan het eind van de dag huilend in een hoekje terugvinden danwel kunnen opvegen van vermoeidheid en frustratie.

 • nona-kecil

  Haha wat bijzonder dat mensen je dan juist daarvoor vragen. Ennuh.. kinderen leren zelfstandig te zijn is toch niks mis mee?

 • soccer-mom

  Herkenbaar hoor. Ik.vind het ook heerlijk dat de kinderen wat ouder zijn. Ik vind vooral kinderfeestjes vreselijk en gezelschapsspellen ook. Maar ik doe het toch voor de kinderen. Niet alles aan het moederschap is even fantastisch. Soms zet je jezelf even opzij voor je kinderen. Twee jaar geleden met mijn oudste naar de Ajax huldiging op het Museumplein geweest. Niet omdat ik dit zelf zo leuk.vind maar omdat dit voor mijn oudste een herinnering zou opleveren dat hij heel lang gaat koesteren. Dat is gelukt. Daar doe je het voor als moeder. Waarschijnlijk straal jij dat uit.

 • seonsyain

  Inderdaad! En voor mijn gevoel heb ik mijn leven al heel lang opzij gezet voor de kinderen. Nu de jongste naar school gaat, heb ik eindelijk het gevoel dat ik ook weer meer mezelf kan zijn. Ik vind het fijn dat ik ook weer meer vrouw ben ipv alleen maar moeder. Ik moet er daarom ook niet aan denken om weer de hele dag in die kleine kids te zitten.

 • Baby.wens

  Ehm, oke dan... 😅🤷🏼‍♀️

 • seonsyain

  Ik heb er nu maar even bij gezet dat die zin met een korrel zout gelezen moet worden. Ik kan me voorstellen dat het anders overkomt. Geschreven tekst komt vaak anders over dan dat je het in real life zou zeggen. De ondertoon / knipoog ontbreekt.