seonsyain's profiel

Over mij

Hey hallo!

Leuk dat je even hier komt kijken. Ik noem me hier seonsyain (oftewel: sunshine) Mijn naam in het koreaans is 코니. Vind ik grappig om te weten. Ik ben 39 jaar, getrouwd en moeder van 2 jongens. De jongste heeft wat langer op zich laten wachten.

Op 20 september 2012 bleek ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te hebben en ben ik hier met spoed aan geopereerd. Hierbij is mijn rechtereileider verwijderd. Gelukkig heeft dit geen grote gevolgen voor de toekomst, maar leuk is het niet natuurlijk.

Vol goede moed zijn we verder gegaan. En het wachten is op 28 april beloond met een positieve zwangerschapstest. We gingen van het goede uit, maar ik had er eerst geen goed gevoel over. Ik realiseerde me heel goed dat het ook niet goed kon gaan. Die twijfels verdwenen toen we een echo zagen met een kloppend hartje. Rond de 10 weken vol trots het aan onze familie verteld, maar het ging helaas alsnog mis. De termijnecho die we rond de 11,5 weken hadden op 20 juni liet geen kloppend hartje meer zien. Een missed abortion werd geconstateerd. :'( Het was na 8+6 weken al opgehouden met groeien. Vijf dagen later is het gelukkig op natuurlijke wijze verlopen, zonder complicaties. Later die week hebben we hem/haar begraven in het bos. Het was een korte, maar heftige periode.

Dus vol goede moed gingen we opnieuw verder. De wens voor nog een kindje bleef. Maar zoals een songtekst zegt: 'Lost, before I found you. Gone, before you came. But I love you just the same.', zo zullen wij ook altijd houden van dat wat we niet hebben mogen leren kennen. 'Missed you, before I met you. On earth we never can. But in heaven we'll meet again.' 

Ons lange wachten werd opnieuw beloond met een zwangerschap! Ik had niet meer verwacht dat het spontaan zou lukken, maar op 22 december 2014 had ik een nieuwe positieve test in handen. En in september 2015 is onze zoon gezond ter wereld gekomen. Hij lijkt qua uiterlijk ontzettend op zijn broer, maar hij is een hele andere baby. Een heel stuk gemakkelijker en hij sliep al met 6 weken heerlijk door. We zijn erg blij en voelen ons gezegend met 2 jongens.

 

We hebben besloten om het bij twee kinderen te houden. Inmiddels gaan ze beide naar de basisschool. Mijn rol als moeder is nu minder en ik ben weer meer een vrouw, meer mezelf.

 

Dit gedicht kwam ik hier op BB tegen en ik vond hem zo mooi en toepasselijk. Geen idee wie het heeft geschreven, maar het gedicht is o zo waar.


Zijn rupsjes geen beestjes 
wanneer ze niet tot vlinder mogen ontpoppen?
En zijn roosjes geen bloemen meer 
wanneer ze blijven in de knoppen?

Is een herfstblad geen blad meer 
wanneer het valt van de boom?
En is liefde niet oprecht 
wanneer het niet kan worden getoond?

Is het ijs er nooit geweest?
Alleen omdat het smelt?
En is een mooi verhaal niet mooi meer 
wanneer het nooit kan worden verteld?


is een kaars geen kaars meer 
wanneer het lichtje is gedoofd?
En is een leugen geen leugen 
alleen omdat je er in hebt geloofd?

Vragen die niet zijn gesteld 
zijn dat dan geen vragen?
En mijn kind.....is hij/zij geen kind?
Alleen omdat ik hem/haar niet mocht voldragen...?!

Ook op mijn profiel:


Laatste: 15/03/2017
Laatste: 13 dagen
Jongste: 14/09/2015

Mijn Babybytesgeschiedenis:

Over 35 dagen vier ik mijn 10-jarenjubileum. Ik schreef 911 reacties op blogs en 79 reacties op artikelen. In het forum heb ik 166 Topics geopend. Ik heb op 3158 Topics gereageerd.. Ik heb 33 Vrienden gemaakt.Ik heb 2145 Berichten berichten aan andere leden gestuurd. Ik kreeg tot zover 572 's en heb 113 's aan anderen gegeven. Bedankt!