Zwanger - en het is een meisje

Afgelopen woensdag zouden we de uitslag van de NIPT test krijgen. Er was geen medische noodzaak, nekplooi was goed en ik ben onder de 36 maar kreeg hem gewoon vergoed van de verzekering en waarom dan niet...


Op zijn aziatisch was de uitslag er woensdag niet maar volgende week zou hij wel komen. Mmm nee dat vonden wij niet zo'n goed idee omdat we zaterdag de controle bij de dokter in het ziekenhuis hebben. Of het toch niet op vrijdag al kon komen. Weer een heerlijk lokaal antwoord 'misschien'. Thuis al verwachtingen gemanaged dat de misschien waarschijnlijk wel zou betekenen niet op tijd maar goed wie weet.


En ja hoor vanmorgen ineens een whatsapje met een foto van de uitslagen. Tja soms gaat het hier een beetje verrassend.


Maar bovenal alle bolletjes groen, niets aangetroffen dus helemaal gezond. Fijn om te lezen.


En ook het y-chomosoom was niet aangetroffen (dat was dan wel weer een streepje en geen groen bolletje). Dus het wordt zeker een meisje. De gyneacoloog heeft goed gekeken. Mijn man had gelijk en ik ga even overschakelen in mijn gedachten. Weet niet waarom ik nou echt dacht dat het een jongetje was.


Dus hopelijk zien we onze kleine meid helemaal gezond over 5 maanden.


Ondertussen gaat de tijd al weer snel, nu alweer de 17e week. Begin echt flink aan te komen. Normaal weeg ik zo'n 63 kilo dus het is een beetje heftig om voor het eerst in je leven 65 kilo op de weegschaal te zien staan. Weet niet wat het is, aangezien het er gewoon bij hoort. Maar het geeft me wel de kriebels. En 2 kilo aankomen is toch wel echt normaal (gemiddeld met mijn bmi tussen de 2 en 4 kilo bij 16 weken).


Wel grappig om soms de baby te voelen, lukt me alleen als ik rustig op mijn rug lig en echt concentreer en natuurlijk nog niet altijd. Er is dus echt een klein levend wezentje in mij.


Morgen weer een baby check up met echo dus dan kunnen we de kleine meid weer even bewonderen en ziet het er hopelijk allemaal goed uit.


Als dan ten slotte de misselijkheid nog weg wil gaan dan wordt het hopelijk nog een beetje meer genieten.

112 x gelezen, 0

reacties (0)


  • Vedertje

    Wauw, een meisje! Gefeliciteerd en bereid je maar voor op allerlei meisjes-dingen.

  • keesjes76

    Wat fijn dat alles goed is. Nu rustig je voorbereiden op de komst van jullie meisje!

  • ~luna

    Dat met je gewicht vind ik zo herkenbaar! Bij elke 100gr die ik aankom denk ik ook al gelijk 'slik, als dit maar niet te veel wordt!'