keesjes76's profiel

Over mij

Hallo lezer/lezeres,

Blijkbaar wil je iets meer over mij weten. Nou, dat kan.

Vanaf juli 2012 ben ik gestopt met de pil. Inclusief enige tijd ontpillen, zijn we nu al een tijd aan het proberen. Dit wilden we eigenlijk al eerder, maar in 2010 ben ik ziek geweest. Ik had darmkanker en na een geslaagde operatie heb ik een chemokuur gehad vanaf april 2010 tot en met augustus 2010. Daarna moet je een jaar wachten voor je zwanger mag raken en vervolgens werkte de economie ook niet erg mee. (Inmiddels ben ik wel genezen verklaard, yeay!!!)
Ondanks dat ik nog steeds geen vast aanstelling had, besloten we er niet langer mee te wachten. Ik was immers in de 30 en de tijd begon nu echt wel te tikken. Behalve dat: ik heb al sinds ik 25 ben een kinderwens, dus inmiddels rammelden mijn eierstokken zo hard, dat ik soms mezelf niet meer kan horen praten.

We hebben na een jaar zelf proberen de stap naar het ziekenhuis gemaakt, waar de eerste reguliere onderzoeken geweest zijn. Het bloed-en spermaonderzoek zijn in orde. Ook het hsg-onderzoek was geslaagd, we weten tot op de dag van vandaag nog steeds niet waarom het niet wil (en de gyn ook niet)

Na een gesprek met een gynaecoloog, die aangaf dat ze denkt dat we waarschijnlijk naar de IVF moeten, habben we besloten om te gaan beginnen met IUI. Helaas reageerde mijn lichaam niet zoals gehoopt op de Clomid: het baarmoederslijmvlies bleef te dun en er kwamen te veel eitjes. Overstimulatie dus, en daarom is de eerste poging afgebroken.

Na de winterstop 2013 (uiteraard net een cyclus moeten missen daardoor...) te zijn aangekomen in cyclus 21 begon ik met het gebruik van 50 IE Gonal-f. De eerste IUI, de tweede IUI met 62,5 IE, en zelfs de derde IUI met 75 IE zijn niet succesvol geweest. De derde ronde leverde wel de maximale 3 eitjes op. IUI 4, wederom met 75 IE, mocht helaas ook niet slagen.

Na een evaluatiegesprek hebben met de (inmiddels vast eigen) gynaecologe (van de poli Fertiliteit) hebben we besloten niet door te gaan met een 5e IUI, maar de overstap te maken naar IVF. De eerste poging verliep voorspoedig, maar heeft niet veel eitjes opgeleverd. Het lijkt erop dat ik een zeer eigenwijs lichaam heb, want na 28 dagen sinds de laatste menstruatie kwam er gewoon weer een bloeding tevoorschijn, door de Utrogestan heen. Helaas was er geen cryo overgebleven, dus moesten we door met IVF 2. Ook deze is geen succes geworden, sterker nog: deze viel ronduit tegen. Weer maar één verse terugplaatsing en geen cryo. Na een uitgebreid gesprek als evaluatie met onze fantastische gynaecoloog, gingen we door met IVF 3. Ondanks een terugplaatsing van 2 embryootjes, was ook deze poging niet geslaagd.

Op advies van de gyn hebben we een second opinion gehaald in Gent. De tips die daaruit voortgekomen zijn hebben we toegepast in onze volgende poging, wat een ICSI werd. Uit 13 eitjes kwamen 5 goede embryo's. Daarvan zijn er 2 direct ingevroren, en 1 later ook. De twee besten zijn teruggeplaatst. Eén daarvan is aangeslagen, maar helaas is dit kleintje gestopt met groeien na 9 weken en is de zwangerschap uitgelopen op een miskraam. Na een verwerkingsperiode wilden we een kans wagen met onze cryo's. Helaas zijn er twee gesneuveld en de laatste bleef niet plakken. De evaluatie heeft wederom geen bijzonderheden opgeleverd.

We hebben besloten om een pauze in te lassen, zodat we zonder zorgen mijn verjaardag een beetje groots konden vieren. In deze pauze ben ik ruim 10 kilo afgevallen, waardoor ik nu onder het gewicht zit waarop ik zat toen we begonnen aan ons ziekenhuisverhaal. Dat was ook echt nodig, want na elke mislukte poging was er een kilo bijgekomen. Mijn BMI is nu weer top: keurig onder de 25!

We zijn inmiddels begonnen aan onze 5e poging. Ondanks alles proberen we moed te houden, wie weet wat dit keer voor een verrassing op zal leveren!

Ook op mijn profiel:


Toegevoegd: 16/02/2015
Laatste: 23/10/2016
Geboortedatum: 18/01/2016

Mijn Babybytesgeschiedenis:

Over 74 dagen ben ik 3100 dagen lid. Ik schreef 1560 reacties op blogs. In het forum heb ik 1 Topic geopend. Ik heb op 1658 Topics gereageerd.. Ik heb 76 Vrienden gemaakt.Ik heb 2512 Berichten berichten aan andere leden gestuurd. Ik kreeg tot zover 238 's en heb 18 's aan anderen gegeven. Bedankt!