Even iets positiefs

Even iets positiefs wat ik graag wil delen! Voor degenen die mijn topics wel gelezen hebben weten hoe moeilijk het slapen van mijn zoontje gaat. Nu heb ik laatst advies gevraagd en iemand kwam met de chair methode. Ik ben dit gaan proberen. Gisteren voor het eerst. Toen ging het voor geen meter. Ik heb het gekrijs een uur volgehouden en toen hij bijna moest overgeven vond ik het wel welletjes. Ik kan dat niet. Ik kan niet aanzien hoe mijn kind kapot gaat. Dus ik heb hem er weer uitgehaald. Het was toen inmiddels alweer tijd voor de volgende bv. Uiteraard viel hij aan de borst gelijk in slaap en heeft hij 2 uur lang tegen mij aan geslapen.

Gisteren was mijn man vrij en deden we het naar bed doen samen. Dan voel ik mij wat krachtiger, omdat ik het alleen verschrikkelijk vind. Vandaag moest mijn man weer aan het werk. En ik zag al enorm op tegen 10.00 uur. Na zijn fruit naar bed... ik dacht nog zal ik het gewoon niet doen? Maar dan? Dan moet hij wakker blijven tot 12.00 dat ik het dan probeer, maar dan zie ik het ook niet zitten. En dan zou hij dus wakker moeten blijven tot 14.30 en dat kan echt niet... ik heb al mijn moed bij elkaar verzameld terwijl ik me al zo klote voel vandaag en besloten dat ik hem toch naar bed ging brengen. Normaal leg ik hem overdag gewoon zonder slaapzak in bed (ook omdat het in huis nog aldoor zo warm was). Nu heb ik zijn luier verschoond, slaapzakje aan gedaan en een lampje mee gegeven. Hij heeft een dino lampje die van kleur wisselt. Vind hij enorm leuk. Die staat op zijn slaapkamer en speelt hij normaal tijdens het verschonen even mee zodat hij wat rustiger is. Ik dacht het is niet echt voor het slapen misschien, maar ik geef hem dat lampje mee.

Even knuffelen en hem verteld dat hij lekker in bed gaat en dat mama niet weggaat. Dat ik de hele tijd bij hem zal blijven en dat hij lekker moet toegeven aan zijn slaap. Het begon weer met een hoop gekrijs en boos zijn. Wel speelde hij tijdens het krijsen wat met zijn lampje en Nijntje knuffel. Als hij ging staan legde ik hem weer neer. Zong voor hem, praatte rustig tegen hem. Ik aai wat over zijn hoofd. Hield zijn handje vast. Dit meerdere keren herhaald. Tot hij bleef liggen. Wel huilen en wat kreunen. Maar niet meer krijsen. Ik bleef zingen en zachtjes praten en mijn hand op zijn rug houden. Daarna alleen nog mijn hand op zijn rug. En uiteindelijk ben ik weer op bed gaat zitten. Hij werd na ongeveer 2 minuten slapen weer wakker en alles herhaalde zich weer. Maar nu op dit moment slaapt hij! Het is me gelukt. Ik lig wel op bed naast zijn ledikantje. Omdat ik te bang was als ik naar beneden loop dat hij wakker wordt. En ik had ook beloofd bij hem te blijven.

Ik kan niet geloven dat het is gelukt. Ik zeg het nooit, maar ben ergens wel wat trots op mezelf. Maar ook heel trots op mijn zoontje! Het is voor hem ook hard werken.

Hij heeft uiteindelijk helaas maar 40 minuten geslapen.

1469 x gelezen, 6

In Baby

reacties (48)

1 2 • Mammavandrie3

  Gaat het nog steeds goed

 • Panterlama

  Ja! Het is tot nu toe elke dag gelukt. Soms wel met wat meer moeite dan de andere keer. Vandaag slaapt hij wat later, omdat hij later wakker was. Ik hoop dat het mijn man ook lukt, want ik moet naar de psycholoog dus kan het nu niet zelf doen.

 • Mammavandrie3

  Iedergeval wat vooruitgang.

  Zal vast goedkomen je mannetje zal wel ze best doen hihi. Succes bij de psycholoog.

  Hopelijk blijf het de goede kant op gaan nu

 • Beukenblaadje

  Wat goed van jullie beide!! Jullie zijn gewoon een goed team! En 40 minuten is een hele slaapcyclus, dat is toch prima als ochtendslaapje? Zit hij op 1 of op 2 slaapjes per dag?

 • Panterlama

  ❤️. Hij zit op 2 slaapjes per dag als hij dat ochtendslaapje elke dag zou pakken. In de middag slaapt hij nu nog na de voeding bij mij en dat is dan een slaapje van ongeveer 2/2,5 uur.

 • Dromer87

  Wat supergoed en sterk van je! Geloof in jezelf, dat voelt je kindje en dan vinden jullie allebei je rust! Hopelijk blijft het in een stijgende lijn zich voortzetten.

 • Panterlama

  ❤️

 • Minibeeb83

  Superknap! Volhouden om telkens hetzelfde ritueel te blijven doen dan associeert hij dat met rusten. Dat hij kort slaapt geeft niet. Goed gedaan mama!

 • Panterlama

  ❤️

 • Mammavandrie3

  Super

  Hopelijk krijg die snel het ritme erin en zijn de slaapjes zoals ze horen te zijn zodat mama ook wat kan slapen hihi

 • Panterlama

  ❤️

 • Nog-even!

  Goedzo, meid! Je moeite wordt beloond!

  Niks meer beloven hoor: zonder belofte kan hij ook slapen. En 40 minuis prima, toch?

 • Panterlama

  ❤️ ja ik heb geen idee hoe lang hij moet slapen. Je leest voor een ochtendslaapje 30-45 en ook 2 uur dus tja 🤷🏼‍♀️.

 • Nog-even!

  Hij "moet" niks. Maar dit is toch al enorme winst? Mijn dochter sliep maar 30 minuten per keer... Niet fijn voor mij, maar ik kon er echt niet meer van maken... Alle beetjes helpen! En wie weet gaat hij op den duur langer slapen als hij op vaste tijden naar bed blijft gaan... Succes meid, dit kun jij! En als je bang bent om hem wakker te maken door de trap te gebruiken, kun je ook even op een andere kamer gaan zitten... Dat geeft jou iets meer lucht dan aan je zoontje vastgeplakt te zitten...

 • MamaRosali

  Alle begin is het moeilijkst, maar het is een begin! Je kunt trots zijn😘

 • Panterlama

  ❤️

 • Linde-1

  Een heel fijn moment zeg! Het begin is er🤗.

 • Panterlama

  ❤️

 • Zoutlampje

  Suuuperveel respect voor jou. Jij mag echt mega trots zijn op jezelf! Niemand heeft ons de gebruiksaanwijzing meegeven he? En het ene kind is het andere niet, integendeel! En zo heeft ook de één het wat sneller door dan de ander.

  Vorige week twijfelde ik nog om een slaapcoach te benaderen maar nu lijk ik het, net zoals jij, door te krijgen. 🙌🤍

 • Panterlama

  Soms zou het wel eens handig zijn dat er bij elk kind een gebruiksaanwijzing zat ja 😅. Mijn zoontje heeft ook wel een temperamentje wat mee kan spelen.

  Gebruik jij deze methode ook?

 • Zoutlampje

  Ik had er nooit van gehoord maar het komt heel dicht in de buurt van hoe ik het doe. Alleen die van mij kan op bed nog niet zonder de borst in slaap vallen. Maar het krijsen is gestopt en hij slaap langer. Ik kan m ook echt niet laten krijsen. Raak ik mega overprikkeld en overstuur door. En indd, temperament is al snel op te merken 🤣

 • Panterlama

  Ja dat overprikkeld raken heb ik ook heel erg. Ik heb vanochtend oordopjes in gedaan dan komt het iets minder hard binnen waardoor ik wat rustiger kan blijven.

  Ja pfff mijn dochter heeft ook zo’n temperament (13 jaar). Dat is niet altijd even makkelijk.

 • Zoutlampje

  Haha, mij man zei ook al steeds: doe gewoon oordoppen in.

  Kan het wellicht zijn dat de kleine nu uit z'n slaapregressie komt?

 • Panterlama

  Oordopjes helpen echt hoor! Het haalt net even dat scherpe geluid eraf. Voor mij dan.

  Ik hoop dat hij daar last van had en dat het nu steeds beter gaat! Maar is dan wel een lange regressie geweest pffff

 • Lady-Whistledown

  Fantastisch meis en 40 minuten is al heel veel hoor!

 • Panterlama

  ❤️. Ik weet ook niet wat “normaal” is voor een ochtendslaapje. Ik lees 30-45 minuten, maar ook 2 uur 🤷🏼‍♀️

 • flierefluiter

  Er is geen normaal ;) want geen enkel kind is normaal. Een cyclus is zo’n 45 min. Sommigen knopen er een aantal achter elkaar. Anderen zijn na 1 cyclus wakker. Ene kind slaapt in de ochtend veel, andere in de middag of juist in de nacht. Sommige kids hebben veel slaap nodig andere weinig.

  Echt, je doet het goed!

 • Lady-Whistledown

  @Panterlama, Dat verschilt per kindje en zelfs per dag/slaapmoment. Niet teveel fixeren op 'normaal'.

 • Rupsje1995

  Heel fijn! Eerste stapje is gezet. En als hij gemakkelijker gaat slapen, wordt jij misschien weer wat relaxter!

  Neemt niet weg dat een gesprek met de huisarts misschien wel een goed idee is 😉

 • Panterlama

  Ik heb een crisis gesprek gehad vorige week bij ggz, maar ze kunnen niet veel doen zeggen ze. Ze gaan kijken naar medicatie (lastig ivm bv) en ze zeggen dat ik teveel hooi op m’n vork neem en meer rust momenten moet inplannen voor mezelf (is iets wat niet heel makkelijk is voor mij). En er is letterlijk gezegd dat ze niet kunnen voorkomen dat ik mezelf wat aan doe. Als ik écht op het punt sta om wat te doen moet ik bellen. Al denk ik niet dat als het zover komt je nog gaat bellen…

 • Rupsje1995

  Ik zag het in je vorige blog terug inderdaad.. ik vind het raar dat ze niks doen, juist omdat je zelf aan de bel trek. Doe je niet zomaar...

  Sterkte en hopen dat er toch nog wat gaat lopen qua hulp! En trots zijn dat het wel gelukt is om je zoontje rustig in slaap te krijgen 😊

 • Dame68

  Hoe oud is je kindje nu? Zou afbouwen van je bv dan geen goede optie zijn om te overwegen? Zodat je en de juiste medicatie kan krijgen en meer energie voor jezelf overhoud.

  Ik moest helaas na een klein jaar ook om een andere reden stoppen met bv, dat vond ik ook erg jammer, maar je gezondheid is het allerbelangrijkst

 • Panterlama

  @dame68. Ik ben bezig met de bv afbouwen 😊. Maar ook dat gaat niet gemakkelijk. Ik heb nu 1 voeding afgebouwd, maar mijn zoontje weigert de fles. Wat ik ook probeer. Vanaf volgende week zou er dan nog een voeding af gaan. Ik maak me alleen wat zorgen dat hij te weinig binnen krijgt aangezien hij dus geen flesvoeding wil. Hij is bijna 11 maanden trouwens.

 • Dame68

  Houd hoop hoor!

  Wij hebben precies op dit punt gestaan met onze dochter. En nu een dik jaar later slaapt ze goed, soms zelfs klokje rond. Ze slaapt zelf in. Dat was toen niet denkbaar, idd ook tot aan overgeven toe.

  Ik herken heel goed dat je er tegenop gaat zien. Het komt goed!

 • Panterlama

  Ik kon me al niet voorstellen dat hij überhaupt overdag in z’n eigen bed zou slapen. Laat staan dat het nu vandaag al gelukt is.

 • Assiral

  Super knap! 40 minuten is toch weer 1 slaapcyclus dus ook van je zoontje heel knap. In de toekomst leert hij nog wel cyclussen aan elkaar koppelen zodat hij langer slaapt. Dit is al hartstikke goed van jullie beide!

 • Panterlama

  Ik weet ook niet hoe lang hij normaal gesproken een ochtendslaapje zou moeten doen. Ik lees 30-45 minuten, maar ook 2 uur 🤷🏼‍♀️

 • Assiral

  Hier vaak een kort ochtend dutje, en lang middag dutje. Ochtend een uurtje, middag 1,5-2 uur.

 • Mamaskleintje

  Wat goed! Knap van je!

 • Panterlama

  ❤️

 • Chudo

  Ah wat fijn meis!! Heel blij voor je!

  Ga het toch ook hier maar toepassen, ben er ook zo klaar mee. Ff doorbijten!!

  Hoe gaat het nu met afbouwen?

 • Panterlama

  Ik zit nog steeds op 1 voeding die afgebouwd is. Vanaf volgende week zou ik dan de volgende doen. Maar m’n zoontje wil nog altijd de fles niet. Ik geef hem sinds gisteren dan naast zijn brood wat pap gemaakt van de flesvoeding. Ook dat eet hij niet veel, maar wel wat.

  Gaat het slapen bij jou ook niet goed?

 • Chudo

  Ik hoop dat als hij eenmaal in de gaten krijgt dan hij geen borst meer krijgt dat hij wel over gaat op andere dingen!

  Was bij de oudste wel zo met 12 maanden.

  Hier waren de middelste en jongste lastig met slapen. De middelste werd elk uur wel wakker. Hij slaapt sinds zijn 4e pas door!

  De jongste woed ook veel wakker snachts maar huilt gelukkig niet de hele nacht, wat die andere wel deed!

  En ja troosten met de borst, het is hopeloos he😂

 • Panterlama

  Ik hoop dat hij straks inderdaad vanzelf overgaat op ander eten. Hij is wel heel geïnteresseerd in eten. Vooral in wat wij eten. Maar zolang hij nog voedingen krijgt blijft het lastig denk ik. Ik hoop als volgende week de middagvoeding eraf gaat het goed gaat en hij meer gaat eten. Dan heb ik alleen nog de ochtend en avond voeding over.

  En poeh sinds zijn 4de pas doorslapen. Dat is ook wel pittig.

 • Maartje07

  Wat goed, zeg! Je mag trots zijn op jezelf. Jullie komen er wel!

 • Panterlama

  ❤️

 • Kleine-bloem

  Mooi zeg! Over het algemeen is het nu een kwestie van volhouden. Dus consequent bij je methode houden. Zulke positieve dingen kunnen je echt een oppepper geven he?!

 • Panterlama

  Ja zeker wel! Helemaal omdat ik het totaal niet had verwacht dat hij zou lukken. Al helemaal niet in mijn eentje.


1 2