Nog een keer bevallen in de badkamer

Het is 2 januari 2020, met de oliebollen nog vers achter de kiezen zitten vriend en ik bij de verloskundige. Ik ben exact 37 weken zwanger en we nemen mijn bevalwensen door. De verloskundige kijkt ons aan: 'natuurlijk zal er dit keer wel iemand aanwezig zijn, en zo niet dan weten jullie wat te doen!' We knikken. Hoe groot is nu de kans dat we voor de tweede keer bevallen zonder verloskundige? We lachen en schudden elkaar de hand.

3 januari, ergens midden in de nacht
Ik heb de hele avond last gehad van harde buiken en ben vroeg naar bed gegaan. Na een kort rondje google leer ik dat gerommel heel normaal is in deze stadium van de zwangerschap. 's Nachts moet ik naar het toilet en verlies ik de slijmprop. Na nogmaals een rondje te hebben doorgebracht op de nodige momblogs, lees ik dat het verliezen van de slijmprop niks hoeft te betekenen. Het kan zo nog 2 weken duren voordat de bevalling doorzet.

3 januari - 9:15
Terwijl vriend en oudste zoon in het water liggen voor een lesje babyzwemmen, kijk ik mee aan de kant. Af en toe voel ik een harde buik opkomen, die ik gedwee onderga. Comfortabel is anders, maar ik hou in mijn achterhoofd dat gerommel niks hoeft te betekenen en ga over tot de orde van de dag.

3 januari - 13:00
Terwijl oudste in bed ligt voor zijn middagslaapje, duik ik ook mijn bed in. Een beetje lief zijn voor mezelf kan geen kwaad. Ik kijk een kookshow op Netflix en geniet van het moment voor mezelf.

3 januari - 16:00
Zijn dit nog steeds harde buiken of worden het langzaamaan weeën? Ik twijfel ontzettend. Ik app een vriendin en mede-moeder, die me aanmoedigt om toch echt even te bellen met de verloskundige. Met mijn snelheid van het bevallen weet je het natuurlijl nooit. Ik sputter tegen: als je een wee hebt, dan wéét je het toch?!

3 januari - 18:00
Na lang twijfelen brengt vriend zoon naar de oppas. Ik voel me écht niet comfortabel en wil graag rust. Ik bel met de verloskundige en geef aan dat ik even geleden de weeën timede op 1 per 10 minuten. Ik weet niet zo goed wat ik met het telefoontje wil, maar dan zijn ze in ieder geval op de hoogte van het gerommel. We spreken af dat ik nogmaals ga timen en ik daarna terugbel. Ik wil gaan douchen, maar voordat ik onder de douche stap maar ik nog snel een foto van mijn buik.

3 januari - 18:20
Vriend is weer thuis en vraagt of ik iets nodig heb. Mijn portie avondeten staat nog onaangeroerd op tafel. Ik vraag hem de weeën te timen. Na drie weeën geeft hij aan even de kraamzorg te willen bellen voor een zogenoemde rommelmelding. Dan zijn die maar vast op de hoogte.

3 januari - 18:30
Ik voel me niet fijn onder de douche. Vreemd, want bij mijn eerste bevalling hielp dit zo goed. Ik ga op de wc zitten en er komt vocht uit me stromen. Ik kijk mijn vriend aan. Is dit vruchtwater? Wat moeten we hier nou mee? Ik kan even niet helder nadenken.

3 januari - 18:40
'Ik heb persdrang!' Ik schreeuw de woorden naar mijn vriend die terugkomt van het telefoontje met de kraamzorg. 'Weet je het zeker?!'
Hij werpt een blik naar beneden.
'Ik zie al wat komen. Oh nee, niet alweer!'
Even schreeuwt hij instructies naar mij, waarna ik terugschreeuw dat ik nu niet op mijn knieën kán zitten of wat hij nu ook van mij vraagt. In een oogwenk wordt onze tweede kind geboren. Hij komt huilend ter wereld en is mooi van kleur. Ik heb hem zelf aangepakt en kijk of we een zoon of een dochter hebben gekregen. Een jongetje, roep ik naar mijn vriend, die in zijn telefoon het nummer van de verloskundige zoekt.

'Met mij. Ons kindje is al geboren! Kan je onze kant opkomen?'

2781 x gelezen, 12

reacties (37)

1 2 • mijn~meisje

  gefeliciteerd! Ik verbaasde me er ook over bij het lezen dat de vk niet gewoon langs kwam. Hier had ik al iets langer weeen, ongeveer 1 uur, maar twijfelde zeer of ik niet te vroeg belde. Maar was maar goed dat ik had gebeld want toen ze kwam had ik all 9 cm. De vk had ook enorm getwijfeld of ze wel zou komen. Maar haar gevoel zei de ik doe het toch maar.

 • Dani9218

  Dankjewel! Ja, onze verloskundige zat ook heel erg te twijfelen, maar ik snap ook wel dat niet veel kon met mijn vage telefoontje 😅

  Ach, het is goed gekomen!

 • Punkaas

  Oh wauw wat sterk van je dat je dit hebt doorstaan wauw echt een topper en heeeel erg gefeliciteerd! Mijn eerste bevalling was een stort bevalling dus weet daar (uh niks tot weinig meer van) behalve dat ik wist dat het ging gebeuren, mijn vriend smorgens snel de verloskundige met spoed liet bellen en liet komen, kon niet staan liggen of zitten en ze zeiden je mag persen en in een halfuur een warme beeb op mijn buik gelegd werd.

  Heb erna altijd grapjes gemaakt over dat nr 2 wel ergens tussen een activiteit door zou komen omdat de eerste zo snel was en ja Nr 2 was eigenlijk als een dag van gisteren gewoon rustig en had echt totaal niks door en mijn stem zegt opeens tegen mijn vriend breng onze dochter nu naar oma want hij gaat komen vandaag en ik dacht toen huh waarom zei ik dat?! En ik geloofde mijn lichaam niet en liet de verloskundige komen en die zei dat ik hem allang had moeten bellen toen knapte mijn vliezen en binnen anderhalfuur (vanaf het moment van zeggen dat onze dochter weg moest) lag hij ook veilig in mijn armen terwijl ik niets voelde ja wel wat pijn dat wel controleerbaar was vond ik zelf. Dus durf een eventuele nr 3 echt niet aan want die komt vast letterlijk tussen de was vouwen door hahah

 • Dani9218

  Dankjewel! Haha jij bent ook een snelle bevaller dus! Hier wordt het grapje ook al gemaakt dat een eventuele nummer 3 per ongeluk eruit komt als ik moet niezen ofzo 😅

 • Esther-1975

  Wat een verhaal zeg! Leest ook lekker weg. Gefeliciteerd!

 • Dani9218

  Dankjewel!

 • GraceF

  Wat een geweldig (heftig en prachtig) bevallingsverhaal. Gefeliciteerd met jullie tweede zoon!

 • Dani9218

  Dankjewel!

 • Sito

  Wat een verhaal!

  Van harte gefeliciteerd.

 • 2happy2

  Moest je nog eens bevallen: als je je kind niet meer kan verdragen en rust wil, is dat de clue om de verloskundige te laten afkomen zou ik zeggen😉 was bij mij ook zo😙

 • KikiKate

  Bizar dat jouw vk niet even langskwam om te checken met een verleden van snel bevallen. Ik beval ook snel, en toen ik een rommelmelding deed was ze er met 20 minuten. Uiteindelijk was er niks aan de hand maar liever een keer te veel dan een keer te weinig.

 • Myrtheflower

  Prachtig

 • Zeldawarrior

  Wat een turbobevalling! Gefeliciteerd met jullie zoon en ik hoop dat jullie heerlijk kunnen genieten van elkaar. 💙💙💙💙

 • Dani9218

  Dankjewel!

 • Trotsemama<3

  Wauw kreeg evem tranen in me ogen. Wat een team zijn jullie want ondanks dat jij t super gedaan heb moet ik okk een complimentje maken naar je partner!

  Gefeliciteerd beide.. you did it... again😉💙

 • linaa

  Wauw wat ben jij dapper zeg! Je hebt blijkbaar een hoge pijn grens haha en dat zo in je ééntje zo’n bevalling wil ik ook wel haha ! Ik zal er maar eens over dromen. Want mijn bevallingen doen ontzettend pijn en de weeën zijn gewoon niet te doen

  Gefeliciteerd en lekker gaan genieten van je gezin

 • Ryder85

  Ongelooflijk zeg! Gefeliciteerd met jullie zoon!

 • Wonderful-life

  Wat een verhaal joh! Super knap gedaan van jullie beide en gefeliciteerd met jullie zoon!

 • Mamavanmilo

  Wauw wauw wauw!

  Van harte gefeliciteerd en wat ontzettend bijzonder! 💙

 • Mama-van-mo

  Proficiat! En respect vooral voor jou, maar ook voor je vriend! Mijn man zou gewoon in paniek de straat oplopen en om hulp gaan roepen haha. Geniet van jullie lieve baby

 • Dilana2017

  Wauw zeg wat ontzettend bijzonder.

  Van harte gefeliciteerd met jullie mannetje💙

 • Dazielle13

  Gefeliciteerd met jullie zoon!

  Wat bijzonder dat het voor de tweede keer zo is gegaan. Geloof niet dat ik zo rustig zou kunnen blijven🙈

 • Ashleyjessy

  Gefeliciteerd! 😍.

  Lijkt een beetje op mijn verhaal! Alleen dan voor de tv haha .

 • Linde-1

  Gefeliciteerd!! En gelukkig is alles goed gegaan. Wat bijzonder om dit 2x mee te maken. Blijkbaar heb je geen heftige weeen nodig om volledige ontsluiting te hebben😉.

  Geniet van de kleine!! 💙

 • Lisasmommy

  Och wat heerlijk dit! Gefeliciteerd! Wat een ervaring zeg! Zo wil je toch een heel elftal op de wereld zetten?! Haha! Geniet lekker van je gezinnetje!

 • Yaj

  Wat een verhaal zeg jemig! Gefeliciteerd met je zoon. Lijkt net alsof dr nog een deel verhaal komt haha ben benieuwd hoe reageerde je omgeving ? De verloskundige? Wat een onwijs bijzondere ervaring:)

 • Amy2015

  Wat mooi en bijzonder. Geniet van je mooie gezin. en respect voor jullie allebei. Denk niet dat ik zo kalm en rustig had kunnen blijven. Maar ik heb 15 weken lang met harde buiken en weeën ziekenhuis in en uit doorgebracht.

 • Soccer-Mom

  Dit zijn toch de beste bevallingen? Ook al was het gerommel in de ochtend waarschijnlijk toch het echte werk, is het toch een droombevalling als je met en een poep en een scheet je kindje ter wereld brengt. O ja, je kan de naam Colin gerust zonder punt hier typen. Dat komt in Google echt niet op de eerste pagina's naar boven (als het al naar boven komt).

 • Dani9218

  Haha een droombevalling is het zeker! We vonden het zelf ook wel een grap dat we ons bevalrecord van de vorige keer hebben verbroken. En klopt, denk dat het een automatisch dingetje van me is :').

  Hoewel ik twijfel of ie in combinatie met de naam van mijn oudste misschien toch te achterhalen is qua herkenbaarheid. Altijd lastig! :)

 • Twinmommyforlife

  Wauw 1x is al bijzonder maar 2x😳😂 jullie kindjes zullen wel van douchen houden 😂 gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje 💙

 • Dani9218

  Dankjewel! En ja, volgens mij heb ik twee enorme waterratjes op de wereld gezet! 😂

 • Margaretha91

  Wauw! En ongelofelijk toch dat het dus weer een 2e keer gebeurt! Wat een toppers zijn jullie 🙂 hoe gaat het nu met jou en je zoontje? 😘 lekker genieten! Liefs xx

 • Dani9218

  Bizar hè! Het gaat goed met ons, mijn herstel gaat supervlot en zoontje is heel tevreden. Nooit geweten dat je je zo rijk kan voelen! 😊

 • Augustus2018

  Wauww wat een verhaal! Hoe mag jullie zoon heten?:)

  Neem de tijd om lekker bij te komen. Wat een heldin ben je

 • Dani9218

  We hebben hem Colin genoemd! :)

 • Sara1989

  Wauw! Dat is echt super snel.

  Hoe gaat het nu met jullie?

 • Dani9218

  Voor ons gevoel moest de bevalling nog beginnen of hij was er al! Heel bizar.

  Gelukkig gaat alles goed met ons! :)


1 2