Twee onder de twee - 1 jaar later

Op 17 mei 2019 kwamen we erachter dat ik wederom in verwachting was. De wens voor een tweede was er zeker, maar wisten wij veel. We hadden nog maar amper de knoop doorgehakt over of we al zouden 'proberen'. Hoe kon het nu al zover zijn?

Na de eerste blijdschap werd ik ook nerveus. Onze oudste zoon was bijna één. Er zou 19 maanden tussen zitten. Hoe gaan we dat doen?! Ik googlede me suf. Ik zocht ervaringen. Hoe deden andere ouders dit?

De zwangerschap vorderde en wat voelde ik me soms schuldig naar onze oudste. Ik vond het zwaar, de zorg voor een enthousiaste dreumes die niet snapte waarom mama hem niet meer zo goed kon optillen. Ik voelde me ook schuldig naar de jongste. Zijn broer vroeg veel van mijn aandacht en voor mijn gevoel was ik veel minder bezig met zijn komst.

De bevalling ging weer op mijn manier en omdat we het al eens eerder hadden meegemaakt was de ervaring veel minder intens. Er kwam ruimte om te genieten! En dat ging eigenlijk als een rode draad door de hele kraamweek.

Nu is het 16 mei. We zijn een jaar verder. Uiteindelijk zou er 18 maanden tussen onze twee jongens zitten. Onze oudste wordt volgende maand twee. Onze jongste is ruim 4 maanden. We zijn gelukkig.

Wist ik toen maar wat ik nu weet. Het is allemaal goed gekomen! En ik zou het zo weer over doen.

1157 x gelezen, 4

In Baby

reacties (6)


 • Mama-van-5-wondertjes

  Gaat allemaal vanzelf. Vaak maak je je druk om niks.

 • mammavaneenmeisje

  Herkenbaar! Onze oudste is bijna 2 en de jongste bijna 1. Inmiddels in blijde verwachting van een derde wondertje. Tussen de jongste en de baby hoopt er 1,5 jaar te zitten. Wist ik bij de oudste 2 maar wat ik nu wist dan was mijn tweede zwangerschap zoveel relaxter geweest.

  Het is echt genieten hè?

 • Dani9218

  Het is zeker genieten! Gefeliciteerd met de derde zwangerschap!

 • Anna-76

  Fijn! Hier 20 maanden verschil, maar vond het pittig. Mijn oudste telt voor 2, nog steeds😅 De jongste is gemakkelijk. Daar kun je wel 10 van hebben.

 • B756

  Wat leuk om te lezen. En herkenbaar, al had ik er geen moment bij stil gestaan hoe ik dat allemaal zou moeten aanpakken. Maar ik vond het zo leuk, dat we op hetzelfde tempo door zijn gegaan, tussen nr1 en nr3 zit 3 jaar en 1 maand. Kan ik ook aanraden 😉

 • Mamamadelief

  Wat fijn om te lezen!

  Hier zal er 12 maanden tussen de kindjes zitten. Vind het soms ook spannend.

  Geniet van je gezin, heerlijk zo’n gelukkig bericht!🥰