Zó kun je het immuunsysteem van je dreumes vergroten

Zó kun je het immuunsysteem van je dreumes vergroten

Jonge kinderen lijken soms voortdurend verkouden of ziek te zijn. Hoe kun je ervoor zorgen dat je het immuunsysteem van je kind kunt vergroten?

Als je kind naar de opvang gaat of peuterzaal lijkt het alsof ze constant aan het snotteren zijn. Hun immuunsysteem is nog volop in ontwikkeling en daardoor zijn ze op jonge leeftijd vaker ziek dan ouderen kinderen. Gelukkig zijn er manieren om hun weerstand een boost te geven.

Slaap

Slaap kan een enorme bijdrage leveren aan het immuunsysteem van kinderen. Tijdens je slaap kan je lichaam niet alleen herstellen, er worden ook witte bloedcellen aangemaakt die infecties kunnen bestrijden. Een dreumes heeft zo’n 12 uur slaap per nacht nodig en een middagslaapje tussen de 1 en 3 uur.

Lees ook:
5 gezonde ontbijtjes voor je baby of dreumes

Beweging

Ook genoeg beweging kan een verkoudheid met zo’n 67 procent verminderen. Dus ga lekker wandelen met je kind of speel spelletjes als tikkertje of voetbal. Is niet alleen goed voor je kind, maar ook voor jou! En buitenspelen zorgt ook goed voor de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine is goed voor je afweersysteem.

Gevarieerd eten

Een gevarieerd voedingspatroon is heel belangrijk voor een goede weerstand. Probeer in hun hapjes genoeg zink te verwerken zoals rood vlees en eieren. Zorg ook dat ze genoeg groente en fruit eten. Zo doen tomaten, broccoli, spinazie en wortelen wonderen voor je immuunsysteem. Laat zo veel mogelijk suiker achterwege, want die kunnen funest zijn voor de weerstand van je kleine. Suiker kan ontstekingen namelijk stimuleren.

Tandenpoetsen

Een schoon gebit is ook belangrijk om je weerstand op peil te houden. Ook al is het vaak niet de favoriete bezigheid van je dreumes, probeer van het tandenpoetsen een leuke bezigheid te maken. Laat ze het als beloning ook nog even zelf doen na een poetsbeurt, verzin er een leuk liedje bij en zorg dat de tandpasta een beetje lekker smaakt!

Drinken

Genoeg drinken is ook een must voor de gezondheid van een kind. Het kan verkoudheidjes voorkomen en weer bacteriën uit het lichaam. Dus blijf je kind genoeg drinken aanbieden.

Bron: Southcoastherald

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50