Belangrijk! Zo verwen je jezelf als drukke moeder

Belangrijk! Zo verwen je jezelf als drukke moeder
  • in Moeder
  • 0
  • 7432
  • 02/08/2022

Als je net moeder bent van je eerste, dan weet je soms niet wat je overkomt. Zo werd ik letterlijk opgeslokt door de zorg van mijn eerste. Alles draaide om hem en wat er voor de rest in de wereld gebeurde, ging compleet langs me heen. Niet echt goed, want je bent er zelf ook nog en daar moet ook voor worden gezorgd, anders houd je het echt niet vol. Dus hier een paar tips om jezelf te verwennen!

Door jezelf af en toe te verwennen, zit je prettiger in je vel en dat is hard nodig, want de zorg voor een kleintje gaat je bepaald niet in de koud kleren zitten. Het hoeft niet iets groots te zijn, ook kleine dingen helpen.

Lees ook:
Dit wijst erop dat je als moeder tegen een burnout it (en dit kun je doen)

1. Bad

Heb je je baby net gevoed en ligt hij lekker te slapen? Neem een warm bad. Het zal je verbazen hoe je letterlijk en figuurlijk de spanning van je lichaam voelt afglijden.

2. Facebook

Je hebt ze altijd wel tussen zitten: vrienden op sociale media die graag hun (vaak negatieve) mening over van alles en nog wat te uiten. Ontvolg ze. Het is heel fijn om even geen negativiteit om je heen te hebben.

3. Weg mobiel

Misschien snak je er juist naar als je constant met voedingen, luiers en slaapjes bezig bent: op je mobiel kijken of je nog app’jes, mailtjes, reacties op Facebook of Instagram hebt gemist. Maar echt, even niet ‘online zijn’ brengt zoveel ontspanning mee, ook al is het maar een dag. Of een middag. Of een uurtje! ;-)

4. Oppas

Zorg dat je een poule van leuke oppassers hebt. Een paar uurtjes uit het huis om te shoppen of een bezoekje aan een schoonheidsspecialiste te brengen is echt een luxe. Als je weet dat thuis alles goed wordt opgevangen, kun je met een gerust hart je kleintje voor eventjes achterlaten.

5. Even geen kinderpraat

Geen zin in kindersores van andere moeders of praten over jouw eigen zorgen over je kinderen? Bel een vriendin die geen kinderen heeft. Natuurlijk is het fijn als jij je ei kwijt kunt, ook over je kinderen, maar een vriendin die geen kinderen heeft, komt tot hele andere onderwerpen dan een vriendin die wel kinderen heeft. Af en toe zo fijn!

6. Bankhangen

Slaapt je kleine? Dan is dat het ideale moment om op de bank te zitten, je favoriete tijdschrift of boek te pakken, met een kopje thee en een lekkere snack. Niet bij elk slaapje doen hè, anders raak je die overtollige zwangerschapskilo’s nooit kwijt!

7. In beweging

Ben je juist geënt op het verliezen van die overtollige zwangerschapskilo’s? Bel een oppas en ga de buitenlucht in voor een heerlijke wandeling. Zo maak je je hoofd leeg en kom je weer met een gezonde blos thuis (zo compenseer je een beetje die wallen van al die slapeloze nachten). 

8. Dagboek

In de gestolen uurtjes dat je kind slaapt, dan is het heel fijn om een dagboek bij te houden van alles wat je kind kan of doet. Zo leuk om weer terug te lezen!

Wat doe jij om wat me-time te pakken en als moeder lekker te ontspannen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50