Zó maak je nieuwe mamavriendinnen

Zó maak je nieuwe mamavriendinnen

In de Lezeressen vertellen-serie bekende een aantal BabyBytes-lezeressen dat ze zich eenzaam voelen nu ze moeder zijn. Dat kan door verschillende dingen worden veroorzaakt. De vraag is: hoe maak je nieuwe mamavriendinnen?

Je bent net verhuist naar een plaats waar je nog niemand kent, je bent de eerste van je vriendengroep die een kind verwacht, je wordt zo opgeslokt door alle nieuwe dingen rondom het moederschap dat je langzamerhand iedereen uit het oog verliest. Eenzaamheid ligt dan op de loer. Toch heb je dringende behoefte aan contact. Het liefst met moeders zodat je in ieder geval iets met elkaar gemeen hebt. Maar hoe kom je met ze in contact en hoe zorg je ervoor dat het niet iets vluchtigs wordt van ‘hallo’ en ‘dag’, maar dat je echt een band met elkaar opbouwt. Hoe pak je dat aan? Misschien heb je wat aan deze tips:

Lees ook:
Hoe blijf je vriendinnen als de een moeder is geworden

1. Techniek staat voor niets

Download een app om nieuwe vrienden te maken. Bijvoorbeeld Twoo of MeetMe. Met deze apps kun je in contact komen met mensen die bij jou in de buurt of wonen of dezelfde interesses hebben als jij. Maar er zijn natuurlijk ook verschillende fora waar je terecht kunt, om online leuke mamavriendinnen te zoeken. Wat dacht je van het forum van BabyBytes? Daar kun je vast en zeker in contact komen met leuke moeders die misschien precies hetzelfde hebben als jij. Hoe leuk is het dan om elkaar na wat gesprekken live te zien?

2. Speeltuin

Met mooi weer is een speeltuin de manier om in contact te komen met andere moeders. Ga op een plek zitten/staan waar ook een andere moeders zitten en probeer een praatje aan de knopen. Begin over het mooie weer, vraag of ze daar vaker komen of op een bepaalde dag (handig, want als er een klik is kun je afspreken om elkaar weer daar te zien, zeg dat je nieuw in de buurt bent, maak een compliment over de kleding van het kindje van de moeder met wie je in gesprek bent en vraag vooral door. Stel je open. Het kan moeilijk zijn, maar je zult verbaasd zijn hoe leuk andere moeders het vinden om te worden aangesproken.

3. De kinderopvang

Dit vond ik wel een moeilijke, maar uiteindelijk heb ik twee hele goede vriendinnen eraan over gehouden. Het moeilijkste moment om contact te maken is ’s ochtends. Negen van de tien keer moeten ouders op tijd op hun werk zijn dus droppen ze hun kind af en gaan weer door! Het handigste moment is toch wel tijdens het ophalen. Dan is iedereen toch ietwat relaxter. Bij het aantrekken van de jasjes, het inpakken van tasjes… Het is het moment om een gesprek aan te beginnen. En als je elkaar vaker ziet dan is het misschien een idee om een keer af te spreken omdat het ook zo leuk is voor de kinderen om thuis met elkaar te kunnen spelen.

4. Sporten

Een sportactiviteit van je kind: dit is het uitgelezen moment om echt rustig een gesprek aan te knopen. Grote kans is dat je aan de rand van het zwembad wacht, dat je langs de lijn staat of dat je in de kantine van een balletschool zit. Jullie zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dus waarom er samen niet het beste van maken. Let ook met welk kind jouw kind optrekt. Zo is het makkelijker om ook de ouder van dat kindje aan te spreken en een speeldate te maken, terwijl jullie een kopje koffie drinken.

5. Stel je open

Je houding zegt ook heel veel of je openstaat voor contact. Als je naar beneden kijkt terwijl je je kind helpt om zijn jasje aan te doen of alleen maar op je kind bent gefocust, dan geef je een ander niet de indruk dat je openstaat voor een gesprek. Ook als je langs de lijn ergens in je eentje gaat staan, ver van de andere ouders of en krantje gaat lezen langs de zwembadrand dan wordt het voor andere lastiger om jou aan te spreken.

Laat zien dat je in een ander bent geïnteresseerd, stel vragen, stel je open, kijk nieuwsgierig rond, laat zien dat je de ander aardig vindt. Het kost misschien wat energie, maar hoe trots en blij voel je je als je je leuke nieuwe mamavriendinnen om je heen hebt verzameld!

Heb jij nog tips om in contact te komen met andere moeders?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50