Hoe blijf je vriendinnen als de een moeder is geworden?

Hoe blijf je vriendinnen als de een moeder is geworden?
 • in Relaties
 • 2
 • 40549
 • 11/04/2022

Als je je allerbeste (nog) kinderloze vriendin vertelt dat je zwanger bent, heb je waarschijnlijk nog niet in de gaten dat jullie levens over een tijdje enorm van elkaar verschillen. Als moeder krijg je hele andere prioriteiten en interesses. Hoe kun je ervoor zorgen dat jullie vriendschap even hecht blijft?

Balans in jullie levensstijl

Even spontaan een avondje uitgaan met je allerbeste vriendin zonder kinderen wordt iets minder dan anders, maar er zijn genoeg andere manieren om tijd met elkaar door te brengen. Neem je kindje mee in de kinderwagen, maak samen een wandelingetje en sluit af in een gezellig koffietentje. Maak een keer in de maand/twee maanden een afspraak zonder je kindje.

Lees ook:
Een vriendin met een postnatale depressie? Ga het gesprek aan!

Steun en complimenteer elkaar

Vrienden die altijd weer terugkomen en met wie je de draad zo weer kunt oppakken zijn je grootste fan! Vergeet dat niet. Blijf elkaar de steun geven die de ander nodig heeft en blijf elkaar waarderen dan zit de vriendschap wel goed. Ook al lopen jullie levens uiteen: houd oog voor elkaar en voor de interesses van de ander en gun elkaar al het succes en geluk van de wereld of het nu om een zwangerschap of een nieuwe baan gaat.

De single mom

Single moeders hebben het over het algemeen wat moeilijker dan moeders met een partner. Ze kunnen zo opgeslokt worden door het moederschap, terwijl ook zij behoefte hebben om even aan andere dingen te denken of te praten. Doe als kinderloze vriendin dus moeite om haar te helpen of ervoor te zorgen dat ze even wat me-time krijgt door op te passen of een oppas te regelen. De waardering die je daarvoor krijgt is goud waard voor een vriendschap!

Slaapjes: maak er gebruik van

Misschien heb je als moeder juist zin om ook even je ogen dicht te doen als je kindje een middagslaapje doet, maar je kunt ook een vriendin uitnodigen om even bij te kletsen. Probeer je je over je vermoeidheid heen te zetten, want van zo’n bijklets-date krijg je weer nieuwe energie! Echt waar!

Schrijf vriendschappen niet meteen af

Heb je het idee dat je soms heel ver van een vriendin afstaat omdat jullie interesses uiteenlopen nu de een een kind heeft en de ander niet. Laat de vriendschap even met rust. Het kan heel goed zijn dat je over een poosje juist zin hebt om elkaar weer te zien en dat jullie dan de draad weer meteen oppakken. Dus niet meteen verbreken als de vriendschap even niet zo hecht is als ‘vroeger’.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


 • Assera

  Die tip voor daten tijdens het slaapje vind ik hilarisch!

  Ben je moe? Tijdens het dutje

  Huishouden? Tijdens het dutje

  Balans met werk? Tijdens het dutje

  Tijd voor jezelf? Tijdens het dutje!

  Koken? Tijdens het dutje

  Administratie? Tijdens het dutje

  Spelen met de oudste? Tijdens het dutje

  Hoeveel slaapt jullie kindje overdag?

 • Shrimp

  Bovendien … ik SLAAP zelf als het ff kan . 🤣. Ik heb gewoon allemaal nieuwe vriendinnen sinds de kids 🤷‍♀️ Dat ging automatisch en.. van 2 van m’n vriendinnen weet ik dat die zelf slapen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50