Zo maak je meer mama vriendinnen

Zo maak je meer mama vriendinnen
  • in Moeder
  • 0
  • 5885
  • 03/10/2019

Het moederleven kan nog wel eens eenzaam zijn, vooral als je geen vriendinnen in de buurt hebt die ook kinderen hebben. Ben je het zat om alleen thuis te zijn met de baby of alleen op een bankje te zitten in de speeltuin? Misschien helpen deze tips je een handje.

1. Ga erop uit

De eerste stap is natuurlijk in contact komen met andere mama’s. Tijdens je zwangerschap kun je hier al mee beginnen door je in te schrijven voor een bevallingscursus. Als je baby eenmaal geboren is, kun regelmatig een stukje met hem lopen. Je zult versteld staan hoeveel andere mama’s tijdens hun verlof met hun wandelwagen over straat lopen of bij koffietentjes zitten. Ook zijn er altijd mensen die een praatje met je willen maken en nieuwsgierig zijn naar wat er in je wagentje ligt. Als je baby wat ouder is, wordt het nog makkelijker want dan kun je met hem naar de speeltuin.

2. Maak contact

Wacht niet tot de andere moeder op je af komt, maar wees proactief. Alle moeders zitten in hetzelfde schuitje en praten graag met andere moeders. Hoe je contact maakt? Geef haar een compliment over haar mooie buik, leuke kinderwagen of speelgoed van het kindje. Als je in de speeltuin bent, gaan de kinderen misschien wel uit zichzelf met elkaar spelen. Dat is dan een perfect moment om zelf met de moeder te gaan kletsen. Wees oprecht geïnteresseerd. Hoe oud is haar kind? Wonen ze ook in de buurt?

Lees ook:
Thuisblijfmoeder zijn: is dat eenzaam of niet?

3. Sla contactgegevens op

Als je geen contact gegevens uitwisselt, kan het maanden duren voordat jullie elkaar weer toevallig tegenkomen. Dit is dus echt een must. Vraag op een casual manier hoe je je potentiële nieuwe vriendin kunt bereiken, bijvoorbeeld door haar toe te voegen op Facebook. Je kunt ook jouw nummer geven, zodat ze jou een keer kan appen of bellen.  

4. Organiseer een playdate

Dit kan een spannende stap zijn, maar onthoud: nee heb je, ja kun je krijgen! In plaats dat jullie allebei alleen thuis zijn met jullie kleine, kunnen jullie ze samen laten rollen, kruipen of spelen. Als het een succes is, kunnen jullie deze playdate erin houden. Als er geen klik is, heb je het in ieder geval geprobeerd.

Heb jij veel vriendinnen die ook moeder zijn? Of heb je niet zoveel tijd voor vriendinnen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50