Zo kun je geld besparen in het nieuwe jaar

Zo kun je geld besparen in het nieuwe jaar

Kinderen kunnen geld kosten, veel geld. Dus misschien een mooi voornemen om verstandig met je geld om te gaan zodat je elke maand uitkomt met je budget. Hier een paar tips om geld te besparen in het nieuwe jaar.

1. Let op aanbiedingen

Heb je een hekel aan die folders elke week in je brievenbus? Wat betreft aanbiedingen voor de dagelijkse boodschappen zijn ze toch wel erg handig. Het kan toch al snel een paar euro schelen als je je weekmenu afstemt op de aanbiedingen van die week.

Lees ook:
Onderzoek: een meisje opvoeden is veel duurder dan een jongen

2. Ga gericht boodschappen doen

Ga niet even naar de supermarkt om ‘een paar dingen’ te halen. De kans is groot dat het heel wat meer wordt dan die paar dingen. Doe bijvoorbeeld boodschappen voor de hele week. Bespreek met elkaar wat je precies nodig hebt, zodat je niets vergeet. En zorg dat je geen trek hebt als je boodschappen gaat doen, want dan haal je zeker meer dan nodig is!

3. Liever niet kant-en-klaar of afhaal

We zijn allemaal druk en komen tijd te kort. Zeker als we na een lange dag op kantoor snel een maaltijd in elkaar willen flansen is de verleiding groot om voor kant-en-klare soepen, salades etc. te kiezen of snel even wat af te halen. Probeer dit toch te voorkomen. Als je je eten zelf maakt ben je een stuk goedkoper uit en het is bovendien veel gezonder. Tip: trek in het weekend een paar uurtjes uit om vooruit te koken en stop porties in de vriezer.

4. Verkoop wat je niet meer gebruikt

Heb je nog spullen, kleding of speelgoed over die niet meer worden gebruikt? Zet ze te koop! Plaats bijvoorbeeld een advertentie online en je verbaast je soms wat je er nog voor kunt krijgen. Tip: ga op de vrijmarkt tijdens Koningsdag je oude spullen verkopen. Wat ook goed werkt: ga voor de feestdagen in december op een rommelmarkt staan met je speelgoed. Werkt als een trein!

Bereken de kosten van je baby met onze Babycalculator

5. Dagje uit maar dan goedkoop

Het is natuurlijk leuk om de allernieuwste familiefilm in de bioscoop te zien of naar een binnenspeeltuin te gaan, maar als je dit vaker doet dan kan dat qua kosten behoorlijk uit de hand lopen. Het is ook heel leuk om lekker met zijn allen een wandeling langs het strand te maken en schelpen te zoeken of kastelen te bouwen, in het bos mooie bladeren te verzamelen of naar de kinderboerderij te gaan. En mocht het echt heel erg slecht weer te zijn, dan kun je bijvoorbeeld een spelletjesparcours uitzetten of mooie hutten bouwen. Succes gegarandeerd!

6. Gooi dingen niet te snel weg

Een theezakje kun je best een paar keer gebruiken ipv een keer. En ook de tandpasta kun je behoorlijk goed uitknijpen. En als soms als je dingen open knipt, kun je er behoorlijk wat van gebruiken. Gooi dingen dus niet al te snel weg, niet voordat het helemaal op is.

Heb jij nog tips om geld te besparen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden