Onderzoek: een meisje opvoeden is VEEL duurder dan een jongen!

Onderzoek: een meisje opvoeden is VEEL duurder dan een jongen!

Een kind opvoeden kost geld. Veel geld. Denk maar eens aan kleding, luiers, voeding, school, clubjes en noem het maar op. Maar, zo blijkt uit recent Brits onderzoek, een meisje opvoeden is véél duurder dan een jongen!

Als je kind de leeftijd van achttien jaar heeft bereikt, ben jij gemiddeld zo’n ton armer. Deze cijfers zijn niet geheel nieuw, al een aantal jaar geleden verbaasde ik me hierover. Wat nu wel nieuwe informatie is, blijkt uit onderzoek van MoneySuperMarket.com: een meisje is veel duurder dan een jongen! Een zoon grootbrengen kost namelijk zo’n 90.000 euro, terwijl een dochter - houd je vast! - bijna 125.000 euro kost! Een schokkend verschil van 35.000 euro!

Verschil

Waar dit verschil dan in zit? Dat ligt vrij voor de hand: meisjes geven meer geld uit aan kleding, make-up en verzorgingsproducten. Reken er dus maar op dat je vooral aan je tienermeisje een stuk meer geld kwijt bent dan aan je tienerzoon.

De kosten voor jongens- en meisjesbaby’s gaan gelijk op. Aan luiers alleen al ben je zo’n 2700 euro kwijt. Ook geven we in de eerste periode nagenoeg evenveel geld uit aan jongens- en meisjeskleertjes.

Lees meer: Oef, zo'n kind is duur genoeg! Hier 15 tips om geld te besparen! 

Peuters

Maar dan breekt de peutertijd aan en daar gaat het al ‘mis’ voor meisjesmoeders. Blijkbaar geven we zo’n 37% meer geld uit aan kleding voor onze dochters, dan aan kleding voor onze zoons. En dit onderzoek staat niet op zich! In juli publiceerde de Sainsbury’s bank eenzelfde soort uitslag: meisjes zijn op jaarbasis bijna 700 euro duurder dan jongens.

Komen die arme ventjes dan zoveel tekort? Dat valt mee. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat jongens eerder geneigd zijn om meer zakgeld op te eisen. Zo’n 10% van de jongens slaagt er in iets meer bij hun ouders los te peuteren dan hun zussen. Bovendien ís meisjeskleding nu eenmaal vak duurder, dus over het algemeen gezien is de kledingkast van jongens niet eens heel veel leger dan die van meisjes.

Oké, duidelijk. En dan nu met mijn ogen dicht maar eens op de bestelknop drukken, van die digitale winkelmand die ik had volgegooid met haarstrikjes voor mijn kleine meid! ;-)

Bron: Mail Online

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • onsgeheim85

  Hier 3 meiden 🙈🙈🙈

 • Liesje80

  Meisjeskleding is vaak juist goedkoper ipv duurder. Daarbij in de uitverkoop zie je rekken vol meisjeskleding, met een beetje mazzel is er een rek jongenskleding te vinden. Denk wel dat er door moeders voor meisjes meer kleding en aanverwanten wordt gekocht dan voor jongens. Jongens zijn daarentegen weer minder zuinig op hun kleding en kunnen binnen één dag een gat in hun nieuwe spijkerbroek hebben.

 • Mama-van-mo

  Ik zou al 't geld van de wereld geven om nog 1 keer haarstrikjes te kunnen kopen voor onze kleine meid.. Maar goed, Los daarvan besteden we altijd een gelijk budget voor onze kindjes.

 • MamaJL

  Idem.

  Het tweede kindje van het zelfde geslacht (of derde, of vierde...) vind ik wel echt aanzienlijk goedkoper.

 • onsgeheim85

  Ik zie het op je profiel... wat vreselijk.... ben er stil van 💋💋💋

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50