Kinderen die gezonder eten, hebben meer zelfvertrouwen

Kinderen die gezonder eten, hebben meer zelfvertrouwen
  • in Voeding
  • 4
  • 2975
  • 21/12/2017

Nog meer reden om als ouder in zak en as te zitten als je peuter weigert de vers bereide doperwtjes weg te werken: uit recent onderzoek blijkt namelijk dat kinderen die gezonder eten - en dan met name veel groentes - beter in hun vel zitten en meer zelfvertrouwen hebben. 

Onderzoekers aan de universiteit van Gothenburg legden 7.600 kinderen tussen de 2 en 9 jaar oud een vragenlijst voor. Hierin vroegen ze onder andere hoe vaak de kinderen 43 verschillende voedingsmiddelen aten. De conclusie: kinderen die regelmatig gezonde voeding (volgens Europese richtlijnen) binnenkregen waren gelukkiger en zelfverzekerder (!) dan hun leeftijdsgenootjes die minder gezond aten. Ongeacht hun gewicht.

Antioxidanten

Louise Arvidsson, één van de onderzoekers: "Er wordt wel eens gedacht dat de antioxidanten in groenten en fruit ervoor zorgen dat we beter in ons vel zitten, maar daar konden we geen directe link naar leggen. Wel was het opvallend dat kinderen die gezonder aten, aangaven zich gelukkiger en vooral zelfverzekerder te voelen."

Bij mijn zoon zijn de groenten en het fruit bijna niet aan te slepen. Het knulletje bikkelt dagelijks vrolijk een groene smoothie weg, eet het liefst gestampte avocado op brood, vraagt meerdere keren per dag of hij uit de fruitschaal mag snoepen én eet 's avonds een vers bereide, gezonde maaltijd op. Zijn zusje, die precies dezelfde opvoeding heeft gehad, is tot mijn spijt een stuk minder enthousiast over gezond eten. Wat fruit gaat er altijd wel in, maar daar houdt het meestal helaas wel op. Ik ben dus erg benieuwd naar hoe mijn kinderen zich later op school gaan gedragen. Ik geloof dat ik mijn dochter iets meer in de gaten ga houden ;-)

Hebben jullie het idee dat er een kern van waarheid in de onderzoeksresultaten zit?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50