Yes! Toch extra kinderopvangtoeslag

Yes! Toch extra kinderopvangtoeslag

We maakten ons al enorme zorgen: volgend jaar stijgen de kosten van de kinderopvang, maar de kinderopvangtoeslag steeg niet zo veel mee. Gelukkig is er goed nieuws!

Vanaf 2023 stijgen de kosten voor de kinderopvang soms met 13 procent of zelfs hoger. Dit heeft te maken met stijgende energiekosten, oplopende huren en een tekort aan personeel. Terwijl de kinderopvangkosten met zo'n 13 procent stijgen, stijgt de kinderopvangtoeslag met slechts 5,6 procent.

Stoppen met werken?

Sommige ouders denken er zelfs over na om te stoppen met werken, zo blijkt uit reacties op het artikel 'Kinderopvang wordt duurder: overweeg jij te stoppen met werken?'

Serena: 'Ik zit er zeker over na te denken. Door personeelstekort op de opvang moest ik al dalen in uren, maar omdat mijn eigen bijdrage zo stijgt, is het gewoon niet rendabel om te blijven werken. Erg jammer, maar ik durf het niet aan.'

Florien: 'Ik overweeg het zeker. Wij gaan straks 500 euro aan eigen bijdrage betalen en als het prijsplafond er in 2024 weer af gaat voor de midden en hoge inkomens dan wordt de energierekening 800 euro. Als ik stop, houden we meer over met de toeslagen erbij.'

Volgens RTLnieuws.nl kreeg belangenorganisatie BOink de afgelopen weken al veel meldingen van ouders die genoodzaakt zijn te stoppen omdat de kinderopvang te duur werd.

Goed nieuws!

Aan minister van Gennip is nog gevraagd of er financieel een extra tegemoetkoming voor ouders te regelen is voor het nieuwe jaar. In eerste instantie werd gezegd dat dit niet meer zo snel kon worden geregeld, maar nu is bekend dat er tóch een oplossing is gevonden. Het gaat gelukkig lukken om volgende jaar de kinderopvangtoeslag verder te verhogen. Hopelijk voorkomt dit dat ouders hun baan moeten opzeggen.

Lees ook:

Kinderopvang wordt fors duurder: teken de petitie!
Kinderopvang gratis vanaf 2025?
 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50