Kinderopvang wordt duurder: ga jij stoppen met werken?

Kinderopvang wordt duurder: ga jij stoppen met werken?

In 2023 wordt de kinderopvang duurder wegens stijgende kosten, maar de overheid gaat in de vergoeding niet helemaal mee met die kostenstijging. Veel ouders zijn dus soms heel veel meer geld kwijt aan kinderopvang. Dus rijst de vraag: denk jij erover na om te stoppen met werken?

Vanaf 2023 stijgen de kosten voor de kinderopvang. Dit heeft te maken met de stijgende energiekosten, stijgende huren en het gebrek aan personeel. Het vervelende is dat de overheid je niet tegemoetkomt in de vergoeding. Stijgen de kosten van de kinderopvang soms met 13 procent, de vergoeding van de overheid stijgt met maximaal 5,6 procent.

Kinderopvangtoeslag

De overheid zegt niet mee te kunnen gaan met de stijging van de vergoeding omdat het te complex zou zijn om dit te regelen in het huidige toeslagensysteem van de Belastingdienst.
De voorzitter van Boink vindt dat maar vreemd "Want in coronatijd zagen we dat hulp snel kan worden uitgekeerd." De belangenvereniging pleit ervoor om de kinderopvangtoeslag voor ouders dan in juli te verhogen als het begin 2023 niet lukt.

Stoppen of minder werken?

Het is de voorzitter van Boink niet bekend hoeveel ouders overwegen om te stoppen of minder te gaan werken, maar ze horen het wel ontzettend vaak.
Overweeg jij minder of te stoppen met werken nu je weet dat de kinderopvang volgend jaar een stuk duurder wordt?

Lees ook:

Kinderopvang wordt fors duurder: teken de petitie!
Gratis kinderopvang vanaf 2025?

Bron: Nos.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Bytez14

    Wij verhuizen gelukkig. We zouden vanaf januari 1425 euro netto aan eigen bijdrage moeten betalen voor 2 kinderen 3 dagen naar de opvang te brengen. Waar we naartoe gaan is het gelukkig een stuk goedkoper.

  • Florien84

    Ik overweeg het zeker. Wij gaan straks 500 euro aan eigen bijdrage betalen en als het prijsplafon er in 2024 weer af gaat voor de midden en hoge inkomen dan wordt de energierekening 800 euro. Dan houden wij als ik stop meer over met de toeslagen erbij.

  • Sharon

    De KOT stopt hier gelukkig, weer een zeer gelukkige timing, want P gaat volgende maand naar de kleuterschool.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50