Weer problemen oude zaadbank: donors onvindbaar

Weer problemen oude zaadbank: donors onvindbaar

Berichtten we vorige week over een laborant van een oude vruchtbaarheidskliniek die zijn zaad doneerde terwijl hij geen officieel zaaddonor, nu is er weer een probleem bij een oude zaadbank...

Deze keer blijken de zaaddonoren van tientallen kinderen onvindbaar te zijn! Van in ieder geval 80 kinderen is de zaaddonor niet meer te achterhalen, vanwege een rommelige administratie, meldt RTLnieuws.nl. Ook blijkt dat er negen donoren waren die meer dan de bij wet vastgestelde 25 kinderen hebben. Bij een zaaddonor waren er zelfs negentig kinderen verwekt.

De problemen kwamen aan het licht toen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) het archief van zijn donorbank aan het doorzoeken was, na aanvraag van nakomelingen die informatie wilden over hun donor.

Wanorde administratie zaaddonoren 

Het vruchtbaarheidscentrum was actief van 199 tot 2004. In die periode werden er ruim 1.100 zwangerschappen geregistreerd, maar nu blijkt dat niet op een goede manier te zijn gebeurd. Het ziekenhuis is nu een zoektocht begonnen naar vrouwen die in die tijd werden behandeld en naar kinderen die na een behandeling werden geboren.

Andere problemen oude zaadbank

Volgens het LUMC staan deze problemen los van het vorige bericht over de vruchtbaarheidskliniek waarbij een laborant zijn eigen zaad gebruikte voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Hij was én geen officiële donor én hij bleek een erfelijke ziekte te hebben.

Wil je reageren op de zoektocht van het LUMC? Klik hier.

Lees ook:

Vrouw trouwt met spermadonor nadat ze die online vindt
Waarom is IVF razend populair in Denemarken?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50